krumplicukor

2013. 07. 18. 12:48

A fű változatlan

Idei Wimbledon-nézésem nem olyan volt, mint amilyennek terveztem, ennek elsődleges oka annak hiánya volt, hogy hazarohanva délután, két hétre minden egyéb programot lemondva, bekapcsolhassam a TV-t és nézhessem. Maradtak a streamek, amik hol jobbak, de általában rosszabbak, amelyeken hol látod a labdát, hol nem, és sajnos, ez sokat számít. Egy streamért már nem rohanok haza, nem mondom le a programokat, és lassan a varázs is elkopik.

andy wimbledon win -

Pedig olyan Wimbledonunk volt, amit fontos volt.

Nem szeretem a hangzatos címszavakat, frázisokat, sosem hittem a drámában, a Korszakos Fordulatokban, abban, hogy sokszor úgy tűnik, nem is tud a sajtó másban gondolkozni, mint szuperlatívuszokban, amiket aztán az élet rendre megcáfol.

Ettől még persze vannak kezdetek és végek, események, amik jelezték azt, mi várható, csak éppen ezeket sosem akkor ismerjük fel, amikor bekövetkeznek. Mindig csak később, visszatekintve, amikor már nem vagyunk érintettek, amikor már tényleg történelem.

Mégis, az idei Wimbledon nagyon emlékeztetett egy másikra, egy olyanra, amit tíz évvel ezelőtt játszottak. Hosszú korszak végét jelentette, átengedve a helyét egy kicsit zavaros, kicsit nehezen alakuló átmeneti időszaknak, hogy aztán letisztuljanak a célok és szándékok, és egy új teniszidőszak vegye kezdetét. A kiemeltek hullottak, mint a záporeső, feje tetejére állt a teniszvilág, nyerni aztán mégiscsak olyan nyert, akinek második otthona lett a fű.

Eltelt közben persze tíz év, és ez a tenisz már nem az a tenisz, így az idei nyertesünk nem huszonegy éves, hanem huszonhat, és nem három év, hanem hét kellett ahhoz, hogy összeálljon az első wimbledoni cím. A különbség mégsem olyan hatalmas: akkoriban a huszonegy már erősen GS-nyerő kor volt, és az akkori nyertesről néhány éve mondták már, hogy a fű a legjobb terepe.

Andy Murray-ről is régóta mondják a szakemberek, hogy csodálatos keze és játéka van a fűhöz, a 2003-as győztes már 2009-ben azt mondta róla, hogy szerinte Andy játéka a fűhöz a legtökéletesebb. Tavaly Andy már nyert Wimbledonban: egy olimpiai arany volt jutalma és beért az a brutális fizikális fejlesztés, amit véghez vittek Andy-vel a karrierje alatt. Ezzel pedig eltűntek a kétségek és megingások is, idén már GS-nyertesként léphetett a gyepre, hogy végre teljesíthesse, amit szülőhazája évek óta várt tőle.

andy wimbledon win3 -

A torna Rafa váratlan kiesésével kezdődött, a belga Darcis ellen vérzett el, majd Fed betlijével folytatódott Sztakhovszkíj ellen, és az első héten búcsúzott Tsonga, Gasquet, Wawrinka, Raonic, Isner, Simon, Cilic is, a harminckét kiemeltből mindössze hat jutott el a második hétig. A verseny tehát az elmúlt tíz évben megszokott állandósághoz képest visszahozta a korábbi GS-ek kiszámíthatatlanságát. A négybe végül Murray és Janowicz, valamint Djokó és Delpo jutottak, az utóbbi mérkőzés a torna meccse lett, Delpo már a tavalyi olimpián is felvillantotta, hogy lassan hozzászokik a fűhöz és számolni kell vele a végjátékokban, most pedig öt, nagyon kemény szettre kényszerítette a szerbet.

A döntő a korábbi napokhoz képest igazi meglepetéssel nem szolgált, Djokó sohasem volt igazi füves játékos, turbóévében ezt a borítást is bevette ugyan, de nem kérdés, hogy Murray az, akinek a vérében van a füves játék. Djokó végül nem nyert szettet sem, bár azért annyira megnehezítette Murray dolgát, hogy a szettek egy órásak legyenek, és az utolsó gém a brit népnek sokáig emlékezetes marad.

A lányoknál, ha lehet, még nagyobb volt a káosz, mint a férfiaknál, a fűspecialista Sabine Lisicki negyedik alkalommal búcsúztatta az aktuális Roland Garros győztest, idén tehát Serena Williams-t, aki így búcsúzott a negyedik körben. Az első héten nem jutott túl Sarapova, Azarenka, Ni La, Stosur sem, a legjobb négy közé Marion Bartoli, Agnyeszka Radwanska, Sabine Lisicki és Kirsten Flipkens kerültek.

marion wimbledon -

A végső győzelmet a 2007-ben már döntős Marion Bartoli szerezte meg, tavaly a francia teniszszövetség nem engedte indulni az olimpián, utólag megállapíthatjuk, hogy igazán jó döntés volt... A nagyon magas IQ-val és korántsem klasszikus tenisszel rendelkező francia lány megragadta a lehetőséget, és meg sem fordult a fejében, hogy ezt a döntőt elveszítheti, míg Sabine mindent vagy semmit tenisze épp a semmit dobta ki, némi bőgéssel és majdnem összeomlással kísérve. 

Néha a Hamupipőkékből is lehet hercegnő.

andy marion wimbledon -

Egy sztájliszt azért lehet, hogy nem ártana.

Szeretném látni az összes kommentet (936) utolsó 100 hozzászólás

837.
 • neooen
 • 2013.08.23. 16:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 834.
 • Elessar
 • 2013.08.23. 00:43

Félreérthető voltam. Nagyon szeretem én is (mindig ezt várom a legjobban), de volt néhány Open az utóbbi években, ahol az egésznek az utóízét tönkretette valami, legtöbbször az időjárás. Így hiába vannak nagyon jó meccsek, valahogy nem az marad meg bennem...

838.
 • idoaranyos
 • 2013.08.23. 18:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 836.
 • donnie
 • 2013.08.23. 16:04

Amióta úgymond végleg megroppantotta Fedet Rafa, (ausztrál open 2009) azóta 12-ből nyert négyet, hardon három a hétből. Azzal volt 6-13, most meg 10-21. na bumm.
Hardon akkor 3-2 Fed-nek, azóta 4-3 Rafának. 8-8.

Az éppen aktuális trendek miatt Rafának az átlagosnál nagyobb sansza van, de ki tudja, milyen állapotban lesz Fedo akkoriban. Cincyben pl jó volt. És nagyjából csak Rafa ellen volt jó.

S azt gondolom, mára elmúlt az a különleges félelem. Lehet, hogy visszatér majd meccs közben, de nincs az a nyomás Feden, mint amikor még a Rafától sorozatban elszenvedett vereségek érthetetlen zavart jelentettek az erőben.

A közönség és a média számára különleges érdekes és értékes mérkőzésekről van szó, de minden fogadkozásuk ellenére ők már lejátszották a Meccseiket. Ismerik egymást kívül belül.

839.
 • Elessar
 • 2013.08.23. 19:20
 
 
   

Annyi bizonyos, hogy ha Fed a 2005ös formájában lenne, akkor egy ilyen sorsolásnál, (mint amit most Rafa kapott), a Rafa-fanok telesírták volna a netet, hogy megint irányítják neki a sorsolást.
Nadalnak mégcsak nem is kell a űrteniszt nyújtania a döntőig, ha hoz egy jó formát, akkor simán döntősnek kell lennie.

840.
 • Rafain
 • 2013.08.23. 21:46
 
 
   
 • A komment válasz erre: 838.
 • idoaranyos
 • 2013.08.23. 18:16

Én visszafogott szoktam lenni, de azt gondolom, hogy Rafának meg kell vernie Fedet ha összejönnek.

1.) Cincy jobban fekszik Fednek mint USO, Rafának fordítva.

2.) 3 nyert szett, erről többet nem is kell mondani, gyakori Fed szerva szétesések meg 10-15 percek amikor minden labda megy világgá, stb...

3.) Az, hogy játszottak Cincyben, szerintem Rafának többet segít mint Fednek. Ott Rafa épp leszállóágban volt, majd azután a meccs után kezdett megint jobban játszani, valamint ott másfél szetten keresztül nem tudta fogadni Fed szerváját. Majd miután tudta, meg is fordult a meccs.

Nagyjából ennyi. Egy ilyen párosításnál abszolút Rafát várom győztesnek. Ha Fed jól játszik akkor kb egy tavalyi AUSO elődöntőhöz hasonló 4 szettes győzelmet várok, ahol ugyan Fednek vannak sanszai, de összességében Rafa jobb.3.)

841.
 • Rafain
 • 2013.08.23. 21:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 840.
 • Rafain
 • 2013.08.23. 21:46

"Az, hogy játszottak Cincyben, szerintem Rafának többet segít mint Fednek."

Nagyjából arra gondolok, hogy Fed nagyon agresszíven játszott az elejétől fogva, amíg Rafa engedte ezt neki (szar fonák, szar fogadások stb). Most már számít rá, Fed már Rómában is ezzel a harcmodorral próbálkozott ellene.

842.
 • jowaldner
 • 2013.08.23. 21:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 841.
 • Rafain
 • 2013.08.23. 21:49

Azért van még itt egy tényező, ez pedig az ütő, véleményem szerint Fed Rafa ellen került újra lendületbe, és érzett rá újra a "régi-új" ütő varázsára. Az idei USO-n szerintem a valaha volt egyik legjobb Fed is ott lehet a pályán, és ez esetben viszont a legjobb, és legnagyobb falsokat pörgető Rafára lesz szükség, hogy legyőzze Őt.

843.
 • perfectionist
 • 2013.08.23. 21:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 839.
 • Elessar
 • 2013.08.23. 19:20

Érdekes, hogy a 2005-ös Fedet említed, szerintem az az évi formája volt a tenisztörténelem legsúlyabb formája. Ha pedig aktuálisan a 05-ös us openre gondolsz, az meg tán a legjobb Federer volt valaha. A legtöbb GS-en isteni volt akkor, de az mind közül kiemelkedett. Döbbenet, hogy mozgott akkor a pályán, és emellett a játékának minden eleme stabil volt. Nálam az az ultimate tenisz.

Ha most abban a formában lenne, akkor szépen hátradőlnék és azon gondolkodnék vajon fog e szettet veszíteni a tornán. Sokan elfelejtik, hogy Federer akkor szabályosan félelmetes volt, teli önbizalommal, amiből ugye most alig van.

Nem kérdés, hogy nagyon jól esne most látni azt a Rogert a mai éhes fiatalok ellen. Nolék nagyot néznének szerintem. De azóta eltelt 8 év, ez van. Fedben azért még van annyi játék, ami helyenként elég lehet a top 3 ellen a megfelelő pályán és körülmények közt. De nagyon el kell találja és ki kell hegyezze a formáját és megragadni valamiféle momentumot egy-egy számára fontos tornára, most amikor a top 3 a fénykorát éli és éhesebbek, mint valaha. Szerintem Rogernek bejön ez a kihívás.

844.
 • Elessar
 • 2013.08.24. 09:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 843.
 • perfectionist
 • 2013.08.23. 21:55

A kihívás bejön neki, hisz akkor nem dolgozott volna annyit, aminek volt az eredménye a tavalyi év. De idénre AO utánra totál szétesett a motivációja, most kezdi el magát újra őrületes munkára fogni, mert érez még magában elszántságot arra, hogy megmutassa.

Amúgy igen, erre gondoltam, visszanéztem egy pár videot Fedről miket művelt USO-n 2005-6 tájékán, beszarás. Olyan dinamika, erő, gyorsaság volt benne az eleganciájával párosítva, hogy nem is igaz.
Úgy érzem, hogy ezen az USO-n, ha nem lesz nagy gondja, akkor már látni fogjuk tőle azt az elszántságot, amit jövőre (sztem utolsó igazán jó éve lehet) is láthatunk majd tőle reményeim szerint.

845.
 • Elessar
 • 2013.08.24. 10:03
 
 
   
 • A komment válasz erre: 840.
 • Rafain
 • 2013.08.23. 21:46

Én nagyon örülnék egy olyan teljesítménynek Rogtól, mint anno azon az AO-n nyújtott Rafa ellen. Avval lehetne esélye a győzelemre is ellene.
Rafa kezében van ez az USO, ez világos, de Rogertől óriási kaparásra számítok Rafa ellen, ha addig eljut és fizikálisan rendben lesz.
Ne felejtsük el, ezen a borításon MÉG NEM győzte le őt Rafa és ezt Fed is tudja és tenni is akar majd ellene.

Lehet elkiabálom(túlságosan bizakodok Fed miatt), de én előrehozott döntőnek gondolom jelen pillanatban ezt a negyeddöntőt

846.
 • Elessar
 • 2013.08.24. 10:10
 
 
   

Bődületesen gyenge lett amúgy Ferrer negyede :) Sztem az elmúlt 5 év leggyengébb GS negyede

847.
 • Prest
 • 2013.08.24. 11:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 845.
 • Elessar
 • 2013.08.24. 10:03

Múltkor ráhagytam, de csak nem bírom ki: mire alapozod ezt a bizakodást Fedó esetében? Nem igazán értem. Arra, hogy a legjobban neki fekvő pályán szettet nyert Rafa ellen? Mert mást nem mutatott fel AO óta.^^ Vagy csak ilyen feelinged van? :) Télleg abszolút no offense. Csak kíváncsi vagyok.

848.
 • Prest
 • 2013.08.24. 11:30
 
 
   
 • A komment válasz erre: 846.
 • Elessar
 • 2013.08.24. 10:10

Az egy vicc konkrétan.

849.
 • Elessar
 • 2013.08.24. 16:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 847.
 • Prest
 • 2013.08.24. 11:29

A hozzáállása, a nyilatkozatai, az, hogy látom a híreket, hogy irgalmatlan munkára ösztönözte magát, és persze Cinci. Nem gondolom azt, hogy Rafa-t fog már verni, de egy valaminek a kezdete lehet ez az USO a jövő évét figyelembe véve.

850.
 • idoaranyos
 • 2013.08.24. 17:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 840.
 • Rafain
 • 2013.08.23. 21:46

(Prestnek is)

Nem arról van szó, hogy az aktuális topRafát majd megveri az aktuális topFed. Tud győzni ellene, és ez az előbbi tény nem igaz a top 10 többségére.

Gászké-Ferrer-Bördi-DelPo összesen nyolcszor győzött Rafa ellen. Az utóbbi pár évben meg egyszer ( asszem) Fedo pedig máig majd minden évben egyszer legalább elkapta Rafát.
Amihez ma már kell neki, hogy klappoljanak a dolgok, de mindenkinek lehetnek hullámvölgyei, vagy éppen a lába bibis, vagy az időjárás szar, vagy éppen aznap fáradtabb.
Fedről képes vagyok elképzelni, hogy kihasznál egy olyan lehetőséget, amit mások (kivéve Andy-Đ) képtelen lennének kihasználni. Mint tavaly IW-n.

851.
 • Markus
 • 2013.08.25. 12:12
 
 
   

Megvan a holnapi schedule, Rafa nappali program, Roger esti.

852.
 • Elessar
 • 2013.08.25. 17:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 851.
 • Markus
 • 2013.08.25. 12:12

Egész kellemes első napi program ez, Rafa-ra és Fedre mindenképpen kíváncsi vok, ezen felül engem érdekel még Tomic mérkőzése Ramos ellen, a 2. körben lehetne egy látványos Tomic-Nishikori ütközet, az nagyon nézős lenne, a Verdasco-Dodig mindenképpen jó lehet, s csak egy kicsivel adok többet Verda győzelmére.
ÉRdemes rákukkantani tán Gulbis meccsére, lehetne most egy dobása USO-n, te jó ég hányszor mondom még ezt :D Az öreg DAvy-t és a fiatal Pospisil meccsébe is szeretnék belelesni, Davy vajon képes lehet-e elmenni Rafa-ig, és hogy a fiatal kanadai vajon átmentette-e jó formáját ide is.
A Haase-Dancevic lehet még csemege, két látványos játék, agy nélküli találkozója :)

853.
 • Rafain
 • 2013.08.25. 18:13
 
 
   

Itt írnak az esélyekről: http://www.hatharom.com/2013/08/....UhkZVZ4D2l4.facebook

"Miért gondoljuk azt, hogy Nadal lesz a befutó? Kiválóan megy neki a játék, és nincs nehéz ága. Elsősorban a nagy adogatóktól kell majd tartania, mint példádul John Isner, Milos Raonic vagy épp Jerzy Janowicz, azonban a felkészülés során mindhárom delikvenst elkalapálta, ráadásul szettveszteség nélkül. Persze ők mindig veszélyesek, de három játszmát nem könnyű egy ennyire motivált Rafa ellen fogni, ráadásul utóbbi kettővel maximum az elődöntőben futhat össze, ahol a rutinnak is komoly szerepe lesz. Ez a Federer csemege számára, még akkor is, ha Cincinnatiben sokáig jól ment a svájcinak, de a végére „szokás szerint” alul maradt. Ha bejut a döntőbe Nadal, akkor már biztos profittal szállhatunk ki (ha nem akarunk izgulni a fináléban). Ha a papírformát nézzük, akkor vagy Djokovics vagy Murray lesz ott az ellenfele. Előbbi 2011-ben és még tavaly is mumusának számított, a visszatérése óta viszont a „normális” Nadalt látjuk ellene is, így pedig a spanyol az esélyes. Murray ellen 13-6-os mutatóval áll és két éve itt New Yorkban is legyőzte. Iszonyat elszánt a spanyol, és óriási önbizalommal áll ki a meccsekre. Ezen a szorzón komoly értéket látunk a sikerében!"

854.
 • Prest
 • 2013.08.26. 09:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 849.
 • Elessar
 • 2013.08.24. 16:49

Ok, thx. :)

855.
 • Rafain
 • 2013.08.26. 16:01
 
 
   
856.
 • Viktor
 • 2013.08.26. 17:16
 
 
   

Ahogy olvasom ,ezt az uso-t nem kell nézni:) az újságok már előre leosztották na döntőt.

857.
 • Elessar
 • 2013.08.26. 18:26
 
 
   

Tomic borzalmasan játszik, vérgyenge meccset tol Ramos-sal, Nishikori az egész évet sérült térddel tolja végig

858.
 • Elessar
 • 2013.08.26. 18:32
 
 
   

Az általam oly várt és remélt Tomic-Nishikori nagyon nem fog összejönni :) LEsz belőle Ramos-Evans...

859.
 • Elessar
 • 2013.08.26. 18:39
 
 
   

Na KEi végre elkezdett játszani, most jó a meccs náluk

860.
 • Elessar
 • 2013.08.26. 18:42
 
 
   

47%os első szervával hozta a 2. szettet Evans... Nem verdesi az eget a színvonal

861.
 • Elessar
 • 2013.08.26. 18:45
 
 
   

Nishikori a pályát se találja el, mindent elcsap, belenézek inkább Risár meccsébe

862.
 • Elessar
 • 2013.08.26. 19:06
 
 
   

Kettőssel bukja a végén a meccset a japán, a briteknek jó napja van, Robson után Evans is továbbment

863.
 • Elessar
 • 2013.08.26. 19:59
 
 
   

3 és fél szettet kellett várni, hogy végre elfogadható tenisz vegye kezdetét Tomicék meccsén. Drukkolok ennek a tökfej Börninek

864.
 • Elessar
 • 2013.08.26. 20:24
 
 
   

Döntő szett, Ramos már nagyon a végét járja

865.
 • Elessar
 • 2013.08.26. 20:31
 
 
   

Ami viszont feltűnt, hogy nagyon lassú a pálya, valószínűleg az idő is közrejátszik

866.
 • Elessar
 • 2013.08.26. 20:56
 
 
   

Mindjárt kezdenek Rafáék, nézzük

867.
 • Elessar
 • 2013.08.26. 21:13
 
 
   

Tomic csak kiszenvedte Ramos ellen, Davy meg kikap egyből

868.
 • Elessar
 • 2013.08.26. 22:32
 
 
   

Davy mégiscsak nyert :D

869.
 • perfectionist
 • 2013.08.26. 23:32
 
 
   

Nem lesz tippelősdi srácok?

870.
 • Dobs
 • 2013.08.27. 09:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 869.
 • perfectionist
 • 2013.08.26. 23:32

Én már feltettem ezt a kérdést a 728-as kommentben, de konkrétan 0 reakció volt rá, úgyhogy gondolom nem lesz...

871.
 • Prest
 • 2013.08.27. 12:02
 
 
   

Gulbis.... No comment.^^:D

872.
 • neooen
 • 2013.08.27. 13:41
 
 
   

826.
donnie 2013.08.22. 21:39

"A komment válasz erre: 824. neooen 2013.08.22. 21:02

Azok az álmos éjszakák, amikor felkelsz éjjel 3-kor, bekapcsolod összeragadt szemmel az Eurosportot és látod, hogy vmi Bakker-Harrison ismétlés megy, alul a szalagcím: eső miatt a játék szünetel...."

Köszönöm te magasságos, hogy nem vártam meg (és az órát sem állítottam be) az amúgy egészen gyorsan kibontakozó Serena-Schiavone találkozó végét.

Ez jól jött Fednek, kell a pihenés így az első körre :D. Aztán 1 hét múlva is elég valószínűnek tűnik egy csapadékosabb periódus, szóval ott megint bekaphat még egy ilyen kis extra "pihenőt". Jájj, de szeretjük ezt a US Open-t.
A pályáról mit mondanak, gyors legalább?!

Újabb búcsú, Blake is szögre akasztja: http://www.usopen.org/en_US/news...

873.
 • perfectionist
 • 2013.08.27. 21:20
 
 
   

Hát faszán indul eddig az uso: Nishikori, Gulbis, Janovicc, Dimitrov, Verdasco szevasz. És majdnem Tomic is. Erősnek találom az első körben ezeket az upset hegyeket.

874.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 21:20
 
 
   

Dimitrov, Janowicz és Gulbis máris távoztak. Melyiküknek jósoltál döntőt Elessar?

875.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 22:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 874.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 21:20

Most egyiküknek se :D

876.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 22:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 872.
 • neooen
 • 2013.08.27. 13:41

Nekem kifejezetten lassúnak tűnik.

877.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 22:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 873.
 • perfectionist
 • 2013.08.27. 21:20

A meglepetések meghökkentőek lennének, ha nem néztem volna bele a meccseikbe. Iszonyat gyenge eddig a színvonal a tornán, meglepően az

878.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 22:41
 
 
   

Pospisil is kiesett, meccslabdáról és 2-0ról bukja a meccset.

879.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 22:42
 
 
   

Young is most játszik. Ő melyik ágon van? Retteghetnek tőle az élmenők, letakarítja az ágát.

880.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 22:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 878.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 22:41

Nem nagyon bánom.

881.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 22:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 880.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 22:43

Azt meghiszem, én pedig őt gondoltam Rafa-nak Isner mellett a legnehezebbnek FEdig

882.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 22:52
 
 
   

Roger azért bűngyenge, javulnia kell ahhoz, hogy egyáltalán Rafa-ig eljusson. Zsemle értékelhetetlen

883.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 22:52
 
 
   
 • A komment válasz erre: 881.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 22:44

Miért, Fed már ott van? Nekem nem egy nagy eresztés ő sem, igaz baromi gyenge ágon van.

884.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 22:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 881.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 22:44

Isner az para lehet, de az óriásnak még Monfils és Kohlschreiber jön addig. Hátha kipottyan.

885.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 22:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 884.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 22:54

Ha Monfils formában lenne egyértelműen őt kérném Rafa-nak és nem Isnert :D

886.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 22:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 885.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 22:55

Ma 3 gémet vesztett Gael.

887.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 23:00
 
 
   

Fed egész évben hihetetlenül izzad. A korábbi években nem volt ez rá jellemző. Lehet, hogy van más egészségügyi gondja is a háta mellett, vagy már csak nem edz olyan keményen.

888.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 23:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 886.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 22:59

Igen, de pár napja döntőt kellett feladnia Melzer papa ellen, csípője még mindig tropa. Nem hinném, hogy ha túl is jut Isneren, lehetne esélye a továbbiakban

889.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 23:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 887.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 23:00

Ez nekem is feltűnt, de a mozgása rendben van. Direkt nézem ilyen szemmel is, lassúnak lassú egész évben, de nem lehet nagy gond. A szervája viszont nem az igazi nekem, az ütéseinek viszont végre néha van ereje is. A fonákja sajnos vérgyenge az látszik már egy Zemlja ellen is

890.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 23:12
 
 
   

35 nyerő, 16 hiba az viszont kellemes

891.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 23:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 889.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 23:06

Eddig úgy tűnik nekem, hogy ha összejön a meccs, akkor Rafa letolja. Nem látom mivel verné Nadalt.

892.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 23:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 891.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 23:16

Még én se, de bizakodó vagyok továbbra is

893.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 23:23
 
 
   

Almagro is kizúgott :DD

894.
 • perfectionist
 • 2013.08.27. 23:26
 
 
   

Én életveszélyesen gyengének írnám le Roger mai játékát, minden elemét. Vajon létezik e akkora javulás, ami elég lehet Rafa ellen egy értelmes meccsre? Eddig látottak alapján nem hiszem, de Cinciben is nagyot javult Haas után. De az Cinci volt. Iszonyatosan meccs és önbizalom hiányos, az egyértelmű. De hát bizakodjunk :)

895.
 • Prest
 • 2013.08.27. 23:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 891.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 23:16

Igen gyenge Fedó. Annyira durva, hogy mennyire lassú lett. Mind1, Rafáig elmehet ezen a könnyű ágon, és akkor az egy tisztes helytállás lesz. Rafa ellen meg minden gém elismerés lesz.^^ :)

896.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 23:35
 
 
   

Haas apó mutatja az utat, csodásan játszik ma is

897.
 • Turin
 • 2013.08.27. 23:35
 
 
   
 • A komment válasz erre: 895.
 • Prest
 • 2013.08.27. 23:28

Hahaha, most nézem a tegnapi Game Set and Matts-et!
Wilander szerint ez a mostani USO Fed utolsó esélye, hogy nyerjen egy GS-t. Vicces egy fiú ez a svéd. :)
Ennél szarabb csillagállásban sztem Fed még nem rugaszkodott neki az USO-nak, de talán még GS-nek sem. Persze ebből nem következik az, hogy később tuti jobb lesz, de szinte intrinszik nagyobb esély van a jövő évből bármely GS-en Fednek vmi normálisabb eredményre, mint most.

898.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 23:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 897.
 • Turin
 • 2013.08.27. 23:35

Jövőre hogy fogunk örülni majd egy nyavalyás negyeddöntőnek is :)

899.
 • Rafafan
 • 2013.08.28. 00:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 885.
 • Elessar
 • 2013.08.27. 22:55

Monfils nem lenne veszélyes Rafára, teljesen mindegy, hogy milyen formában játszana a francia. 2009-ben egy elég jó Monfils ellen is simán fordított a sérülésből visszatért Nadal. Isner sztem nehezebb ellenfél, ráadásul most nagyon nagy formában van, ma is csak pár gémet vesztett.

900.
 • Rafafan
 • 2013.08.28. 00:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 887.
 • Rafain
 • 2013.08.27. 23:00

Először én is azt hittem, hogy Fed nagyon izzad, majd közelebb mentem a TV-hez és láttam, hogy a pólója nem egyszínű kék, hanem van benne sötétebb kék is, amitől messziről úgy látszik, mintha tiszta víz lenne. Tavaly az USO-n Young ellen izzadt nagyon, most sztem nem annyira.

901.
 • pushalias
 • 2013.08.28. 00:59
 
 
   

Ez a kiscsaj Stosur nagyi ellen zseniális időnként. Az a kaján vigyor, miután egy ejtés-átemelés kombóvel megszívatta a vénasszonyt: priceless.

902.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 09:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 899.
 • Rafafan
 • 2013.08.28. 00:09

A francia jobb játékos összességében Isnernél, több fegyvere van Rafa ellen. Amúgy avval egyetértek, hogy egy ilyen formában játszó Isner nehezebb ellenfél most. Kohl remélem nem kavar be

903.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 09:03
 
 
   

Djoko-ról mi a véleményetek?? Azt hiszem ez egy üzenet volt tőle. Torna előtt őt szerettem volna Federernek, de most úgy érzem jobb őt elkerülni mindenkinek :)

904.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 09:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 903.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 09:03

28 nyerő 9 hiba mellett

905.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 09:12
 
 
   

Amúgy most olvastam, hogy Janowicz hátsérüléssel küzdött, alig tudott adogatni

906.
 • pushalias
 • 2013.08.28. 09:34
 
 
   
 • A komment válasz erre: 901.
 • pushalias
 • 2013.08.28. 00:59

Kicsit sajnálom az ausztrál sheminatort, ugyanakkor láttam a jövőt. Nagyon fiatalka még, van mit csiszolni, de máris nyert egy szurkolót.

907.
 • pushalias
 • 2013.08.28. 10:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 900.
 • Rafafan
 • 2013.08.28. 00:18

Én is azt hittem, a póló mintája, de akkor mindenki másnak is hasonló mintájú a pólója. vagy embertelenül izzad mindenki. Nem tudom, miért.

908.
 • pushalias
 • 2013.08.28. 10:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 907.
 • pushalias
 • 2013.08.28. 10:00

Ismétlik a meccset, megnézetem, és mégis igazad lesz, Zemlja pólóján nem látom a mintát. De esküszöm, este durva izzadásokat láttam. :)

909.
 • pushalias
 • 2013.08.28. 10:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 908.
 • pushalias
 • 2013.08.28. 10:02

Visszavonom a visszavonást :-D, mindketten izzadnak, mint az állat, ugyanakkor Fed pólója tényleg mintás.

910.
 • Rafafan
 • 2013.08.28. 10:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 901.
 • pushalias
 • 2013.08.28. 00:59

Én is azt a meccset a néztem, pedig nem szokásom, hogy egy női meccs miatt fennmaradok, de nem bántam meg. Az amerikai csaj nagyon durván játszott, nem tudom hogy bírta végig erővel. Az izomagyú Stosurhoz képest nagyon vékony, mégis le tudta nyomni a pályáról. Most keresek róla infókat, de eddig nem sokat találtam, az USO oldalán még egy kép sincs róla, csak egy születési dátum.

911.
 • Rafain
 • 2013.08.28. 11:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 903.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 09:03

Young meg 2 gémet vesztett Klizan ellen, pedig ő jobb játékos mint Berankis. Erről ennyit. Semmit nem jelent ez. Majd ha Potrókat meg Mörriket zúz le akkor esetleg.

912.
 • Rafain
 • 2013.08.28. 12:13
 
 
   

"Nadal jó,de Djokovic vagy Murray nyeri a US Opent

A tenisz legenda és a Eurosport szakértője,Mats Wilander beismeri, őszintén meglepődött Rafa Nadal teljesítményén az amerikai keménypályás szezonban.

A legutóbbi két Masters győzelem ellenére is Wilander meggyőződése az,hogy a címvédő Murray vagy a világelső Djokovic nyeri majd a tornát.

De ez nem minden: a svéd legenda szerint Federer is reménykedhet, aki ugyan jócskán vesztett a magabiztosságából, így az első forduló nehéz lehet majd neki, de a következő lépcsőfokokat könnyedén veheti, így akár arra is lát esélyt, hogy Federer lesz a bajnok."

Ez a komédiás nem tud leállni a Nadal elleni hadjáratával amelyet évek óta elkövet minden tornán. Ha rajta múlna akkor Rafa soha semmit nem nyert volna. Amikor ilyeneket mond akkor szokott a legjobban koppanni, úgyhogy hajrá!

913.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 12:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 911.
 • Rafain
 • 2013.08.28. 11:56

Hát ha Nole végigcsinálja ezt az Opent egy Haas, Potro, Murray, Rafa soron, akkor leborul előtte. Egyenlőre még messze vagyunk ettől, de sokkal bíztatóbban kezdett, mint Montrealban vagy Cinciben

914.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 12:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 912.
 • Rafain
 • 2013.08.28. 12:13

Nem mindenki mondhatja azt, hogy Rafa a fő esélyes

915.
 • Wheeler
 • 2013.08.28. 12:46
 
 
   
 • A komment válasz erre: 912.
 • Rafain
 • 2013.08.28. 12:13

Nem kell mindenkinek ugyanazt a répát cumizgatni.

916.
 • pushalias
 • 2013.08.28. 13:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 912.
 • Rafain
 • 2013.08.28. 12:13

Az Eurosport választhatott volna téged is szakértőnek, de mivel ostobák, és az elfogultságot preferálik a szakmai kvalitások helyett, ezért erről most lemaradtál.

917.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 15:43
 
 
   

RG óta az 1500 komment/ poszt arány, és két poszt ölég kevés. Nem ismerem a magánéleteteket, és hálás vagyok a havi egy posztért is, de (mert ilyenkor jön egy jó nagy DE) mi lesz így a heyhoval?

918.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 16:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 917.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 15:43

Erősen döglődünk jah :(

919.
 • brewer
 • 2013.08.28. 20:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 917.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 15:43

A magam részéről úgy gondolom, h egy ilyen hely csak akkor életkepés, ha az oldal gazdája azzal törődik... ti is tudjátok, h ez már régóta nincs így, az is csoda, h eddig húztuk. A félreértések elkerülése végett, az oldal gazdái nem Pici és nem én vagyunk.

Nekem emellett az elmúlt hónapok, márciustól kezdődően, istentelenül húzósak voltak, különféle, elsősorban munkahelyi okokból, és egy-egy ilyen heyhós poszt megírása durván sok időt felemészt. Ezt tényleg csak szerelemből, nagyon mély lelkesedésből lehet csinálni úgy, ha ez neked csak egy hobbi, és azért ennek van lejárati ideje. NÉhány évig igen, de aztán törvényszerű, h már nem fogsz annyi időt rááldozni erre.

Az USO-t egyébként végig fogom blogolni az én oldalamon, kicsit másként mint itt, kötetlenebbül, nyilván, amig versenyben van Fed, addig ő lesz a "főszereplő", de a többiek sem maradnak ki.

920.
 • Rafain
 • 2013.08.28. 20:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 919.
 • brewer
 • 2013.08.28. 20:07

Én meg a magam részéről azt gondolom, hogy ez a "lelkesedés" erősen összefügg Fed hanyatlásával. Mind te, mind Fuzzy részéről. Persze, tudom, a meló...de van az úgy, hogy az ember kedvence akkora örömöt okoz, hogy nincs az a fáradtság. Ellenben ha a kedvenc a tornák végefelé ritka mint a fehér holló, akkor már nem is szeretjük annyira az adott sportágat.

921.
 • brewer
 • 2013.08.28. 20:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 920.
 • Rafain
 • 2013.08.28. 20:17

Tévedsz. 2008 óta csinálom. Az bizony krva sok idő. Szép, rengeteg élménnyel és tapasztalattal teli öt év, de öt év. Majd, ha egyszer nekiállsz komolyan blogot írni, posztokat írni, akkor megtudod. Addig meg...

922.
 • brewer
 • 2013.08.28. 20:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 920.
 • Rafain
 • 2013.08.28. 20:17

A játék meg nekem nem Feddel kezdődött, nem is vele ér véget, és nem is az ATP-t jelenti. Holnap hétre megyek edzeni. És remélem, h még sok-sok évvel, évtizeddel a Heyho után is megtehetem ezt.

923.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 20:30
 
 
   

(egyszerre minden előttem szólóhoz írok, csak ezért nem jelölök be senkit) Én nem mondanám, hogy döglődik az oldal, A két-két és fél hónap alatti 3000 komment nem ezt mutatja. Sokan ideszoktak. Jelen pillanatban mint fórum és nem mint blog működik.

Azt is mondhatom, hogy brewer tartja a szintjét, mert ő Auszi óta összesen vagy három posztot írt, Pici az, aki kitűnő csereként, ahogy fuzzy után krumpli folyamatosan reagált az aktuális eseményekre. Egészen júniusig. És ő nem Fed fan.

Hol vagy Pici, szerelmes lettél? Ne hagyj itt minket POSZTALANUL, brühühü.

924.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 20:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 923.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 20:30

Akár lányokról is írhatnál nekünk szesixta diszkriminatív barmoknak, még rafain se mondaná, hogy trollkodás :D

925.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 20:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 923.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 20:30

A sokan az kb 10 embert jelent. Iszonyat belterjessé váltunk és sok régi tag se ír már ide rendszeresen. Én is krumplival értek egyet, csoda hogy eddig bírtuk. Én bepróbálkoztam az origo fórumban, mikor megszűnésre ítélték, hogy jöjjenek át ide, de ez egy blog, és hiába működünk fórumként, alapvetően nem az

926.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 20:41
 
 
   
 • A komment válasz erre: 925.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 20:40

Szóval senki nem jött át az origoról ide

927.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 20:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 926.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 20:41

Lehet, de amióta én ide írok, azóta mindig szűk mezőny van. Páran a napi szintről kiestek (Turin), vagy kitiltották őket (tudodkik), de például pushalias és perfecktionist - vagy hogy a fszba írod - ha voltak se írtak ennyiszer.

928.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 20:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 919.
 • brewer
 • 2013.08.28. 20:07

Egyébként a napokban nem néztem a blogodat, természetesen most igen, és parádés lett, ide miért nem akarod átrakni? (mert oda nem szeretnék kommentelni, meg macerás is), vagy ha túl személyesnek érzed egy nyitott teniszbloghoz - Fedes - akkor csak megvágva áttenni.

Ez nem tudományos publikáció, hogy csak egyszer, és csak impakt-faktoros folyóiratban lehet megjelentetni...

929.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 20:51
 
 
   

A mi kis családunk az aztán nem 'Fedes' bejegyzés. És a fényképek... Csak magamat tudom ismételni: Parádés.

930.
 • brewer
 • 2013.08.28. 20:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 928.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 20:49

Átfutottam ilyen szempontból. Nos, azt hiszem az idézetet beteszem ide egy posztba ;) :)

931.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 20:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 925.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 20:40

(Igen hiányzik egy stabil Andy-fan. Megnyeri a US-t és így marad, akkor nyitok egy új nicket Scotsman névvel :))

932.
 • brewer
 • 2013.08.28. 20:57
 
 
   
 • A komment válasz erre: 930.
 • brewer
 • 2013.08.28. 20:54

Kb. annyi használható fel belőle :) Az viszont nem rossz, ha összeségében nézzük a dolgokat...

933.
 • brewer
 • 2013.08.28. 21:04
 
 
   
934.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 21:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 932.
 • brewer
 • 2013.08.28. 20:57

Én is elolvastam gyorsan az utolsó bejegyzéseidet a blogodon és kiba jók :D
krumpli the best :)

935.
 • Elessar
 • 2013.08.28. 21:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 931.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 20:56

Tudtommal van egy nagy Andy fanunk itt, csak nagyon ritkán szól hozzá

936.
 • Rafain
 • 2013.08.28. 21:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 927.
 • idoaranyos
 • 2013.08.28. 20:44

perfectionist az Kreátor. Kár, hogy még nem tűnt fel neked.

Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések