Fuzzy Dunlop

2010. 06. 01. 22:13

Álomfejtés

"Robin Söderling négy szettben megverte Roger Federert a Roland Garros negyedik fordulójában, amivel megtörte a svájci 2004 (Wimbledon) óta tartó egészen elképesztő sorozatát. A svájci 24. alkalommal már nem tudott Grand Slam torna elődöntőjébe jutni.

Robin Söderling -

Amennyiben Federer védő létére a döntőig menetel, Rafael Nadal és Novak Djokovic eredményétől függetlenül megdönti Pete Sampras utolsó nagy rekordját is, aki 286 hétig vezette az ATP hivatalos világranglistáját.

Söderling egy évvel és egy nappal ezelőtt éppen a spanyol csúcsdöntési kísérletét akadályozta meg azzal, hogy nem engedte zsinórban ötödször is Garrost nyerni, így a Nadalnak "csak" beállítani sikerült Björn Borg sorozatát. Mai győzelmével 1985 után elsőként két egymást követő évben is meg tudta verni a címvédőt a Garroson. Söderling a tavalyi szenzációs győzelem után egészen a döntőig menetelt és pont Roger Federer akadályozta első nagy győzelmében. A svédnek volt miért elégtételt venni. Zsinórban 12 vereséggel a háta mögött érkezett ma a pályára, ráadásul 2009-ben az elveszített Garros döntőt követően Wimbledonban és a US Openen is Federer búcsúztatta. Utolsó mérkőzésük azonban különbözött a többitől. A New York-i éjszakában Federer csodálatosan kezdett, míg Söderling hibát-hibára halmozott. Két elveszített szett után Söderling szanaszéjjel törte az ütőjét és minden tét nélkül ütni kezdett, mint a gép. Behúzta a harmadik játszmát és a negyedik rövidítésében csak Federer lélekjelenlétén múlott, hogy nem lett ötszettes dráma a mérkőzésből.

A mai mérkőzés nagyon hasonlóan alakult. Federer csodálatosan kezdett. Az első szettben adogatóként mindössze két pontot veszített és már az első játéktól kezdve szorongatta a svédet fogadóként is. Aztán 4:3-as vezetésnél megtörte Söderlinget és a játszmát 17 nyerő mellett mindössze 3 hibával zárta.

A második szett első játékában még minden ugyanúgy ment tovább és Federer újra break labdához jutott, amit nem sikerült ugyan kihasználnia, de nem tűnt túl idegesnek emiatt. Olyannyira nem, hogy a következő játékban 30:0 után lankadt a figyelme és  Söderling az első break labdáját azonnal kihasználta, amivel egycsapásra minden megváltozott. (Federer erre utalhatott, amikor a mérkőzés után arról beszélt, hogy nem koncetrált kellőképpen. Ezen kívül kizárólag Söderling játékát dicsérte) A svéd elkezdett sülni és Federer kicsit elbizonytalanodott, sokkal kevesebbet kockáztatott és nem színezte annyira játékát, fogadóként pedig teljesen tehetetlen volt. Adogatásait továbbra is simán hozta, de ez a játszmán már nem segített. Söderling szervajátékai ugyanis sérthetetlenek voltak. A mérkőzés során 56 foghatatlan adogatást vágott Federer térfelére, amiből 14 ász volt és második szerváit is sokszor 180-190 kilométeres sebességgel ütötte meg. Söderling vállalta a kockázatot és a taktika bevált, mert hiába ütött 6 kettős hibát szervajátékaiban gyakorlatilag labdamenet sem alakult ki. Egy idő után a svéd már a játékot sem bánta. A második szett közepétől kezdve egyszerűen lelőtte a pályáról Federert. A svájci folyamatosan védekezésre kényszerült, de ma nem volt mit tennie, mert Söderling gyakorlatilag folyamatosan a vonalakat lőtte.

Federer tanult a hibájából és a harmadik játszmában nagyon vigyázott adogató játékaira és mindent megtett azért, hogy kivédekezze Söderling könyörtelen ütéseit. A nagy lehetőség 5:4-es vezetésnél jött el számára, de Söderling 0:30 után megint elütötte a vonalat. Már bemondták a három szettlabdát jelentő outot, de a pontot (teljesen jogosan) végül a svéd kapta. Aztán Federer mégis eljutott a játszmalabdáig, amit a svéd egy leírhatatlan pont után védett és két nyerővel a szettben maradt. Söderling gyakorlatilag mérkőzéslabdát hárítva állt oda fogadni, de akkora már annyira esett az eső, hogy 30:15 után félbeszakították a játékot. A negyvenperces szünet után Federer hideg kézzel kezdett szerválni, megnyerte az első pontot, aztán négyet hibázott, előnynél megütötte első kettős hibáját és ezzel elment a szett (7:5).

Ekkor már félház előtt folyt a meccs a folyamatosan szemerkélő esőben a közönség egy része ugyanis nem várta meg a folytatást. Pedig Federer breakkel indított és éledni látszottak a svájci remények. Úgy tűnt Federer pályafutás során ezredszer is saját hajánál fogva rángatja ki magát a bajból és ötödik szettig viszi a mérkőzést. Azonban elkövette második hibáját és ez már végzetesnek bizonyult. A csere után négy hibát is vétett, amivel simán leadta a másfél óra küzdés után kiszenvedett break előnyét és innen már csak az volt a kérdés, hogy Söderling beremeg-e a végjátékban. Federer két adogató játékában is óriási küzdött és meccsben maradt, harmadszorra azonban nem sikerült a bravúr. 4:4-es állásnál Söderling újabb két fogadó előnyhöz jutott és a másodikat kihasználta, majd ellentmondást nem tűrő játékkal befejezte a meccset és kiverte a címvédőt (6:4).

Federer úgy szenvedett vereséget, hogy a mérkőzés során 27 hiba mellett 40 nyerőt ütött, de nem valószínű, hogy a pozitív mérleg nagyon vigasztalná. Ma egyszerűen képtelen volt megtörni a svéd játékának ritmusát. Eddigi mérkőzéseiken a 193 centiméter magas Söderling kétkezes fonákjára nyesett labdákkal lassítani tudta a játékot, amivel rendszerint hibára kényszerítette a svédet, de szemmel láthatóan Magnus Norman erre is felkészítette Söderlinget, aki ezekben az esetekben is átfarolt és elindította óriási tenyeresét. Federer az elmúlt hat évben számtalan ilyen mérkőzést nyert meg - csak ő tudja hogyan, - de egyszer ennek is el kellett következnie.

Véget ért egy fantasztikus sorozat, egy rekord, amit soha senki nem fog megdönteni. Vagy ha igen, azt nem fogjuk látni.

Roger Federer -

Ps:

Három dolgot tennék hozzá.

1. Ha:)
A második szettben 5:4, 0:30-nál a labda nem csípi a vonalat és 2:1 szettel mennek "pihenn", most arról beszélünk, hogy Fed kicsit kihagyott a 2. elején, de sima ügy. DE Fed ugyanezt fordítva eddig kb. tízszer csinálta meg. Tavaly Haas ellen mindenki őt éltette, hogy rácsapta azt a bizonyos tenyerest a vonalra. És az egy sokkal fontosabb meccs volt Fed számára. Ha ott veszít valószínűleg soha nem nyer Garrost, az is lehet, hogy megtörik a karrierje. Most semmi hasonlótól nem kell félni.

2. Agresszió
A második szettől fogva, pontosabban a break után nekem azért hiányzott a vállalkozókedv Fed játékából. Persze nagyon nehéz úgy tenni bármit, hogy a másik folyamatosan a vonalat üti. Azért nekem hiányoztak a fonák egyenesek (az első szettben volt jónéhány és ez fegyver lehetett volna Söd kifarolt tenyereseire. Főleg úgy, hogy ő maga az első szett után nem használta a leghatékonyabb fegyverét és alig állt át tenyeresre, illetve azokat sem húzta meg igazán. A 40 nyerő sok, de ebből 17 az első szettben volt és az a három játszmára mindössze szettenként hetet jelent, ami azért karcsú. Már csak azért is, mert pont ennyit hibázott…

3. 287
Ahhoz, hogy ne jöjjön össze Nadalnak, vagy Djokovicnak meg kell nyernie a tornát. Mindenki Rafát várja. A spanyol most megmutathatja, hogy tud-e Fed "nélkül" Slamet nyerni. Ha igen és átveszi a vezetést, akkor sem írnám még le ezt a dolgot végérvényesen. Fed nem sérült meg, nem drámázott, nem hivatkozott semmire. A második szett elején hibázott, az ellenfél kurvajó játékos, sült a keze és a esőszünet most nem kedvezett Fednek, aki kicsit elbizonytalanodott. A sajtótájékoztató szemben a tavalyi évvel nem ravatalozóra emlékeztetett. Most szépen elmegy és felkészül Wimbledonra.

Szeretném látni az összes kommentet (224) utolsó 100 hozzászólás

121.
 • brewer
 • 2010.06.02. 13:34
 
 
   
 • A komment válasz erre: 119.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 13:05

Szerintem nem ugyanarról beszélünk. Természetesen sokakban benen van a jobb játék képessége, de nem tudják magukat fejben rendbe tenni, vagy nem tudják csak rövid időkre (lsd. RG-Gaba). De szerintem ez is képesség, ami pont olyan fontos, mint az hogy hogyan üti a tenyerest, vagy hogy jó-e a szervája. Szerintem nincsen olyan, hogy jó játékos lenne, ha jó versenyzőalkat lenne: vagy jó játékos, vagy nem. Pont.

De az olyan játékosoknál, mint Fed, Rafa, Robin vagy Delpi ez nem kérdés: ők jó játékosok, akik bréklabdnál ütnek egy ászt, akik vissza tudnak hozni sírból egy meccset, akik nem remegnek be a fontos pillanatokban. És az ők egymás közötti viszonyukban már nem a mentális kérdések dominálnak, hanem a kőkemény játéktechnikai dolgok.

Persze, van hogy az egyik játékos különböző okokból idegesebb, nincs annyira egyben fejben (lsd 09AO-Fed, 09RG-Söd), de éppen ezért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni egy-egy meccsből. Sorozatokból viszont már igen, és Fed és Rafa játszottak már eleget egymással ahhoz hogy meg lehessen állapítani, hogy nem fejkérdés, hanem match-up problémáról van szó. Rafa a legelső meccsükön megverte Fedet, szerinted milyen lelki tényezők voltak még akkor?

Rafa-Delpi, Fed-Robin vonatkozásában meg: igen, eleinte Delpi és Robin még nem álltak azon a mentális szinten, fejlődő játékosok voltak, fiatalabb játékosok, persze be kellett érjenek fejben is. Ettől még Delpike az AO-n nem tudta kezelni Fed nyesett ütéseit, majdnem sírt a végére, RG-n már tudta, de még ki lehetett mozgatni, és az ötödik szettre hulla volt, az US Openre már az erőnléte is megvolt. Robin 11 meccsen keresztül nem tudott mit kezdeni Fed nyeséseivel, és egyéb kimozgató ütéseivel, a 12-iken már tudott, mert megtanulta, hogy hogyan kell őket kezelni.

De azt is mondhatnám, hogy annyira akarhatod, hogy beleszakadsz, de attól még a vállad környékére érkező, brutális erejű labdákat, egykezes fonákkal nem fogod tudni rendesen visszaadni, ha beledöglesz, akkor sem :)

Én ezt így látom, aztán legfeljebb nem értünk egyet ;) :)

122.
 • Rafain
 • 2010.06.02. 13:35
 
 
   

Nemsoká kezdődnek. Vamos Rafa! Szerintem 3 esélyes maradt a tornán:Rafa, Söderling, és Berdych. Biztos vagyok benne, hogy közülük kerül ki a győztes.

123.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 13:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 120.
 • erisen
 • 2010.06.02. 13:31

költői kérdés volt...

124.
 • brewer
 • 2010.06.02. 13:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 120.
 • erisen
 • 2010.06.02. 13:31

ja, ez a másik: eddig Södnek nagyon komoly gondjai voltak, ha fújt a szél, nem tudta egyáltalán kezelni a labdát (a tavalyi US Openen a Fed elleni első két szett szerintem elsődlegesen ennek volt köszönhető), de úgy tűnik most már ez is megy.

125.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 13:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 119.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 13:05

ne haragudj, de ez a Szabó Gábor féle "minden fejben dől el dolog", ami bálna méretű közhely. persze minden fejben dől el. az is hogy felemeled a kezed. ezzel nem mondtál az égadta világon semmit. vannak alap dolgok. kérlek írj nekem kétkezes fonákot ütő játékost, aki a hálót rohamozza. Talán Roddick, de fonák oldalról ő is az egykézzel ütött nyesés után megy fel... Persze van egy-két kivétel, Kuuerten salakon, vagy Robredo, de ő mire vitte? szerintem az a felszínes, hogy mindenre azt írod: fejben dől el... vannak adottságok, játék stílusok, amiből sok minden következik. Becker nem igazán tudott mit kezdeni Agassival, mert az amerikai (10-4) miközben simán vert olyanokat, akikkel Agassi küzdött. Fed játékának az ellenszere az amit Nadal játszik. Mert bármit írsz salakon nem lehet egykezes fonákkal bírni az 5 méter magas fonákokat. Lehet, hogy ebből aztán kialakult némi komplexus, de érdekes módon kemény pályán nem annyira, mert ott nem pattan 2 méter magasra a labda. Nagy tenyerese millió játékosnak van és mire megy vele? Mire megy Gonzales a világ legnagyobb tenyeresével, ha Rafa végig a fonákjára pörget? Nadal játékának is megvan az ellenszere és az nem a nagy tenyeres, hanem a felszálló ágban megcsapott kétkezes fonák, amihez jó magasnak kell lenni. Ezért verte agyon Potro és ezért van esélye Söderlingnek és Berdychnek. Mert hát Nadal balkezes. A játék alapban a keresztekre épül és amikor valaki lerövidül akkor jön a támadás kifarolt tenyeres, vagy fonák egyenes formájában. Fed az egykezes fonákkal egy idő után lerövidül, Potro nem.
Söderling: megírtam előtte. Söderling tavaly az USO-n érezte meg a 2 elbukott szett és szarrá tört ütő után, hogy ha mindent bevállal nyerhet. Ott Fednek a4. rövidítésében szerencséje volt. Tegnap meg nem. Ennyi. Söd tegnap minden egyes labdát tiszta erővel ütött meg még a 2. szerváit is. Lassú volt a salak odaért minden ütés mögé. Egyáltalán nem biztos, hogy életében még egyszer meg tudja csinálni. Sült a keze és kész. A tavalyi döntőt hagyjuk. Az első GS-döntőben benne van az ideg faktor, ezért kell a Rafa drukkereknek Berdíchben bíznia.

126.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 13:46
 
 
   
 • A komment válasz erre: 121.
 • brewer
 • 2010.06.02. 13:34

nem szeretném a teniszező kártyát elővenni, de lassan kénytelen leszek :P

az fed-delpo összevetéshez : ezen a szinten nincs olyan, hogy nem tudja kezelni a nyeséseket, aztán három hónap múlva tudja...max jobban bízik benne, hogy tudja...az rg-n is megvolt az erőnléte, az sem 3 hónap alatt alakult ki, az más kérdés, hogy ott még fejben elfáradt míg a usopenen az tartotta ott fejben, hogy visszajött a meccsbe többször is...ha emlékszel delpo a montreali döntőt erőnléti problémák miatt vesztette el...legalábbis úgy nézett ki kívülről...

a legfontosabb részét nem látjuk a játéknak, pontosabban nem halljuk, mert ugye a két fülük közötti történésekről beszélek...:D

fedalhoz meg: ott volt az ao döntő tavaly...ott milyen technikai elem döntött a döntő szettben?

127.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 13:46
 
 
   
 • A komment válasz erre: 124.
 • brewer
 • 2010.06.02. 13:39

azért vannak gondjai a széllel, mert a szervánál az égbe dobja a labdát. tavaly nagyon fújt és egyszerűen elsőt nem tudott beütni, nyilván biztonsági 2.-at ütött. Tegnap 180-190-el ütötte a 2. szervákat. Mondom sült a keze és vért ivott.

128.
 • tomma
 • 2010.06.02. 13:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 127.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 13:46

Kár ezt ragozni. Ez volt élete meccse. Ennyi.

129.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 13:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 126.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 13:46

hiába veszed elő, mert nincs igazad. hiszen ők maguk mondják el, hogy rengeteget dolgoznak bizonyos ütéseken. Agassi 24 éves korában tanult meg szerválni, Nadal két éve üt fonák nyeséseket, Fed két éve kezdett rövidíteni. Igenis vannak gyenge pontjaik, ammiken dolgoznak. Nyilván nem arról van szó, hogy Nadal addig nem tudott nyesni. De nem azon a szinten, hogy fontos helyzetben építsen rá. Tegnap pontosan láttam, hogy miután Söderling egy Fed fonák nyesést, átállva tenyeresre bebaszott a sarokba felnézett Magnus Normanra és rázta az öklét. Mert gondolom iszonyú sokat dolgoztak rajta...

130.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 13:52
 
 
   

összekevered azt amikor ütnek edzésen (persze mindent tudnak) a meccsel. a kettő nem ugyanaz. álló helyzetben bármi, mozgásban meg nem.

131.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 13:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 125.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 13:44

ehh, sajnos nem fogunk tudni egy véleményre jutni, mert teljesen más a megközelítésünk...mondjuk ez nem tyúk vagy tojás esete...én azt mondom, hogy az, hogy oda eljusson, hogy a fonákját meg a tenyeresét meg a szerváját elemezd és azt mondd, hű ez de hatékony, ezért nyer, fejben kell erősnek lennie...nem csak erősnek kell lennie hanem a top 10 esetében hihetetlen egoval kell rendelkeznie...az a baj, hogy az én nézőpontomból annyira alap dologról beszélek, mint ha arról beszélnék első osztályban, hogy az a betű az a betű....

ja, és te írtál 15-20 évvel ezelőtti játékosokat, amikor az emberek 2%-a ütött kétkezest, és állandóan a hálóra mentek...ma ki megy egykezessel hálóra? nem a kétkezes fonák miatt nem mennek ma annyit hálóra hanem mert nem engedi őket a játék tempója...alapból, technikailag nem állja meg a helyét amit mondassz kivéve ha a llodra féle tiszta fonákot képzeljük el, de ő is egyedül iüt olyat

132.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 13:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 128.
 • tomma
 • 2010.06.02. 13:49

nem a tegnapi meccsen vitatkozunk, hanem azon, hogy a fejben dől el olyan mondat, amivel nem mondtál semmit. mert vannak alaptényezők.

133.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 14:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 131.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 13:55

nem igaz amit írsz. a játékosok 2% ütött kétkezes fonákot? miről beszélsz. sztem egyszerűen nem láttad azokat a meccseket, mert fiatal vagy. de ott a yotube. nézd már meg, hogyan nézett ki egy: Sampra-Hewitt, Becker-Agassi, Edberg-Chang. Nagyon sokat tanulnál belőle, mert stílusok csatája volt. Te most tényleg azt állítod, hogy az ütések nem befolyásolját egy játékos stílusát, lehetőségeit. Szerinted Rafa viszonyla gyenge, pörgetett adogatása nem határozza meg a játékát? nem is értelek.

134.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 14:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 129.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 13:50

fuck.honnan tudod, hogy nincs igazam? jó, hogy dolgoznak rajta, én sem azt mondtam, hogy magától megy, az önbizalom megszerzésében is munka van...de te azt nem látod be, hogy amikor agassikról meg nadalokról beszélsz akkor már olyan játékosokról van szó akik évek óta ott vannak az élen és megszerezték azt az önbizalmat, hogy aki a 20.-on kívül van azt megverem meg amúgy is bárkit...jó, hogy ő könnyen változtat, meg tanul meg fejlődik, de ha nem jut el erre a szintre fejben hiába tanul meg fonákot nyesni...

te csak a végeredményt látod és azt elemzed...

135.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 14:07
 
 
   

nézhetsz Wilander - Noah meccset is, ha van kedved. akkor sem mindenki a hálóra rohangált furcsa mód. de ha akarod, akkor nézd Jim Couriert Agassi ellen. mindketten hátulról lőttek izomból, míg a másik pályán Rafter és Leconte játszot valami egészem más teniszt...

136.
 • katma
 • 2010.06.02. 14:08
 
 
   

Nem tippeltek még: Creator, Agimano, Replica, Ad_Astra, Ettumifilli, Rafani

Meccsek kezdetéig tippeljetek!

137.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 14:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 133.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 14:01

jó, a 2% nem igaz, korábbi időkre gondoltam...

én nem értelek téged, nem arról beszélek, hogy nem határozza meg a játékát, szerintem olvasd el még egyszer amiket írtam...befolyásolják, de csak ha már odakerült arra a szintre és oda mentálisan jut el...

azért látod az erősségeit mert azokat ki tudja hozni magából, a világranglista 190. meg nem(legalábbis ezen a szinten) és ezért nála a hiányosságokat látod...hamár két játékos ki tudja hozni a maximumot magából beszélhetünk taktikáról, ütésekről meg ilyenekről de még akkor is csak max. 50%-ban döntik el egy meccs kimenetelét

138.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 14:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 134.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 14:04

te azt írtad, hogy nem csak fejben dől el, hogy meg tudja-e ütni Söd Fed nyesését. és ez nem igaz. NE menj vissza a kályhához. ez ciki. mindenki számára teljesen egyértelmű, hogy a top játkosok mind nagyon ott vannak fejben. ezt senki nem kérdőjelezte meg. ha igen idézd kérlek. na ugye. csak te azt mondod "minden fejben dől el" tökmindegy, hogy ki milyen ütésekkel rendelkezik mi a sítlusa. ez hülyeség és kész.

139.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 14:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 137.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 14:09

de ki írt itt a 190.-ről? Nadalról, Fedről, Söderlingről és Potróról volt szó. az ő stílusukról. nem a 190.-ről...

140.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 14:12
 
 
   

kimegyek a meccsekre jó? nincs baj, ha nem nem értünk egyet, elnézést ha kinyilatkoztattam:)

141.
 • tomma
 • 2010.06.02. 14:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 134.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 14:04

Egyet kell hogy értsek veled. Mi már csak a végeredményt látjuk. Ezért volt alkalma pl. Chubby-nak fikázni Sharapova-t meg Kurnikova-t.... Amúgy meg megváltoznim, fejlődni még a való világban is nehéz, nemhogy e teniszpályán. De van rá példa és ebben meg Fuzzynak van igaza. De nem mindenható ez a folyamat ÉS VÉGES !!

142.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 14:19
 
 
   
 • A komment válasz erre: 138.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 14:10

bakk, én sem kérdőjeleztem meg, hogy ott vannak e fejben, miről beszélsz? azt kérdőjeleztem meg egy játékos elemzése közben el lehet e tekinteni a mentális tényezőktől, és én azt mondtam erről, hogy azért nem mert a mentális tényezők miatt van lehetőségünk elemezni a gyilkos fonákjat meg tenyereseit...szerintem te nagyon nem értetted meg mit akarok de sebaj, jó meccsnézést

143.
 • tomma
 • 2010.06.02. 14:22
 
 
   
 • A komment válasz erre: 142.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 14:19

Ez kegyetlenül elment az RG-re vazze !!!

144.
 • Elessar
 • 2010.06.02. 14:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 122.
 • Rafain
 • 2010.06.02. 13:35

Én is így gondolom, de amíg Nole itt van, addig még érdekel az RG. Utána már nemigen :)
Amúgy ha Berdych legyőzi Södöt, és Rafa döntőbe jut, nem kérdés, hogy Rafa nyeri

145.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 14:45
 
 
   

de rohadt szemetek a eurosportnál ezzel a serena szerva slow motionnel :D

146.
 • rafani
 • 2010.06.02. 14:52
 
 
   

Ha Stosur így játszik, hamar jöhet Rafa!

147.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 14:52
 
 
   

amúgy stosur a gondolatmenetem(egy részének) tökéletes alátámasztása, a technikája és a képességei alapján bucira kéne vernie az egész mezőnyt..monduk most halad is efelé :D

148.
 • rafani
 • 2010.06.02. 14:54
 
 
   

Milyen jó idő lett Párizsban, ide is jöhetne már!

149.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 14:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 144.
 • Elessar
 • 2010.06.02. 14:24

Söd döntőzni fog,sőt
de aki látta az örömét az tudja hogy mit akar elérni a svéd

150.
 • rafani
 • 2010.06.02. 15:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 149.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 14:55

És aki látta Berdich örömét, az mit látott?

151.
 • Replica
 • 2010.06.02. 15:02
 
 
   

Berdych megfogja verni Sódert! Almagrot 1 játékra jónak tartom, de meglepődnék, ha hozná.

153.
 • chubby967
 • 2010.06.02. 15:03
 
 
   

Tudja valaki, mikor kezd Nadal? Van valami időpont (not before...), vagy egyből a lányok után? És melyik pályán?

152.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 15:03
 
 
   
 • A komment válasz erre: 151.
 • Replica
 • 2010.06.02. 15:02

én is meglepődnék ha nem adna neki triciklit nadal, igen :P :D

154.
 • erisen
 • 2010.06.02. 15:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 153.
 • chubby967
 • 2010.06.02. 15:03

Chatrier, egyből Williams-Stosur után.

155.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 15:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 150.
 • rafani
 • 2010.06.02. 15:01

én boldogságot és valami olyat hogy:,,megcsináltam!!!"

a svéd arcáról meg:,,nesztek basszátok meg most Federert győztem le,és meg akarom nyerni a tornát"

156.
 • chubby967
 • 2010.06.02. 15:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 154.
 • erisen
 • 2010.06.02. 15:04

Köszi! Nem hiszem, hogy Stosur be tudja húzni kettőben, ezért reménykedtem, hogy Jankovicék után játszik. Bár lehet, hogy ott is három szett lesz.

157.
 • Replica
 • 2010.06.02. 15:09
 
 
   

Fuzzy, töröld a nickemet, én többet nem akarok itt fórumozni.

158.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 15:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 151.
 • Replica
 • 2010.06.02. 15:02

az első mondatodban van egy kis hiba,szerintem úgy lenne a helyes ha az alanyt meg a tárgyat felcserélnéd

159.
 • rafani
 • 2010.06.02. 15:11
 
 
   

A lányok is tudnak 180 km/h feletti szervákat!

160.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 15:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 157.
 • Replica
 • 2010.06.02. 15:09

jó, bocs, nem kellett volna beszólnom, nyilván a játék helyett szettre gondoltál :P

161.
 • erisen
 • 2010.06.02. 15:12
 
 
   

Nagyon remélem hogy Söder lesz a döntőben és Djoker az elődöntőben. A további színvonal miatt. Berdics hiába nagyon jó,hiába adogat remekül,hiába jó a mozgása,hiába üt nagyokat,első GS döntője lenne. Potter is hozta az elsőt,de Berdicset nem tartom annyira mint Pottert. Aztán lehet bármi... Fed is meg mondta:
"Ki tudja?" :-)
De egy Djoker az mindenképp kell az elődöntőbe. Akármilyen formában is van. Nekem sosem volt szimpi,de az idén amit összegürcölt hogy ide jusson...Le a kalappal.
El kell ismerni nagy küzdő a srác.Hátha elkapja a fonalat és olyan éve lesz idén majd mint 2008ban. Bár Wimbiben sosem alkotott nagyot. Most RG-n nem egy érinthetetlen Nadal lenne az ellenfele,és Melzert le kell gyűrnie valahogy.
Hozzáteszem nagyon bírom Melzert.:-)

162.
 • erisen
 • 2010.06.02. 15:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 157.
 • Replica
 • 2010.06.02. 15:09

HURRÁ!!!! :-)
(De aztán nehogy meggondold magad!)

163.
 • Viktor61
 • 2010.06.02. 15:14
 
 
   

Szép nap ez a mai:)

164.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 15:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 159.
 • rafani
 • 2010.06.02. 15:11

és stosur az egyetlen kb. a női mezőnyből aki tud kick szervát ütni, nem is rosszul

165.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 15:15
 
 
   

ti már várjátok a tennis classics Budapestet?
én nagyon :)

166.
 • Elessar
 • 2010.06.02. 15:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 162.
 • erisen
 • 2010.06.02. 15:13

Minek az öröm?? Fuzzy úgyse töröl senkit...

167.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 15:18
 
 
   

csoda történt!
elmúlt a Wozniacki mániám!!!!

168.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 165.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 15:15

Én 2 éve voltam utoljára,mikor Borg és Mcenroe utoljára meccsezett.

milyen Izé lesz a fórum ha nem lesz itt Repli.

Söd tényleg durván hozta fel a federer nyeséseket tegnap :D

169.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 15:19
 
 
   
 • A komment válasz erre: 164.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 15:15

de hát nem csoda,nézd meg a karjait
bazzeg nekem vékonyabbak

170.
 • Henry
 • 2010.06.02. 15:19
 
 
   

Ó, most azért szurkolok, hogy Serena "támadjon fel" 1 szett erejéig, aztán Stosur nyugodtan behúzhatja, csak azért, hogy hazaérjek a fiúk meccsére!!!!!

171.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 15:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 168.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:18

te mázlista!!!

172.
 • Slice
 • 2010.06.02. 15:22
 
 
   

Elég érdekes számomra ez az idei(sőt már a tavalyi) Garros is. Nem szokott itt ennyi meglepetés lenni. 3 nappal ezelőtt sok pénzt tettem volna Nadalra, de most átértékelődött bennem itt a végjáték. Djoko általában jól játszik Rafa ellen salakon elődöntőkben. Ha döntőbe jut Nadal ott van Söd/Berdych. A cseh srácot esélytelennek tartom, szerintem kapna sima 3 setet aztán mehetne haza, hiába játszik most úgy, ahogy. Persze ez magánvélemény.. Söderling viszont már más kérdés, hihetetlen nagyot fejlődött már tavaly is. Nem kis teljesítmény lenne tőle zsinórban 2 RG döntő. Mindezek ellenére szerintem továbbra is Rafanak van a legtöbb esélye, de a soron következő meccsek egyike sem lesz sétagalopp.

173.
 • erisen
 • 2010.06.02. 15:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 170.
 • Henry
 • 2010.06.02. 15:19

Stosur breakelőnyben szervál a mérkőzésért....igyekezned kell!

174.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 171.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 15:20

:) hány éves vagy ?:P

175.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 15:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 169.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 15:19

:D :D :D :D :D

maradjunk annyiban h rogeré vékonyabb...:P

176.
 • chubby967
 • 2010.06.02. 15:24
 
 
   

Serena is minél hamarabb nézni akarja a fiúk meccsét.

177.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 15:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 174.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:23

14

178.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 177.
 • FedDjokDelPotro
 • 2010.06.02. 15:24

na akkor jó :) csakmert én is.

179.
 • chubby967
 • 2010.06.02. 15:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 176.
 • chubby967
 • 2010.06.02. 15:24

Vagy nem?

180.
 • erisen
 • 2010.06.02. 15:27
 
 
   

De ugye srácok felnőtt módjára fogjátok végigszurkolni Nadal meccsét,ahogy azt illik.
Nem úgy mint tudjukki.

És Stosur nem tudta kiszerválni a meccset!!! :-)

181.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:28
 
 
   

Zsiga Máté ki fog esni :(

182.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 180.
 • erisen
 • 2010.06.02. 15:27

Én eddig is úgy viselkedtem,úgy gondolom :DDD persze.

Azért írok egy enyhe Vamost, nem akarom a Fedeseket bosszantani.

183.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 15:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 181.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:28

az idei ao győztessel játszik...nem könnyű

184.
 • Henry
 • 2010.06.02. 15:33
 
 
   

Jaj-jaj! Hajrá Serena (ilyet még szerintem soha nem mondtam)!

Még min. 45 perc mire hazaérek, addig tarson már ki :-)! Bár gondolom lesz egy kis bemelegítés, de akkor is :-S

Egyébként ma még esélyesnek tartom Rafát, ám ha Djokerrel összekeveredik lehet meglepetés, azután meg aztán pláne.

185.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 183.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 15:32

bezony.de 2. szettben visszabrékelte , most megint a meccsért adogat. Vagy itt a fiúknál is 3 nyert szettre megy ?

186.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 15:35
 
 
   
 • A komment válasz erre: 185.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:33

nem, itt csak két nyertre

187.
 • erisen
 • 2010.06.02. 15:36
 
 
   
 • A komment válasz erre: 182.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:29

A Vamossal nincs is gond.:-)
Jó szurkolást mindenkinek.

188.
 • erisen
 • 2010.06.02. 15:36
 
 
   

Serena-Stosur TB.

189.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 15:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 187.
 • erisen
 • 2010.06.02. 15:36

sajnos nagyon úgy tűnik, hogy dsz lesz a női meccsen tehát egy kicsit várni kell

190.
 • chubby967
 • 2010.06.02. 15:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 184.
 • Henry
 • 2010.06.02. 15:33

Sztem hazaérsz, sanszos a DSZ.

191.
 • erisen
 • 2010.06.02. 15:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 189.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 15:37

De Djokerék hamarabb kezdenek akkor így a Lenglen-en.

192.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:41
 
 
   
 • A komment válasz erre: 186.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 15:35

sajna kikapott. mmint zsiga

193.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 15:42
 
 
   

stosur ezt sajna elremegte pedig túléltem volna ha kipottyan serena

194.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 15:43
 
 
   

óóóóóóó,pedig már alig bírom türelemmel :D jöhetnének rafék.

195.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 15:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 172.
 • Slice
 • 2010.06.02. 15:22

egyetértek.

197.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 16:01
 
 
   

nyitok külön topicot Rafa meccsének, hogy ne keverdjenek a dolgok ok?

Replica nevű user: a tegnapi megnyilvánulásaid után, mikor már a Nadal szurkolók is kikozösítettek ezen nem csodálkozom. nem kell, hogy töröljelek bajnok.

198.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 16:03
 
 
   
 • A komment válasz erre: 197.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 16:01

ahogy gondolod :)

200.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 16:06
 
 
   
201.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 16:07
 
 
   

én azt hittem az is ellendrukkolásnak számít amikor valaki csak azért szurkol egy bizonyos svédnek, hogy bizonyos svejci ne dönthesse meg bizonyos amerikai rekordját...

202.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 16:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 201.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 16:07

töröltem. nem kezdjük újra.

203.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 16:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 198.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 16:03

azt hittem örölni fogtok:) nem akarom, hogy a Fedesek most elkezdjék itt a hacacárét. ha meg ott kezdik el véletlenül, akkor törölni fogok. nem kellenek agyhalottak az oldalra, sztem elegen vagytok (Rafa fanok) így is, aminek minden normális ember örül.

204.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 16:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 202.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 16:08

törölted replicát?:D hiányozni fog

205.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 16:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 204.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 16:10

nem. a másik barom hsz-át, amire válaszoltál. nem törölgetek csak végső esetben. azt gondolom az oldal közössége megoldja.

206.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 16:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 203.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 16:10

Szerintem a Fedesek nagy része normális.


nem replit törölte,hanem VivaRafa hozzászólását :DD

207.
 • ettumifilii
 • 2010.06.02. 16:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 205.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 16:12

jaaaa :D

208.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 16:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 65.
 • troy
 • 2010.06.02. 08:47

troy, imádunk, de úgyos tudod

210.
 • troy
 • 2010.06.02. 16:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 208.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 16:15

:D
Azért nem árt, ha néha elmondjátok ;)

211.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 16:30
 
 
   
 • A komment válasz erre: 210.
 • troy
 • 2010.06.02. 16:27

we love troy :P

212.
 • troy
 • 2010.06.02. 16:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 211.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 16:30

Én is mindenkit :D, még azt a hülye Prézlit is :)

(Még mindig a mennyekben járok a tegnapi sikeres cicamentés miatt :)

213.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 16:35
 
 
   

Cicát mentettél? hőős :D

214.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 16:35
 
 
   

Kiesett Serena!

215.
 • troy
 • 2010.06.02. 16:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 213.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 16:35

Bizony, egy pici szürkét, akinek nem tudom, mi lett az anyukájával, napok óta kint lehetett az utcán, és azóta fedett helyen van más cicák, kutyusok és lovacskák között :D.

216.
 • troy
 • 2010.06.02. 16:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 214.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 16:35

Ma valahogy nem volt az a tigrisasszony, mint szokott....

217.
 • cristobal0804
 • 2010.06.02. 16:41
 
 
   

Ügyi vagy troy :)

nemtudom,nem néztem a meccset.

218.
 • agimano
 • 2010.06.02. 16:46
 
 
   

Almagro Musterrel edzett:)

219.
 • katma
 • 2010.06.02. 16:53
 
 
   
 • A komment válasz erre: 218.
 • agimano
 • 2010.06.02. 16:46

Nem tippeltél! Nadalra még tippelj!

220.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.02. 17:16
 
 
   

nem azért töröltem, mert rosszat írtál Fedre. ez csak a te csökevényes agyadban működik ilyen egyszerűen. Replicát azok közösítették ki, akik rájöttek, hogy ő nem Nadalnak drukkol, hanem Fed ellen. ezt le is írta. pont olyan mint te. annyit írtam tegnap, hogy ha folytatja a segggrázást kicsapom innen, mert erre SENKINEK nincs szüksége. ezzel mindenki egyetértett. ez itt nem hiányzik. ennnyi.

222.
 • tomma
 • 2010.06.02. 20:47
 
 
   

Nem sérteget téged senki. Amúgy hány éves vagy ? Van egy megérzésem, csak azért...

223.
 • sinnet
 • 2010.06.02. 21:24
 
 
   

Nadal nyert yeehh.pedig ügyes volt Alma, le a kalappal elötte, de hát gyözött a salakkirály.Vamosss

224.
 • fuzzydunlop
 • 2010.06.03. 11:29
 
 
   

figyelj nagyfejű? ne lépj be. mit hisztériázol a törléssel? felejts már el.

Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések