krumplicukor

2012. 01. 27. 17:56

AO: Ki jut fel a csúcsra?

Pici  felkelt csütörtök hajnalban, hogy megnézze a női elődöntőket, és annyira lenyűgözték az ott látottak, hogy rögtön írt is róla nekünk.

aow -

Pici  továbbra is a szívem csücske, és ráadásul még egyet is értünk abban, hogy újra érdemes női teniszt nézni. 

Csütörtök este Fed-Rafát rendeztek. A meccs előtt, közben és után minden teniszrajongó összecsinálta magát, ki az örömtől, ki a bánattól, ki az izgalomtól, ki a félelemtől. Ám miközben a pelenkagyárak nem győzték megtriplázni a termelést, délután lejátszották a két női elődöntőt is, amelyeknek nem kellett szégyenkezniük színvonalban a fiúk előtt.  

Kim Clijsters első visszavonulása előtt egy GS-t nyert. Visszatérte után hármat. Nem hiszem, hogy szülés közben tanult meg teniszezni, legfeljebb mentálisan lett erősebb. Nem ő teniszezett jobban az elmúlt három évben, hanem a WTA rosszabbul. Tíz éve egyszerre volt a pályán a két Williams lány (Serena, Venus), a két belga (Justine Henin, Kim Clijsters), Lindsey Davenport, Jennifer Capriati, Martina Hingis. Annak rendje és módja szerint visszavonultak, csak Serena maradt, a Serenánál is többet sérült Venus és Clijsters, aki az év végén megint visszavonul. És nem jött helyettük senki.

Vagy aki jött volna, az idő előtt eltűnt, megsérült. Dinara Safina visszavonult a háta miatt mielőtt GS-t nyerhetett volna. Maria Sharapova volt talán a legreménykeltőbb, de vállműtéte óta több kettőshibát ütött a meccsein, mint azelőtt egy egész tornán. Ana Ivanovic egy GS után eltűnt. Henin visszavonulása (2008, május) óta 2011 AO-ig minden nemsalakos GS-t Serena (5), Venus (1) vagy Kim (3) nyert meg. Ez kilenc GS 28-29 éves teniszezőknek.  

De most úgy érzem minden megváltozott. Most van öt olyan teniszezőnő, akik végre kiemelkednek a mezőnyből, akik megbízhatóan ott vannak legtöbbször a végjátékban, akik akkor is megnyerik a meccseket, ha nincsenek a legjobb formájukban, akik között igazi Fed-Rafa féle párharcok alakulhatnak ki, akik esélyesként indulnak egy GS-re, akik nem csak ünnepnapokon ütnek nyerőt, akik sokáig és megbízhatóan lesznek a top5-ben, vagyis vannak élmenők. Ők Petra Kvitova, Maria Sharapova, Kim Clijsters, Serena Williams és Victoria Azarenka.  

Ez persze önkényes lista, és Kimről meg Serenáról tudjuk, hogy már nem sokáig lesznek ott. Vannak még a top10-esek, akik nemritkán meg tudják verni a nagyokat. Samantha Stosur, Li Na (vagy Na Li, a fene tudja), Caroline Wozniacki, és Venus Williamset is ide sorolom, mert bár jelenleg százon kívül van, de több GS-e van, mint a top10-nek együttvéve. Wozniackit most már esélyesnek tartom egy GS-re, mert Clijsters ellen a negyeddöntőben, a második szett második felében olyan támadójátékot mutatott, amit eddig élmenő ellen még soha, 3:5-ről rövidítésre mentette a szettet (bár megnyerni nem tudta).  

caro clijsters ao2012 -

Talán csodálkoztok, miért soroltam az élmenők közé Azarenkát, aki még nem nyert GS-t, míg Na Li-t és Stosurt kihagytam. Nos, azért, mert ha nem is mindig, de gyakran előfordul, hogy női teniszt nézek, és Azarenka sok meccsét láttam, ahol olyan szintű teniszt nyomott, amivel világelső is lehetne. Kisebb tornát már jó párat nyert, de GS-en egyszerűen nem jött ki neki a lépés. Előfordult persze, hogy rosszul játszott, napszúrást kapott ötven fokban (2010 USO), de ha meg jól játszott, sőt, bombaformában volt, akkor belebotlott Serenába (ötször), és nem tehetett róla, hogy Serena a valaha volt legdurvább fordítását épp ellene csinálta meg (2010 AO, 4:6 0:4-ről). Aki látta a meccset, az tudja, nem Azarenka rontotta el, ő kiválóan játszott végig.  

Amikor az éjszaka közepén felkeltem Victoria Azarenka és Kim Clijsters elődöntőjére, tudtam, hogy színvonalas meccset fogok látni, de a találkozó minden várakozásomat felülmúlta. Az első szett második felében, Azarenka brékelőnyénél kapcsolódtam be. Csak úgy száguldott a labda. Olyan volt, mint egy Wozniacki-Radwanska meccs háromszoros sebességgel. Mindketten nagyon agresszívan támadtak, miközben nagyon agresszívan védekeztek.  

vika clijsters ao2012 -

Nem vicc, néha kicsit olyan volt, mintha egy Fed-Rafát néznék. Csak folyton változtak a szerepek. Például mindkét oldalon megtörtént, hogy futtatja az egyik a másikat, aki alig tudja visszakanalazni a labdákat, majd amikor a támadó feljön a hálóhoz, üt egy káprázatos elütést, ahogy Rafa tette volna. Kim ütött néhány Fedre jellemző futtából ütött tenyeres egyenest, és néha olyan erejű tenyerest, hogy az igazi Nadal sem adta volna vissza. Egy kicsit egy Rafa-Djoko meccsre is hasonlított, sok kiszorítósdi labdamenet, ahol mindketten ütnek vagy három nyerőt, ami aztán mégsem nyerő, mert az ellenfél kétszeres sebességgel visszabombázza.

kim vika 2012ao -

Azarenka nem adta le a brékelőnyét, hozta az első szettet; a második szett elején egy kicsit leengedett, vesztett agresszivitásából, Clijsters pedig fénysebességre kapcsolt. A torna legjobb Clijstersét láthattuk a második szettben, Azarenkának esélye nem volt. A harmadik szett elején Azarenka valahogy tudta hozni az adogatását, Clijsters viszont elkezdett hibázni, és elvesztette a sajátját. Mindketten elég sokat hibáztak, volt még egy brékváltás.  

4:2 környékén Clijsters magára talált, újra eltalálta a pályát, ütött egy halom nyerőt, visszavette ismét a bréket, miközben játszottak néhány elképesztő labdamenetet. Utána azonban Clijsters egy picit megingott, két, a hálón megpattanó labda is Azarenkát segítette, és 5-3-nál Azarenka szerválhatott a meccsért.

40-0-nél elkezdett vibrálni körülötte a levegő. Na, nem a hőségtől, hanem mert Azarenka úgy remegett, mint egy NDK-s centrifuga, ha valami őrült maximum fokozatra kapcsolja. Utána nyilatkozta is, hogy ólomsúlyúnak érezte az ütőjét meg a labdát is. Ez elég valószínű ugyanis, csak másodszorra sikerült kellő magasságba dobnia a labdát, és mintaszerű kettőshibával a háló közepébe bukta az első meccslabdáját. 40-15-nél valahogy átpasszírozta a hálón a 2. szervát, Kim tett neki egy szívességet, és elrontotta. Azarenka a pályán félig sírva fakadt. Az öltözőjében pedig egészen, ez biztos.  

Victoria Azarenka – Kim Clijsters 6:4 1:6 6:3  

A Maria SharapovaPetra Kvitova elődöntőt is érdeklődéssel vártam. Aztán az első két gémben úgy éreztem, valami nincs rendben. Elraboltak, kitörölték az emlékeimet, és valójában június van? Valaki világoskékre festette a füvet? A lányokat nem érdekelte, hogy ez egy lassú keménypálya, úgy ütötték a nyerőket, mintha Wimbledonban lennénk. A fogadónak az volt a dolga, hogy visszaadja a szervát, azután végignézze, ahogy a másik nyerőt üt. Néha, a változatosság kedvéért egy-egy labdát még visszakanalaztak, hogy kettővel megnöveljék a labdaérintések számát. Az első két gémben egy Sharapova féle kettős hibán kívül csak nyerőt ütöttek és csak az adogatók.

Na, gondoltam, ez nem fog örökké így menni. Nem is ment. 1-1-nél Sharapova azt hitte, még mindig ő adogat, és ő ütötte be a nyerőket ebben a gémben. Ejnye-bejnye, gondolta Kvitova, hát nem figyelsz, most én adogattam, nekem kellet volna megnyerni a gémet, benne van a forgatókönyvben is. Sharapova észbekapott, gyorsan ütött egy vagy két kettős hibát, és bukta az adogatását. 2-2 után azonban borult a wimbledonos forgatókönyv, Sharapova esztelenül jól fogadott és sokkal agresszívabb volt Petránál, és vitte az első szettet. 5-2-nél 0-40-ről (kettős hiba miatt természetesen) fordította meg az adogatójátékát.

A meccs előtt és közben, kb. hússzor elmondták a kommentátorok, hogy a szerván fog múlni. Majdnem így lett, és az egyik fő tényező volt a meccsen. A második szettben Sharapova első adogatásánál jött a menetrendszerű kettős hiba, hipp-hopp, 0-40 megint. Maria kapaszkodik, kapaszkodik, aztán 30-40-nél még egy kettős, a sokadik.

Úgy tűnik Sharapovának nem felelt meg az új forgatókönyv, ezért egy régihez nyúltak. Gyakorlatilag lemásolták a wimbledoni döntőjük második szettjét. Kvitova brékelőnyben, és nem hajlandó elveszíteni a szerváját. Nagyon jól adogat, és Sharapova pedig esztelenül fogad most is, csak esztelenül rosszul. Letámadott mindent, ahelyett, hogy néhányat pályára tett volna.

petra masa ao2012 -
 

Ekkor és az egész harmadik szett alatt nagyon Kvitovának állt a meccs. Közel egyenlő agresszivitás mellett, Petra sokkal jobban adogatott. Maria kettős hibával kezdte a harmadik szettet.  

Sharapova küzd, küzd, üti a kettőseket és küzd. Egy-egy brék mindkét oldalon, de egy gémet kivéve Petra jól szervál. A mérkőzés ezen szakaszában a közönség attól is rosszul lett, ha Maria nem ütötte be az elsőt, mert tudták mi következik. 3-3-nál döntő gém. Sharapova adogat. 15-30. Mi következik? Ki találja ki? Bingo!!! Kettős hiba (agyérgörcs a nézők felében, egy egész kórházat lehetne Mariához szervezni), ki hitte volna?

Ekkor Sharapovában elpattant az a bizonyos húr, betelt a pohár, elborult az agya. Egyszerűen elege lett a kettős hibákból. Azt gondolta magában: nem érdekel, ha 150 kettős hibát ütök is, de megnyerem ezt a rohadt meccset. Persze nem tudom, valójában mit gondolt, de erre lehet következtetni a játékából. Az első bréklabdát egy akkora tenyeres egyenessel hárította, hogy az lyukat ütött a stadionba. Kvitova nagyon agresszívan és nagyon jól fogadott, de Maria nem hagyta magát. Ha nem ütött kettős hibát, óriási labdamenetek alakultak ki.

Ma az UFO-k meg akartak látogatni minket. Már a Mars környékén jártak, és épp fel akarták venni velünk a kapcsolatot, de ekkor Sharapova megnyerte a gémet, és akkorát sikított, hogy az űrlények ijedtükben a Magellán-felhőig menekültek, és egy jó ideig nem térnek vissza erre a veszélyes bolygóra, az biztos. Ez azért is durva, mert az űrben egyébként nem terjed a hang… De, ha nem is így történt, az biztos, hogy néhány szemüveg betört a stadionban, és Sharapova egyik fő szponzora a sarki üveges.

maria petra ao2012 -

4:3; még semmi nem dőlt el. Kvitova gond nélkül, jó szervával hozza a sajátját (4:4), és annyira jól fogad, hogy 0-30-cal kezd. Sharapova ezúttal jó szervával fordítja meg a gémet. Kvitovának egy 15-40-ről majd egy 0-30-ról elbukott fogadójáték után kell a mérkőzésben maradásért adogatnia. Nem megy. Túl nagy a nyomás. Belehibázik. Sharapova ismét bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb küzdő.

Maria Sharapova – Petra Kvitova 6:2 3:6 6:4

Szombaton a női döntő nem csak egy GS győzelemről, hanem a világelsőségről is szól. Aki ott nyer az elfoglalhatja a trónt a WTA csúcsán.

Szeretném látni az összes kommentet (192) utolsó 100 hozzászólás

92.
 • fuzzydunlop
 • 2012.01.28. 15:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 90.
 • Replica
 • 2012.01.28. 15:48

ezt a faszságot most ne kezd el. koncentráljunk a holnapi meccsre. sztem elég fontos lesz.

93.
 • Dobs
 • 2012.01.28. 15:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 90.
 • Replica
 • 2012.01.28. 15:48

Igen, és Đ 4 GS-e meg még jelentősebb, mert ő a tenisz történetének legerősebb mezőnyében érte el.
Ráadásul kétszer Rafát győzte le a döntőben, egyszer pedig még azt is legyőzte, aki Rafát legyőzte, sőt egyszer a Rafát legyőzőt legyőzőt győzte le.

"és ez megrendíthetetlen tényekkel igazolható."

:D
:D

94.
 • Pici
 • 2012.01.28. 16:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 93.
 • Dobs
 • 2012.01.28. 15:54

:DDDDDDDD

95.
 • Pici
 • 2012.01.28. 16:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 83.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 14:23

A helyesírásba nem érdemes belemenni, ez csak egy fórum. A cikk legyen hibamentes, de a kommenteknek tökmindegy. Ráadásul szerintem csak egy vesszőhiba volt: "Ráadásul jóval, nagyságrendekkel erősebb mezőnyben..."

Na mindegy.

Nem értek egyet azzal, hogy Mása játéka rosszabb lenne általánosságban, mint, mondjuk, Kvitováé. A szerva rosszabb a sok kettős miatt, de az elődöntőben a hosszú labdamenetek nagy részét Sharapova nyerte, utána statisztika is volt róla. Kettősök nélkül simán verte volna Petrát.

96.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 16:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 91.
 • Replica
 • 2012.01.28. 15:51

Tényleg van szakmunkásom....ők dolgoznak. Megint mondom engem ne próbálj degradálni,mert nehéz lesz.

97.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 16:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 92.
 • fuzzydunlop
 • 2012.01.28. 15:54

Nekem nem válaszoltál. Toni megy?

98.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 16:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 95.
 • Pici
 • 2012.01.28. 16:11

Nem tök mindegy,főleg ha a mondat értelmetlenné,sőt hülyeséggé válik.
De ezen nem akadok ki annyira,mint a baromságokon amit ír. Mint pl.megdönthetetlen tény,miért?
Mert ő mondja?

99.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 16:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 91.
 • Replica
 • 2012.01.28. 15:51

Off.
Amúgy nem a felsőoktatást nézem le.
Talán csak néhány embert, aki ott tölti el az idejét.

100.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 16:38
 
 
   

Mostani döntő előtt magabiztosabb lennék ha Baghdatis lenne az ellenfél.:D Vagy Gonza.

101.
 • Dobs
 • 2012.01.28. 16:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 100.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 16:38

Vagy Federer. :(

102.
 • Markus
 • 2012.01.28. 16:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 100.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 16:38

Nadal - Gonzalez 2-6, 4-6, 3-6, QF 07 :)

103.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 16:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 102.
 • Markus
 • 2012.01.28. 16:43

Jó, hogy írod, azóta nem nyert szettet Gonza.

104.
 • iCreator
 • 2012.01.28. 17:12
 
 
   

Bírom amikor nyilatkoznak, hogy milyennek várható a meccs: "It's gonna be physical"

Hát mi más lehetne, mintha tudnának mást :)

105.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 17:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 102.
 • Markus
 • 2012.01.28. 16:43

Mindenki tudja ,hogy miért írta ezt Rafain....mert ellenük döntőzött Fed és nyert.
Tehát logikus ,hogy ők milyen gyenge ellenfelek voltak...pedig akkor és ott Nadalt simán verték.
Most pedig 2012 van. Más ellenfelekkel, akiket meg kell vernie.
Tulajdonképpen csak ezt is a rosszindulata íratta vele.

Valahol meg kellene már érteni és elismerni,hogy azért mert valami 5 éve volt az még jó lehetett.

106.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 17:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 105.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 17:17

Milyen rosszindulat? A magad nevében beszélj. Én csak azt írtam, hogy nyugodtabb lennék ha holnap Gonza vagy Baghda jönne. És gondolom Fed is nyugodtabb volt akkor. Ennyi.

107.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 17:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 105.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 17:17

De írhatom azt is, hogy Murray is jobban megnyugtatna.

108.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 17:24
 
 
   

Roddickot direkt nem írtam. Az már tényleg rosszindulat lenne.:D

109.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 17:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 108.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 17:24

Ezzel degradálod Fed eredményeit Replicával egy szinten.Előzőekben írta,hogy a 11 többet ér,mint 16....most meg te ezt ,hogy ki kivel játszott döntőt.
Ezután szokott jönni a úgynevezett blöff korszak.
Ha ebből,vagyis belőletek indulunk ki akkor Fednek csak két igazi GS sikere van...vagy talán az se ,mert akkor még az ellenfele fiatal volt..vagy más.

110.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 17:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 108.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 17:24

Azért,mert D betűket írogatsz a mondataid végére attól még nem lesznek humorosak.

111.
 • Pici
 • 2012.01.28. 17:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 107.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 17:24

Mivel Djoko az egyetlen, aki Nadalt a legnagyobb valószínűséggel megveri, ezért természetes, hogy Rafain jobban örülne bárki másnak.

Viktor azért írta, hogy rosszindulatú hsz, mert, ahogy te is írtad, mondhattad volna Murray-t is, de nem őt montad, hanem Gonzát.

Elhiszem, hogy nem rosszindulatból akartad mondtani, de a Fedeseknek akkor is úgy nézett ki, és úgy esett.

112.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 17:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 111.
 • Pici
 • 2012.01.28. 17:33

Maradjunk annyiban, hogy az igazság valahol félúton van. Természetesen sosem lesz könnyű lenyelni, hogy Fednek jutottak a Gonzák, Rafának meg a Djokovicsok (persze volt közte egy Berdych meg Sóder de nagyjából ennyi a könnyebb ellenfelek listája). De például most az elődöntőben igen erőteljesen szorítottam Murraynek. És nagyon örülnék most egy Baghdatis fejű játékosnak.

113.
 • Pici
 • 2012.01.28. 17:39
 
 
   

Szerintem elég gyenge volt most Djoko. 2006-os Baghda és 2007-es Gonzo elverte volna.

114.
 • jowaldner
 • 2012.01.28. 17:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 106.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 17:23

Gonzalez esetében nem biztos, én legalábbis nagyon f...tam annó attól a döntőtől, az oké, hogy Gonzo a "tini" Nadalt verte, de az elődöntőben írd és mondd 3 azaz három önhibája volt szumma. Fernando annyit és keményebbeket üzent a meccs előtt Federernek, mint David Haye Klicskonak, Roger 9-0-ás finálé előtti H2H-e, és a Roddick elleni elődöntőbeli űrtenisze, annyit ért, hogy az ATP honlapján 55-45-re adta neki a meccset a csaknem 40,000-nyi szavazó. Murray ellen 2010-ben ugyenez az arány cirka 80-20 körül volt.

115.
 • Dobs
 • 2012.01.28. 17:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 112.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 17:38

Federer a könnyebb, vagy a nehezebb ellenfelei közé tartozik?

116.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 18:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 115.
 • Dobs
 • 2012.01.28. 17:59

Találd ki...

117.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 18:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 114.
 • jowaldner
 • 2012.01.28. 17:55

Azon a tornán a tini Nadal volt a második kiemelt...

118.
 • Elessar
 • 2012.01.28. 18:15
 
 
   

A 2007es Gonzo úgy verte volna a tegnapi Djokert mint annak a rendje! Úgy látszik nem emlékszik már rá senki, hogy azon a tornán hogy adogatott Fernando. Rafa ellen pl

119.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 18:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 118.
 • Elessar
 • 2012.01.28. 18:15

Nem tudna nyerőket ütni Djokónak ezen a pályán. Ütné a vakvilágba a tenyóit. Fonákja meg nincsen.

120.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 18:21
 
 
   

Valószínűleg azon is múlik, hogy Mats "Orákulum" Wilander mit fog tippelni. Bármelyiket is mondja van sansz. Ha Djokót mond azért, mert senkit nem szokott eltalálni, ha pedig Rafát tippeli azért mert egy tippje csak bejön már végre.

121.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 18:22
 
 
   
 • A komment válasz erre: 118.
 • Elessar
 • 2012.01.28. 18:15

Itt divat a szelektív memória.
Megint ezek az időutazások....Ha ide hozhatjuk őket,akkor vissza is lehessen vinni.

122.
 • Dobs
 • 2012.01.28. 18:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 116.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 18:11

Tényleg kíváncsi voltam, mit válaszolsz erre a kérdésre?
Egy idő után tulajdonképp Rafa örülhetett (most is örülhet), ha Fed jön a döntőbe.

Természetesen mindenki más meg a pokolba kívánta, hogy "miért pont Fed?".

123.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 18:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 120.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 18:21

Ezzel azt mondtad ,hogy mindegy hogy mit mond Wilander.

124.
 • Elessar
 • 2012.01.28. 18:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 119.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 18:18

Azért nincs értelme ilyenről beszélni, mert akkor sokkal gyorsabb borítás volt még. De az is biztos, hogy Gonzalez nem 40%os szervával tolta azon a tornán, hanem úgy szervált, mint azóta kevesen AO-n. A fonákja sebezhető volt, de Rafa ellen ütött azért nem egy, nem két fonák nyerőt is.
Mennyivel szebb volt a játék azon a pályán, te jó ég!!

http://www.youtube.com/watch?v=9...
http://www.youtube.com/watch?v=9...

125.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 18:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 122.
 • Dobs
 • 2012.01.28. 18:23

Persze,hogy örültek.

126.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 18:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 124.
 • Elessar
 • 2012.01.28. 18:24

Itt pedig éppen fogad Gonzo..:)

127.
 • Dobs
 • 2012.01.28. 18:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 124.
 • Elessar
 • 2012.01.28. 18:24

Nagyságrenddel gyorsabb...

128.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 18:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 127.
 • Dobs
 • 2012.01.28. 18:29

Még a pálya színe is szebb volt.:)

129.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 18:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 124.
 • Elessar
 • 2012.01.28. 18:24

Megnéztem a döntő összefoglalóját is azért volt ott fonák is.
Ezekre az emberekre csak a teljesen elvakultak tudják mondani,hogy blöffös.

130.
 • Wheeler
 • 2012.01.28. 19:00
 
 
   

Nadalnak és Djokovicnak k.rva nagy szerencséje van ezzel a pályalassításos hullámmal, amiért ilyen szinten érvényesülni tud a futkosós tötyimötyi teniszük, különben Fed behúzott volna talán még párat.

Olyan csávót fikáztok itt, aki abban az évben simán 3 szettben küldte haza a futkosó tötyögőt 1 meccsel Fed előtt.
Nevetségesek vagytok, komolyan, és nagyon remélem, hogy holnap megszívjátok, ahogy tavaly is hatszor.

131.
 • fuzzydunlop
 • 2012.01.28. 19:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 97.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 16:25

nem hiszem. ha Fed verte volna Rafát ezen a talajon sztem elgondolkodtató lett volna Rafának. most azonban nem mondhatjuk, hogy rossz úton jár, függetlenül a holnapi mérkőzéstől.

133.
 • fuzzydunlop
 • 2012.01.28. 19:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 130.
 • Wheeler
 • 2012.01.28. 19:00

hagyjad, csak idegesek, ami érthető. én olyan happy vagyok Fed testi és szellemi állapota miatt, hogy ezeken már régen nem húzom magam. 6 döntőt veszített Fed Rafa ellen, Rafa is rajta van ezen az úton, holnap lehet a 3. most, hogy nem Thomas a döntős....

134.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 19:36
 
 
   
 • A komment válasz erre: 130.
 • Wheeler
 • 2012.01.28. 19:00

Szerinted egy ilyen fos pályán mit lehet csinálni?!?!
Ja tudom belecsapni aszt ha kimegy akk ez van, ha be akk meg még 30+ is egy zseni.

135.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 19:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 120.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 18:21

Nem, nem igy van a Murry Novak elött is azt mondta, h Murry mert 2X nem téved egymás után...
De remélem Nadalt mondja...

136.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 19:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 88.
 • Turin
 • 2012.01.28. 14:51

:DDDDDDDDDD

137.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 19:41
 
 
   
 • A komment válasz erre: 74.
 • Replica
 • 2012.01.28. 13:26

Sajna még csak 6 van, de holnap lehet a 7. aztán még 10, de én nem vennék rá mérget:D

138.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 19:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 134.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 19:36

Szerinted Fed ezt csinálta? Vagy bemegy vagy nem?
Elárulom neked nem ettől zseni....hanem attól ,mert nagyon tud teniszezni,
Többek között a te kedvencedet is elég sokszor elverte. És a 30+ még mindig ott van a fiatal titánok között. Igaz kicsit már fáj a háta,de tudod már benne van 1001 meccs. Nálatok ez ,hogy áll?

139.
 • Wheeler
 • 2012.01.28. 19:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 134.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 19:36

Te miről kattogsz?
Igen, mást nem nagyon lehet, de ez inkább kiknek kedvez, iq betyár?
Én erről beszéltem...

140.
 • idoaranyos
 • 2012.01.28. 20:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 95.
 • Pici
 • 2012.01.28. 16:11

Pici, mint a blog női tenisz expertjétől, tőled kérek tanácsot. Mondd meg nekem, kit nézzek meg. Ki játssza most a legszebb teniszt. Nem a legeredményesebbet, a legjobbat, hanem a legszebbet. Sőt azt is megmondhatod, kit ajánlasz ellenfélnek.

141.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 20:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 139.
 • Wheeler
 • 2012.01.28. 19:59

Djokovic tud gyors pályán IS játszani, ha az lenne akk olyat teniszt játszana

142.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 20:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 138.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 19:44

ŐŐŐ... a top 30-35 is nagyon tud játszani, de igen kicsi a határ a zseni és a felelötlen közt. Ha Djoko tegnap 5-5 Murr breaklabdánál kiütötte volna a labdát akk felelötlan lett volna.
400W 111L(?)

143.
 • Wheeler
 • 2012.01.28. 20:21
 
 
   
 • A komment válasz erre: 141.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 20:15


És ki tudja, mire menne vele?
Nyilván elsősorban a fő futkosóról van szó.

144.
 • erisen
 • 2012.01.28. 20:21
 
 
   
 • A komment válasz erre: 140.
 • idoaranyos
 • 2012.01.28. 20:06

Szerintem a legszebb teniszt Görgesz játssza. :-))

145.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 20:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 144.
 • erisen
 • 2012.01.28. 20:21

Igen.:)Amikor Ivanoviccsal,és Petkoval nyomják.

146.
 • erisen
 • 2012.01.28. 20:35
 
 
   
 • A komment válasz erre: 145.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 20:33

Ja,és akkor a 2-2 páros 4 tagja már tök mindegy ki.:-) Csak ne Styepanyek. :-))

147.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 20:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 146.
 • erisen
 • 2012.01.28. 20:35

Na vajon ki a negyedik.....magunknak hagytam meg a helyet...váltva.

148.
 • erisen
 • 2012.01.28. 20:42
 
 
   
 • A komment válasz erre: 147.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 20:38

Jaaa. Ok. :-)
Ha mér felhozták:
Amúgy mi van ezekkel a játékosokkal?
Gonzalez,Blake,Söderling?
Tudom hogy Sóder monós de már visszatérhetne.Tervezi?
Gonzalezről nem hallottam régen. Blake-et meg tavaly 1szer láttam uson talán.
Itt indult most AUSO-n??

149.
 • jowaldner
 • 2012.01.28. 20:47
 
 
   
 • A komment válasz erre: 140.
 • idoaranyos
 • 2012.01.28. 20:06

Nem könnyű kérdés, kár, hogy a férfi mezőnyben más szempontok alapján választottál kedvencet, mert akkor minket erősítenél. Na mindegy is nem is ezért írok Neked, hanem még egy délutáni kommentedben említett Hingis-Graf párviadalok nekem abszolút nem is rémlenek, ettől még biztos voltak, de max. annyira lehettek meghatározó párharcok, mint a Sampras-Hewitt csaták. Grafnak egyetlen meghatározó fő riválisa volt - aki felé is tudott kerekedni - az ominózus terrortámadásig, a magyar Szeles Mónika.

150.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 20:52
 
 
   
 • A komment válasz erre: 148.
 • erisen
 • 2012.01.28. 20:42

Gonzának asszem csukló sérülése volt tavaly tért vissza, indult is néhály versenyen nem túl sok sikerrel. kb 300. hely környékén kell keresni:(
Blake is vissza esett nem tom sérült volt-e vagy csak vissza esett de 100 nincs
az bizti.

151.
 • Turin
 • 2012.01.28. 20:53
 
 
   
 • A komment válasz erre: 112.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 17:38

A kegyetlen Puertáról se feledkezzünk meg! :D

152.
 • Turin
 • 2012.01.28. 20:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 119.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 18:18

Itt a kulcs: ezen a pályán. Azon a pályán meg szarrá verte volna EZT a Djokot.
Ezért teljesen nevetséges ez a hasonlítgatás. AZON a borításon Fed MOST döntős lenne valszeg.

153.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 20:55
 
 
   
154.
 • Turin
 • 2012.01.28. 20:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 120.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 18:21

Rafát tippelt ma amúgy. :D

155.
 • erisen
 • 2012.01.28. 20:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 153.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 20:55

Kösz. Én bírtam őket. Most nézem,Gonzalez jó peches volt,uso első körében Karlovic.
Remélem lesz még belőlük épkézláb teniszező.

156.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 21:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 155.
 • erisen
 • 2012.01.28. 20:58

Én is, de pénzt ne tegyél rá:(

157.
 • erisen
 • 2012.01.28. 21:03
 
 
   
 • A komment válasz erre: 156.
 • Djokey
 • 2012.01.28. 21:00

Annyira azért nem bírom őket.:-)

158.
 • iCreator
 • 2012.01.28. 21:03
 
 
   

Egyértelműen rosszindulatból ill. pont azért írta Rafain Baghdáékat, amiért ti gondoltátok hogy írta. Nem értem miért kell degradálni Baghdáékat, csak azért mert a kurva jó teniszt csak ritkán vagy csak egy két tornára tudták előkapni. Sokan tudnak óriási teniszt játszani, olyat is amivel vernék Rafát Djokot, de ritkán tudják előkapni (főleg Nalbi), s valszeg emiatt is gyengébbek fejben ennyi a különbség. Baghda, Gonzo, Davy, Blake, Safin, Nalbi, Hewitt, mindegyikük legjobb tenisze meglepné a mai Rafát Djokot. Csak míg Rafa, Djoko és Fed is gyakran tudják hozni a (közel) legjobbjukat, addig a többiek úgymond "csak" fellángolósak. Bagdhának pl nagyon rendben volt a 2006-os Ao tenisze, csak azért nem kell azt degradálni, mert azóta se játszott olyat vagy csak elvétve. A legfőbb különbség köztük a konzisztencia és a fej. Folyamat volt/van vmi bajuk ezeknek a játékosoknak.

Rafain írta: "Természetesen sosem lesz könnyű lenyelni, hogy Fednek jutottak a Gonzák, Rafának meg a Djokovicsok"

Az a vicc, hogy két éve még örültél volna konkrétan a Djokovicsoknak, most már nem, hisz enyhén változott a helyzet.

Tehát most már azt sugallod érvként, hogy többet ér egy Djoko elleni GS, mint egy Bagdha vagy Roddick elleni (persze itt még a régi Roddick-ra gondolok, akinek volt tenyerese meg szervája, meg értelmes játéka).

Csak azért, mert Nalbi vagy Baghda ritkán nyomott űrteniszt, attól az még ugyanúgy űrtenisz, mint most Djokoé, csak Djoko szinte folyamatosan tudja hozni, míg Nalbiék ritkán tudták előkapni, de amikor előkapták, az ott volt a szeren.

Ezek tükrében én érvelhetnék úgy, hogy eddig Nadal legtöbb GS-e is könnyű volt, hisz a legtöbbet egy olyan, számára "könnyű" Federer ellen nyerte, aki ellen volt egy kulcs fegyvere, a fonákra pörgetett tenyeres. Tehát Rafa eddig egy GS-t sem nyert SZÁMÁRA nehéz ellenfél ellen, olyan ellen aki számára kihívás. Tavaly viszont megkapta a kihívást: Nole 2.0-át. El is vérzett hatszor.

Írhatnám úgyis, hogy Nadal-nak eddig mindössze Federerekkel kellett eddig csak játszania, aki bár történetesen a GOAT, csak az a szépséghibája (mármint Fed-nek), hogy jött egyetlen ember (Rafa), aki a direkt ellene kifejlesztett fegyverrel a lassú pályákon megveri őt.

Most viszont jött valaki, akinek Rafa ellen van fegyvere. Meglátjuk így mennyi "igazi" GS-t fog gyűjteni Rafa. Ne lepődj meg, ha Djoko még 5-6 szor elveri Gs-en, míg Rafa csak 1-2 szer, miközben karrierjük végén mondjuk Rafának lesz 15 GS, Djokonak meg 10. Ez esetben melyikük a jobb? Van erre értelmes válasz? Kevesebb lesz attól Rafa vagy Fed, csak mert volt egyetlen valaki aki képes őket verni?? Nem hiszem.

Fed karrierjében Rafa mindössze egy szépséghiba, s Djoko is ez lesz (sőt már az) Rafáéban. Kihívás. Sokkal de sokkal gázabb lenne, ha nem lett volt Rafa és Fed már agyonnyert volna mindent 25 GS-sel. Az a vicc, hogy ez esetben nem is lennék a fan-ja. Rafának elvileg most van a "GS halmozó" korszaka. Okosabb leszünk a karrierjük végén.

Mindezektől függetlenül szerintem holnap nagyon jó esélyei vannak Rafának. Legalább 50 %, főként a körülmények miatt természetesen. Ha így nem veri Djokot, az nagyon durván rányomhatja bélyegét Rafa egész évére.

159.
 • Doddi
 • 2012.01.28. 21:10
 
 
   

http://www.youtube.com/watch?fea...

Érdekes.. érdekes.... :) Hajrá Rafa. :)

160.
 • iCreator
 • 2012.01.28. 21:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 159.
 • Doddi
 • 2012.01.28. 21:10

Spurinak túl piros volt :) Legalább az öltözőben csinálná, mint a többiek :))

161.
 • iCreator
 • 2012.01.28. 21:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 159.
 • Doddi
 • 2012.01.28. 21:10

Jól láttam, hogy a pohárkára rá volt írva, hogy 2.0 :))

162.
 • Replica
 • 2012.01.28. 21:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 92.
 • fuzzydunlop
 • 2012.01.28. 15:54

Nem én ezdtem hanem szokás szerint turin, ha ő nem kezdi el, hogy csak azért szurkol Djokonak mert fosik, hogy Rafának meglesz Fed rekordja, akkor nem szólok közbe.

163.
 • Replica
 • 2012.01.28. 21:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 93.
 • Dobs
 • 2012.01.28. 15:54

Rafénál nincs erősebb, mivel ő nemcsak Dojkot győzte le GS döntőben, hanem Fedet is, ráadásul djokot vagy 4-5-ször páholta el GS-eken.:D

164.
 • Turin
 • 2012.01.28. 21:51
 
 
   
 • A komment válasz erre: 162.
 • Replica
 • 2012.01.28. 21:39

Mit kezdtem ezzel? Rafainnal arról vitatkoztunk, hogy mi a jobb, őszintén leírni a véleményünket, vagy sunyiban ellenszurkolni.
Én meg leírtam, miért ellenszurkolok Rafának, őszintén, de sosem hoztam elő direkt, nem kérkedtem vele.
Te viszont egyértelműen rosszindulatból (itt az indulaton van a hangsúly) válaszoltál szokás szerint, olyan marhaságokat, amiket magad sem hiszel.
Sőt, válasznak is nehéz nevezni, miután a beszélgetés tegnapelőtt ment le.

165.
 • Turin
 • 2012.01.28. 21:52
 
 
   
 • A komment válasz erre: 163.
 • Replica
 • 2012.01.28. 21:40

Rafa Djokert egyszer győzte le GS döntőben, és kétszer kikapott tőle. Roger Rafát már kétszer legyőzte döntőben, Djokert is egyszer döntőben, és jónéhányszor korábban.

166.
 • Turin
 • 2012.01.28. 21:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 162.
 • Replica
 • 2012.01.28. 21:39

Mellesleg rekordok nélkül is szimpibb Djoko, mint Rafa, amúgy is neki szurkolnék.
Illetve Rafa csak mérsékelten ellenszenves nekem, Toni annál inkább.

167.
 • Turin
 • 2012.01.28. 21:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 159.
 • Doddi
 • 2012.01.28. 21:10

Gondolod, hogy Djokovic bevállalna egy egyértelmű doppingszert, miközben száz kamera veszi egy stadion közepén? :D

168.
 • Levente
 • 2012.01.28. 21:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 120.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 18:21

Ez tetszik:)

169.
 • Replica
 • 2012.01.28. 21:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 164.
 • Turin
 • 2012.01.28. 21:51

Az, hogy te magadban tartod a Rafa ellenszurkolást, az senkit nem hat meg, de amikor leírod ide, az már nem a te magánügyed.

170.
 • Levente
 • 2012.01.28. 22:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 167.
 • Turin
 • 2012.01.28. 21:55

A legkisebb feltűnést úgy kelted, ha a legnagyobb feltűnést kelted.
Ő is erre épít:)
Amúgy mintha lett volna egy olyan képsor is, amikor Lendl töltött valamit Andy "limonádés flakonjába" és a azt adatták át neki a labdaszedő gyerekkel...

171.
 • Replica
 • 2012.01.28. 22:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 165.
 • Turin
 • 2012.01.28. 21:52

Rafa 4-szer verte Djokot GS-en és 2-szer WTF-en + Olimpia.

172.
 • Replica
 • 2012.01.28. 22:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 166.
 • Turin
 • 2012.01.28. 21:54

Nem kell az álszenteskedés, te divat sóderes is voltál, ezek nem véletlenek:D

173.
 • erisen
 • 2012.01.28. 22:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 172.
 • Replica
 • 2012.01.28. 22:02

Divat Sóderes. :-) Ez de jó. :-)

174.
 • Levente
 • 2012.01.28. 22:04
 
 
   

Azért nem semmi, a két öreg nyerte a párost: Leander Paes, Radek Stepanek és az indiai úr még duplázhat is:)

175.
 • Turin
 • 2012.01.28. 22:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 172.
 • Replica
 • 2012.01.28. 22:02

Én Djokovicnak kb. már akkor szurkoltam, amikor te éppen félretetted a csattogós lepkét és a pléjsztéjsönért nyúltál. Csak nem Roger ellen.
Södert meg mindig is szerettem, bőven a Nadal meccsek előtt. Nem is annyira a játékát, hanem az egész palit. Persze a viking szeleteléssel sincs bajom.

176.
 • Turin
 • 2012.01.28. 22:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 170.
 • Levente
 • 2012.01.28. 22:00

A legnagyobb feltűnést úgy keltette volna, ha nyíltan kapja be. De így, törölköző alatt, sutyiban... képtelenség, hogy ennyire hülye legyen.

177.
 • Replica
 • 2012.01.28. 22:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 176.
 • Turin
 • 2012.01.28. 22:28

Nagyon hihető, hogy mindig a Rafát pillanatnyilag legyőzők a te világi kedvenceid már nagyon régóta:D A hepatitiszes betegednek is azt hazudod, hogy csak náthája van?:DD

178.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 23:05
 
 
   

Baghdaékat nem kifejezett rosszindulatból írtam. Amikor felhozom ezt a témát mindig hosszú kommentekben szoktam érvelni, most pedig szartam az egészre. Csak annyit írtam, hogy örülnék egy Baghdának vagy Gonzónak. Azért látom Kreátor gyorsan lecsapta a ziccert és iderittyentette a szokásos baromsághalmazát. Engem nem érdekel Baghdának milyen tenisze van, GS döntőben 10-ből 10-szer szétcsapja őt Rafa, ti is tudjátok. Azért mert hülye. Djokovics meg nem annyira hülye. Ezért nagy különbség ki van a döntőben. Ugyanúgy ahogy Rafa sem hülye. Főleg nem GS döntőben. Azt hiszem mindketten bizonyították már párszor (Djoko és Nadal is) mennyivel érnek többet Baghdánál kiélezett helyzetben. Ezek után mondogassátok csak, hogy Baghdát becsmérlem. Igenis sajnálom, hogy nem ő az ellenfél holnap.

179.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 23:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 130.
 • Wheeler
 • 2012.01.28. 19:00

Mi nevetségesek vagyunk, te pedig szánalmas. Szinte mindig amikor csak ide írsz. És a legszomorúbb az, hogy megint senki, de tényleg senki nem szólt rád a csapatodból.

180.
 • Replica
 • 2012.01.28. 23:09
 
 
   

Na én egy Philippoussissnak is jobban örülnék:D Tudom, ő is félelmetes volt.:DD
De Roddick is jó lenne vagy három döntőbe, akkor már meglenne a 16. Rafának is.:D

181.
 • brewer
 • 2012.01.28. 23:12
 
 
   

Fejezzétek be, törölni fogok.

Kész van egyébként a női döntőről a poszt, de formázni és képeket keresni kell még, szóval csak holnap teszem be, még a férfi döntő előtt. Addig pedig menjetek szépen aludni :)

182.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 23:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 181.
 • brewer
 • 2012.01.28. 23:12

Ezennel megszavazunk hivatásos "radírguminak".:D

183.
 • brewer
 • 2012.01.28. 23:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 182.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 23:24

Annak már rég meg vagyok ;) Igaz, nem szavazás útján, de megkaptatok, azt kész ;) :)

184.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 23:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 183.
 • brewer
 • 2012.01.28. 23:29

Tényleg, Fuzzy már nem ír cikket soha?

185.
 • brewer
 • 2012.01.28. 23:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 184.
 • Rafain
 • 2012.01.28. 23:33

A soha azért egy elég hosszú időtartam ;) Kétlem, h soha többet ne írna. Hogy a közeljövőben fog-e, azt meg nem tőlem kell megkérdezni, mert én nem fogok tudni válaszolni rá...

186.
 • Elessar
 • 2012.01.29. 00:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 129.
 • Viktor
 • 2012.01.28. 18:43

Egy kérdés csak, Mats kit jósolt győztesnek? :)

187.
 • Elessar
 • 2012.01.29. 00:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 186.
 • Elessar
 • 2012.01.29. 00:08

Nem Viktornak ment, csak elkatt

188.
 • Elessar
 • 2012.01.29. 00:10
 
 
   

OFF: Már 7 pont az előny, yeah!!!

189.
 • Pici
 • 2012.01.29. 00:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 140.
 • idoaranyos
 • 2012.01.28. 20:06

Nos, kedves idoaranyos, gondolom, arra irányul a kérdésed, hogy kinek drukkolj az elkövetkező 5-8 évben.

Persze nézheted a német lányokat (Görges, Petkovic), de akkor a GS-ek második felében hoppon maradsz.

Serenát, Venust, Kimet nem ajánjom, mert nem sok van nekik hátra (nekem az ő teniszük a legszebb).

Az élmenő fiatalok közül (Vika, Petra, Mása, Caro) szerintem Kvitovának van a legszebb tenisze. A szervája nagyon szép szerintem, meg az egész játéka szebb, mint a többieké.

Radwanska/Caro-t ajánlom, ha aludni akarsz.

Bartolit, ha mazohista vagy.

Egy szóval, a válasz a kérdésedre: Petra Kvitova.

190.
 • Pici
 • 2012.01.29. 00:47
 
 
   
 • A komment válasz erre: 186.
 • Elessar
 • 2012.01.29. 00:08

Mats a legjobb jós. Garantáltan az veszít, akit tippel:)

191.
 • donnie
 • 2012.01.29. 02:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 188.
 • Elessar
 • 2012.01.29. 00:10

Fuck yeah!! :)

192.
 • Turin
 • 2012.01.29. 10:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 191.
 • donnie
 • 2012.01.29. 02:13

Nem jöttök át az új topikba?

Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések