krumplicukor

2011. 06. 26. 14:01

Wimbledon: Üdvözöllek dicső lovag

Megérkeztünk Wimbledonba, ahol a fű zöld, az ég szürke, a labda száll, vagy sem, a pontok gyorsak, vagy sem, a nyesés lent marad, vagy sem, attól függően, hogy kit kérdezel.  

tabla wimbledon -

Roger Federer a tényleg lassabb? kérdésre  hosszas fejtegetésbe kezdett arról, hogy az elmúlt tíz évben a labdák és a húrok miatt megváltozott a játék, és az jelentősen lelassult. De amikor Wimbledonról volt szó, reakciója az alábbi mondattal foglalható össze:

"JajistenemwimbledonhátnemcsodáshogyújraittvagyunkannnyiraannyirajaistenemWIMBLEDON!!!!"

Miután tisztáztuk, hogy Wimbledon továbbra is Wimbledon, vágjunk bele, kinek hogyan alakult a sorsa az első héten.

Rafael Nadal a friss Roland Garros cím birtokában magabiztosan és jó szervával érzékeltette Michael Rusell-lel és Ryan Sweetinggel, hogy mennyire nincsenek vele egy súlycsoportban. Gilles Müller ellen pénteken lépett pályára Rafa, azonban az estefelé megérkezett eső miatt az első szettet követően félbe kellett szakítani az egyes pályán játszódó mérkőzést.

muller wimbledon -

Müller az első két szettben 80 % felett szervált, Rafa pedig nem találta a luxemburgi szerváira a választ, a rövidítésben azonban a luxemburgi rendre hibázott, így Rafa mindkét szettet megnyerte. A meccs végén Müller már nem fejtett ki semmilyen ellenállást, 6-0 lett a vége.

Rafa a negyeddöntőért Juan Martin Del Potróval játszik, aki az állandó esőnek köszönhetően hat napon keresztül minden nap pályára lépett, ami nem akkora baj, legalább szokta a füvet, ami a legjobb szándék mellett sem mondható a számára legkedvezőbb borításnak. Az argentin már eddig is a legjobb eredményét produkálta Wimbledonban, a második kör volt a végállomás a korábbi tornáin, idén Flavio Cipolla, Olivier Rochus és Gilles Simon ellen is győztesen hagyta el a pályát. Juan Martin szervája jól működik, a mozgása is sokat javult a gyepen, mégha a bizonytalanságok most is érzékelhetőek, és a csúszkálások sem maradhattak el.

jmdp wimbledon -

Határozottan jobban boldogul idén Juan Martin a fűvel, mint az alkatilag hasonló fiatal kanadai teniszező, Milos Raonic, akitől előzetesen meglehetősen sokat vártak. Milos mindössze karrierje második füves tornáját játsszotta idén Wimbledonban, és míg egyértelmű, hogy nagy lehetőségek vannak a fiúban, a füvet még szoknia kell. Egy szerencsétlen mozdulat következtében Milos csinált egy akaratlan spárgát, aminek eredményeképpen fel kellett adnia a Gilles Müller elleni meccsét, gyorsan kórházba is szállították, szerencsére a csípősérülése azonban nem bizonyult súlyosnak.

milos wimbledon -

Rafa negyedében Mardy Fish és Tomas Berdych küzd még a negyeddöntős helyért, Mardy az utóbbi két évben kifejezetten megbízható és jó teniszt játszik, a fű pedig egyébként is első számú feltalálási helye, így nem meglepő, hogy Marcel Granollers és Destin Istomin sem jelentett neki gondot. Robin Haase-val már nehezebben vergődött volna zöld ágra, azonban a holland 2-1-es szettaránynál sérülés miatt visszalépett a meccstől.

Tomas Berdych tavaly Wimbledon óta sok értékelhetőt nem tudott felmutatni, azonban Londonban mintha újra rátalált volna a tavaly tavaszi játékára. Tomasból én azt is bármikor kinézem, hogy a tavalyi wimbledoni döntője után minden más mellékes semmiségnek tűnt, és csak erre az egy tornára hajlandó ismételten koncentrálni, nála az ilyesmit nem lehet tudni.

Mindenesetre Filippo Volandri, Julien Benneteau és Jr. Alex Bogomolov sem élete legszebb pillanatai között fogja emlegetni a Tomas elleni meccsét.

tbird wimbledon -

A nagy négyesből kétségtelenül Andy Murray-vel bántak el legjobban a sorsolás istenei, a skót Daniel Gimeno-Traverrel kezdett, aki nem tartozik a félelmetes első körös ellenfelek közé, utólag mégis annak bizonyult, mivel erős szervajátékával, cseppet sem megilletődve lépett pályára, és a kissé lassan kezdő Andy ellen meg is csípte az első szettet. A végén kapott azért két bagelt a mihez tartás végett, de már az első meccs sem volt egy egyszerű menet Andy számára. 

Második körben a szép és eredményes teniszt játszó Tobias Kamke érkezett, aki azonban nem tudta folyamatosan hozni azt a szintet, ami szettnyeréshez vezetett volna, de Andy számára egy újabb koncentrálós, végig figyelős találkozó volt.

mari wimbledon -

A harmadik körben pedig Ivan Ljubicic következett, aki harminckét évesen sehogyse a visszavonuló beszédét akarja fogalmazni, helyette játszik egy nagy meccset a centeren egy teljes nemzet reményeinek cipelőjével. A horvát szettet is nyert, és a negyedik szettben is rövidítés kellett Andynek ahhoz, hogy továbbmehessen. Andy bemutatta most is a fél-lábaközötti, piszok szemtelen ütését, amit Queensben Jo Willifred Tsonga ellen is kipróbált, hadd lásson valami váratlant is a nézőközönség.

Andy a negyeddöntőért azzal a Richard Gasquet-val csap össze, akivel 2008-ben kétszettes hátrányból nyert a negyedik körben itt, valamint 2010-ben a Roland Garros első körében szintén két szett elvesztése után tudott fordítani. Richard meg is jegyezte, hogy idén új módszerrel próbálkozik, nem szeretné az első két szettet megnyerni... Gasquet egyébként nagyon magabiztosan mozog füvön, 2007-ban elődöntős volt itt, idén Santiago Giraldón, Igor Kunyicinen és Simone Bolellin vezetett az útja Andy-ig.

A negyeddöntőért Lukasz Kubot - Feliciano Lopez találkozó lesz még, amely párosra azt hiszem, nem sokan tettek volna, tekintve, hogy ebben a negyedbe került Gaël Monfils és Andy Roddick is.

A füves pályás teniszhez minden képességgel megáldott, azonban mindezt eddig kihasználatlanul hagyó Monfils elvérzett a világranglista kilencvenharmadik Lukasz Kubot ellen, míg a Roland Garrost kihagyó és a teljes salakszezonban mindössze három meccset játszó Andy Roddickot a salakos idényben összeszedett, stabil játékot játszó Feliciano Lopez ütötte el attól, hogy megérje a második hetet Wimbledonban.

feli wimbledon -

Lopez hibátlan szervajátékkal, és ügyesen variált ütéskombinációkkal teljesen sima meccsen győzött nyolc alkalomból először az amerikai ellen, és talán furcsa ezt mondani egy huszonkilencéves játékosra, de úgy tűnik, hogy ebben az évben teljesen megérett a játéka, az egész pályafutása során Achilles sarkaként szolgáló fonákját rendbe szedték, ez az ütése sokkal hatékonyabb, mint eddig volt, és a mentális kihagyások is eltűntek a játékából. Meglátjuk, mire lesz ez elég.

Az előttünk álló Őrült Hétfőn nemcsak a felső, hanem az alsó ág is játszani fog, így nézzük, milyen meccsekre számíthatunk a tabella ezen térfelén.

Roger Federer három, túl sok erőfeszítést nem igénylő, meglehetősen álmos meccsen van túl, sem Mihail Kukuskin, sem Adrian Mannarino, sem David Nalbandian nem kényszerítette arra a svájcit, hogy tudásának akárcsak egy töredékét is elővegye. Annyi megállapítható, hogy a szervája jó, hasonlóképpen a mozgása is, a többi tesztelésére talán a következő ellenfele ellen több lehetősége lesz.

Az idei idényben mindeddig a várakozásokon alul teljesítő Mihail Juzsnyíj érkezik majd a negyedik körben Fednek, az orosz, ha jó napot fog ki, képes olyan teljesítményre, amely Fedet arra sarkalhatja, hogy magasabb fokozatba kapcsoljon. Misa Juan Monacón, Somdev Devvarmanon és Nicolas Almagrón keresztül jutott a negyedik körbe.

Fed negyedében David Ferrer és Jo Willfred Tsonga mérkőzés lesz még a negyeddöntőért, mindkettő top teniszezőnek az eddig vezető úton meg kellett küzdeni egy-egy nagyon tehetséges ifjúval, akiknek az elkövetkező években remélhetőleg lesz lehetőségük arra, hogy felkapaszkodjanak az élmezőnybe.

David Ferrer a tizenkilenc éves amerikai Ryan Harrison ellen játszott a harmadik körben, Ryan a kvalifikáció során két meccset nyert, a harmadikat elveszítette ugyan, de szerencsés vesztesként főtáblára került, ahol az Ivan Dodig elleni első meccsét meg is nyerte, majd David Ferrert öt szettes meccsre kényszerítette. Mint mondani szokás, Ryanre oda kell majd figyelni a jövőben.

harrison wimbledon -

Jo Willfred Tsonga mindeddig a torna legjobb mérkőzését játszotta a húsz éves Grigor Dimitrovval, akit régóta várnak már a szakemberek, hogy megtegye az első lépést, ami az áttörést jelentheti neki, ugyanis a bolgárnak fantasztikus keze van ehhez a játékhoz, minden ütése a helyén van, csak egyelőre a stabilitás hiányzik a játékából. Tsonga ellen azonban nagyon magas színvonalon játszott, és olyan játékot mutatott Grigor, amire lehet építkezni.

grigor wimbledon -

Novak Djokovic a Roland Garros elődöntőjében elszenvedett vereségét követően Wimbledonban lépett újra pályára, így mindenki kiváncsi volt arra, milyen hatással volt rá idei veretlenségi sorozatának megszakadása. Jeremy Chardy és Kevin Anderson válasza erre a kérdésre, egyértelműen a "semmilyennel" lett volna, Marcos Baghdatis azonban megmutatta, miért is a fű Novak leggyengébb borítása. Marcos harmadik körös meccsén nagy csatára késztette a szerbet, aki szettet is veszített a ciprusi ellen, és elég jól látszott, hogy Djokó ütései nem annyira erősek itt, mint a többi borításon és a stabilitása sem teljesen olyan egyelőre, mint a tavaszi időszakban volt.

marcos wimbledon -

Novak a negyeddöntőért Michael Llodrával játszik majd, a francia alapvetően szerva-röpte játékos, bár az utóbbi időben a kor követelményeinek megfelelően az alapvonaljátékot sem veti meg, és annak ellenére, hogy idén nem produkált olyan eredményeket, mint tavaly, Wimbledonban veszélyes lehet.

Ebben a negyedben a másik negyedik körös meccset Bernard Tomic és Xavier Malisse játssza, szintén nem egy olyan párosítás, akikre a torna előtt sokan fogadtak volna. 

A tizennyolc éves Tomic jutott a fiatalok közül a legtovább, megnyerte mindhárom kvalifikációs mérkőzését, majd három szettben nyert Teymuraz Gabashvili ellen, a második körben pedig a két napon keresztül játszott, Igor Andrejev elleni meccsén 0-2-es szetthátrányból állt fel, és nyert végül.

A fiatal ausztrálnak másnap az ötödik kiemelt Robin Söderling ellen kellett játszania, és három szettben sikerült a bravúr, búcsúztatta a tavalyi negyeddöntőst. A teljes képhez hozzátartozik, hogy Robin gyomorvírussal küszködött, és a meccs nagy részében a kérdés leginkább az volt, hogy összeesik-e a pályán, vagy sem, de az elmondottak önmagukban is elegek annak megállapítására, hogy a borzasztóan tehetséges Bernard lépked szépen előre, és ha minden rendben megy, nem kell sok ahhoz, hogy állandó résztvevője legyen a Tournak. 

tomic wimbledon -

A negyeddöntőért az ellenfele a harminc éves Xavier Malisse lesz, aki 2002-ben járt már elődöntőben Wimbledonban, és akitől, képességei alapján, mindig is többet vártak a szakemberek, mint amit a karrierjéből végül sikerült kihoznia. Így a Tomic - Malisse meccs mindenképpen csemege lesz, bár az igazi meglepetés az lenne, ha nem Malisse lenne ott a negyeddöntőben.

A lányoknál kivételesen mi is érdekeltek voltunk több forduló erejéig a tornán, miután a sérülés miatt hosszú időt kihagyó, és védett rangilstahelyezés alapján főtáblán induló Czink Melinda az első körben a tizedik kiemelt Samantha Stosurrel futott össze, és nagyon sima meccsen, szép játékkal búcsúztatta a füvön erős ütéseit kihasználni nem tudó ausztrált. Melinda ezt követően Anasztaszija Jakimova ellen is diadalmaskodott egy küzdelmes meccsen, Shuai Peng viszont megállította a magyar lányt, de panaszra okunk nem lehet, Melinda küzdött az utolsó pillanatig, és volt esélye is arra, hogy harmadik szettre vigye a meccset, végül azonban a rövidítésben alulmaradt.

melinda wimbledon -

A lányoknál mindenképpen meg kell említeni, hogy egy év kihagyás után visszatért a versenyzéshez a tavalyi bajnoknő Serena Williams, lábfejsérülése miatt többször műtöttek az elmúlt évben, majd tavasszal tüdőembóliát kapott, így érthető, hogy az első körös, Aravane Rezai elleni meccsét követően sírva fakadt örömében a pályán.

Nővére, Venus Williams sem játszott az Australian Open óta ebben az évben, csípősérülés miatt hagyta ki az elmúlt öt hónapot, azonban húgához hasonlóan, ő is már három nyert meccsen van túl.

A kiemeltek közül kiesett a tavalyi döntős Vera Zvornajeva, valamint a Roland Garros bajnoknő, Li Na számára is véget ért Wimbledon, utóbbit Sabine Lisicki búcsúztatta.

Negyedik körben Caroline Wozniacki - Dominika Cibulkova, Shuai Peng - Marija Sarapova, Sabine Lisicki - Petra Cetkovska, Marion Bartoli - Serena Williams, Tamira Paszek - Ksenia Parvek, Nadia Petrova - Victoria Azarenka, Petra Kvitova - Yanina Wickmayer, Venus Williams - Tsvetana Pironkova mérkőzések lesznek.

Szeretném látni az összes kommentet (2736) utolsó 100 hozzászólás

2636.
 • brewer
 • 2011.07.04. 16:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2633.
 • Replica
 • 2011.07.04. 16:11

Nem tett volna jót nyilván :) De ez még csak a második GS volt az évben, és szinte teljesen biztos vagyok benne, ha felteszi neki valaki a kérdést RG negyeddöntő környékén, h ki nyeri idén W-t, akkor gondolkodás nélkül azt válaszolja, h ő ;) Viszont RG-n jól játszott, egy ágra került Djokóval, ki kellett használnia a lehetőséget. Mert azért ne értsük félre: Fedben a gondolat, h legközelebb legyőzi Djokót nem az RG harmadik körében kezdett el megfogalmazódni. Látszott ez a fején már IW-ben is, elege volt Djokóból, ez egyértelmű volt. Az, h spéci RG-ig addig senki másnak nem sikerült, csak adott még egy plusz lökést. Szerintem sose lehet túlbecsülni, h mennyire büszkék és mit szépítsük, nagyképűek az élmezőny tagjai. Titkon mindegyik megvan róla győződve, h ő a legjobb, és gyűlölik, ha valaki többször is megveri őket. Azt meg pláne, ha éppen nem róluk szól minden ;)

2637.
 • matroid
 • 2011.07.04. 17:07
 
 
   

fed RG gyozelmebe szerintem tobbet lattok bele, mint ami volt. ott meg szo sem volt naptari GS-rol! hogy is lett volna, hiszen 1-en voltunk csak tul, 3 meg elottunk volt.
fed nagyon jo formaban volt az RG-n, ezt o is tudta, es egyszeruen csak szerette volna behuzni a 17-iket. nagyon kozel volt hozza, meg soha nem szorongatta meg ennyire nadalt adontoben. a tegnapi meccs tukreben felulbiralom az RG utani velemenyemet - ha fed hozza az elso szettet, akkor meg lett volna az egesz meccs (nehany milimeter - igazan bosszanto!).

2638.
 • donnie
 • 2011.07.04. 17:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2637.
 • matroid
 • 2011.07.04. 17:07

:) majd jövőre :)

2639.
 • idoaranyos
 • 2011.07.04. 17:56
 
 
   

Bármikor azért nem, de jobban megy neki ellene, mint Nadalnak. Đ nem verhetetlen. Csak most olyan formában van, hogy nagyon nagyon nehéz megverni.
Đ továbbra is főleg Nadal ellen fog készülni. Nadal egyenlőre biztos szembejön, a többiek összevissza, ahogy esik úgy puffan.

Tesztek ki valamit Wimbiről? Mielőtt elérnénk a 3000-et.

2640.
 • matroid
 • 2011.07.04. 18:03
 
 
   

most mutatjak ki voltak vilagelso! 1998-2000 milyen hulladek idoszak volt a ferfi tenisznek?

Marcelo Ríos 1998. márc. 30. 6
Carlos Moya 1999. márc. 15. 2
Jevgenyij Kafelnyikov 1999. máj. 3. 6
Patrick Rafter 1999. júl. 26. 1
Marat Szafin 2000. nov. 20. 9
Gustavo Kuerten 2000. dec. 4. 43

felhivom a figyelmet rafter dicsoseges 1 hetere!

2641.
 • idoaranyos
 • 2011.07.04. 18:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2637.
 • matroid
 • 2011.07.04. 17:07

ÁÁÁ örültem volna, de nem. Már Đ majdnem visszajött 2-0-ról, pedig ő könnyebb Fednek mind Nadal. Nadal elkezd hosszan fonákra dobálni, és egyszer Fed elkopik.

Fed máig meg tud verni bárkit, kivéve lassú felületen Nadalt, de a sorozatterhelést már nem bír(hat)ja annyira. USO ebből a szempontból teljes szopás. Szombat - Vasárnap, dög meleg, elődöntő-döntő, ellenfél Potro,Đ,AM,RN-ból szabadon választott kettő. De legvalószínűbb Đ-RN.

2642.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 18:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2640.
 • matroid
 • 2011.07.04. 18:03

Hát azért egy jó Rafter szétcsapta volna Nole-t itt füvön, akármennyire is lassú. Képzelj el egy sokkal jobban szerva-röptéző Tsonga-t, 2szer jobb fejjel, KO veszély!

2643.
 • idoaranyos
 • 2011.07.04. 18:30
 
 
   

Vagyis USO-n finoman szólva nem csupán rajta áll, de idén a fedettpályás szezont lezsenizheti. Nadalnak sohase volt az erőssége, és bárhogyan is sikerül amerika Đ-nak, őt akkor már a következő szezonra fogják pihentetni-felkészíteni. Az az időszak övé, Murray-é, és valami gyors befutóban lévő jókezű fiatal srácé lehet, pláne ha a fiatalok közül valaki mostanság szinteket lép.

2644.
 • idoaranyos
 • 2011.07.04. 18:31
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2642.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 18:27

Más felület volt akkor. Nehéz őket a mai tenisszel összevetni. De Rafter persze jobb játékos volt, mint Tsonga. Csak a maiak erre a felületre készülnek, míg Rafterék meg arra készültek.

2645.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 18:42
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2644.
 • idoaranyos
 • 2011.07.04. 18:31

ÉN visszasírom azt a füvet, a döntőn tényleg salaktenisz ment már, de azért nagyon jó Wimbi volt ez. Tsonga összes meccse szenzációs volt, Dimitrov és Fed elleni meg kifejezetten. Rafa-DelPo is nagyon jó volt, az elődöntők és a döntő számomra nagy csalódás volt, ha a játékot nézem

2646.
 • Turin
 • 2011.07.04. 18:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2645.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 18:42

Na, összeszedted mára a gondolataidat? :) Várom, hogy fényezz! :DD

2647.
 • Turin
 • 2011.07.04. 18:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2643.
 • idoaranyos
 • 2011.07.04. 18:30

Ezért is van Fednek mindig jó esélye a VB címekre. :) Többek között. :)

2648.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 18:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2646.
 • Turin
 • 2011.07.04. 18:48

Össze, de már csak ismételni tudnék, azt meg minek? :)

2649.
 • idoaranyos
 • 2011.07.04. 19:11
 
 
   

A Római döntő körül beszéltük meg Đ játékát. Addig még azt vártuk mikor esik vissza...

brewernek volt egy jó kommentje:

"Pl. ezzel a Djokóval egy olyan teniszező is lépést tudna tartani, aki pont annyira fürge, mint ő, de az ütéseinek ereje még nagyobb. Jelen pillanatban viszont szerintem nincs ilyen játékos a mezőnyben, így marad a gyorsabb pályákra a játék rövidítése és gyorsítása, a lassúakra pedig az, h nem szabad ritmust hagyni neki és ki kell szedni valahogy az alapvonal környékéről. Kiváncsi vagyok, h a szakik mivel fognak próbálkozni ellene, biztos lesznek ötleteik :)"

brewer nagyon telibekapta.

(Egyszerűen nem értettem, azokat a lassú fonák nyesés fogadásokat miért nem tudja Đ rendesen megütni (RG SF). Gondolom nagyon puhák és k-ra ritmustalanok.)

Vagyis maradnak a gyors pályán a rövidítés- gyorsítás, vagy Potronak fel kell gyorsulnia. Ha krumpli jól jósol, Đ-t kb Murray, Fed, és Potro verheti. Ha Đ-nak mázlija van, mindegyiket elkerüli.
És ha találkozik is velük, akkor M éppen agyban nem bírja, Fed-nek hülyén teszik be a csúcsidőszakot, meg úgyis pár ponton állvagybukik, kb ki nyer először szettet, Potro meg elfárad lábon.

Hacsak Đ-ék nem állnak neki gyorsítani, és idén nem lepik meg még egyszer a mezőnyt.

2651.
 • Turin
 • 2011.07.04. 19:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2648.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 18:50

Ok, tudom. Nem volt komoly. :)

2652.
 • brewer
 • 2011.07.04. 19:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2639.
 • idoaranyos
 • 2011.07.04. 17:56

Már írtam tegnap, h holnap lesz, ez nem változott :)

2653.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 19:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2640.
 • matroid
 • 2011.07.04. 18:03

“I achieved the best two most important goals in my life here at Wimbledon, but I definitely want to come back for some more,” he said. “I want to win more Grand Slams. I want to stay No. 1 as long as I can and try to win the US Open, the French Open and next year the Olympic medal. There’s a lot more to prove.”

Komolyan nem tudom ezek után ki lesz képes hosszabb távon megállítani Nole-t, ha nem esik vissza a szerb

2654.
 • idoaranyos
 • 2011.07.04. 19:22
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2653.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 19:17

Tegnap látszott arra, hogy annyira örül, nem tudja, hol van. Nem láttam végig, de volt melldöngetés? Olyan kábának tűnt, hogy talán még arról is elfeledkezett:)

2655.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 19:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2654.
 • idoaranyos
 • 2011.07.04. 19:22

Egy nagy üvöltés volt az övéi előtt, a melldöngetés elmaradt a végén. Annyira koncentrált, hogy a végén tényleg nem tudta hol van :), aranyos volt!

2656.
 • brewer
 • 2011.07.04. 19:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2654.
 • idoaranyos
 • 2011.07.04. 19:22

Nem, melldöngetés helyett borzasztóan megvolt hatódva, majdnem (vagy tán nemcsak majdnem :) ) sírt is :)

Azóta pedig gyakorlatilag minden döntő utáni lényeges pillanatot megosztott a twitteren, és jelen pillanatban azt hiszem, az lesz a Djokó csapat legfontosabb feladata a következő néhány hétben, h Nolét lerángassák a helyes kis bárányfelhőről, amire felköltözött :))

http://www.whosay.com/novakdjoko...

2657.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 19:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2655.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 19:25

http://www.youtube.com/watch?v=F...

1:30nál a nagy üvöltés :)

2658.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 19:42
 
 
   

Amúgy arról, hogy valakinek gyorsabbnak kéne lennie Novaknál, hát jah persze :)
Emlékeztek erre a pontra?? Ilyen sebességben nem sokan fognak közlekedni az elkövetkező években se
http://www.youtube.com/watch?v=E...

2659.
 • Replica
 • 2011.07.04. 20:09
 
 
   

Megérdemelten világelső és GS győztes Nole, és amit idén csinál, az fantasztikus. Lyukas garast nem tettem volna erre a teljesítményre egy évvel ezelőtt. Rafa és Fed hülyére nyerték magukat az elmúlt években, Djoko is kopogtatott az ajtón jó pár évig, csak ahelyett, hogy benegedték volna, rácsapták az ajtót:D
Idén nem kopogott, berúgta az ajtót, és tokostól dőlt be, ami Rafát és Fedet is meglepte. Majd most az lesz a feladat, hogy összefoltozzák a törött ajtót.

2660.
 • iCreator
 • 2011.07.04. 20:37
 
 
   

Djoko 2.0 legjobb ellenszere...Federer!

2661.
 • titti
 • 2011.07.04. 20:45
 
 
   

Továbbra is azt mondom, nem érdemes hosszútávú prognózisokat gyártani a ma történéseiből. Federeret is már leírták, aztán visszakapaszkodott a csúcsra, akkor Nadalt temették, ami után ő is világelső lett GS-eket nyert. Totál nem lehet biztosra menni abban, hogy jövő év végén ki hol áll a ranglistán és mennyi elsőséggel gyarapszik. De pont ettől szép a sport.

2662.
 • jowaldner
 • 2011.07.04. 20:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2659.
 • Replica
 • 2011.07.04. 20:09

Figyelj Repli, igazad van de nyugi, Rafa már annyiszor rácsapta az ajtót a korábbi években, Fed meg éppen egy hónapja azután a legendás ász után, éppen azt mutatta neki, hogy "Fiacskám, Neked tanították meg, hogy mielőtt beszeretnék menni valahova, illik kopogni!"
Ki mész megnézni Pironkovát?, szerintem Neked lenne sanszod nála, így a dumád alapján, meg állítólag Ő is nagy Rafás.

2663.
 • katma
 • 2011.07.04. 22:09
 
 
   
2664.
 • fuzzydunlop
 • 2011.07.04. 22:21
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2658.
 • Elessar
 • 2011.07.04. 19:42

ezt én sem értem. amikor kell 160-al üt az alapvonalon. de nem páholja szét magát nagyon okosan. két nyerő óriás tenyeres (5:4, 0:30) után visszaáll mert tudja, hogy a másiknak kell kockáztatni és ront majd. nagyon okosan játszik és sztem ez is döntő Rafa ellen, aki fejben eddig majdnem mindenkit lekottázott. jobban érzi hova üti a labdát Nadal mint fordítva. meglepő fordulat.

2665.
 • fuzzydunlop
 • 2011.07.04. 22:55
 
 
   

Fed már Bernben teszi helyre magát.

2666.
 • djokovicfan19
 • 2011.07.05. 02:34
 
 
   

hat igen ez van ezt kell elfogadni hogy djokovic ijen lett!!! de amugy azon gondolkoztam hogy ha meg valamiben tudna djokovic javulni vagy kitalal meg valamit ehez a fenomenalis jatekahoz na akkor tenyleg nem lesz eselye senkinek egy jo darabig. amugy azt szeretnem megkerdezni hogy mejik volt a rekord hogy egy evben ki kapott ki a legkevesebbszer???? mert arrol tudok hogy federer 2006ban 4er kapott ki . ez a rekord???

2667.
 • Replica
 • 2011.07.05. 08:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2664.
 • fuzzydunlop
 • 2011.07.04. 22:21

Szerintem, mivel Nadal az utóbbi évek legjobbja és vilgáelső volt, Djoko az ő játékára készült, mert csak úgy lehet a legjobb, ha a legjobbat veri meg. Nadal is így taszította le Fedet a trónról.

2668.
 • Replica
 • 2011.07.05. 08:45
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2662.
 • jowaldner
 • 2011.07.04. 20:50

Pironkovát megnézném ám, főleg Éva kosztümben:D

2669.
 • Turin
 • 2011.07.05. 09:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2667.
 • Replica
 • 2011.07.05. 08:44

Ez így van.

2670.
 • Turin
 • 2011.07.05. 09:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2668.
 • Replica
 • 2011.07.05. 08:45

Meg ez is. :)

Ennyi egyetértést! :o

2671.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 09:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2666.
 • djokovicfan19
 • 2011.07.05. 02:34

Kedves djokovicfan19. Barátom, cimborám, sorstársam. Tudom Kanadában élsz és nincs magyar billentyűzeted. De a Török Szultán kiterjedt levelezésében találni ilyen nyilvánvaló hibát, mint
ijen, ehez, mejik

Már bocs.

Sok rekordot megcsinálhat. Amit te kérdezel, azt a következőképpen számolják. Minimumkövetelmény az 50 meccs, és %-ot nézik. Nem Fedo az első, hanem McEnroe, 1984: 82-3 96.5%. És a második Connors.

Írok tippeket, milyen rekordokra mehet rá:
26 WS hardon. Ez áll salakon kapott ki.
3. Sampras 34 (kétszer)
2. Federer 36
1 Federer 56 (ha ez meglesz, akkor Fed tényleg a London Bridgenek megy:))

De a 3.-2. simán összejöhet.

Most Singles Tournament by 1 year.

Ezt a listát Vilas vezeti 16-al, ami a mai teniszben szinte impossible, de 84 óta a 12-nél többet nem nyert senki. Azt elkaphatja. Már csak 5 tornát kellene nyernie.

Könnyen meglehet a legtöbb Masters in a year. Már most is vezeti, de nem egyedül. Ő lenne az első, aki egy évben több, mint a Ms-ek felét megnyeri.

3. hely a folyamatosan megnyert döntőknél: 12, vagyis ahhoz, még 4 győztes döntő kell.

Egy vicces rekordot beállíthat. Az ATP szerint 6 kontinens van (Amerika kettő, észak és dél) Vilas nyert egyedül 5-ben. Ha talál egy afrikai és egy dél-amerikai tornát, körbeverheti a világot...

Közben Rafa is egyik rekordján dolgozik. Eddig is meggyőző fölénnyel vezette "a legtöbb ranglistamásodik pozícióban eltöltött hét" listát. De idén már át is mehet a 200-on....

2672.
 • brewer
 • 2011.07.05. 09:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2666.
 • djokovicfan19
 • 2011.07.05. 02:34

A rekordot McEnroe tartja, 1984-ben három meccset veszített el, amellett, h 82 meccset megnyert.

Legközelebb eddig Fed jutott ehhez a rekordhoz, 2005-ben, amikor Fed 81-3 volt a legutolsó igen emlékezetes, Nalbyval a TMC döntőjében vívott meccse előtt, amikor is öt szettben kikapott végül (miután megnyerte az első kettőt ;) ), így 81-4-gyel zárt.

(2006-ban Fed 92-5 volt.)

2673.
 • brewer
 • 2011.07.05. 09:22
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2671.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 09:08

Mennyi lehetőség, Djokónak maradt azért még inspiráció ;)

"Közben Rafa is egyik rekordján dolgozik. Eddig is meggyőző fölénnyel vezette "a legtöbb ranglistamásodik pozícióban eltöltött hét" listát. De idén már át is mehet a 200-on...."


Ezt nem is tudtam, de aranyos :)

/Idoaranyos, bátrabb vagy mint én, pedig én is nagyon gondolkoztam, h írok djokovicfan19-nek ezzel kapcsolatban, de végül mégse :) De djokovicfan19, és ezt ne vedd piszkálásnak, csak egyszerűen nem tanul az ember, ha nem mondják meg, h mit csinál rosszul, szóval milyen, ilyen, ehhez. Kérlek, kérlek próbáld így írni őket, jó? :) /

2674.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 09:24
 
 
   

1 John McEnroe (1984) .965 82–3
2. Jimmy Connors (1974) .959 93–4
3. Roger Federer (2005) .953 81–4
4. Roger Federer (2006) .948 92–5

2675.
 • brewer
 • 2011.07.05. 09:35
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2674.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 09:24

Connors rá következő éve milyen volt? Azt tudjuk, h Fedet különösebben nem zavarta sem 2005, senm 2006, de ha jól emlékszem McEnroe 85-től lejtmenet volt, nem is nyert több GS-t, pedig csak 1992-ben vonult vissza.

2676.
 • jowaldner
 • 2011.07.05. 09:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2668.
 • Replica
 • 2011.07.05. 08:45

:-) remélem összejön, és ha - mivel én nem tudok kimenni - igen egy puszit kérlek az én nevemben is adj neki valahova a (Éva) kosztümére. És hogy ne csak ilyen kellemes témákról értekezzünk, megkérdeznélek, hogy ki volt a meggyőzőbb a 2010-es USO-s Rafa, vagy a 2011-es (AO-s, Wimbys, stb.) Djokovic?

2677.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 09:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2675.
 • brewer
 • 2011.07.05. 09:35

Az sem lehetett rossz. 3 GS-en indult és három döntő, 90% fölött, de nem tudom pontosan mennyivel. Akkor volt az Ashe féle kultikus Wimbi és US-t Orantes nyerte salakon. Spanyol, offkorz.

McEnroe-t pedig direkt írni is akartam. Már Đ valószínűleg nem az ő útját fogja követni. Ő 84 nyarán yachtozni ment a haverjaival. Amíg Lendl (is) gürizett. Persze, aki a párosmeccseket játszott edzéseket helyett ...

Johnny fiú ott sem túl eredménytelen. (99-ben sok év szünet után mixedd with Steffi és Wimbi SF-ig mentek, és akkor léptek vissza, mert közben Steffi döntőbe került egyesben.)

2678.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 09:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2672.
 • brewer
 • 2011.07.05. 09:10

Szerintem, azért gondoltad másodiknak, mert 2005-ben állította volna be, ha Nalbi nem veri.

És csak most látom:
Argentina David Nalbandian def. Switzerland Roger Federer, 6–7(4), 6–7(11), 6–2, 6–1, 7–6(3)

Fed vesztett már 2-0-ról.

Hiába, az újságírókban nem lehet megbízni. Nagy különbség: Nalbi ellen akart nyerni, vagyis tett, hogy nyerjen, nem mint most.

2679.
 • brewer
 • 2011.07.05. 10:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2677.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 09:50

Nem, Djokó nyilván nem úgy áll hozzá, mint McEnroe, mostanában már jóval fegyelmezettebbek. Tudom, négy alkalomból még nem nagyon lehet következtetéseket levonni, de a négyből háromszor nem volt negatív hatással az adott teniszező karrierjére ez a kiemelkedő év (Fed esetében kettő), szóval Djokónak nem szükséges a hátralévő fél évben vereséget vereségre halmozni, nyugodtan rámehet a háromra, ha nem is ismétli meg, de lehet ezt követően is nagyon sikeres éve.

2680.
 • brewer
 • 2011.07.05. 10:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2678.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 09:58

Ebben az esetben az újságírók teljesen megbízhatóak voltak, ugyanis a híradás nem úgy szólt, h még sosem veszített 2-0-ról, hanem úgy, hogy GS-es sosem veszített még 2-0-ról a Tsonga meccs előtt.

Egyébként pl. azon a szintén nagyon emlékezetes DC elődöntőn, Ausztráliában, szintén 2-0-ról veszített Hewitt ellen, emiatt nem jutottak be a döntőbe. Mondjuk, ez Hewittnak annyira nem volt jó hír, utána Fed sportot űzött abból, hogy ahányszor csak lehet, megverje, kissé becsípődött az ott neki ;)

"Szerintem, azért gondoltad másodiknak, mert 2005-ben állította volna be, ha Nalbi nem veri."

Azt néztem, h mind Connors, mind McEnroe ereményétől pontosan egy vereséggel maradt el, viszont ő kétszer is megcsinálta, ráadásul egymás után.

Egyébként meg azért gondoltam, h második, mert Connorsról totál elfeljtkeztem, akkor még nem is éltem, és ez valahogy kimaradt utólag is :)

2681.
 • Replica
 • 2011.07.05. 10:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2676.
 • jowaldner
 • 2011.07.05. 09:44

A 2010-es USO-s Rafa megggyőzőbb volt, mert az az évi teljesítményén is tudott még emelni, ami meglepő volt. Djoko idén gőzhenger, de ennél durvábban már nem fogja tolni, nincs hova emelnie.

2682.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 10:19
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2679.
 • brewer
 • 2011.07.05. 10:07

Ahogy összegyűjtöttem a rekordokat, megfogalmazódott bennem, Đ idén innen egy lépéssel bekerülhet a Pantheonba.

Ha a nyár végére:

3 GS

6 Ms (0 Loss, ahol indul nyer)

4x WS-k hardon.

6x-1 W-L ratio

akkor akár vissza is vonulhat, nem számít.

Ahhoz kicsit változtatni kell a játékán, hogy gyorsabb kemény pályán is olyan (szinte) sebezhetetlen legyen, mint salakon és lassú keménypályán, de most van rá idejük. Hogy elképzelésük is?

A többiekben mennyi motíváció lesz, hogy megakadályozzák? És benne, hogy megpróbálja? (amint lejött a bárányfelhőről) Ez a big q Amerika végéig.

2683.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 10:21
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2680.
 • brewer
 • 2011.07.05. 10:11

Akkor én olvastam szar helyen, ahol nem vették át pontosan. Csak annyit írtak, 2-0-ról a 178. (vagymi) alkalommal most vesztett először. GS-t nem tették hozzá.

2684.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 10:31
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2680.
 • brewer
 • 2011.07.05. 10:11

Davist nyert Fed? Ha nem, akkor állt legközelebb?

2685.
 • Replica
 • 2011.07.05. 10:38
 
 
   

A gyors keménypályákon, melyek majd most jönnek lehet gondja Nováknak, főleg ha ki fog egy jól szerváló halat.

2686.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 10:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2685.
 • Replica
 • 2011.07.05. 10:38

Azért kell változtatni a játékán, ha hengerelni akar. Alapjai megvannak, korábban már nyomott sokkal változatosabb, támadóbb teniszt, de ezt vissza kell tudni állítani, ami nem könnyű. Egy hónap nem feltétlen elég. Természetesen egy ilyen sorozathoz szerencse, és jó sorsolás elengedhetetlen.

2687.
 • titti
 • 2011.07.05. 11:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2671.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 09:08

Ha már nyelvtan, akkor pl. úgy írjuk helyesen, hogy "Bridge-nek" és "16-tal".
Különben meg köszi a rekordok összegyűjtését, nem ismertem mindet.

2688.
 • cinnouse
 • 2011.07.05. 11:46
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2687.
 • titti
 • 2011.07.05. 11:13

nem nyelvtan. helyesírás. ;)

2689.
 • titti
 • 2011.07.05. 12:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2688.
 • cinnouse
 • 2011.07.05. 11:46

A helyesírást hagyományosan a nyelvtan részeként tárgyalják, de valóban, a te meghatározásod pontosabb. :)

2690.
 • brewer
 • 2011.07.05. 12:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2684.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 10:31

Nem nyert. Igen, ekkor álltak hozzá a legközelebb.

2691.
 • cinnouse
 • 2011.07.05. 12:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2689.
 • titti
 • 2011.07.05. 12:08

Hát, talán a normatív nyelvtan részeként, de igazából még ezzel is tudnék vitatkozni.

2692.
 • brewer
 • 2011.07.05. 12:41
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2687.
 • titti
 • 2011.07.05. 11:13

Azért azt szeretném hozzátenni, h nem akarok akár helyesírás, akár nyelvtan topikot csinálni a fórumból, djokovicfan19-nek is csak azért mertem megjegyezni, mert egyrészt idoaranyos is megjegyezte, másrészt figyelem már egy ideje és ezeket a szavakat következetesen j-vel írja, és úgy tényleg nem fejlődik az ember, ha soha senki nem szól neki, h ne így írja :)

2693.
 • brewer
 • 2011.07.05. 12:42
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2691.
 • cinnouse
 • 2011.07.05. 12:40

Ne tedd, kérlek ;)

2694.
 • fuzzydunlop
 • 2011.07.05. 12:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2683.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 10:21

Index...

2695.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 14:05
 
 
   

Gyorsan változik a világ.

http://heyholetsgo.hu/cikk/usope...

2696.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 14:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2695.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 14:05

Jók a kommentek is...

2697.
 • titti
 • 2011.07.05. 15:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2691.
 • cinnouse
 • 2011.07.05. 12:40

Pedig ezt a wikipédia is megerősíti, vitatkozz velük. :)

2698.
 • donnie
 • 2011.07.05. 15:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2697.
 • titti
 • 2011.07.05. 15:38

vigyázz,a wikit bárki szerkesztheti és néha olyan baromságokat írnak,hogy rossz nézni.. :) most nem tudom miről van szó,csak úgy szóltam :)

2699.
 • titti
 • 2011.07.05. 15:47
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2696.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 14:08

Egy év múlva sem lesz minden ugyanígy. Legalábbis a bajnoki címek tekintetében tuti. :)
A bellinkelt Fuzzy-írás tetszik, viszont a kommentekre nem szívesen emlékezem vissza, mert kevés itteni tartózkodásom egyetlen vitája is ehhez kapcsolódik. Sajnos nem lehetett felhőtlenül örülni a sikernek. Igaz, akkor még volt több reagálás is a beírásaimra. Úgy vettem észre, ha az ember nem pozícionálja magát határozottan egyik vagy másik versenyző oldalán, akkor uncsi a szövege. Pechemre én szeretem Federert és Nadalt is, ami errefelé ritka állatfajtának számít. Na de kell a játszótér a két tábornak, ezt belátom, ezért sem vagyok itt mindennap.

2700.
 • brewer
 • 2011.07.05. 16:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2697.
 • titti
 • 2011.07.05. 15:38

/Csak szólok, mielőtt rosszra fordulnának a dolgok és ránk köszöntene a Nagy Nyelvtan Háború, amihez képest bármelyik Fed-Rafa vita délutáni kellemes bájcsevejnek fog tűnni: cinnouse-szal ne kezdj el ilyeneken vitatkozni, mert ő spéci ezzel foglalkozik. Rádásul meglehetősen szenvedélyesen képes ezen témában megnyilvánulni (tököm tudja miért...), és mindjárt a nyakadra kapsz egy minimum egy oldalas disszertációt ebben a témakörben, aminek a felét olyan szavak fogják kitenni, amikről nem is tudtad h léteznek. Szóval ezt megakadályozandó, hajítsd ki a wikit, és ne gondolkozz, cinnouse-nak van igaza ;) Köszi a megértést előre is :) (Ha szakmabeli vagy és kard ki kard, akkor ajánlom az erre a célre készült off-topikot: http://heyholetsgo.hu/forum/topi... /

2701.
 • titti
 • 2011.07.05. 17:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2700.
 • brewer
 • 2011.07.05. 16:09

Köszi a "használati utasítást". :) Bár magyarból sosem volt gondom, és a mostani munkámhoz sem árt ha ismerem a dörgést, de részemről ennyi. Vannak szituációk, melyeket tudni kell elengedni, főleg ha nem tartoznak szorosan a beszélgetés helyének szelleméhez. Az egész csak amiatt jött elő belőlem, mert nem igazán tartom helyénvalónak, amikor egy fórumoldalon a vélemények helyett azok külalakját kezdik méricskélni a beszélgető felek. Számomra például zavaró az is, ha valaki olyan szinten vegyíti két külön nép nyelvét, hogy a monadata fele magyar, a másik meg angol. De mivel megértem, nem szólok bele. Ha az illetőnek így áll össze fejében a gondolat, akkor így kell elfogadni. Másnak meg a helyesírása nem tökéletes, de simán érthető, nem "hüjézzük" érte. Nálam a szórend keveredik, ennek oka legtöbbször az, hogy nem tudok gépelni, s a fejemben már kész a szöveg, de lassan pötyögöm be, átugrok, felcserélek szavakat. :) A lényeg az, hogy tiszteletben tartsuk egymást és ami még fontosabb, egymás véleményét is. Egyetérteni már nem kötelező, unalmas is lenne, ha soha nem lehetne meggyőzni a másik felet a saját igazunkról. :)

2702.
 • cinnouse
 • 2011.07.05. 18:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2700.
 • brewer
 • 2011.07.05. 16:09

@krump @titti: írtam választ az offoldába.

2703.
 • djokovicfan19
 • 2011.07.05. 19:56
 
 
   

elnezest kerek mindenkitol a helyesirasom miatt csak heha annyira gyorsan irok el felejtem a helyesirast, de koszi hogy szoltatok. hat most jon egy honap szunet. allitolag nadalnak ki kell hagynia a montreali es a cincinntii tornakat mert hajlszal repedes van a lababan, ebbol mi az igaz mit tudtok rola??? egyebkent azt a 12tornat megdonheti nole , de eleg nehez lesz. de a 3vereseges csucsot megdontheti djokovic. kivancsian varom a fejlemenyeket. de a us openen zuzni kell.ott egy djokovic-nadal visszavagot szivesen megneznek.

2704.
 • brewer
 • 2011.07.05. 20:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2703.
 • djokovicfan19
 • 2011.07.05. 19:56

Semmi sem igaz belőle, a Times újságírója, Neil Harman sikeresen félreértette a sajtótájékoztatón spanyolul elmondottakat, és szenzációként lehozta hétfőn a cikket, amit aztán mindenki átvett. A Nadal csapat már aznap igyekezett eygértelműen közölni, Uncle Toni, a PR-osuk és kb mindenki más is, h nem igaz a hír, nincs Rafának törése, ott lesz Melbourne-ben ésatöbbi.

2705.
 • djokovicfan19
 • 2011.07.05. 20:21
 
 
   

montrealban nem melbournben az meg odebb van melbourne. ja hat akkor ott lesz az 1000es tornakon. csak erre voltam kivi. mindenkinek jo pihit es talalkozunk montrealban.

2706.
 • brewer
 • 2011.07.05. 20:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2705.
 • djokovicfan19
 • 2011.07.05. 20:21

Igen, Montreálban, bocsi :)

2707.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 21:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2701.
 • titti
 • 2011.07.05. 17:02

Nem sértődésből csak véleménykülönbség okán. Azt gondolom, a kommentelés nem az a műfaj, ahol el lehetne várni a nyelv tökéletes használatát. Viszont elég kevesen vagyunk itt állandó hozzászólók, hogy fel lehessen mérni, ki trollkodik, ki nem. Értve azt, hogy beszólsz és továbbmész. Vagy értelmes vitát folytatsz, max maradsz a saját hüje fejednél, és két vagy több malomban öröltök tovább. Időnként elég sokat írok ide, és sokat is olvasom más kommentjeit, ezért vettem a bátorságot, hogy szóljak djokofannak, a szerintem fölöslegesen durva hibákért.

Mer az világos hogyy némi nyevvezteség benne van. Ez komment, nem szerkesztett publikáció. És azt hiszem a kérésére is elég világosan válaszoltam, nem csupán eligazítottam a Rejtői hejesírását.

Különben már kértem meg valakit, hogy változtasson a stílusán, és nagy örömömre megtette - elképzelhető, nem is olvasta a kommentemet, csak leszokott róla.

(RAFAAA ELVERI A FENEKÉT!!!!!! MAJD FLUSHINGBAN!!!)

Elnézést kérek mindenkitől, ha valaki magára veszi, csak kicsit bántotta a szemem. De szerintem se kő ide OSIRIS nagyszótár.

2708.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 21:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2703.
 • djokovicfan19
 • 2011.07.05. 19:56

Pont fordítva gondolom. Szerintem négy-5 tornát, főleg, ha kisebbeken is indul, ahol azért nem nagyon találkozhat számára veszélyes ellenféllel, könnyedén behúzhat, ha akar.

De idén még van GS, 4 Ms, WTF, és egy két kicsi sztárgyűjtőtorna, ahol a végén már csupa nagyágyúval fog találkozni, és azt elkerülni, hogy még háromszor, ha néha csak balszerencsésen is, de ne kapjon ki szerintem jóval nehezebb.

(Összesen mondjuk 10-15 meccs Potro-Murray-Fed-Nadal szintű ellenfelekkel. Őket 80 vagy jobb %-ra megcsinyáni má mijen dolog.) És akkor még meglepetésvereséget nem is kalkuláltam.

Vagy Rafa ellen már az? :)

2709.
 • brewer
 • 2011.07.05. 22:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2708.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 21:49

Nem ide tartozik, csak gondoltam beszámolok arról, h a Novakról szóló részt már megírtam. De tekintve, h még kb. tíz másik teniszezőről is akarok írni (nem lesz annyi...), még elég messze van, h betegyem a posztot.

Most viszont elmegyek Game of Thrones-t nézni, szóval majd holnap este :)

2710.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 00:52
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2709.
 • brewer
 • 2011.07.05. 22:18


Trónok harca. vicces...
X, (hosszú idő) után a barátnőmmel bemondtuk az unalmast. Egy nappal Wimbi döntő előtt. Nem véletlen nem néztem a 4. szettet. Gondoltam ennyi elég egy hétvégére, nem várom meg az ötödiket és a szívinfarktust... Már várom a köv kötetet. A 4. végéig olvastam. Annyi jelent meg.

Csak a Trónok harca miatt írom.

Jobb könyvben.

Július 12-én jelenik meg az 5. kötet. Megvan nyárra az angol szöveg.

(Csak azért írok ilyen személyeset, mert valaha nagy fantasyrajongó voltam, M.A.G.U.S. meg minden, és mára néhány angol szerző maradt, mert inkább szépirodalom, sajnos ami kis hazánkban fantasy témában megjelenik, az általában giccses szar. És jelen helyzetben igen vigasztal, hogy a sárkányokkal táncoló megjelenik. G.R.R. Martin és Song of the Ice and Fire is kifejezetten saját ügy.)

brewer kíváncsi vagy melyik Starkot, Lannistert, Baratheont stb. nyírja ki még a szerző? Az egyik jó húzása a könyvnek, hogy nincs olyan, hogy mindig halálos életveszélybe kerül aztán 101-szerre is megmenekül. Legalábbis eddig.

Azzé jobb a könyv különben, mert POV formában pereg, és végig látjuk, mik a motivációk, aztán egy másik POV karakternél azt is látjuk, mi amit a többi nem lát, és mik azok amivel nem számolnak.

Írjam meg?

2711.
 • Turin
 • 2011.07.06. 01:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2710.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 00:52

Jó az filmben is.

Ez a POV viszont nem hiszem, h olyan kifejezés, ami közismert lenne. Te hol hallottad? :) (Van egy tippem.)

2712.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 01:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2711.
 • Turin
 • 2011.07.06. 01:00

P.O.V point of view: a karakter, szereplő szemszögéből, szemével.

Onnan, hogy szoktam angolul is olvasni, és utánanézek. Honnan kellett volna?

2713.
 • djokovicfan19
 • 2011.07.06. 03:18
 
 
   

hat majd meglatjuk mi lesz new yorkban de szerintem ott lesz a legnehezebb elkapni djokovicot. nem hiszem hogy nadal pont ott veri meg djokovicot, habar kitudja. egyebkent volt mar olyan hogy egymasutan 5dontoben verte volnap valaki rafat es ennyire siman??? ja eszembe jutott hogy az "allat" djokovic hetvegen meg jatszik a davis cupaban a swedek ellen svedorszagban. ezt le kellet volnap mondania szerintem. de ha mar elindul megnezem a meccset. es utana johet egy honap szunet. es gyerunk a 4ikert. ehes lettem en is. wimbledon champions!!!1

2714.
 • Turin
 • 2011.07.06. 09:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2712.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 01:28

Én tudom, mit jelent, de azt nem feltételezheted, hogy egy angol alapú betűszó ismerete feltétlenül elvárás egy, akár angolul is tudó, magyarnak?

Csak az rpg-s múlt miatt volt egy sejtésem, mert pont a POV-ról volt szó, és pont Martin kapcsán egy rpg-s site-on.

2715.
 • brewer
 • 2011.07.06. 09:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2711.
 • Turin
 • 2011.07.06. 01:00

Lehet, h nem közismert, de azért ismertem ;) Én is sokat olvasok angolul, meg hasonlók ;)

Idoaranyos: nem ismertem a könyveket a sorozat előtt, elhiszem, h jobb, általában jobbak szoktak lenni. Ettől függetlenül a sorozat eddig nagyon bejött, egyrészt mert én is imádom az ilyen jellegű könyveket/filmeket, másrészt a megvalósítás is első rangú, a gyönyörű angolsággal beszélő színészekről meg nem is beszélve ;) Spoilerezni nem akarok, szóval további infókat nem kérnék (még csak négy részen vagyok túl.)

Joe Abercombie-t olvastál? Nekem nagyon tetszett a trilógiája, azt ugyan így a sorozat alapján is látom, h a Trónok harca jobb lehet valószínűleg, de nagyon szép stílusban ír, a szereplők is és a világ is nagyon jól kidolgozott, engem teljesen elbűvölt, szóval, ha nem olvastad még, azokat is érdemes :)

Bocs az offért mindenkitől :)

2716.
 • brewer
 • 2011.07.06. 09:48
 
 
   

Nagyon jó interjú/cikk Milossal, ő is szívesen tört ütőket juniorként ;), nem kicsit babonás és bizony világranglista huszonötödikként már elég jól el van látva a tornákon:

http://www2.macleans.ca/2011/07/...

2717.
 • Turin
 • 2011.07.06. 10:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2716.
 • brewer
 • 2011.07.06. 09:48

Krumpli, te mit jósolt az USO-t felvezető keménypályás tornákra?

2718.
 • fuzzydunlop
 • 2011.07.06. 11:03
 
 
   
2719.
 • fuzzydunlop
 • 2011.07.06. 11:03
 
 
   

"Nem hiszem, hogy vége lenne Federer és Nadal rivalizálásának. Még mindig ők a tenisz legdominánsabb alakjai. Federer még mindig nagyszerű, ezt megmutatta a Roland Garroson" - nyilatkozta Djokovic, akit éppen a svájci ejtett ki a párizsi torna elődöntőjében májusban.

"Biztos vagyok benne, hogy Federer vissza akar térni, hogy újabb Grand Slamet nyerjen. Nadal csúcsformában van, Murray az utóbbi három-négy hónapban valódi esélyes lett a legnagyobb versenyeken is" - elemezte a helyzetet a szerb. "Az elmúlt öt évvel szemben jelenleg több játékos is győzhet Grand Slam-tornákon, és pályázhat világelsőségre. Nagyon jót tesz a sportunknak ez a változatosság."

2720.
 • fuzzydunlop
 • 2011.07.06. 11:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2716.
 • brewer
 • 2011.07.06. 09:48

most akkor nem lesz egy év szünet?

2721.
 • brewer
 • 2011.07.06. 11:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2720.
 • fuzzydunlop
 • 2011.07.06. 11:04

Milyen egy év, ne idegesíts :)))

Úgy volt, h lehet h műteni kell, és akkor akár hat hónap kihagyás is lehet belőle.

Az igazság az, h jelen pillanatban nem lehet tudni, h mi van, azt hiszem erre mondják, h ellentmondó hírek vannak, először azt mondták, h semmi súlyos, minden rendben, aztán jött az esetleges műteni kell- verzió. A legutóbbi hír az, h kihagyja a mostani DC fordulót és még folynak a vizsgálatok, h akkor most mi is a gond, és hogy hogyan kezeljék. Nem igazán értem, h mi van...

http://www.thesportscampus.com/2...

2722.
 • jowaldner
 • 2011.07.06. 12:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2695.
 • idoaranyos
 • 2011.07.05. 14:05

Nem kell ehhez 9-10 hónap, emlékszem 5-6 hete még Te is számonkérted, hogy Gréta miért nem tudott egy Kvitovát megverni a párizsi GS-n, még gondoltam is magamban milyen igazad van, persze tavaly meg én voltam a fő zászlóvivője az értetlenek táborának, mikor is Ági kapott ki Kvitovától szintén a Garroson.

2723.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 13:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2722.
 • jowaldner
 • 2011.07.06. 12:24

A női tenisz mostanság nagyobb titkokat rejt magában, mint a férfi, ahol - Đ hogyan ugrott ekkorát - a fő rejtvény.

Amíg nem lesz néhány stabil éljátékos, addig rám lehet olvasni néhány ilyen értetlenkedést. Ha egyáltalán hozzászólok.

A Top 20-ban Kvitován kívül nincs 25 év alatti GS győztes teniszező. ( Mása az, de ő is 'már' 24 és ő már sok csatát megélt, meg a válla...)

A Henin-Mása-Klájsztersz-Morezmo-Williamsek vonulat utáni négy fiatal világelső: Ivanovic-Jankovic-Safina-Wozniacki brigád egy GS-el büszkélkedhet, és többen közülük mára ki tudja milyen mélységeket is megjártak.

Caroline stabilan első, és idén is nyert már négy tornát, de ő?
Kvitova szintén négy tornát, de előbb jósolnék Đ-nak, mint neki.

2724.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 13:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2723.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 13:10

Vagyis, mostanság a női teniszben nem az changing times a meglepő. Kb annyira kiszámítható, mint a bögöly röpte a bivalyfingban.:)

2725.
 • jowaldner
 • 2011.07.06. 17:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2723.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 13:10

Kérlek ne vedd ráolvasásnak, inkább érdekességnek szántam, hasonló módon az általad belinkelt Rafa tavalyi diadalmenetéről, és US OPEN győzelméről szóló íráshoz. Én örülnék ha maradnál, állati érdekesek az általad hozott statok, más kérdés hogy nem feltétlen vita illetve gondolatindítóak, én a magam részéről még1x köszönöm, főleg a Lendl-McEnroe (84 utáni mérlegét) Ivan gyerekkorom kedvenc sportolója volt, "éltem-haltam" az egykezes fonákjáért.

2726.
 • jowaldner
 • 2011.07.06. 17:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2724.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 13:13

Mondjuk Djoko 48-1-e még annyira se.:-)

2727.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 18:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2725.
 • jowaldner
 • 2011.07.06. 17:11

A női teniszhez nem fogok nagyon hozzászólni.
Pedig érdekelne néha a véleményetek.

2728.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 18:15
 
 
   

Ahogy összegyűjtöttem a rekordokat, megfogalmazódott bennem, Đ idén innen egy lépéssel bekerülhet a Pantheonba.

Ha a nyár végére:

3 GS

6 Ms (0 Loss, ahol indul nyer)

4x WS-k hardon.

6x-1 W-L ratio

akkor akár vissza is vonulhat, nem számít.

Ahhoz kicsit változtatni kell a játékán, hogy gyorsabb kemény pályán is olyan (szinte) sebezhetetlen legyen, mint salakon és lassú keménypályán, de most van rá idejük. Hogy elképzelésük is?

A többiekben mennyi motíváció lesz, hogy megakadályozzák? És benne, hogy megpróbálja? (amint lejött a bárányfelhőről) Ez a big q Amerika végéig.

2729.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 18:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2725.
 • jowaldner
 • 2011.07.06. 17:11

A fentire mi a sansz?
Kérem a téteket!

2730.
 • brewer
 • 2011.07.06. 20:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2729.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 18:16

Őszintén? Szerintem nem sok. Leginkább semmi ;) A 3 GS meglehet, de nagyon meglepne, ha csak egy veresége lenne egész évben. A 6 MS, nos, ez sem lehetetlen, kettő kellene még ehhez, de ennél szerintem többön fog indulni, nem hiszem, h MS vereség nélkül húzná le az évet, Montreálban és Cinciben biztosan indulni fog, őszintén és mélyen meglepne, ha mindkettőt megnyerné. Ebből következik, hogy azt a negyvenes soroztatot sem tartom valószínűnek.

2731.
 • jowaldner
 • 2011.07.06. 20:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2729.
 • idoaranyos
 • 2011.07.06. 18:16

Ha csak Rafán múlna, akkor azt mondanám van rá esély.:-) Azonban, mint tudjuk a tenisz nagy sorozatainak (Rafa salak 89? meccs), Djokó all court 43 meccs az a sorsa, hogy Roger Federer szakítsa meg őket, így nézve, és látva Federer arcát az RG elődöntőjük első szett tie break-jének 2-1-es állása, majd a meccset lezáró ásza után, viszont azt mondom hogy kizárt.

2732.
 • brewer
 • 2011.07.06. 20:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2717.
 • Turin
 • 2011.07.06. 10:39

Térjunk erre vissza július végén ;)

Jelen pillanatban én úgy érzem, h a nagyok közül egyik sem lesz túl hengerlő, de ez még változhat. Mjd lemeózom, h miket mondnak, milyen hangulatban lévőnek tűnnek a tornák előtt ;)

Rafa szerintem nagyon ki van fáradva, kb. ugyannarra számítok, mint tavaly, altatnak a felvezetőkön, USO-ra készülnek. Fednek egy rakat pontot kellene védenie, de Montreál sose feküdt neki, kb. hasonló a helyzet, mint a tavaszi keménypályákon, szóval egy elődöntőnek már örülni kell. Cinciben oda fogja magát tenni, azt a tornát szereti, de az meg totál lutri. Az a szerencséje, h mezőny döntő része nem tud gyors pályán játszani, nincsenek hozzászokva.

Mari, nos, ő megtippelhetetlen. Jól szokott ebben az időszakban szerepelni, és jól is játszik mostanában. Nem tudom, miért érzem mégis azt, h szvsz nem fog ő sem annyira teperni. Túl van ő már ezeken, nem igazán jelentenek már neki ezek a tornák kihívást, eddig az évben csak és kizárólag a GS-ken volt hajlandó dolgozni, nem lesz ez szerintem most se másként.

Novak a legnagyobb kérdőjel nekem, nála bármi lehet, nem igazán lehet kiindulni abból, h mi volt ezelőtt. Inkább Montreált érzem megnyerhetőnek neki, és nyilván vinni fogja a lendület is. Cinci nagyon párás, és nagyon gyors is, nem érzem azt, h nyerhetne ott, de isten tudja. De mindkettőt nem fogja, vagy legalább is, nem lenne túl jó ötlet szerintem.

Delpót várom, elérünk lassan abba az időszakba, amikorra én az év elején azt mondtam, h már tényező lehet a végelszámolásnál is. Kiváncsi leszek a fiatalokra, főként Harrisonra és ha rendben lesz Milosra. Remélem Robin is összeszedi magát, jó lenne, ha rendbejönne végre az Achilles sérülése. Monfils, Tsonga, bennük mindig ott van a jó eredmény lehetősége.

2733.
 • djokovicfan19
 • 2011.07.07. 02:55
 
 
   

hat montrealban nem tudom hogy fog szerepelni djokovic de en mar egy dontovel elegedett lennek, bar ha ott van akkor mar nyerje meg . de cincinnatiban gyozelmet varok mert ott jol szokott szerepelni nole. de egyebkent engem az sem zavara ha egyik tornat se nyerne meg djokovic. mert engem csak a us open erdekel, mivvel az a kedvenc tornam . nagyon akarom hogy azt nyerje meg nolee.

2734.
 • Replica
 • 2011.07.07. 10:21
 
 
   

Szerintem legközelebb Seppi fogja megállítani Djokot!

2735.
 • idoaranyos
 • 2011.07.07. 19:42
 
 
   

Ekkora a nihil? Se hozzászólás, se poszt Wimbledonról.

2736.
 • jowaldner
 • 2011.07.07. 20:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2735.
 • idoaranyos
 • 2011.07.07. 19:42

Mit szólsz Denis Kudlahoz, szinte lelőtte a pályáról Dimitrovot, a balkánok Federerjét.

Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések