2012. 03. 30. 21:47

Miami: pályázat hirdettetik

A lányokkal kezdek, egyrészt övék az elsőbbség, másrészt sokkal színvonalasabb tornát láthattunk eddig tőlük, mint a fiúktól.

ana miami -

Legutóbb Venus Williamsnél hagytam abba, innen is folytatom. Venus Aleksandra Wozniak után Ana Ivanovic ellen is szetthátrányból fordított tizenhárom ásszal, rengeteg nyerővel és nem utolsósorban mentális fölénnyel. A döntő szettben 2:2 után mindegyik játék szoros volt, és mindet Venus nyerte.

Nyolcaddöntő:

Venus Williams – Ana Ivanovic 6:7 6:2 6:2

A világranglistán már a negyedik helyig feljutott Agnieszka Radwanska ellen Venusnak már nem maradt ereje, de hosszú kihagyás után egy Miami negyeddöntő, az nagyon rendben van.

Negyeddöntő:

Agnieszka Radwanska – Venus Williams 6:4 6:1

Hugica (a gyengébbek kedvéért, Serena Williams) sikeresen visszavágott Samantha Stosurnak a US Open döntőért. Serena főleg adogatásaival tűnt ki, húsz ászt nem valószínű, hogy bárki is ütött egy kétszettes női meccsen a mai mezőnyben.

Nyolcaddöntő:

Serena Williams – Samantha Stosur 7:5 6:3

Ezután a US Open elődöntő újrajátszása következett Serenának, annyi változott azóta, hogy Caroline Wozniacki szótárába bekerült a támadójáték kifejezés, igaz még csak az apró betűs részbe.

Az első szettben Caro játékára azt lehetett mondani, hogy nyomokban támadójátékot tartalmaz (négy nyerő, negyedannyi, mint Serenánál). Ellenfelére meg, hogy nyomokban Serena Williamset tartalmaz. Serena borzasztóan játszott, főleg fogadóként rengeteg hibával. Caro pedig magához képest jól szervált, és egy szimpla brékelőnyt is végig tudott vinni. 6:4

Azután Caro megmutatta, nem hiába dolgozott keményen az elmúlt hónapokban, és elkezdett támadni, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Serena meg csak nézett, hogy ez most mi? Mi az, hogy az egyik sarokba üti, aztán meg a másikba? Ez biztos Caroline Wozniacki?

woz miami -

Igen, az. Serena semmit sem javult, és eljutottak 5:1-ig. Aki ekkor legyintett, hogy úgyis Caro nyer, és átkapcsolt a Discovery-re, ahol Bear Grylls százhuszonötödször is megmenekült, vagy a National Geographicra ahol a mocsári béka párzási szokásait bemutató, egyébként kiváló, dokumentumfilm ment, az biztosan nem ismeri Serena Williamset. Hozta az adogatását, és én azt mondtam, hogy „Ajjajjaj, Serena beindult!”.

Bumm, bumm, és megint bumm. Serenánál megérkezett a nehéztüzérség, lelőtte a pályáról Caro-t, még a fordításai védjegyének számító fogadás nyerőt is megütötte.

Wozniacki ott találta magát 5:4-nél, és mindenki tudta, hogy itt most ezt ki kell szerválnia Caro-nak, mert ha Serena kiegyenlít, onnantól már nagyon-nagyon nehéz lesz.

Megtehette volna, hogy összecsinálja magát, és visszatér a pötyiteniszéhez, de ő inkább győzni akart. 15-0-nél lejátszották a kvázi meccspontot. Caro nagyon akart. Egyik sarokból a másikba küldte Serenát. A vicc az, hogy Serena jól védekezett, többször is remekül megütötte az egyébként ritkán használt fonák nyesést, majd átment támadásba, amint Caro lerövidült, de az utolsó labdája a hálóban kötött ki, szóval közvetlenül nem Caro váltotta ki a hibát, de támadójáték nélkül akkor sem győzte volna le Serenát.

Negyeddöntő:

Caroline Wozniacki – Serena Williams 6:4 6:4

Az elődöntőben Caro Maria Sharapovával találkozott. Maria hasonló menetelést mutatott be idén, mint a világelső, de utóbbitól mindig kikapott a döntőkben.

Mása simán fölé kerekedett a pötyiző Wozniackinak, duplabrékkel elhúzott 4:1-re, majd bemutatta, hogyan kell odaajándékozni egy szettet a gyengébb ellenfélnek: temérdek hibával. 4:6

Maria 4:1-ig lemásolta az első szettet a másodikban is, de innen már nem hagyta magát. 6:2

5:2-ig folytatódott az egyoldalú küzdelem a döntő szettben is, de aki átkapcsolt a „Lóban, fosban” című sorozatra, az lemaradt a lényegről. Caro elővette a támádóteniszét és a „szinte mindig támad, kevés hibával” erősebbnek bizonyult Sharapova „mindig támad, ha esik, ha fúj + rengeteg hiba” teniszénél. 5:4-nél Maria hasonló problémával szembesült, mint Caro két nappal korábban, de ugyanúgy megoldotta.

Elődöntő:

Maria Sharapova – Caroline Wozniacki 4:6 6:2 6:4

Victoria Azarenka a torna elején gondtalanul gázolt át a mezőnyön. Régen láttam meccsét, gondoltam megnézem, Dominika Cibulkovát hogyan oktatja. Finoman fogalmazva is mellényúltam. Cibolková ugyanis olyan űrtenisszel fogadta a világelsőt, amelyről eddig azt hittem, hogy csak egy párhuzamos univerzumban létezik. Azarenka meg nem nagyon értette, hogy most pontosan mi folyik itt, és miért egy tigris tank az ellenfele.

1:6 0:4-ig az ember nem értette, hogy miért nem Cibulková a világelső, tenyeres és fonák oldalon is ontotta a nyerőket. Azarenka ugyan brékelt egyszer, de 2:5-nél Cibi már a meccsért szervált. Ekkor a feje tetejére állt az eddig is feje tetejére állított világ. Azarenka azért világelső, mert gond és nagyobb megerőltetés nélkül tud hozni egy nagyon magas színvonalat, amellyel szinte mindenkit bedarál. Cibulková meglépte ezt a szintet, de amint csak egy hajszállal is alábbhagyott a koncentrációja, Azarenka átvette az irányítást. Ez történt 2:5-nél is. Cibi elkezdett hibázni, képtelen volt befejezni a meccset. Azarenka rövidítésre mentette a szettet, de Cibilková nem adta fel. Egyetlen hajszállal lett csak a világelsőé a rövidítés, 9:7-re.

vika miami -

Azt hihettük innen már simán hozza Azarenka a meccset, de nem ez történt. A torna eddigi legjobb női meccse lett belőle, ahol két közel egyenlő erősségű (és nagyon erős) játékos csapott össze. Azarenka viszont a legkényesebb szituációkban is fent tudta tartani a játéka színvonalát. Azarenka a világelső, ez nem is lehet kérdés.

Nyolcaddöntő:

Victoria Azarenka – Dominika Cibulková 1:6 7:6 7:5

Ez volt Azarenka menetelésének a vége. Sokat kivett belőle az elmúlt majd három hónap, és ez a meccs is. Marion Bartoli megállította.

Negyeddöntő:

Marion Bartoli – Victoria Azarenka 6:3 6:3

Bartoli az egyetlen teniszező, akivel szemben semmilyen szinten nem tudok objektív maradni. Amikor elkezdődik egy számomra semleges teniszmeccs, megkérdezem a szintén teniszrajongó nagynénémet, hogy kinek szurkoljunk. Rá sem néz a tévére, és rögtön mondja, hogy neki mindegy, csak ne a Bartoli. Amikor még nem ismertem a franciát, meg is fogalmazta nekem, miért. Teljesen úgy érzi az ember, hogy nem a teniszpályára való, mintha teljesen idegen anyag lenne ott, mint elefánt a porcelánboltban. Úgy érezheti magát a néző, hogy „Ááá, hiszen nem is tud teniszezni, rosszul fogja azt az ütőt, nem is így kell ütni, még én is simán legyőzöm, hogyhogy az ellenfélnek mégsem sikerül?”

Kétkezes tenyerese önmagában még nem lenne baj. Bár hogy a röptéjét mindkét oldalon két kézzel üti, az nálam már kiverte a biztosítékot, azonban mindenen túltesz, amit a pontok között művel. Adogatóként hátrasétál, csinál néhány adogatómozdulatot, közben folyamatosan rugózik, pattog. Néha begyorsítja a pattogást, összevissza váltogatja a ritmust. Mielőtt megütné az egyébként borzasztóan furcsa szerváját, lepattintja négyszer a labdát, miközben a labdával együtt saját maga is pattog ugyanabban az ütemben. Fogadóként a pattogás mellett még elkezdi izomból maga előtt jobbra, balra himbálni az ütőjét elképesztő sebességgel. Haláli. A copfból mindig kiszabadul a hajából egy csomó hajszál, amik körüllengik a fejét a pontok között, amitől úgy néz ki, mint egy szicíliai maffiózó felesége, aki a nyolcadik kondér bablevest főzi éppen a húsz gyerekének. (Hmm… Most ettől éhes lettem.)

bartoli miami -

Nagyon igazságtalan vagyok vele, mert abban a néhány percben, amit az Azarenka elleni meccséből láttam, nagyon jól játszott. Telilapos ütései még kiszorított helyzetből is rendre az alapvonal környékén „csapódtak be” gyilkos sebességgel, ráadásul remek szervával is rendelkezik. De hát mondtam, nem tudok elvonatkoztatni a körítéstől.

Egyébként az elődöntőben kikapott Radwanskától, akinek a játékából, az Eurosport minden igyekezete ellenére, alig láttam néhány percet, így nem nyilatkozom róla.

Elődöntő:

Agnieszka Radwanska – Marion Bartoli 6:4 6:2

Döntő:

Maria Sharapova – Agnieszka Radwanska

Na, és akkor jöjjenek a fiúk. Először is a top négy. Szegénykéim borzasztó formában voltak, és most finoman fogalmaztam. Ez még önmagában nem lenne baj, az már sokkal inkább, hogy hármójuknak még egy épkézláb ellenfele sem volt, aki ki tudta volna használni, hogy kb. évente játszanak ilyen rosszul.

Andy Roddick volt az egyetlen, aki élt a lehetőséggel Roger Federer ellen. Az első szettet kiváló adogatások, és rengeteg hiba jellemezte. A rövidítésben Fed ütött egy rosszul helyezett lecsapást, amit Roddick bebombázott Fed mellé. Ez volt Andy egyetlen értékelhető extra ütése a szettben, ami pont eggyel több, mint amennyi Fednek volt. 7:6

Aztán Fednek megérkezett a pályára a tenyerese, és a második szettben esélyt sem adott Andynek, aki fogadóként még mindig esélytelen volt. 1:6

A döntő szettben 0:1 0-40-nél úgy nézett ki, Roddicknak elment a hajó, de összeszedte magát bevágta az első adogatásokat, aztán a tenyerest be a sarokba, majd a legnehezebb lecsapásokat is megoldotta, négy bréklabdát hárított, és ekkor először elhittem, hogy győzhet. Ő is elhitte.

1:1-nél elkezdett mindent letámadni, ami mozog. 92 mérföldes tenyeres egyenes nyerőt nagyon rég ütött (update: kiderült, hogy már az előző meccsén is ütött kettőt, köztük egy 100 mérföldeset). Fed hirtelen nem tudott mit kezdeni ezzel a Roddickkal. Először egy rossz, majd egy kicsit jobb előkészítésre fölrohant a hálóhoz, Rodd pedig izomból elütött mellette. 0-40. A második bréklabdánál Andy bemutatta a védjegyének számító curve shotot (pályázatot hirdetek a magyar nevére), amikor a röptéző tenyeres oldalra teszi ki élesen a labdát, Rod pedig éppen hogy eléri, és elüt egyenesen úgy, hogy a labda közben elhagyja a pályát, majd bekanyarodik a vonalra.

rod miami -

2:1, megvan az áhított brékelőny, de még nagyon messze a vége, hiszen Fed az előző szettben háromszor is brékelte. Azonban Roddick úgy szervált, ahogy fénykorában tette volna. Amikor kellett, jött az első, és Fed azt nem adta vissza, vagy ha mégis, akkor jött a tenyeres. Kétszer is 15-30-ról kellett Rodnak fordítania, mivel Fednek még megvolt a tenyerese, bár a végére a szervája eltűnt, az ő adogatójátékai is pengeélen táncoltak. Andy jelezte, hogy még itt van, keményen dolgozik, és nem fog harc nélkül a süllyesztőbe kerülni. A meccs utolsó három pontja ász vagy ászértékű adogatás volt.

3. kör:

Andy Roddick – Roger Federer 7:6 1:6 6:4

Juan Monaco ellen Andy a meccs elején folytatta remek játékát, de aztán Monaco ajándékozott neki egy bréket, amitől teljesen leeresztett, és nem tudott váltani, amikor Monaco feljavult. 1:3 után bukta a szettet, és meglátszott, hogy Federer ellen 120%-ban kellett koncentrálnia, és pszichikailag nagyon elfáradt, képtelen volt újra felhozni magát. A második szettben magát mélyen alulmúlva teniszezett.

Nyolcaddöntő:

Juan Monaco – Andy Roddick 7:5 6:0

A többieknél teljes volt homály. Pályázatot indítok, a torna legrosszabb pillanata címmel. Erre jó eséllyel pályázhat Jo-Wilfried Tsonga kétszázhuszonötödik hibája a „csupán” százötvenet hibázó Rafael Nadal ellen, számításba jöhet az Andy MurrayGilles Simon meccs bármelyik elképesztően borzalmas tili-toli labdamenete. Vagy a skót Janko Tipsarevic elleni találkozójának azon pontjai, ahol mindketten bemutatták, miért nem értek el olyan eredményt GS-en, amit tehetségük alapján elérhettek volna; esetleg Novak Djokovic és Victor Troicki „küzdelme”, ahol kb. az első pontnál világossá vált, hogy Troicki akkor sem tudja legyőzni Novakot, ha utóbbi bal kézzel játszik. Én, személy szerint Mardy Fishre szavazok, akinek az egyik fonák röptéjét még én is beütöttem volna Monaco ellen.

Azért mi mutassuk meg, hogy mégiscsak jó dolog a tenisz, és egy újabb pályázat keretében keressük meg 2011 legjobb ütését is.

Persze semmi sem ok nélkül történt. Fednek óriási menetelése volt az elmúlt időszakban, törvényszerű, hogy nem bírta ezt a tempót örökké, főleg pszichikailag fáradt már el. Rafa jól játszott az első néhány meccsén, de aztán lesérült a térde. Hogy a sérülés, vagy az abból fakadó önbizalomhiány volt az oka a gyenge játékának Tsonga ellen, az tökmindegy. Murray meg Murray.

Van valaki azonban, akire mindig lehet számítani, aki mindig sziklaszilárdan hozza a színvonalat. Természetesen David Ferrerről van szó. Először kiverte az idén eddig jó formában játszó, mindig Federerig jutó Juan Martin Del Potrót, és jó esélyei voltak a világelső ellen is.

Djokovic azonban megmutatta, miért is ő a világelső. Az AO óta nem látott formában teniszezett Ferrer ellen. 1:1-nél egy kiválóan támadó, kiválóan védekező Ferrert brékelt semmire. Djokovictól minden visszajött, kétszeres sebességgel ütött mindent vissza, bárhova is érkezett a labda, bárhova. Ferrer megpróbált élesebben játszani, de ennek csak több hiba lett az eredménye, ha mégis bejött a labda, Djokonak az sem okozott problémát. 6:2

A második szettben Djoker rögtön brékkel indított, és úgy tűnt Ferrernek nincs fegyvere a hiperstabil világelső ellen, leütni a pályáról nem tudta, ahhoz minimum egy Gonza tenyeres kéne.

ferrer miami -

Ferrer azonban nem adta fel. Rebootolta magát, és tulajdonképpen lemásolta Djoko játékát. Szó szerint. Egyszer csak ő is hiperstabil lett, nem hibázott, ha adódott a lehetőség, támadott, ha Djoko vonalra ütött, azt is visszabombázta. Djoko pedig azon kapta magát, hogy nem tud nyerőt ütni Ferrernek, és belehibázott. Végül is így is le lehet győzni Djokót. Úgy csinálsz mintha nyerőt akarnál ütni, de valójában nem arra törekedsz, mert Djokónak azt nem nagyon lehet (van, aki azért tud), inkább annyira stabil vagy, hogy az ellenfél sem tud nyerőt ütni, ettől ideges lesz, és ront. Vigyázat, ez nem pötyit jelent, támadni kell ezerrel, de csak azért, hogy Djoko ne üssön le a pályáról, és hogy könnyebben hibázzon.

1:1 után mindenki hozta az adogatását, azonos szinten játszottak, de az adogatásból származó előnyt mindketten kihasználták. 4:4-nél Ferrer ütött egy halom hibát, brékelte saját magát, és Djoko a meccsért adogatott. Ferrer erre megint előkapta a Djokónál is atomstabilabb teniszt, és visszabrékelt. 30-30-nél egy 41 ütésből álló labdamenetet nyert meg Novak ellen, amit természetesen mindketten legalább kétszer megnyertek.

A rövidítésben bármi megeshet. Most az történt, hogy Ferrer hibázott, Djoko meg nem. Így is a torna eddigi legszínvonalasabb meccsét játszották, és bebizonyították, hogy sok nyerő nélkül, Miamiban is lehet jó meccset játszani.

Negyeddöntő:

Novak Djokovic – David Ferrer 6:2 7:6

Djokovic - Monaco és Nadal – Murray elődöntők lesznek (inkább már vannak). Előbbi párosítás megérdemli az elődöntőt. Monacóról csak annyit, hogy stabilan, remek lábmunkával, megfelelő időpontban támadással hozta a meccseit, bár hasra esni nem kell tőle, Halacska ellen úgy nyert 6:1-re szettet, hogy összesen kettő darab nyerőt ütött, igaz Fish előbb elrontotta, mielőtt Monaco bármit is csinálhatott volna.

Utóbbi párosítás is megérdemli az elődöntőt, hiszen ők is megnyerték eddigi meccseiket, annyi kommentárt fűznék hozzá, hogy ellenfeleik jó része kritikán alul teljesített.

Most nehéz elképzelni, hogy nem Djokovic nyeri a tornát, de hát tudjuk, hogy bármi lehet. Murraynél sosem lehet tudni, mi jár a fejében, és aki valaha is leírja Rafael Nadalt, az megnézheti magát.  [Megj.: Rafa időközben visszalépett a meccstől, térdsérülés miatt. A szerk.] A semleges néző meg drukkoljon Monacónak, hogy ne csak mindig a top négy nyerjen!

Bízzunk a jó meccsekben!

Szeretném látni az összes kommentet (607) utolsó 100 hozzászólás

508.
 • Turin
 • 2012.04.08. 20:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 507.
 • Turin
 • 2012.04.08. 20:15

Edző helyett a kapitányra gondoltam.

509.
 • Turin
 • 2012.04.08. 20:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 507.
 • Turin
 • 2012.04.08. 20:15

errata: pihenteBB

510.
 • Levente
 • 2012.04.08. 20:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 507.
 • Turin
 • 2012.04.08. 20:15

Várj, valami nem stimmel. Gulbis ellen Balázs Attila játszott.

Szerintem is úgy kellett volna, hogy Gulbi ellen játszon Kellner, hiszen ő pihentebb volt, mivel előző nap nem párosozott és a Juska ellen kellett volna Balázs Attila.

Bár szerintem abban bízott a kapitány, hogy Gulbi tolt egy hosszú mérkőzést pénteken, szombaton párost és vasárnapra csak elfárad annyira, hogy Balázs Attila megverje, de sajna nem jött be...

511.
 • Turin
 • 2012.04.08. 20:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 510.
 • Levente
 • 2012.04.08. 20:24

Én is azt írtam. Hogy ha már egyszer nem Kellnert játszatták Gulbis ellen, akkor utolsónak őt kellett volna beküldeni.

512.
 • Levente
 • 2012.04.08. 20:31
 
 
   

A szerbek kiesése erősen meglep.
Azért Troicki, Tipsa, Zimjonics triónak is hoznia kellett volna a csehek ellen a fordulót.
Mondjuk kíváncsi hogy kommentálja ezt Djóker, miközben mindig nemzeti színekben tündökölve játszik...

513.
 • Levente
 • 2012.04.08. 20:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 511.
 • Turin
 • 2012.04.08. 20:28

Ja, akkor félreértettem/olvastam. Bocs.

514.
 • Turin
 • 2012.04.08. 20:38
 
 
   

Ugyan.

Marcinak viszont lassan a challengereken kéne már vitézkednie.

515.
 • Rafain
 • 2012.04.08. 20:41
 
 
   
 • A komment válasz erre: 512.
 • Levente
 • 2012.04.08. 20:31

Abban semmi megleő nincs, hogy Berdych verte Tipsát és Troickijt.

Spanyol-amerikai elődöntőben kíváncsi leszek Isnerre. Ha Nadal játszani fog, akkor salakon nem juthat tovább USA. Pedig Izzy salakon lőtte tovább az amcsikat Svájc és Franciaország ellen. A spanyol már sok lesz neki szerintem.

516.
 • Rafain
 • 2012.04.08. 20:44
 
 
   

Az lesz a szép, hogy megint argentín-spanyol döntő lesz, csak most az argentínok lesznek otthon. Hihetetlen fanatikus szurkolótáboruk van, és Del Potro mellett idén jó formában van Nalbandian is. Az lenne most már a legjobb döntő.

517.
 • Elessar
 • 2012.04.08. 20:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 512.
 • Levente
 • 2012.04.08. 20:31

Berdych egészen szenzációsan játszott mindhárom meccsén, ő hozta a cseheknek a győzelmet, a páros találkozón bukták el igazából a szerbek, azt hozniuk kellett volna. A Berd-Tipsa 50-50, viszont Troicki-nek illett volna Rosolt legyőznie.
Ami feltűnt, hogy a prágai salak egészen gyors volt, lehetett bombázni rajta

518.
 • Elessar
 • 2012.04.08. 20:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 515.
 • Rafain
 • 2012.04.08. 20:41

Isner nem semmi, amit produkál idén. Igazából Simon ellen láttam csak, de amit ott művelt, az egészen durva volt, főleg a 3. szettben. Nagyon komoly tényező lehet a salakszezonban, ha tartja a formáját és jól fog szerválni.

519.
 • Elessar
 • 2012.04.08. 20:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 516.
 • Rafain
 • 2012.04.08. 20:44

Sajnos nem láttam DelPo-t Cilic ellen, pedig meg akartam lesni a colost, az eredményből ítélve nagyon sima volt, meglepően sima főleg a múltkori meccsük után.
Érdekes salakos idényre számítok, nem hinném, hogy idén sima útja lesz Rafa-nak és Nolenak a tornákon, most azt mondom nem fogunk mindig Rafa-Nole döntőket látni salakon

520.
 • Dobs
 • 2012.04.08. 20:56
 
 
   

Látta valaki a Serena meccset ma?
Odakapcsoltam, pont kezdődött a műsor, statisztikákat mutogattak, ilyesmi.
Gondoltam egy-két dolgot gyorsan elintézek, aztán nézem.
Mire visszaértem, már bicikliztek...

521.
 • jowaldner
 • 2012.04.08. 20:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 514.
 • Turin
 • 2012.04.08. 20:38

Köszi a beszámolót, megkockáztatom, hogy Marci Gulbis elleni győzelme az 1995-ös világcsoportba való feljutásunk óta, a legnagyobb (rész)siker, amit a Davis Kupában a magyar csapat elért, persze picit szomorú, hogy a végén nem magyar győzelem Lett, de így is szép volt Fiúk!

522.
 • jowaldner
 • 2012.04.08. 21:03
 
 
   
 • A komment válasz erre: 512.
 • Levente
 • 2012.04.08. 20:31

Ki-ki meccs volt, meglepetésnek valóban nem nevezhető, a magam részéről örültem Bozoljac feltűnésének, 2010 Wimby óta, amikor is Fed felmosatta vele a Szentélyt:-), nem igazán találkoztam még a nevével sem, mondjuk az is tény, hogy előtte sem. Bozoljac az egy slágeres teniszező.

523.
 • Dobs
 • 2012.04.08. 21:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 515.
 • Rafain
 • 2012.04.08. 20:41

Szerintem is a spanyolok jutnak tovább, ha játszik Rafa, de azért még úgy is izgalmas lehet.
Ha az ikrek hozzák a párost, Isner bukik Rafa ellen, de a másik meccsét hozza, akkor az már 5 meccses, és Nem elég csak Rafa győzelme.
Kérdés, kit vinnének az amerikaiak még?

524.
 • Pici
 • 2012.04.08. 21:36
 
 
   
 • A komment válasz erre: 523.
 • Dobs
 • 2012.04.08. 21:06

Valszeg Harrisont, mert Halacska és Roddick is katasztrófa salakon.

525.
 • Elessar
 • 2012.04.08. 22:19
 
 
   
 • A komment válasz erre: 524.
 • Pici
 • 2012.04.08. 21:36

Én Harrison-tól se fostam le a bokám.

526.
 • Pici
 • 2012.04.09. 00:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 525.
 • Elessar
 • 2012.04.08. 22:19

Akkor lehet (sőt, valószínű), hogy Harrison is pocsék salakon, ebben az esetben meg bárki lehet a másik egyes.

Bryan testvérek meg emberemlékezet óta nem vesztettek davismeccset salakon.Serena a földbetaposta Stosurt (6:1 6:1), és így elégtételt vett Venusért.

Aztán pozdorjává kalapálta a döntőben Safarovát (6:0 6:1). Grat a 40. tornagyőzelméhez.

527.
 • Levente
 • 2012.04.09. 08:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 526.
 • Pici
 • 2012.04.09. 00:39

Hűűűűűűűűűűű, Serena belendül ezek szerint:)

528.
 • Levente
 • 2012.04.09. 08:26
 
 
   

Visszatérve a szerb-cseh találkozóra.
Tbird győzelmei nem meglepők, de azért ő sem az az az atom stabil játékos.
Tipsa és Troickinak 1-1 győzelmet kellett volna hozni és a párosban is esélyesebbnek gondoltam őket.
Mondjuk nekem sem annyira nagy meglepetés, mert 60-40-re gondoltam az elején a szerbeket.

529.
 • Rafain
 • 2012.04.09. 14:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 521.
 • jowaldner
 • 2012.04.08. 20:58

Igen.

530.
 • idoaranyos
 • 2012.04.09. 15:11
 
 
   

Érdekes, hogy pont a Rolex legnevesebb teniszbeli reklámarca nem lesz ott a márka által támogatott Mastersen.

531.
 • Zsóka
 • 2012.04.09. 18:39
 
 
   

Babos Timi nyert Date Krumm ellen 1-6 7-6 7-5. Meccslabdákat hárítva, brékhátrányból ,miegymás... Következő Rodionova vagy Kanepi.

532.
 • jowaldner
 • 2012.04.09. 18:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 529.
 • Rafain
 • 2012.04.09. 14:18

Thx.

533.
 • jowaldner
 • 2012.04.09. 18:57
 
 
   
 • A komment válasz erre: 531.
 • Zsóka
 • 2012.04.09. 18:39

Ügyes.

534.
 • Zsóka
 • 2012.04.09. 19:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 533.
 • jowaldner
 • 2012.04.09. 18:57

Nagyon szurkoltam neki. Szeretném megnézni hogy játszik, ma pedig nem volt közvetítés, úgyhogy muszáj volt továbbjutnia :)

535.
 • jowaldner
 • 2012.04.09. 19:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 534.
 • Zsóka
 • 2012.04.09. 19:10

Én sem láttam még, az acapulcoi győzelme utáni interjút viszont olvastam, abban úgy nyilatkozott, hogy olyasmit próbál(t) játszani, mint Federer, csak nőies kiadásban.

536.
 • Zsóka
 • 2012.04.09. 19:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 535.
 • jowaldner
 • 2012.04.09. 19:29

"Federer-szerű" játékkal nyertem, erre gondolsz?

537.
 • Zsóka
 • 2012.04.09. 19:35
 
 
   

Nekem az tetszett amikor Dementieváról beszélt, hogy kár hogy nem volt jobb a szervája, legalább olyan jó, mint Timinek. Egészséges önbizalom :)

538.
 • Levente
 • 2012.04.09. 20:24
 
 
   

ügyes lány ez a TImi, hajrá!

539.
 • jowaldner
 • 2012.04.09. 20:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 536.
 • Zsóka
 • 2012.04.09. 19:33

Igen arra. Nekem mint Federer rajongónak nagyon jó érzés volt azt olvasni, hogy a női mezőny TOP-100-nak legfiatalabb tagja szerint a Federer-szerű játék még ma sem elavult. Remélem az olimpián Fucsovics Marcival megnyerik a vegyest, Ágival meg a női párost, és jó lenne ha egyesben is dobogóra állna, bár ez utóbbi nem annyira fontos, az olimpián szerintem (a FedRinka óta) a párosnak nagyobb rangja van.:-)

540.
 • brewer
 • 2012.04.10. 11:37
 
 
   

Sajnálom, h nem jutottak tovább a fiúk, ilyen lehetőség ritkán lesz.

Marci: nem voltam ott, tehát nem láttam, így az események testiközeli ismerete nélkül egy-két megjegyzés. Az írek ellen már játszott egy ötszettest, tudja, h milyen. Akkor, az utolsó, tét nélküli mérkőzésen a legrosszabb Gulbist idézte, vagy még inkább egy amatőr bajnokság hisztis tini képviselőjét. Nem tudom, h itt mi volt, azt láttam, h két TB is volt közte (jó a szervája, az biztos), de karrierjének pont abban a szakaszában van, amikor az ilyen, továbbjutásról döntő meccseket meg kellene nyernie. A fáradtság nem kifogás, pénteken játszott, szombaton pihent, ha fáradt volt, akkor rossz a felkészülése. És még ha fáradt is, az igazán jók, az ilyen meccseket, ha belehalnak is, akkor is megnyerik. Marci kétségtelenül nagyon tehetséges, de az alázaton még van mit fejleszteni, amennyire én látom.

Balázs Attila: Picike, így a szervája nem az igazi, viszont nagyon ügyes keze van. Tiszta drama queen, viszont tud küzdeni. Gulbis ellen nem volt rossz döntés, de lehet h még jobb döntés lett volna utolsó embernek, nagy valószínűséggel ő inkább megcsinálta volna, mint Marci. (A világranglista helyezéseket tekintve Marci van "leghátul", a legmagasabban Kellner Ádám van ragsorolva).

Szóval ez most kifejezetten bosszant.

541.
 • babydriver
 • 2012.04.10. 14:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 540.
 • brewer
 • 2012.04.10. 11:37

Itt van egy interjú Hornokkal, amiben elmondja a véleményét: http://www.youtube.com/watch?fea...
Én sem értek pár dolgot:
Hornok sem indokolta meg kellőképpen, hogy miért Balázs játszott Gulbisszal? Még akkor sem értem, ha utólag úgy tűnt, a lett bárkit megvert volna vasárnap.
Kellner ütéseinek nagyobb súlya van, Balázs meg tényleg ügyes, de nem Gulbis szintjén - sajnos. Ráadásul Kellner nyert pénteken, Balázs pedig elbukta a párost :-(.
Ha pedig Hornok tudta, hogy Marci csak pár hónapja komolyodott meg, akkor egy sok érzelmi energiát felemésztő győzelem után az idegek csatájára nem kellett volna jelölnie, arra ott lett volna Balázs.
2/0-nál sem voltam nyugodt, 2/1-nél agggódtam rendesen, de bíztam benne, hogy a lettek nem tudnak fordítani, nagy kár ezért.

542.
 • Turin
 • 2012.04.10. 15:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 540.
 • brewer
 • 2012.04.10. 11:37

Pénteken 4 óra 40 percet játszott. Nem mondom, hogy nem lehet kipihenni, de láthatóan nagyon sokat kivett belőle az a meccs, és sztem 19 évesen még nem "tanulta" meg a teste azt a regenerálódást, amit reméljük, később már meg fog.
Amúgy inkább a pszichés fáradtság testi kifejeződése látszott rajta, rossz döntéseket választott a meccs közben.
A meccsen alapvetően nem szervált jól, sokat küszködött a saját adogatásaival, ennek ellenére sok lehetőséget puskázott el. Juska a 2. szettben megroggyant picit, ütőt is tört, ott kellett volna még lejjebb taposgálni, az nem ment, nem tudta fokozni a nyomást, és visszanegedte. Amúgy a lett rendkívül bevállalósan, kockázatosan játszott, másodikra ütötte az első vagy első közeli szervákat gátlástalanul, és ez be is jött neki, főleg az első tie-break megnyerése után.
Persze, verhetőbb lett volna papíron, mint Gulbis, de Gulbis pénteken elég kedvetlenül, hisztis módon játszott, ez a tag meg duzzadt a bizonyítási vágytól.

Marci egyáltalán nem hisztizett, az egész Davis alatt kifejezetten komolyan, visszafogottan viselkedett. Azt sem láttam rajta, hogy lenézte volna az ellenfelét vasárnap, egyáltalán nem. Fáradt volt, ez látszott.

Balázs Attila meg a Gulbis elleni meccset már akkor feladta, amikor elkezdődött. Egyáltalán nem tartom jó döntésnek, hogy őt küldték, Kellner ádámot kellett volna. De ha már nem, akkor az ötödik meccsen.

Én most nem bántanám Marcit, nincs egy jó párosunk, aki eséllyel veheti fel a küzdelmet, így eleve egy kalkulált vereségről indulunk.

543.
 • Djokey
 • 2012.04.10. 16:44
 
 
   

http://hvg.hu/sport.tenisz/20120...=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_4_10
Megvan h mikor veri meg Djokot Nadal ujra.

544.
 • Djokey
 • 2012.04.10. 16:46
 
 
   
 • A komment válasz erre: 543.
 • Djokey
 • 2012.04.10. 16:44

Sajnos, a kép nem aktuális egy ideje:D

545.
 • Rafain
 • 2012.04.10. 18:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 543.
 • Djokey
 • 2012.04.10. 16:44

"Megvan h mikor veri meg Djokot Nadal ujra."

Kevés olyan szurkert ismerek akik ennyire nagyképűen kezelnek egy ilyen párharcot. Általában szerényen szokták kezelni az ilyen helyzetet, hogy lehetőleg minél tovább eltartson ez a sorozat. Mert az ilyen hozzáállásból amit te képviselsz, elég nagy pofáraesések szoktak születni.

546.
 • Djokey
 • 2012.04.10. 18:19
 
 
   
 • A komment válasz erre: 545.
 • Rafain
 • 2012.04.10. 18:15

Általában én is igy állok hozzá, de hál Repinek talán most kicsit kiendhetek:) (Kopp-Kopp)

547.
 • Djokey
 • 2012.04.10. 18:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 545.
 • Rafain
 • 2012.04.10. 18:15

+ remélem, h az h ki gyöz az nem csak attol függ h én it Budapesten mit irogatok egy forumra, hanem mundjuk az edzésmunkától.

548.
 • Dobs
 • 2012.04.10. 18:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 545.
 • Rafain
 • 2012.04.10. 18:15

A pofáraesés teljesen biztos.
Előbb-utóbb biztos, hogy fog meccset nyerni Rafa Đ ellen.
Az, hogy az sorsfordító lesz-e, vagy csak egy egyszeri győzelem, azt senki se tudhatja.

(Még olyan hosszú és egyértelmű sorozatok is megszakadtak, mint pl. a Federer - Davydenko)

Ettől függetlenül azért arra mernék fogadást kötni, hogy Madridban, bemutató meccsen Rafa fog nyerni. :)

549.
 • Elessar
 • 2012.04.10. 18:55
 
 
   

150%, hogy ezt a bemutatót Rafa nyeri és az is, hogy nem fog egyikük se megszakadni. És ez így van rendjén!

550.
 • brewer
 • 2012.04.10. 19:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 542.
 • Turin
 • 2012.04.10. 15:00

Örülök h ezt írod, nagyon szorítok, h összekapja magát. Meg annak is örülök, h írtál egy kicsit a meccsekről is, ha már most nem lehettem ott :) Marcinak milyen volt egyébként a játéka? Mikor legutóbb láttam a fogadások elég gyengusok voltak, milyen volt most?

551.
 • brewer
 • 2012.04.10. 19:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 543.
 • Djokey
 • 2012.04.10. 16:44

Na, akkor Djokóval sikerült összehozni, ha már Feddel nem jött össze. Remélem lesz legalább stream róla, mert ez nagyon hangulatos lesz szerintem.

552.
 • jowaldner
 • 2012.04.10. 21:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 540.
 • brewer
 • 2012.04.10. 11:37

Nem bántásképp, meg így is szép volt, de mi történt volna ha nyerünk? Emlékszem 1995-ben mikor az Ausztrálokat (világlegjobb párosa stb.) verve feljutottunk a világcsoportba, ahol aztán kikaptunk néhány óra alatt 5-0-ra a Csehektől(talán Korda, Novak), és a világ helyre állt.
Két éve a ping-pong VB-n a férfi csapat óriási bravúrok után bejutott a legjobb 8 közé, majd a 3 győzelemig tartó negyeddöntőn 1-1-re állt Dél-Korea ellen (Kosiba Dani (ekkor vr. no. 277) verte Oh Sang Eunt (ekkor no. 6)), és Jakab Janinak (ekkor vr. no. 82) 1-1 szett állásnál 4 játszma labdája volt, de végülis 3-1-re kikapott Jo See Hyuk-tól (no. 9), és végül Pázsy Feri is nagy csatában alulmaradt Ryu Seung Min-nel szemben (2004 Athén egyéni olimpia bajnoka), és a csapat végülis 8-ik lett. Majd néhány nappal a (moszkvai) VB után összefutottam Jakab Janival, mondom neki "Te Jaki b..meg..." (mert mi csak így vagyunk), "...majdnem dobogosók lettetek a VB-n" kb. mintha Fucsovicsék elődöntőt játszanának a Davis Kupában, mire Jaki csak annyit mondott, "hát figyelj azért azt tegyük hozzá, hogy ha 10-szer újra játszanák ezt a VB-t, szinte biztos, hogy egyszer sem jutnánk be a 8 közé..."

553.
 • Dobs
 • 2012.04.10. 21:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 552.
 • jowaldner
 • 2012.04.10. 21:02

Pont ez a lényeg.
Az ilyen soha vissza nem térő lehetőséget kihagyni a legnagyobb kár.

554.
 • Turin
 • 2012.04.10. 22:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 550.
 • brewer
 • 2012.04.10. 19:08

Sajnos a fogadása most sem volt acélos, vagy nagyon nem érzett rá a srác szervájára. De meg kell mondjam, ez a Juska kegyetlen jól adogatott, iszonyat bevállalósan. Szórta az ászokat, a másodikokat is durván, gondolkodás nélkül megküldte. Volt pár kettőse, de bőven kompenzálta a sok ingyen ponttal.

Marcinak most az elsői sem voltak túl jók, a második adogatásai viszont prímán működtek.
Igazából a mozgása nagyon jó, szuperül odaér a labdákhoz.

555.
 • Turin
 • 2012.04.10. 22:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 553.
 • Dobs
 • 2012.04.10. 21:48

Ha Marci jó irányba fejlődik, lesz még lehetőség.
Balázs Attila játéka is tetszetős volt a maga szintjén, de még kevés oda. Persze nagyon fiatal.
Ádámnak fogynia kéne, mert amúgy iszonyú jól szervál és támad, csak mozogni nem szeret.

556.
 • Zsóka
 • 2012.04.11. 14:31
 
 
   

Timire aztán nem lehet mondani, hogy pötyizik... :)

557.
 • Zsóka
 • 2012.04.11. 15:58
 
 
   

5-7, 6-4, 6-7 a vége, de Timi teljesen partiban volt Kanepivel. A Federer-szerű játék mellé volt Djokovic-féle fonák egyenes és Radwanska-ihlette rövidítés. A futtából tenyeresek sajnos csak néha jöttek be. :)
Nagyon okosan, agresszíven játszott, jó lábmunkával. A 2. és 3. szettben is visszajött breakhátrányból. Kicsit ha stabilabb lenne, meglehetett volna. De ez még csak tanulóidőszak nem? Mindennek eljön az ideje.

558.
 • Dobs
 • 2012.04.11. 19:21
 
 
   

Tippjáték mikor kezdődik?

559.
 • jowaldner
 • 2012.04.11. 19:41
 
 
   
 • A komment válasz erre: 557.
 • Zsóka
 • 2012.04.11. 15:58

Ilyen az élet, a sport meg pláne, tegnap nyer az ember 2-3 meccslabdát hárítva, ma meg cirka ugyanonnan veszít, ha Fucsovics Marcira azt mondjuk, hogy lesz még lehetősége, akkor nyilván ez Timire hatványozottan igaz, mondhatni, ha sérülés nem gátolja, vagy nem hívják meg a Barátok köztbe, akkor akár még az Év sportolónője is lehet idén, hajrá magyar női tenisz!

560.
 • Pici
 • 2012.04.11. 19:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 558.
 • Dobs
 • 2012.04.11. 19:21

Milka azt mondta, elvállalja a lebonyolítást. A torna 15-én kezdődik, valószínűleg a tippjáték is, de ő majd eldönti.

561.
 • milka
 • 2012.04.11. 23:28
 
 
   

szívesen lebonyolítom a dolgot.
a meccskínálat nem lesz olyan bőséges, mint azt megszoktuk, szóval meg kell gondolni, h mikor kezdjünk. nem tudom, h vasárnap kb. milyen meccsekre lehet számítani, lesz-e vmi értelmes, vagy hagyjuk inkább, és kezdjük hétfőn.
melóhelyről/iskolából úgyis mindenki jobban ráér, mint hétvégén :)
szerintetek?

562.
 • Pici
 • 2012.04.12. 09:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 561.
 • milka
 • 2012.04.11. 23:28

Én meg azt gondoltam, hogy otthonról mindenki jobban ráér, mint hétköznap xD
Nekünk mindegy, döntsd el, csak szólj előre pár nappal!

563.
 • jowaldner
 • 2012.04.13. 19:00
 
 
   

Azt szeretném javasolni, hogy hívjuk meg Pelét (Edson Arantes Do Nascimento), és Maradonát is a Heyho-ra, mert nálam már igazolták, hogy méltók lennének rá, az imént olvastam a hvg.hu-n, hogy Pelé leszólta Messit, mert szerintem Messinél még Neymar is sokkal jobb játékos, mire az "isteni" Diego, csak annyit mondott "Pelé egy hülye, lehet hogy Neymar jelenleg a legjobb labdarúgó a földön, de ha így van, akkor Lionel nem erről a bolygóról való", na ez utóbbi idézetet Fed vs Rafa viszonylatban, azt hiszem el fogom még sütni.

564.
 • jowaldner
 • 2012.04.13. 20:08
 
 
   

Pelé mondta:
"Mindig összehasonlításokkal szembesülök. Sokáig azt mondták, hogy Maradona jobb, mint Pelé, most pedig sokan azt mondják, Messi jobb, mint Pelé. Messinek először is Neymarnál kellene jobbnak lennie, de egyelőre legfeljebb csak tapasztaltabb nála”

Ezt meg Fed:
Mindig összehasonlításokkal szembesülök. Sokáig azt mondták, hogy Nadal jobb, mint Federer, most pedig sokan azt mondják, Djokovic jobb, mint Federer. Djokovicnak először is Fucsovicsnál kellene jobbnak lennie, de egyelőre legfeljebb csak tapasztaltabb nála”


565.
 • Rafain
 • 2012.04.13. 21:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 564.
 • jowaldner
 • 2012.04.13. 20:08

Igen.

566.
 • jowaldner
 • 2012.04.13. 21:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 565.
 • Rafain
 • 2012.04.13. 21:00

Üdv. egyébként nekem tetszik Pelé hozzáállása, igazi sportember 70 fölött sem adná oda másnak a valaha volt legjobb címet. És a számokat tekintve - 1200 meccs és cirka ugyanennyi gól, a válogatottban 90 meccs 80 gól,- miért is tenné, a 100 métert 11 mp. alatt futotta, szerintem ebben is veri még akár Messit, vagy akár C-t is. De hogy milyen a sport nekem a két "Best of Pelé megmozdulásom" egyike sem lett gól, az egyik amikor Mazurkievicz-et úgy kerülte meg, hogy a labda és az Ő mozgása egy X-et írt le, melyen az uruguay-i kapus jelképezte a vonalak találkozási pontját. Míg a másik a mexikó-i VB-n a kint álló Viktor kapus észrevételét követően félpályáról eleresztett legendás ívelése, mely végül kb. 5 cm-mel ment fölé.

567.
 • jowaldner
 • 2012.04.13. 21:36
 
 
   
 • A komment válasz erre: 566.
 • jowaldner
 • 2012.04.13. 21:29

A Mazurkiewicz vs Pelé-t megosztom, bízom benne, hogy Krumplinak is tetszeni fog, de a Fed-eseknek a szépérzékükből adódóan egészen biztosan:

http://www.youtube.com/watch?v=b...

568.
 • Zsóka
 • 2012.04.13. 21:53
 
 
   
 • A komment válasz erre: 563.
 • jowaldner
 • 2012.04.13. 19:00

Diego, csak annyit mondott "Pelé egy hülye, lehet hogy Neymar jelenleg a legjobb labdarúgó a földön, de ha így van, akkor Lionel nem erről a bolygóról való"

Ez, és az utána levő alapján: Nadal lehülyézte Rogert, és Marci alien? :)

569.
 • Zsóka
 • 2012.04.13. 21:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 568.
 • Zsóka
 • 2012.04.13. 21:53

Hát nem elrontottam? X/
Nole az alien. A hülye meg én, mert még le is írtam :P
Ezen a kései órán...

570.
 • jowaldner
 • 2012.04.13. 22:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 569.
 • Zsóka
 • 2012.04.13. 21:54

Nem még így sem egészen jó.:-) Mindez annyit jelent, hogy háromszoros VB győztes Pelé szerint, egy olyan srác mint Messi, aki csak a bohóc ligában tud gól erős lenni, nehogy elhiggye már, hogy Pelével egy lapon lehet említeni. Rafára, Noléra meg dettó ugyanez igaz. Jó éjt.

571.
 • jowaldner
 • 2012.04.13. 22:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 569.
 • Zsóka
 • 2012.04.13. 21:54

Egyébként meg majdnem tök jól fordítottad, tehát Fedet lehülyézte Rafa, és Fed szerint Fucsovics a föld legjobb játékosa, de Rafa szerint akkor Nole meg földönkívüli. Messi meg ahogy Dénes Tamás mondaná "azért beférne az MTK-ba".

572.
 • Pici
 • 2012.04.14. 01:39
 
 
   

Ki az a Neymar?

xD

573.
 • jowaldner
 • 2012.04.14. 10:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 572.
 • Pici
 • 2012.04.14. 01:39

Pelé szerint jelenleg a világ legjobbja, egyébként meg nyilván egy 20. senki, már persze csak is Messi-hez képest, de azt nem tudom mi paprikázta fel ennyire a "fekete gyöngyszemet", félő, hogy az Origo.hu-n lezajlott múlt heti szavazás. Viszont az Ő példája is jól mutatja, a "Ki minden idők legjobbja?" kérdés paradoxonját, mert hogyan lehetséges az, hogy 2008-ban még Őt választják az egyetemes sporttörténelem valaha volt legnagyobb alakjának, majd jön Leo, meg az Origo, és már a minden idők legjobb futballistája szavazáson is tök utolsó, jó persze azért Dzsudzsákot még előzi.

574.
 • Prest
 • 2012.04.14. 10:21
 
 
   

Mondtam én, hogy nem megy Fed MC-be.^^ /shhhhitt :D/

575.
 • Replica
 • 2012.04.14. 11:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 574.
 • Prest
 • 2012.04.14. 10:21

Nem megy, már annyi rossz emlék fűzi hozzá, hogy inkább lábat lógatni megy a karib tengerre.:D

576.
 • Markus
 • 2012.04.14. 11:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 574.
 • Prest
 • 2012.04.14. 10:21

Igen, tekintve, hogy csütörtökön még nyaralós képeket postolt FB-ra :)

577.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 13:46
 
 
   

MC draw fennvan a honlapon!
http://www.atpworldtour.com/Shar...

Djoker megkapta Ferru-t a negyedébe, elődöntőben Murray vagy Berdych jöhet. Rafa Almagro-t kapta negyedébe, elődöntőbe meg viszonylag könnyebbet kaphat így a neveket nézve, Tsonga, Tipsa, Verdasco, Simon, esetleg Kohl. Gyakorlatilag Rafa döntős sztem, aztán majd meglátjuk összejön-e a Djoker-Rafa. Lapátos nagyon keresztbe tehet a szerbnek

578.
 • Prest
 • 2012.04.14. 15:22
 
 
   
 • A komment válasz erre: 577.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 13:46

Rafa az elképzelhető legkönnyebb ágat kapta, kötelező a döntő. A másik ágon bárki is jut a döntőbe, keményen meg kell dolgoznia, így Rafának elvileg simán be kell húznia, kivéve ha Djoker jön a döntőben.^^

579.
 • milka
 • 2012.04.14. 15:37
 
 
   

mivel a holnapi menetrendről még nem tudunk semmit, ezért azt indítványozom (illetve a hétvégére való tekintettel), h a tippjátékot csak hétfőn kezdjük.
a meccsek mindennap 10:30-kor kezdődnek, szóval ez legyen lehetőleg a nevezési határidő. (a később érkezőket is megpróbálom kezelni a lehetőségeimhez képest :) )
tehát valamikor holnap délután felkerülnek a meccsek, és onnantól hajrá nekünk is!
sok sikert mindenkinek!

580.
 • Djokey
 • 2012.04.14. 15:50
 
 
   

Ez szopó ág a javából Djokonak... de Murrra mindig lehet szAmitani+ Nadalnak sokkal fontosabb a torna mint másoknak ő többet veszithet a továbbiakra nézve mint D.
nem tom mi lenne ha itt is kikapna...
bár szerintem 65% h cimvédés lesz, és 64% h djoko nem jut döntöbe.

581.
 • Zsóka
 • 2012.04.14. 17:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 573.
 • jowaldner
 • 2012.04.14. 10:11

http://sport365.hu/videok,,video...

Ezzel le is zárhatjuk szerintem. :))

582.
 • Replica
 • 2012.04.14. 17:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 580.
 • Djokey
 • 2012.04.14. 15:50

Te sem az eszedről vagy híres!:DD

583.
 • jowaldner
 • 2012.04.14. 18:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 581.
 • Zsóka
 • 2012.04.14. 17:01

Szegény kicsi Takefuso, már most előre sajnálom azért, hogy milyen zrikát fog kapni a nyolcvanegynéhány éves Pelé-től.:-)

584.
 • jowaldner
 • 2012.04.14. 18:19
 
 
   
 • A komment válasz erre: 580.
 • Djokey
 • 2012.04.14. 15:50

Látod-látod, így jár az a Fan, aki szerint Rafa már csak barátságos meccsen verheti kedvencét.:-) Máskor gondold meg mit írsz, ha nem akarsz újabb szopóágat Đ-nak.
De ha jól számolgatok, egy esetleges Nole-Rafa döntő esetén azért egy százaléknál több esélyt nem adsz Rafának.

585.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 18:45
 
 
   
 • A komment válasz erre: 578.
 • Prest
 • 2012.04.14. 15:22

Rafa ágán egyedül Almagro lehet, aki jó formában tán játszat egy jó meccset a salakkirállyal, más tényleg senki, Tsonga és Tipsa lehet el se jut addig, meg salakon fogalmatlanok amúgyis, Verdasco-ra meg tán Kohlschreiberre fogadnék abból a negyedből hogy Rafa-ig elmehet nagy eséllyel, ha jól játszanak).
Djokernek egyértelműen nehezebb dolga lesz Ferruval és egy esetleges Murray vagy Berdych elleni elődöntővel, bár Tamásban nem vok biztos annyira, kicsit csalóka lehet most DC-ből ítélni, ez a pálya más lesz azért, jóval lassabb. Ferrernek is azért meg kell dolgoznia már az elején is, jöhet neki egy Bellucci aztán Monaco Djoker előtt, míg a szerbnek jóval könnyebb első két forduló néz ki, Chela lehet tán a legnehezebb neki(Dolgo formája talány), de könnyen beütheti magát addigra

586.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 18:51
 
 
   
 • A komment válasz erre: 580.
 • Djokey
 • 2012.04.14. 15:50

Szopónak szopó így elsőre, de azért vicceseket írsz :) Ha a szerb túléli a 3. kört, akkor sztem meglesz a döntőbe jutás. Ha meg így lesz az azt jelentené, hogy jó formában van és játszhatna egy nagy meccset Rafa-val.
Nálam teljesen nullról indul Nole idén salakon, iszonyatos nagy bravúr lenne bárkinek, ha elkapná Rafa-t

587.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 19:00
 
 
   

Gyerekek, belenéztem kicsit a héten zajló Casablancai és Houstoni torna egy két meccsébe, már majdnem elfelejtettem milyen szenvedés salakteniszt nézni :DD
Ez az Andujar Cipolla is, áhh, na majd belerázódok remélhetőleg

588.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 19:21
 
 
   
 • A komment válasz erre: 586.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 18:51

Wimbledont Rafának adtad, US-t Rafának adtad, Auszit, ha jól emlékszem szintén Rafának adtad. Szerintem te az a Fedes vagy, akit annyira meggyőztek Rafa elleni győzelmet, hogy még most se hiszed el, hogy verhető...

Szívás, hogy 35 ponttal kiesett Ferrer a Monte Carlo legjobb négyből, ha van felület, ahol megérdemelné, akkor salak az.

589.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 19:22
 
 
   

meggyőztek Rafa elleni győzelmet,: meggyőztek Rafa Fed elleni győzelmei

590.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 19:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 584.
 • jowaldner
 • 2012.04.14. 18:19

Ha furcsa is Mr Ewing számolásában van logika, ha túlzó is. Ha Đ átharcolja magát a sűrűjén, egy Dolgo-Ferrer-Murray hármason, akkor jó formában van, és ha jó formában van, akkor jó esélyekkel indul Rafa ellen is.

Aztán a végén még lehet, hogy Seppi-Chela-Monaco-Melzer sort kell megvernie a döntőbe jutásért...

591.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 20:46
 
 
   
 • A komment válasz erre: 588.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 19:21

Te hol látod, hogy azt írtam Rafa verhetetlen?? ÉN csak annyit írtam, hogy Rafa a favorit és bravúr bárkinek is elkapnia itt. És ezt tényleg így gondolom, Nole győzelmeit én nagyon nagyra értékelem, AO után is ömlengtem rajta, de akkor meg azért torkolltál le, mert a szerb nem azt hozta, amit igazán tud és ne istenítsem már annyira.
Amúgy USO-t adtam Rafa-nak anno, a többinél csak nyivákoltam :DD

Most látom az 590es hsz-ben meg leírod ugyanazt, amit én is írtam.

592.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 20:51
 
 
   
 • A komment válasz erre: 591.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 20:46

Igen mindig szépen megdicsérted Nolét, max unalmasnak tartottad a meccseket. Csak torna közben emlékeim szerint te vagy az a nem RafaFan, aki ilyesmiket ír: hú szerintem most Rafának áll a zászló, neki van több esélye, Đ-nak szar a fű, fáradt stb...

Nem azt mondtam, hogy szerinted verhetetlen, csak beleláttad a kupába. Mondjuk nem tévedtél sokat, három döntő.

593.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 21:08
 
 
   

"Nálam teljesen nullról indul Nole idén salakon, iszonyatos nagy bravúr lenne bárkinek, ha elkapná Rafa-t"

Hát nekem nem, a játéka tavaly is nagyon passzolt ehhez a felületre, a fűvel volt a legtöbb gondja, de Rafa akkoriban könnyen ment neki - remélem ez így maradt - a többieket pedig egyszerűen megverte, mert jobb teniszező mint ők.

A neki fekvő felületeken úgy vagyok Noléval, ha jó formában van, akkor bármelyik tornán nyerhet, ha meg nincs jó formában, akkor miért nincs, irgumburgum Nole :)

Az idei két vereség közül a Murray elleni zavart, mert ott szart se csinált, csak a végén ozt majd úgyis én nyerek alapon játszott, meg is lett a büntetése. Egy lelkileg kiegyensúlyozott nagy szervás ellen két szettes meccsen benne van, azok olyanok, mint egy catenacciot jól játszó jól összerakott középcsapat, akármilyen csilivili Barca vagy, év közben, futtából egyszerűen nem lehet őket mindig megverni.

594.
 • Rafain
 • 2012.04.14. 21:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 588.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 19:21

Egyszerű ennek a lélektana: próbálja elkiabálni előre, hátha nem jön be. Ha meg bejön akkor ő megmondta előre. Sokan választják ezt az utat itt a fórumon.

595.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 21:20
 
 
   

Persze ha azt írom, hogy most se hiszed el szerinted nem verhető, az miért nem egyenlő azzal, hogy verhetetlennek tartod, azt csak én értem. :D

596.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 22:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 594.
 • Rafain
 • 2012.04.14. 21:16

Mi a fenéről beszélsz??? ÉN ilyen vagyok szted??? Most komolyan kérdem???

597.
 • Rafain
 • 2012.04.14. 22:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 596.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 22:05

Nyilván nagyképű nem vagy, tehát nem verdesed a melled ha esetleg bejün amit mondasz. Viszont nagyon megpróbálod elkiabálni Rafa sikereit. Nekem nagyon kilóg a lóláb. Olyan tornákat is előre nekiadsz ami nem is neki áll.

598.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 22:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 592.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 20:51

Jó, akkor beleláttam. Ezek szerint baj az, ha sztem Rafa az esélyes egy tornán, értem. Szóljatok lécci, hogy akkor szerintetek mégis kit kéne tartanom esélyesnek egy MC-n, vagy más salakos tornán, ha nem Rafa Nadalt??
Vagy akkor ezentúl majd kérdezzelek meg titeket minden torna előtt és közben, hogy kit tarthatok esélyesnek??
Jah nem tévedtem sokat, hát kösz!

599.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 22:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 596.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 22:05

Most komolyan kérded???

600.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 22:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 597.
 • Rafain
 • 2012.04.14. 22:12

Akkor lenne igazad, ha ezek miatt nem vesztem volna már össze pl Turinnal is, meg más Fedesekkel is tornák alatt.

A másik meg az, hogy pont te szólsz le, aki egy büdös szót nem szóltál hozzá a tornához vagy sorsoláshoz eddig, de más Rafa-s se. Engem le kell szólni, mert le mertem írni, hogy Rafa a fő esélyes salakon, érdekes irányba ment el a blog.
De akkor csak nyugodtan írjátok le, én hátsó, aljas szándékból direkt próbálom elkiabálni Rafa győzelmeit, hogy aztán verjem magam erre titokban.
Na én mentem is, rám ne számítsatok itt pár napig

601.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 22:22
 
 
   
 • A komment válasz erre: 599.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 22:16

Nem, Djokovic az esélyes minden tornán, ahol indul.

602.
 • brewer
 • 2012.04.14. 22:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 600.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 22:20

Rafa a főesélyes Monte Carlóban.

Remélem, ezzel mindenki megnyugodott.

(Mégis ki lenne? Most komolyan.)

Tettem fel új posztot, a tornára.

603.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 22:46
 
 
   
 • A komment válasz erre: 601.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 22:22

Figyelj, nem ezt akarom kihozni, akár hiszed, akár nem.

Hogy nekem a neki megfelelő tornákon mindig esélyes marad Djoko, amíg meg nem verik :), az asszem rendben van, mert neki szurkolok ÉS nr1, meg aztán az eredményei miatt már mér ne.

Csak mivel te ált tök normális vagy, ezért gondoltam lehet veled beszélni személyes elfogultságokról is idegeskedés nélkül. Érdekesnek találtam, hogy nagy torna közben (érzésem szerint mindig) előbb vagy utóbb kijön belőled: Na most Rafa nyer, neki áll a zászló. S mivel azért ez annyira most nem volt jellemző, nekem az a véleményem alakult ki, hogy annyira tiszteled Rafát, hogy megadod neki a bónuszpowert. Hogy Rafát nem győzik le, mert ő Rafa. Pl azt nem gondoltam, hogy féligmeddig dirketbe előre elkiabálod Rafát, mert igazából Rafa kiesésének szurkolsz - biztos volt olyan, de nekem nem tűnsz kifejezetten Rafaellenes Fedfannak - Ennyi.

Megpróbálom kérdésformába gyömöszölni: Szerinted nem alakult ki benned olyan tisztelet Rafa irányában, tekintettel arra, hogy éveken keresztül nézhetted, amint legyűri Fedet, és kegyetlenül elviszi a trónt, hogy Rafa már csupán azért is nyer tornákat, függetlenül attól, mi a matchup, milyen formában van, mert ő RAFAEL NADAL?

604.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 22:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 603.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 22:46

Ja most látom, hogy már nem vagy itt. Hát bocs, nem volt szándékos, veled pl nem szokott veszekedésbe menni a dolog.
Hülyén jött ki, hogy pont Monte Carlo előtt jött ki ez belőlem, mert nincs torna, ahol jogosabban le lehet írni, Rafa Torna.

605.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 23:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 603.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 22:46

Általában nem akadok így ki, de egyszerűen nem értem, hogy miért támadtatok le evvel most salakszezon előtt, amikor két hete semmi téma nem volt. Láttam hogy semmi mozgolódás a blogon, mikor már felkerült a draw, bedobtam a szokásos ki kinek milyen ellenfelei lehetnek csontot, erre a mondandómból azt hozzátok ki, amit. Ráadásul Rafain még bőszen bólogat is, a témához már nem szólva hozzá.
Nem értem most se amúgy, hogy ez most tényleg miért?? Ennyire fontos az, hogy én kit tartok esélyesnek?? Vagy ennyire unatkoztok?? Nekem viszont rosszul esett a végkövetkeztetés, na!

A kérdésedre válaszolva:
Valószínűleg igen, ezt nem tagadhatom magam előtt se! Azt se tagadom, hogy nagyon sokszor zavart, amikor azt láttam forma ide, játék oda, MINDIG Rafa kerül ki győztesen Fed ellen. S mindig ugyanúgy, aztán kialakult bennem az évek alatt egyfajta figyelem Rafa felé. Én egészen addig, míg Rafa nem győzte le Fedet Wimbiben, eszem ágában se lett volna Nadal meccset nézni, mert nézhetetlennek találtam, és sokszor a mai napig annak látom, de ezt sose tagadtam. Azóta rendszeresen nézem a meccseit, minden rezdülését, minden olyan győzelmét ahol egész egyszerűen NEM NEKI KELLETT VOLNA nyernie(sztem ember nem nyert meg annyi ilyen meccset, mint Rafa, de ebbe ne menjünk bele, mert a Rafasok rámugranak) de evvel párhuzamosan meg azt is láttam, hogy Rafa iszonyat milyen szintre jutott és ez mai napig meghökkent, a győzelmei nem esnek jól, főleg a Fed elleniek, de egyszerűen kialakult bennem egyfajta kötelező tisztelet, amit megadok neki. Biztos hogy benne van ez is, de amikor leírom, hogy Rafa az esélyes, akkor TÉNYLEG úgy is gondolom, nem pedig hátsó szándékok vezérelnek. USO-t ma is Rafa-nak adnám sztem döntő előtt a lélektan miatt, de Wimbi-t is látva Nole akkori meccseit. Egyértelmű, hogy elfogulttá válhattam az évek során Rafa felé, de én nem érzem úgy, hogy valaha is nagyot nyúltam volna mellé az esélyekről.

606.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 23:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 604.
 • idoaranyos
 • 2012.04.14. 22:56

Itt vagyok még, mert spanyol bajnokit nézek(Levante szivatja eddig Barca-t), addig belesek, válasz 605ben!

607.
 • idoaranyos
 • 2012.04.15. 00:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 605.
 • Elessar
 • 2012.04.14. 23:11

Egyszerűen csak jött nekem ez a kérdés. Már mocorgott egy ideje. Ahogy írtam is, nem a legjobbkor huzakodtam vele elő, MC Rafa torna, csak megmaradt bennem a Gs-ekről, a Fedesek inkább a Rafásokat szokták húzni, hogy 'ne izguljanak', a végén úgyis kikap Rafa Nolétól, amíg te Rafának adod a tornát...

Viszont már korábban kikértem magamnak a letámadást, legalábbis azt a részét, amit Rafain az 594-esben leírt. Nem nem bebabonázásnak hittem, hanem túlzott reszpektnek.

Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések