Fuzzy Dunlop

2009. 09. 14. 19:58

Itthon a US Open első magyar győztese

"Csak a döntő után értesültem róla, hogy én vagyok az első magyar játékos, aki US Openen nyerni tudott" - mondta Budapestre érkezve Fucsovics Márton, aki az amerikai nyílt teniszbajnokságon a tajvani Cseng Peng Hszie oldalán győzött a junior férfi párosok versenyében. 

 -

A 17 esztendős nyíregyházi sportolót edzője, Hornok Miklós kísérte, és szülei, valamint testvére fogadták őt a Ferihegyi repülőtéren.

"Nagyon jó érzés győztesként hazajönni az első nagy Grand Slam-tornámról - mondta el az MTI érdeklődésére Fucsovics, majd még hozzátette, talán még inkább felértékeli a sikert, hogy első magyarként tudott győzni New Yorkban.

A Németországban edző tehetség elmondta: egyesben egy váratlan sérülés miatt nem sikerült jobban teljesítenie, ám semmiképpen sem szeretné erre fogni a viszonylag korai búcsút. Tisztában van vele, hogy nem játszott jól, ugyanakkor így is szép eredménynek értékeli a legjobb nyolcba kerülést.

"Párosban szerencsére tökéletesen kiegészítettük egymást tajvani társammal, aki nagyon laza, elképesztően gyorsan mozog, és bravúros ütésekre képes. Én inkább az erőt képviseltem ebben a párban, de az eredményen látszik, hogy jól tudtunk együttműködni."

Fucsovics hozzátette: most néhány hét pihenés következik, majd visszautazik a németországi akadémiára, ahol megkezdi a téli edzésprogramot. Hornok Miklós, a versenyző edzője elmondta: a Nyíregyházi VSC teljesen a fiatal teniszező mellett áll, de a megfelelő felkészülés érdekében a külföldi edzési lehetőség mellett döntöttek.

"Eddig is mindent az akadémiai rendszeren keresztül sikerült elérnünk, és ezt a jövőben is folytatni szeretnénk - mondta Hornok. - Marci menedzsere stabil lábakon áll, nagyon jó lehetőségeket kínál, de szerencsére nem értékeli túl ezt a sikert, és mi is igyekszünk megfelelően kezelni a helyzetet. Úgy gondolom, hogy nagyon sok múlott azon, hogy a tajvani fiúval remek volt a kapcsolatunk, nagyon jó hangulatban teltek a napok, ez mindenképpen kellett a győzelemhez."

Hornok hozzátette: most két-három éves fejlesztési időszak következik, melybe beleférnek kisebb ATP-tornák is, a távolabbi cél pedig az, hogy Fucsovics minél jobb helyezést érjen el a világranglistán.

címkék: us open, fucsovics

2 hozzászólás

1.
  • Barcelona
  • 2009.09.14. 20:10
 
 
   

Reméljük folytatni tudja majd!

2.
  • titti
  • 2009.09.14. 23:31
 
 
   

Remek utánpótlásunk van, vigyázzunk rájuk, s szép évek elé nézhetünk! Mégegyszer BRAVÓ!

Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések