krumplicukor

2011. 04. 08. 00:56

Tökéletes tavasz

Legutóbbi posztomban feltettem a kérdést, véget ér-e Novak Djokovic év eleje óta tartó veretlensége az amerikai körökben ötödik slamként emlegetett miami-i tornán.

djoko miami1 -

Bő másfél héttel később már tudjuk a választ (nem ért véget), és azt hihetnénk, hogy tisztult a kép, de ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk. 

Az első néhány napban a floridai meleg és pára annyira megviselte az idegrendszeremet, hogy a streamet kuksolva vad hallucinálásba kezdtem, vagy egyszerűen csak időanomáliába kerültünk, még nem tudtam eldönteni, hogy melyik a kettő közül.

Ugyanis mintha egy héttel korábban már láttuk volna, amint Andy Murray teljesen kilátástalan játékkal kihuppan az első meccsén, egy olyan játékos ellen, aki számára, normális esetben, két egymást követő ATP meccs megnyerése egy GS döntőbeli szerepléssel ér fel. Igaz, most a közvetítőtársaságok megkíméltek minket Andy játékának látványától, így a kilátástalan részt nem csodálhattuk meg, de úgy döntöttem, hogy nem lehetett másmilyen, ha sikerült Alex Bogomolov Jr-tól kikapnia. Csakhogy mindenkinek tiszta legyen: Bogomolov nem azonos Dolgopolovval, Andy még csak ezzel sem takaródzhat.  

mari miami -

Andy így egészen pazar 0-6-os szettmérleggel rendelkezik az elveszített AO döntőt követően, Rotterdamban, Indian Wellsben és Miamiban sem nyert meccset, más tornán szerencsére nem indult. 

Miami után Andy megvált kisegítő jellegű edzőjétől, Alex Corretjától, végképp edzőmentessé téve mindennapjait. Majd azzal szórakoztatott minket, hogy állandó edzőpartnert nevezett meg Dani Vallverdu személyében, valamint edzői rangra emelte hű társát, Ross Hutchinst, bár ez utóbbi lehet, hogy csak április elsejei tréfa volt.

Persze, rögtön megkezdődtek a találgatások, Lendltől Henmanig sokan szóba kerültek lehetséges edzőként, de egyik pletyka sem bizonyult igaznak, vagy legalábbis nem jött létre az együttműködés. Andy végül az Adidas csapat edzői mellett döntött rövidtávú megoldásként, és tovább keresi azt az edzőt, aki az év 35 hetében vele dolgozna.  

Andy után következett a mostanság menetrend szerinti Robin Söderling kiesés. Söd sikeresen összeszedett egy bokasérülést Indian Wells előtt, valamint öt napig az ágyat is nyomta, némi láz és baci kíséretében. Az ilyesmit általában egy élsportoló nem szokta másfél hét alatt teljesen kipihenni, Robinnak sem jött ez össze. 

Pechjére szembe találta magát a harmadik körben Juan Martin Del Potróval, aki úgy döntött, hogy itt az ideje egy top ötös skalpnak. Juan nagyon összeszedte magát erre a meccsre, végig koncentráltan, erővel játszott, Bo Carlról mindez azonban nem volt elmondható, küzdött ugyan, de hiányzott a játékából mindaz, amitől topjátékos lesz valakiből.  

Robin döntőt játszott itt tavaly, így sok pontot veszített most, aminek eredményeképpen lecsúszott a negyedik helyről a világranglistán, Andy Murraynek adta át azt. 

sod miami -

Teljes mértékben megértem egyébként Andy álláspontját: minek strapálja magát meccsek megnyerésével, ha így is feljebb lehet lépni?

Juan Martin Ricardo Mello, Philipp Kohlschreiber és Robin Söderling legyőzését követően jutott tizenhat közé Miamiban, ahol az évi egy jó tornáját játszó Mardy Fishsel találta magát szembe. Mardy két szoros szettben megállította az argentint, aki a meccs után bejelentette, hogy legközelebb csak Madridban lép pályára, mivel az elmúlt egy hónap erőltetett menetelése megviselte a csuklóját, ezért most pihentetnie kell. Juan a negyvenötödik jelenleg a ranglistán és mindenki szorítson azért, hogy Roland Garrosra meglegyen a harminckettő.

Eddig háromból három az Indian Wells - Miami Összehasonlító Játék, de tudjuk még ezt fokozni.

Andy Roddick címvédőként érkezett Miamiba, és az Indian Wells-i korai búcsúja után nagyon össze kellett volna szednie magát, amennyiben a top tíz tagja akart maradni. Roddicknak tavaly Miami óta nem volt igazán értékelhető eredménye, a Miami után összeszedett mononucleózis, majd az annak köszönhető formahanyatlás, amiből azóta sem sikerült megtalálnia a kiutat, Andy elmúlt egy évét partvonal mellé állította, és az óra egyre csak ketyeg. 

andy miami -

Andy légzési nehézségekkel, valamint lábsérüléssel küszködött a Pablo Cuevas elleni meccsen, és végül már a második körben búcsúzni kényszerült. Ezzel az eredményével  hétfőtől csak a tizennegyedik a ranglistán, és a legjobb amerikai címet is át kellett adnia az elődöntőig jutó Mardy Fishnek.

Az összegzés végére maradtak zászlóshajóink, csakúgy mint a tornán is: miként Indian Wellsben, Rafael Nadal, Novak Djokovic és Roger Federer Miamiban is az utolsó négybe jutott, Del Potro helyett most Mard Fish egészített ki a társaságot. Változás volt még, mivel Fed és Djokó időközben helyet cseréltek a ranglistán, hogy Fed Rafa ágára kerülhetett.Túl nagy jelentősége nem volt a dolognak, Djokó vagy Rafa, mostanság nagyjából mindegy. 

Fed meglehetősen érdekes tornát tudhat maga mögött, Radek Stepanek és Juan Monaco legyőzése nem okozott gondot, majd két nappali meccs után jött volna egy éjszakai, amiből az eső miatt végül hajnali lett. Olivier Rochus bánta, hogy hajnali egy órakor Fedet még teniszre kényszerítették, remélem utólag reklamált a tornaigazgatónál. Majd lelkiekben egy Gilles Simon elleni, három szettes, nyögvenyelős, Rafa előtt garantáltan beütős meccsre készültünk, amiből végül három gém valósult meg, Gilles nyaksérülés miatt feladta a meccset. 

A két nap kihagyás és a tény, hogy az előző három meccséből kettőt nappal, egyet pedig hajnal egykor játszott, Fedet teljesen felkészületlenné tették a Rafa elleni esti meccsre, és bármiféle ritmus, amit sikerült összeszednie a megelőző napokban, eltűnt, sem a pályát, sem a játékot nem érezte.

fed miami -

Az pedig sok jót nem ígér, ha teljesen szétesett játékkal kezd el az egyszeri teniszező egy két nyert szettre menő meccset, egy piszok lassú pályán, Rafael Nadal ellen. Fed az első szett alatt megállapította, hogy neki ugyan nem lesz itt ideje arra, hogy valahogy összekaparja játékának Dubajban nyaraló elemeit, és olyan nagyon nem is törekedett erre, helyette inkább a katasztrofális tenyereseket ütötte csakazértis, szóval nemes egyszerűséggel hisztizett egy sort.

Rafa az első szettben még erőltette volna a dolgokat, a másodikban már nem fárasztotta magát, a meccs után diplomatikusan csak annyit mondott, hogy Fed többet hibázott a második szettben, mint amennyit szokott.

Így létrejöhetett a Rafa - Djokó presztizsdöntő.

djoko miami2 -

És csakúgy mint Indian Wellsben, Rafa most is alulmaradt. Túldramatizálni nem érdemes ezt az eredményt, hamarosan salak, ahol Rafa helyrehozhatja játékának még azon elemeit is, amelyek nem igényelnek különösebb helyrehozást, de az is tény, hogy Rafa az elmúlt időszakban három olyan döntőt bukott el, amit nagyon meg szeretett volna nyerni. És ez nem olyasmi, amihez Rafa hozzá lenne szokva.

Mint ahogy ahhoz sem, hogy a három és fél órás meccs végére ő az, aki teljesen elkészül az erejével, és ahhoz sem, hogy az első szett bénázgatása után Djokó az, aki a fontos pontokat hozza.

A játék színvonalára megszavaztam egy jó erős közepest, viszont kétségtelenül hatalmas fizikai teljesítménynek lehettünk szemtanúi, hosszú labdamenetek, végig nagy erejű ütések, nagy futóteljesítmény jellemezte mindkét fiú játékát. A meccs fizikai része mellett legalább ennyire, vagy talán még fontosabb tényező volt a meccs mentális része, igazi harc folyt a pályán, tisztában voltak a résztvevők azzal, hogy tornagyőzelmen túli tétje is van ennek a meccsnek.

És ezt a párbajt újfent Novak nyerte.

djoko miami3 -

Hogy mindez milyen következményekkel járhat a teniszév most következő legfontosabb időszakára, az az előttünk álló három hónap legizgalmasabb kérdése.

Rafa kétségtelenül egyeduralkodó salakon, de Djokó sem mozog idegenül ezen a borításon, két évvel ezelőtt szorongatta már Rafát, igaz, akkor még mindketten más teniszezők voltak. Djokónál viszont hátráltató tényező lehet az allergiája, ami a tavalyi teljes salakszezonjára rányomta a bélyegét. De ne feledkezzünk meg Fedről sem, aki surranópályán dolgozik ugyan, de Wimbledon óta nem volt elődöntőnél rosszabb eredménye. Újra itt van Juan Martin is, aki elcsíphet egy-egy nagyobb meccset, és Robin is ilyenkor szokta magához venni a Vért, és kezd zúzásba Roland Garros szent salakján. Kiváncsian várom, hogy Dolgopolov tud-e előrébb lépni a tavalyi salakos produkciójához képest, illetve, hogy hogyan működik Raonic szervája, ha nem betonra pattan.

Márcsak három hónap, és megkapjuk a válaszokat.

Szeretném látni az összes kommentet (478) utolsó 100 hozzászólás

378.
 • hunchback
 • 2011.04.18. 12:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 376.
 • katma
 • 2011.04.18. 10:58

Barcelona muszály kategória. Tavaly fogadkozott, hogy idén mindenképpen elindul. Azt gondolom, hogy valamelyik 1000-es fog kiesni.

379.
 • Elessar
 • 2011.04.18. 12:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 376.
 • katma
 • 2011.04.18. 10:58

Ismét ultrakönnyű sorsolás, már meg se lepődök. Az összes jó salakos a másik ágon, egyedül tán Söd az, aki veszélyes lehet, más senki.
Rafa ezt behúzza, aztán nyugodtan készülhet a nagyobb feladatokra

380.
 • katma
 • 2011.04.18. 12:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 378.
 • hunchback
 • 2011.04.18. 12:26

Hát......én nem hiszem, hogy ezrest kihagy de majd meglátjuk.:-)))

381.
 • donnie
 • 2011.04.18. 13:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 380.
 • katma
 • 2011.04.18. 12:54

szerintem se fog kihagyni egy tornát se,dehogy mindet megnyerje (mondjuk Wimbiig)azt kb elképzelhetetlennek tartom..

382.
 • katma
 • 2011.04.18. 15:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 381.
 • donnie
 • 2011.04.18. 13:18

Megy a nagy variálás. Szerintem attól is függ Nole, hogy fog salakon szerepelni.

383.
 • donnie
 • 2011.04.18. 16:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 382.
 • katma
 • 2011.04.18. 15:05

igen,attól függetlenül,hogy esetleg nem nyer meg mindent Nadal ismét,nem vonja maga után,hogy elveszti az elsőséget is.szerintem nem fogja.Szerintem inkább a 2.hely a kérdéses...Örülnék ha Fed utolsó GS-e egy Wimbi lenne (persze nem idén,majd mondjuk 4 év múlva,mire túl van a 20 GS-en,höhö :))

384.
 • katma
 • 2011.04.18. 18:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 383.
 • donnie
 • 2011.04.18. 16:00

Na ja:-)) De lehet, hogy kopogtatnak az ajtón aztán felébredünk:-)))))

385.
 • raffaforever
 • 2011.04.18. 18:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 377.
 • Elessar
 • 2011.04.18. 12:08

ezt a reagálást jó volt olvasni-:)
teljesen ugyanezek az érzéseim samprassal szemben ,nekem is a TENISZT mint játékot andré szerettette meg .
de el kell fogadni mások ellenvéleményét is mert van akinek meg sampras dirr durr tenisze jött be!
de én is ugy vagyok vele akkor jó egy tenisz meccs ha sakkoznak is a pályán.
egyébként még mindig megvan az agassi kollekcióm már 10 éves és elnyühetetlen hiába a nike az nike.
rafa kolllekcióját is megvettem- egy igazi fan csak kedvence cuccaiban játszhat-:)
annak viszont meglehet a bőjtje hogy rafa mindenhol elindul,az igazán durva róma -madrid -párizs hadjárat-aminek a vége nagy kiégés lesz.
de ha ebből rómát és párizst behúzza hát legyen!

386.
 • Pici
 • 2011.04.18. 19:23
 
 
   

Sampras és Agassi megosztoztak a GS-eken: AO-n és RG-n Agassi, Wimbyben és USO-n mindig Sampras nyert, csak hát utóbbi kettőn kettővel többször találkoztak.

387.
 • Rafain
 • 2011.04.18. 22:14
 
 
   

Újra együtt a Tribunus és a Király!

388.
 • Replica
 • 2011.04.19. 08:53
 
 
   
 • A komment válasz erre: 379.
 • Elessar
 • 2011.04.18. 12:32

Rafának nem létezik nehéz sorsolás salakon!

389.
 • Dobs
 • 2011.04.19. 10:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 388.
 • Replica
 • 2011.04.19. 08:53

Ja, tényleg nagyon gyenge a salak-mezőny évek óta.
:)

390.
 • Replica
 • 2011.04.19. 14:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 389.
 • Dobs
 • 2011.04.19. 10:38

Annyira gyenge, hogy Fedexed labdába sem rúg salakon:)

391.
 • Replica
 • 2011.04.19. 14:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 387.
 • Rafain
 • 2011.04.18. 22:14

Tribunus és császár, mert a király Róma ellensége volt:)

392.
 • Elessar
 • 2011.04.19. 15:50
 
 
   

Szunyi győzelemmel nyitott, remélem Murray-t is elkapja! :)

393.
 • Elessar
 • 2011.04.19. 20:03
 
 
   

Raonic legyőzte Stepit, következő körben Greul jön neki, ő is verhető kategória, aztán jöhet Söderling. Az nagy meccs lehet!
Monaco simán verte Dimitrovot, nekem csalódás Grigor AO utáni teljesítménye. Azt hittem Melbourne után nyereget majd meccseket, de eddig szinte mindenkitől kikapott a főtáblákon.

394.
 • brewer
 • 2011.04.19. 20:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 387.
 • Rafain
 • 2011.04.18. 22:14

Igen! :D

395.
 • Elessar
 • 2011.04.20. 13:41
 
 
   

Murray visszalépett, a helyére kerülő Zverev-et kettőben verte Szunyi, ahogy Nishikori is Berdych heléyre lépő Machado-t. Vagnozzi (ez meg ki?) sima kettőben küldte haza Monaco-t, na ez szép kis meglepi, pedig egy esetleges Ferrero-Monaco csata salakon érdekelt volna.

396.
 • Turin
 • 2011.04.20. 14:49
 
 
   

"Turin írására ("Soha nem lesz ő a legjobb 5 keménypályás teniszező között"), hogy jelen időben értendő, és máris kezdtem szitkozódni, de azért gondolom "all time" értette, így feleslegesen nem csináltam magamból hülyét szerencsére. "

Akkor máris kezdhetsz szitkozódni, mert természetesen a JELEN teniszre értettem, és kis módosítással tartom is.
A kis módosítás meg annyi, hogy 5 helyett 4, tehát sztem saját korában sosem lesz a 4 legjobb keménypályás játékos között. Sztem Fed, Djoko, Póni és Davydenko is jobb keménypályás plaja nála, de még ha a kiöregedőkkel (Fed, Davy) számolunk, akkor is jönnek az új generációból olyanok, akik jobbak lesznek e borításon (Raonic).

És mielőtt az eredményeivel vágnál visszam úgy vélem, Nadal ezeket az eredményeket nem elsősorban a keménypályás játékának köszönheti, hanem a szokásos fizikumának és mentális erejének.
A legnagyobb keménypályás meccseit sosem azzal nyerte, hogy jobb keménypályás tenisszel rukkolt elő, mint ellenfele, hanem agyilag szedte szét.

A tavalyi USO-n valóban elért egy csúcsot ezen a borításon saját magához képest, de azóta se járt közelében sem, és nagyon esetleges, hogy mikor működik épp két hétig ilyen jól a szervája. De Djoko sem emiatt vesztett ellene a döntőben. (Ráadásul elég lyukas mezőny volt, már ami a keménypályás játékosokoat illeti: vagy sérültek voltak (Póni), vagy maguk alatt (Davy, Fed).

397.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 15:53
 
 
   
 • A komment válasz erre: 396.
 • Turin
 • 2011.04.20. 14:49

Húhh, hát már ne is haragudj, de ez nagyon nagy böszmeség. Akkor én meg kijelentem, hogy Monaco és Montanes jobb salakos Fednél. Ja, hogy nem az eredmény számít? Akkor mi? Raonic jobb keménypályás Nadalnál??? Vagy Davy??? Nagyon nagyot csalódtam most, mert már-már elhelyeztelek téged egy magasabb szintre a kezdeti nehézségek után, de ez a kommented olyan mértékben hiteltelenné tett most a szememben, hogy azt nem tudom kifejezni. Esetleg szívesen várom a többiek véleményét, de speciál tőled nagyon régen olvastam már ekkora badarságot. Úristen. Remélem módosítasz majd ezen.

398.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 15:54
 
 
   

Turin, ezt biztos, hogy te írtad, vagy valaki a nevedben lépett be?

399.
 • Elessar
 • 2011.04.20. 17:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 397.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 15:53

Sztem se lesz Nadal sose a legjobb keménypályás a mezőnyben, de nehéz olyat kijelenteni, hogy ezeknél, meg azoknál jobb-e. Jelen pillanatban Rafa Nadal a világ legjobb teniszezője, a világelső, aki USO-n címvédő pl.
Nekem az a véleményem, hogy keménypályán a saját korosztályának több tagja is (Murray, DelPo, Nole) csúcsformájukban bármikor képesek elkapni Rafa-t keménypályán GS-eken, ez eddig is így volt, ezután is így lesz(Fed korosztályáról most nem beszélek, mert nem akarok sértődést). Ettől még Rafa lesz minden idők egyik legjobbja, s biztos vagyok abban is, hogy fog még keménypályás GS-t nyerni, mert a játékát már olyan szintre emelte ezen a borításon is, amelyikkel jó formájában kiemelkedik

400.
 • Elessar
 • 2011.04.20. 17:35
 
 
   

Bár a sose-t visszavonom, mert Rafa bőven fejlődhet még játékban

401.
 • raffaforever
 • 2011.04.20. 18:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 399.
 • Elessar
 • 2011.04.20. 17:33

én is azt mondom rafa nem keménypályás teniszező! az visszavonhatalanul igaz minden idők legjobbja (és nem is fogják talán soha sem megjözelíteni) salak pályán! és azt a rafát nem tudom fogjuk e még látni amit a us openen müvelt de nehezen hiszem.
ihletett 2 hete volt , jó sorsolás,uj müködő szerva- minden klappolt és ezt már nem vehetik el tőle.
ezért ha nehezen is értek vele de de most turin nem írt hülyeséget .

402.
 • Turin
 • 2011.04.20. 18:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 397.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 15:53

Én írtam. Rafain, mielőtt böszmézni kezdesz, gondold már át, hogy miről beszélek. Rafa mivel nyerte a 2 keménypályás GS-ét? Azért, mert jobb keménypályán, mint Djokovic, meg Davy? Vagy mert jobb, mint Federer? Dehogyis. Mert az egyik legjobb versenyző, pariban Feddel, és magasan Davy fölött.
De ha pusztán a keménypályás tenisztudást nézzük, engedd már meg, hogy Davyt fölé helyezzem, minek folytán a 6-4-es (vagy 5-ös) H2H-ja abból áll, hogy keménypályán valami 6-1-re áll ellene.
Mint ahogy kijelenthető, hogy Rafa ma a legjobb salakos, és sokkal jobb salakos, mitn Fed, ugyanúgy kijelenthető az is, hogy Davy meg jobb keménypályás, mint Rafa. Csak sokkal-sokkal rosszabb versenyző.

403.
 • Turin
 • 2011.04.20. 18:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 401.
 • raffaforever
 • 2011.04.20. 18:06

Rafa minden idők legjobb salakosai között tartható számon, de nem lehet kijelenteni róla, h minden idők legjobb salakosa és punktum.

404.
 • Turin
 • 2011.04.20. 18:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 400.
 • Elessar
 • 2011.04.20. 17:35

Sztem meg már bőven semmiképp nem fejlődhet. Túl van a zeniten. illetve max. ott van még a végén.

405.
 • idoaranyos
 • 2011.04.20. 19:53
 
 
   
 • A komment válasz erre: 402.
 • Turin
 • 2011.04.20. 18:38

Davy nagyon jó versenyző. Csak a 7 győzelemig tartó 3 szettes viadalok nem az ő stílusának, tudásának vannak kitalálva. A 20 per 26-os győzelem döntő arány igen impozáns.

406.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 20:34
 
 
   

Hát akkor most nagyon nem értek egyet veletek. Eleve én teljesen mást gondolok magáról a teniszről, illetve nemcsak arról, hanem összességében a sportról. Én azt vallom, hogy ha egy teniszezőt összességében kielemzünk, akkor abba beletartozik minden: az elért eredmények, a tenisztudás, a szorgalom, a mentális adottságok, a fizikum, a versenyzői készségek, nagy riválisok elleni elért eredmények. Szerintem ezeket különszedni nagyon nagy badarság. Én ezt vallom. És kiegészíteném azzal, hogy a jelenlegi top 5-öt (Rafa, Djoko, Fed, Potro, Murray) komplexen kell nézni, nem leegyszerűsítve keménypályára, salakra és fűre. Csúcsformájukban bármilyen borításon kiemelkedő teljesítményre képesek. Jó, oké, lehet kötözködni, hogy például Murray mit tud felmutatni salakon, vagy éppen Potro füvön, de ettől még nagy baromságnak tartom külön leredukálni keménypályára. És az milyen baromság már, hogy az eredményektől vonatkozzunk el. Rafa megnyerte már mindkét keménypályás GS-t, Davy mit tud felmutatni? Vagy Murray? Potro is csak 1 GS-nél tart. Ezekkel nem szabad érvelni, de azzal igen, hogy Davy 6-1-re vezet hardon? Rafa is vezet Fed ellen keménypályán a szabad ég alatt. Mégsem mondom, hogy Rafitó jobb keménypályás. Az a baj, hogy teljesen súlytalan, amit írtatok, Rafa csúcsformájában a jelenlegi mezőnyből egyedül Djoko tudná elkapni hardon. Davy-t szanaszét verné bombaformában, és nem csak a mostani Davy-t. Potro 2 szett után kiköpné a tüdejét, elesne a saját hosszú lábaiban. Rafa jelenleg világelső, Djokóval karöltve a legjobb teniszező most (Fedet 6-3,6-2-re veri már hardon), és ezek után azt írni, hogy nincs a korosztályában (Figyelem! A korosztályában, amelybe Fed mégcsak bele sem tartozik) a legjobb 5 között, az hatalmas nagy blődség. Semmilyen értelmes érvekkel nem tudjátok ezt alátámasztani. Egy, a levegőben lógó, orbitális baromság, melynek most Turin a szerzője. Felőlem végigkérdezhetünk bármilyen elfogulatlan szakértőt bárhol, mindenki azt fogja mondani, hogy ez egy kapitális csacsiság. Szegény Nadal...Ha tudná, hogy Raonic, Davy és Murray jobbak nála. Szerintem meg Roddick sokkal jobb Federernél, igaz, hogy az eredmények pont nem ezt támasztják alá. Úristen...

407.
 • raffaforever
 • 2011.04.20. 20:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 406.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 20:34

szerintem rosszul látod a dolgokat,ezt én mondom aki eléggé elvakult rafás.
itt arról szól a fáma és turin megmondta a frankót rafa a hatalmas versenyzői adottságainak-és nem elsősorban a teniszének-ez csak hardra vetítem ki köszönheti a győzelmeket.
az ausztrál open döntőt egyértelmü hogy federer vesztette el-egy élő halott rafa ellen.
a tavalyi us open az kilóg a sorból mert ott tényleg egy átszellemült igazi hardos rafa volt -de azt azóta se látjuk.
azért rafa játéka ezekkel a pörikkel salakra no meg a 2. heti lelassult wimbledonra van kiélezve!
de ezzel semmi baj, rafa nyejen még 4-4 párizst meg wimbledont akkor a hardokat vihetik mások-:)

408.
 • raffaforever
 • 2011.04.20. 21:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 403.
 • Turin
 • 2011.04.20. 18:38

ezt pedig nyugodtan kijelenthetnéd -főleg a 7. m.c.-után punktum-:))

409.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 21:03
 
 
   
 • A komment válasz erre: 407.
 • raffaforever
 • 2011.04.20. 20:58

Hozzáértésed nulla:) Bár ezt már megszoktuk. Öreg, most komolyan, tegyük félre, hogy ki Rafás és ki nem (arról nem vagyok meggyőződve, hogy te ezer százalékig Rafás vagy, inkább csak amolyan igazi divatdrukker, de ezt most hagyjuk). Olyan szinten sok sületlenséget hordasz össze általában, hogy az komolyan mondom zavar. Eddig toleráltam a sok zöldséget, de már idegesít ez a "Salakszemlélet" (én neveztem el annak), ami árad belőled.

410.
 • iCreator
 • 2011.04.20. 21:04
 
 
   

Szerintem Rafa közelében nincs egy fullos Davy-nak hard-on, de ezt főleg a 2 nyert szettre menőre értem, bár hard GS-en még sosem akadtak össze, ott mindig Fed végezte ki Davy-t, ott már lehet nem bírta volna kondival meg fejjel az orosz, de ott is őt tartanám esélyesebbnek. Valamiért bejön neki Rafa játéka, annak ellenére hogy a spanyol magasra pörget, az amúgy nagyon alacsony Davy nagyszerűen kezeli őket. Szerintem a 6-1 magáért beszél, régen is és újabban is megverte Nadal-t, vagyis a régi és új Rafát is. Talán az usos Nadallal nem bírt volna egy fullos Davy, de olyan gyanítom nem lesz több, főleg kiváló szervával nem. Nem kell nekem esni, ez csak az én véleményem, szerintem Davy nagyon sokáig jutott volna a hard GS-eken, de rendre mindig Fed-del akadt össze, akinek meg bejön az orosz játéka. Szerintem, ha a labdába való beleállás gyorsaságát nézzük, abban nincs gyorsabb Davy-nál. Eszméletlen gyorsan és laposan játszik, nagyon korán üti a labdákat és alig nyes. Ezzel rendre meg tudta fogni Rafát. Félő sose látjuk már azt a Davy-t, már 30 éves ő is.

411.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 21:07
 
 
   

Na azt hiszem, ennyi sületlenség után rám fér egy kis pihenés. Pár személy itt annyi elképesztő butaságot hord össze...Sajnos Turin is felvett megint egy olyan álarcot, ami nem szimpatikus nekem. Ez az a tipikus "Nadalt mindig negatívan feltüntetni álarc". Nadalt bármit megnyerhet, (most éppen egy adott tornát zsinórban hetedszer), abban is csak negatívumok lakoznak. A következő szint az szokott lenni, amikor komolyabban elkezdjük sértegetni egymást.

412.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 21:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 410.
 • iCreator
 • 2011.04.20. 21:04

Lol, már végig sem olvasom:D Kik írogatnak ide? Hívjunk már ide egy szaktekintélyt, akiből nem csak a szar ömlik emberek. Méghogy Davy jobb Nadalnál. Ti tényleg nem érzékelitek azokat a sületlenségeket, amiket leírtok ide? Oké, hogy nincs semmi következménye, de azért teljes mértékben nem kéne hiteltelenné válni.

413.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 21:10
 
 
   

A 15-8 is magáért beszél:D Idáig még eljutottam a kommentben.

414.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 21:12
 
 
   

Na akkor most hozzon nekem valaki egy statisztikát arról, hány éve teniszezik Davy, és hányszor kapott ki Fedtől hard GS-en összesen. Ráadásul láttam azokat a meccseket, 1, de maximum 2 alkalomtól eltekintve bárki kivégezte volna az oroszt a top 5-ből.

415.
 • raffaforever
 • 2011.04.20. 21:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 409.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 21:03

ja lehet de nekem meg egy vicc jut az eszembe erről-amikor rosszul felmegy az autós a sztrádára és konstatálja -jé ennyi hülyét mind szemben megy a forgalommal-:)

416.
 • brewer
 • 2011.04.20. 21:17
 
 
   

Hát egyelőre az van Robinnal, amitől tartottam h lesz: kizúgott Dodig ellen...

417.
 • raffaforever
 • 2011.04.20. 21:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 416.
 • brewer
 • 2011.04.20. 21:17

ennek szívből örülök...

418.
 • brewer
 • 2011.04.20. 21:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 417.
 • raffaforever
 • 2011.04.20. 21:20

Én nem. Azért nem árt, ha van ellenfél, Rafának sem...

419.
 • raffaforever
 • 2011.04.20. 21:31
 
 
   
 • A komment válasz erre: 418.
 • brewer
 • 2011.04.20. 21:27

majd lesz a döntőben ferrer -kell az 500 pont ha már elindult .
na jön az el classicó vamos barca!

420.
 • iCreator
 • 2011.04.20. 21:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 413.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 21:10

Csak salakon vezet, ez önmagáért beszél, ezért nem tud sose meghatni a 15-8. Engem a 16-9 tud meghatni. Én nem állítottam, hogy Davy jobb teniszező, összességében Nadal fényévekkel jobb, de ha szigorúan hard-ra vetítjük, valamint figyelembe vesszük azt a jelenséget, hogy egy-egy játékosnak bejön a játéka egy bizonyos játékosnak, akkor úgy érzem részemről teljesen jogos, hogy Davy-t jobbnak találjam hard-on.

Szerintem nem kéne erőltetned, hogy ha valamivel nem értesz egyet, akkor az egyből böszmeség meg butaság, meg hogy akkor a másik már biztos nem ért hozzá. Nem tudom milyen alapon hiszed, hogy te jobban értesz hozzá, mint raffaforever, vagy bárki más. Szerintem bölcsebb lennél, ha annyit írnál, hogy te ezzel nem értesz egyet, te másképp érzed/látod, amivel nincs is semmi baj. De, hogy lehülyézni/butázni/böszmézni a másikat csak azért, mert te nem értesz egyet...az szerintem olyannak minősít téged, ami szerintem nem vagy, legalábbis nem hiszem, hogy olyan lennél.

Azt sem értem, hogy mi a gond azzal, hogy Rafa rengeteg eredményét a fizikai adottségáival és versenyzői képességével ért el, és kevésbé a teniszével, ráadásul ezt más Rafás is belátja. A lényeg hogy hatékony, hol van az megírva, hogy az nem jó. Az újabb korosztálynak már inkább Rafa játéka jön be, a pályák lelassultak, óriási előnyt jelent már a fizikum, a gyorsaság, kevesebb technikai tudással is el lehet már érni hatalmas eredményeket. Nagyon sok "szaktekintély" megmondta egyértelműen, hogy a tenisz óriási mértékben változott, már a 90-es évekhez képest is. Sampras, Agassi, Wilander, McEnroe és Federer is egyöntetűen azt nyiletkozta: "Tennis has become extremely physical". A tenisz fizikális részében Nadal toronymagasan vezet (Djoko 2.0 viszot elég közel most hozzá,sőt) és nem tudom miért gáz azt beismerni, hogy Rafa ennek köszonheti sikerei zömét. Salakon olyan kegyetlenül kitűnik ezzel a fizikális előnnyel, hogy én viszont kijelentem neked, hogy szerintem már ő a valaha volt legjobb salakos, de ha még nem is ő, akkor igen hamarosan ő lesz, hiszen még rengeteg salak eredménye lesz. Viszont engedtessék meg: A top hard-osoktól (Fed, Sampi, Agassi stb)szerintem még fényévekre van. Ahhoz még kéne egy 8-10 hard GS, hogy másképp gondoljam. Azzal viszont ő lenne a GOAT :)

Gyerekkorától kezdve ezen fizikális előnyeire hegyezték ki a játékát, s még igen okosan átállították a bal kezére a játékot, ami nélkül állítom, hogy fele ennyi eredményt sem ért volna el. Ilyen szemszögből kijelenthetjük, hogy a lehető legokosabban és leghatékonyabbal lőtték be a teniszét Rafának.

Én viszont fenntartom, hogy ilyen-olyen mértékben változhat a véleményem, hisz Rafa tenszkarrierjének legjobb 2-3 éve előtt áll, kezdve 2010-től. Ha az égiek őt szánták a GOAT-nak, akkor most kell halmoznia a GS-eket, minden adott neki: hozzá képest gyenge mezőny, csak Djoko 2.0 van neki ellenfél, sajnos Fed meg hanyatlóban van.

421.
 • JMDP
 • 2011.04.20. 21:51
 
 
   
 • A komment válasz erre: 418.
 • brewer
 • 2011.04.20. 21:27

Én sem, mert bírom a vérívót, kivéve amikor Delpoval játszik:-)
Huhh, Pico meg mit művelt? Talán kicsit sok a videójáték...

422.
 • JMDP
 • 2011.04.20. 21:57
 
 
   
 • A komment válasz erre: 419.
 • raffaforever
 • 2011.04.20. 21:31

Valahol azt olvastam, hogy ezeket a pontokat csak augusztusban kapja meg, Washington után.

423.
 • JMDP
 • 2011.04.20. 23:43
 
 
   

Te jó ég, micsoda csata! Még 15 perc!

424.
 • Elessar
 • 2011.04.21. 01:30
 
 
   

HALA MADRID!!! Köszönjük José!

425.
 • JMDP
 • 2011.04.21. 10:46
 
 
   
 • A komment válasz erre: 424.
 • Elessar
 • 2011.04.21. 01:30

Azért Di María és Marcelo is nagy érdemeket szerzett:-) De ezt igazán Mourinho taktikájának köszönheti a Real! A nagy ünneplésben aztán sikeresen összetörték a kupát...
http://www.origo.hu/sport/focivi...

426.
 • Replica
 • 2011.04.21. 12:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 403.
 • Turin
 • 2011.04.20. 18:38

Fedről sem lehet kijelenteni, hogy minden idők legjobb füves, vagy keménypályás játékosa, még viccből sem! Előbbiben Tehát neki egyetlen egy olyan talaj sincs, amelyikre azt lehet mondani, hogy a legjobb. Rafának a salak ilyen, mert olyan eredményeket ért el rajta, mint senki más.

427.
 • Replica
 • 2011.04.21. 12:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 402.
 • Turin
 • 2011.04.20. 18:38

LoL! Davy sehol nem jobb Rafánál, egy-két keménypályás mastersen megverte, ez semmi. Majd ha Davidkának lesz legalább egy keménypályás GS-e akkor azt mondom, hogy csókolomot köszönhet Rafának.

428.
 • Replica
 • 2011.04.21. 12:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 411.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 21:07

A doki végső elkesredésében kezdte ki Rafát, ami abból táplálkozik, hogy ráeszmélt, Fed már sehol nem fog nyerni GS-t.

429.
 • Replica
 • 2011.04.21. 12:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 420.
 • iCreator
 • 2011.04.20. 21:40

15-8 az még nem végleges szám. Keménypályán ebből 4-4-re állnak, előbb nézz utána, nehogy hüyleségeket beszélj.

A te kedvedért
15-8

Kemény: 4-4
Salak: 10-2 Nadal
Fű: 2-1 Fed

Csak füvön vezet Fed, sehol máshol!


431.
 • Dobs
 • 2011.04.21. 13:22
 
 
   

Lényegében annyi történt, hogy Federer játéka visszaesett egy kicsit.
Épp annyit, hogy Rafa tudott salakon kívül máshol is nyerni GS-t.
aztán mostanra még visszaesett a játéka, így már Djoko is meg tudja verni.
Vajon mi lesz a következő lépcső lefelé?

432.
 • brewer
 • 2011.04.21. 13:33
 
 
   

A hsz-ek számából úgy ítélem meg, h alaposan körbejártátok ezt a témát, (elolvasni nem olvastam el őket, ugyanis automatikusan kikapcsol az agyam, ha olyanokat látok, mint "Rafa a salak és minden egyéb királya, és Fed csak a szerencsének...", illetve, hogy ha "Rafa eljutott volna a keménypályás tornákon is a döntőkig...").

Szóval haladjatok tovább, a további ebben a témában született hsz-eket törlöm.

433.
 • Rafain
 • 2011.04.21. 14:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 432.
 • brewer
 • 2011.04.21. 13:33

Kedves tőled, hogy szokás szerint csak arra asszociálsz, amit Fedről leírtak, de azt valahogyan elfelejtetted észrevenni, moiszerint Turin úgy gondolja, Rafa nincs az 5 legjobb keménypályás között JELENLEG ÉS A SAJÁT KOROSZTÁLYÁBAN. A saját korosztályából senki nem nyert nála több GS-t kemény pályán, úgyhogy ez érdekes. Ja, és ezt azzal magyarázza, hogy nem keménypályás (LOL) tenisszel nyerte a címeit, hanem csakis a mentális adottságaival. Ezek után nem kell tovább ragoznom mennyire hiteltelenné vált a számomra a többiekkel együtt, akik még helyeselnek. Ritka vicces fórum ez. Személy szerint azt még meg kell jegyeznem, hogy a legviccesebb és hozzá nem értő véleményeket itt szoktam olvasni a legnagyobb mennyiségben, de azért egy bizonyos szint alá nem gondoltam, hogy lesüllyedünk. Úgyhogy örvendek, hogy ebből az egészből megint csak annyit sikerült észrevenned, hogy "Rafa a salak és minden egyéb királya, és Fed csak a szerencsének...", illetve, hogy ha "Rafa eljutott volna a keménypályás tornákon is a döntőkig...". Már meg sem lepődöm, de nyugodtan moderálj csak ezért is engem, a többi szaktekintély blődségeit meg hagyd majd bent nyugodtan.

434.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 14:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 420.
 • iCreator
 • 2011.04.20. 21:40

na igen ez a 0 hozzáértés nem esett jól tőle ,de ő eléggé indulatos ezért remélem nem gondolta komolyan-:)
egyébként veled megint csak egyetértek ,azon is kár vitatkozni rafának nem fekszik a játéka az davidenkó-a számok nem hazudnak ,ezért kár is azon lovagolni!meg miért nem lehet belátni hogy rafának nem a hard a kedvenc felülete ,a fedettpályát nem is említem.
na de haladjunk tovább jó meccsek várhatóak ma ,ferrernek is nyitott az utja megint könnyen összejöhet az álom döntő.
giraldó egy bombázó kiváncsi leszek hogy megtudja e szorítani rafát.
melczer -montanes jónak igérkezik ,és egy nagy csemege a nap meccse almagró davi!

435.
 • Replica
 • 2011.04.21. 15:31
 
 
   
 • A komment válasz erre: 431.
 • Dobs
 • 2011.04.21. 13:22

Rafa verte a top Fedet is keménypályán, sima kettőben Miamiban és Dubaiban is. Nagyon gyenge érv az, hogy Rafa csak azért nyert hard gs-t, mert Fed visszaesett, 2009-ben egy kiválófedet győzött le az Auson. Nektek persze ez fáj, és ha az érzékeny lelketeknek az tesz jót, hogy magatoknak is hazudtok, ám legyen, de minket ne hülyítsetek.

436.
 • Replica
 • 2011.04.21. 15:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 434.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 14:23

Te akkor ökörsékete tudsz beszélni, hogy a fal beleremeg.

437.
 • Elessar
 • 2011.04.21. 15:34
 
 
   
 • A komment válasz erre: 433.
 • Rafain
 • 2011.04.21. 14:00

Nem akarok beleszólni, de nem lehet hogy megint túlreagálod a dolgokat???

Amúgy mit szólsz a spanyol kupához? :) Ilyen elszántságot, akaratot ritkán látni futballpályán, mint amit tegnap a Realosok hoztak.

438.
 • Elessar
 • 2011.04.21. 15:41
 
 
   
 • A komment válasz erre: 434.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 14:23

Monfils kettőben verte Ricsárdot, kíváncsi leszek Rafa ellen mire megy a bohóc.
Sztem Ferrer döntőzni fog megint, habkönnyen verte Hanescu-t, míg Melzer már bukta is az első szettet Montanes ellen

439.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 16:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 436.
 • Replica
 • 2011.04.21. 15:32

ha te mondod akkor ez dicséretnek veszem -lol

440.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 411.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 21:07

Rafain, egész egyszerűen ez a véleményem.
Most komolyan, te el sem tudod képzelni, hogy más értelmes embernek lehet tőled eltérő látásmódja? Miért kell rögtön ilyen baromságokkal jönni, mint felvett álarc, tb.?
Elhiszed, hogy tőled ez számomra ugyanolyan sértő, feltéve ha vitapartnernek akarlak tekinteni, hogy rögtön valami hátsó szándékot, meg mindenféle nyakatekert okokat kell kitalálnod arra, h miért fogalmazok meg valamit, ami neked nem tetszik?
Ne akard már, kérlek, hogy egy vállvonással átlépjek a te gondolataidon is (mint Replicáén), mert odáig viszed, hogy ne tartsam semmire.

441.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 405.
 • idoaranyos
 • 2011.04.20. 19:53

Tudom, hogy Davy nagyon nagy százalékban nyeri a döntőket (gyakorlatilag az egyik legjobb százalékban), de úgy vélem, a versenyzői adottságokhoz a 3 nyert szettre menő maior tornák is hozzátartoznak, nem is kicsit, és azért nem véletlen, hogy Davy mindig akkor bukik be az ilyeneken, amikor már titkos favoritként kezdik emlegetni.

442.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 16:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 437.
 • Elessar
 • 2011.04.21. 15:34

nem semmi volt -murinhó taktikailag elképesztő ,pedig nem a realnak drukkoltam de jobbak voltak ,pepe előretolása volt a kulcs a középpályára teljesn megfogták a barcát.
most lesz igazán érdekes a bl meccsek..
ez a giraldó üt mint a bolond de sokat hibázik,a bohóc ellen érdekes lesz a meccs.

443.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 406.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 20:34

"nincs a korosztályában (Figyelem! A korosztályában, amelybe Fed mégcsak bele sem tartozik) a legjobb 5 között, az hatalmas nagy blődség. "

A korosztályába én Fedet is beleértettem természetesen, talán helyesebb lett volna érát írni, de azt gondoltam, a felsorolásból azért világos volt (hisz Davyt is odavettem), hogy mire gondolok.

444.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 442.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 16:07

Régi vágású madridistaként természetesen örültem az eredménynek, de néhány megjegyzés:
- a meccs tragikusan szar volt, csak úgy, mint a múlt heti
- ma a focit a Barca játssza
- a Real játékosállománya egyáltalán nem szimpatikus, sem az, amit játszanak
- Mourinhot nagyon bírom, és azt gondolom, megtalálta az egyetlen létező ellenszert a Barca játékára. A Barcát játékos focival lehetetlen legyőzni, csak ezzel a rombolással lehet, amit a Madrid művelt. És nem Mourinho hibája, hogy most ez a REal nem túl szerethwető, ő egyszerűen a leghatékonyabb és legideálisabb megoldást keresi, és rátalált.
Ettől függetlenül elég szar, hogy sajnos a Barca csodafocijára ez a helyes válasz.

445.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 414.
 • Rafain
 • 2011.04.20. 21:12

"Na akkor most hozzon nekem valaki egy statisztikát arról, hány éve teniszezik Davy, és hányszor kapott ki Fedtől hard GS-en összesen. Ráadásul láttam azokat a meccseket, 1, de maximum 2 alkalomtól eltekintve bárki kivégezte volna az oroszt a top 5-ből."

Ne bolondozzál már, nem következtethetsz egy Federerrel való meccsből arra, hogy pl. Tsongával, Djokovic-csal, vagy épp Nadallal mit játszott volna Davy. Ez meg részedről csőtlásá és nevetséges.
Számtalan GS-en volt olyan, hogy Davy ellenállhatatlan formában gázolt át a mezőnyön, egészen Fedig. Ahol játszott egy siralmas meccset, ahol Fed vagy könnyed játékkal, vagy néha még ő is aznap épp szenvedve, de szinte izgalom nélkül verte, annyira maga alatt volt az orosz.
Egyszerűen be van oltva Fed ellen, volt a múltban (főleg 2006 táján) néhány kemény meccsük, amelyeket rendre Fed nyert az egészen kiváló Davy ellen, amit azóta se tudott kiheverni az orosz, és Fed ellen azóta is képtelen játszani. Egyedül a 2009-es VB-n láttam ezt másképp.

Egészen nyugodt lehetsz, hogy ha Davy nem Feddel fut össze rakás GS-en, több döntője is lett volna, amelynek behúzási hatékonyságáról az ő esetében már korábban írtunk.

446.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 433.
 • Rafain
 • 2011.04.21. 14:00

"Ja, és ezt azzal magyarázza, hogy nem keménypályás (LOL) tenisszel nyerte a címeit, hanem csakis a mentális adottságaival. "

Csúsztatsz.
Azt írtam, a versenyzői adottságaival nyerte őket, amibe beletartozik a mentális adottságok, a fizikum, de még a jó taktikai érzék is (ki ellen mit játsszon).
De hogy nem elsöprő keménypályás tenisszel, az biztos.

447.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 16:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 444.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:11

mivel az egója az egeket ostromolja murinhónak-és mint tudjuk a 3. csapatával hajt a b.l. sikerre -ez senkinek nem sikerült még -mindent be fog vetni az tuti.
és csak a tegnapi játék az amivel lehet esélyük a barca ellen csipni, rugni az ellenfelet ,kihozni a sodrából-nem szimpi de eredményes.
csak egy amitől tarthat hogy nem spanyol bíró lesz ,és ea tegnapi rugdósódás után ,félő hogy nem hogy 10 ,hanem 9 -en fejezhetik be a játékot-:)

448.
 • Elessar
 • 2011.04.21. 16:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 444.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:11

Nem nekem írtad, de én is válaszolok rá:

1. Azért ez a meccs sokkal jobb volt a bajnokinál. Több helyzet volt, nagyobb izgalmak, igaz nagyonn favágás is
2. A focit a Barca játsza a legjobban 6-7 év óta(Rijkaard óta), de idén a Real mindenkit leoktatott a pályáról a Barca-n kívül, legyen az Milan, Ajax, vagy éppen a Spurs a BL-ben pl.
3. A Real játékosállománya hosszú évek óta a legszerethetőbb egy-két kivételtől eltekintve, de ők is inkább az alattomosságuk miatt (Pepe és Ramos agyelborulásai)
4. Nem csak Mourinho játszik így a Barca ellen, hanem az összes gondolkodásra képes edző is. Az utóbbi években BL-ben Mourinho csapatain kívül (Chlesea,Inter) a Manchester és a Liverpool is védekezve verte meg a Barca-t. Aláírom, hogy nem szép, de ez az egyetlen mód rá. Utoljára végig nyílt játékkal csak a Zidane, Ronaldo, Figo, Raúl féle csapat tudta legyőzni a Barcelona-t 4-2re. Jó meg volt egy Schuster idejében 4-1, de az egy morálisan szétesett Barca ellen volt.
Azóta nem lehet, nem szabad kinyílni ellenük.

449.
 • Elessar
 • 2011.04.21. 16:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 442.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 16:07

Kötelező volt Pepe feltolása LAssana hiányában. Iszonyatos potenciál van ebben a csapatban, tele fiatal, még fejlődőképes játékosokkal (Di Maria, Özil, Benzema, Marcelo). 1-2 évet adjunk José-nak, fog még a Real javulni játékban is ebben biztos vok!

450.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 447.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 16:25

Jó, mondjuk azon nagyot röhögtem, amikor Villa egy apró szabálytalanságtól elkezdett fetrengeni, két madridos felrántotta a földről, erre meg elkezdett kapálózni, hadonászni dühösen. Ha annyira rohadtul fájt volna, biztos nem lett volna energiája erre, iszonyú nagyot akart színészkedni. :D Azon nagyot jót szórakoztam.
Villa amúgy is szar volt tegnap, azt hittük, a félidőben lecserélték, erre a 90. perc körül megláttuk a pályán. :Dhaverokkal

451.
 • idoaranyos
 • 2011.04.21. 16:30
 
 
   
 • A komment válasz erre: 441.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:04

Csupán Davyt védtem,summásan leírni róla, hogy rossz versenyzői adottságokkal rendelkezik az erős. Ha nem lennének jó adottságai sehol se verné meg Nadalt.

452.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 448.
 • Elessar
 • 2011.04.21. 16:25

"3. A Real játékosállománya hosszú évek óta a legszerethetőbb egy-két kivételtől eltekintve, de ők is inkább az alattomosságuk miatt (Pepe és Ramos agyelborulásai) "

Ok, ez tényleg túlzás volt, h nem szerethető, csak nálam még nem értek be a szimőátia listámon. Mondjuk nekem még mindig a Raul - Figo, Zidane - Helguera fémjelezte csapat a kedvenc összeállítás.
De Özil vhogy nem szimpi (bár még változhat), Pepevel még az utcán összefutni is félnék (hozzátéve, hogy nagyon hatékony), Benzemát nem csípem... hm.

453.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:34
 
 
   
 • A komment válasz erre: 451.
 • idoaranyos
 • 2011.04.21. 16:30

Oké, igazad van. Én Davyt mindig szerettem (már 2005-ben is, amikor Rafi még csak salakon volt tényező), csak vhogy csalódás volt, h sose tudta beváltani a GS-en hozzá fűzött reményeimet.

454.
 • Elessar
 • 2011.04.21. 16:47
 
 
   
 • A komment válasz erre: 452.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:32

Nekem a 2000es évek eleji Real volt a kedvencem(Raúl, Morientes,Amavisca,Redondo), én Raúl és RC miatt szerettem meg a Madridot, persze a Zidane-Figo fémjelezte csapat nagy kedvencem nekem is, de inkább az egyének miatt szerettem azt, nekem Zidane a valaha volt legnagyobb.

A maiak közül nekem pont hogy Özil és Benzema a két fő kedvencem(Marcelo és Casillas mellett) :DD
Özil ugyan tegnap játszotta le az évben tán legfosabb meccsét, ettől eltekintve egy zseni a srác. Olyan meglátásai, passzai vannak, olyan eleganciával kezeli a labdát, mint Zidane és Guti óta senki. Ha megtanulna egy kicsivel jobban bánni a jobb lábával és felszedne egy kis izmot, top 3 irányító lenne.
Benzema-t meg egy Lyon meccsen szúrtam ki magamnak, annyira megszerettem, hogy képes voltam francia bajnokikat nézni miatta. Zseniális a srác, tudom, hogy sokan szidták, én mindvégig kitartottam mellette, ha azt mondom, hogy Aranylabda kaliber, akkor azt totál komolyan mondom. PAto és Benzema az a két csatár jelenleg, akik sztem minden pénzt megérnek. José nagyon nehezen törte be, de megéri majd hidd el!

455.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 17:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 454.
 • Elessar
 • 2011.04.21. 16:47

na és kiket igazolt murinhó-carvalhó ,di maria ,özil,khedira,végül adebayor!
minegyik szinte alapember jó kivéve aa feketét,de a fontos gólokat meg ő rúgta.
na azért jó a real mert nincs mirinhóra semmilyen hatás vagyis nem enged beleszólást. egy kakát ki merne kihagyni ,tavaly mennyi rossz meccse volt és mégis játszott. de a kulcs hogy stabilizálta a védelmet -egy meccs kivételével .
könnyen lehet akár egy real -schalke döntő,tetszene raul a real ellen.

456.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 17:24
 
 
   

már nyomják almagróék ,ebből leeht egy jó meccs.davidenkó brutál kemény.

457.
 • idoaranyos
 • 2011.04.21. 17:44
 
 
   

Mellesleg most néhány Fedes, vagy lehet inkább egyszerűen Nadal nem szerető pont ugyanazt csinálja, amit a Nadalosok egy része tett Federer csúcsidőszakában. A közelmúltbeli Nadal eredményeibe nehezen lehet belekötni, ezért abba kötnek bele, HOGYAN, KIK ELLEN érte el ezeket. És egyébként kik verik meg, már amikor megverik, meg még kik vernék meg, ha nem olyanok lennének, amilyenek.

Hát kit érdekel, kik ellen és hogyan, meg ők beszariak, amikor Nadalt látják a háló túl oldalán stb., amíg a legfontosabb versenyekből ő nyeri a legtöbbet. Ha nem nyer majd annyit, akkor úgyis baj van.

Amíg hozza a salakot és a füvet plusz megnyer még néhány keménypályás versenyt, akkor ő van a topon. Ha valaki folyamatosan lesimázza a keménypályát, és füvön és salakon meg kontendör lesz, vagy néhány nagy versenyt még meg is nyer, ráadásként Nadalt ezeken a pályákon még néhányszor meg is veri, akkor meg az a teniszező lesz a topon.

Most legalábbis inkább arra lehet számítani, hogy keménypályán befogják a Nadal salakon/fűvön felhalmozott előnyét, mit arra, hogy valaki kiszorítsa őt ezekről a pályákról, főleg salakról.

458.
 • idoaranyos
 • 2011.04.21. 17:51
 
 
   

Nem mintha Nadal uralkodása olyan minden igényt kielégítően tökéletes lenne, mint ahogy azt az imádói láttatni szeretnék. Az ilyen 6 hónapokig nem nyerek versenyt, pedig indulok stílus, legalább annyira szívás, mint Federer időszakában az, hogy salakon nem nagyon tudott mit kezdeni Nadallal.
De most ő a király. Volt időszak, amikor Fed volt.

459.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 18:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 458.
 • idoaranyos
 • 2011.04.21. 17:51

mert azért hogy valaki világelső köteles mident nyenie? főleg ha (na itt jön a salakaszemlélet rafain után szabadon) salakkirály az illető! szerintem meg nem várható el tőle.teljesen rendben volt rafa eddigi versenyei - masters döntők kemény pályán ahol kikapott egy top formában lévő djokovicstól.
ahogy a fedeseknek sem kell a kardjukba dőlni ,ugy nekünk se .
még annyit az évek folyamán rafa a füves versenyek végére általában kiégett ,de azt nem kell magyarázni mi okból!

460.
 • Dobs
 • 2011.04.21. 18:19
 
 
   
 • A komment válasz erre: 445.
 • Turin
 • 2011.04.21. 16:17

Davy ötször kapott ki GS-en Federertől.
Ebből 1 RG

A többi Hard (2 Aus Open, 2 US Open)
Mindegyik elődöntő, vagy negyeddöntő

461.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 18:36
 
 
   

vamos spanyol armada-almagró top 10-es lett!
na nekem mindig ez a kép marad davidenkóról, aki egyik pillanatról a másikra összeomlik-de miért?

462.
 • Turin
 • 2011.04.21. 19:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 460.
 • Dobs
 • 2011.04.21. 18:19

Ezt minek kapcsán hoztad fel? Nem hinném, hogy bármiben is cáfolná valamelyik állításomat. :)

463.
 • idoaranyos
 • 2011.04.21. 19:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 459.
 • raffaforever
 • 2011.04.21. 18:15

Szerintem sem kell 'égni' egyikőjüknek sem, csak sok Nadalos lehetett volna akkor is úgymond elnézőbb a világelső hiányosságaival/problémáival, amikor a ranglistavezető kezdőbetűi RF voltak.

Szerintem nem várható el Nadaltól, hogy mindenhol Ő legyen a győztes, persze természetes, hogy elvileg elvárhatják, akik szerint a világelső egy külön létforma...

464.
 • Replica
 • 2011.04.21. 20:50
 
 
   

Az a legfontosabb, hogy Nadal Feddel vagy anélkül is megnyerte volna az USO-t, míg Fed sosem nyert volna Garrost, ha Rafával találkozik a döntőben!

465.
 • brewer
 • 2011.04.21. 22:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 433.
 • Rafain
 • 2011.04.21. 14:00

Jézusom Rafain, ezt most nem mondhatod komolyan?! Direkt azért írtam kettőt, mert az egyik egy tipikusan olyan érv, amit a fedesek hoznak elő, a másik pedig olyan, amit a rafások, és így egyik tábor se érezze magát kivételezettnek. És képes vagy ezek után ilyesmit leírni? Egyébként meg ebből a sok böszmeségől két sort olvastam el, az bőven elég volt nekem, nem vagyok mazohista.

Na jó, ez abszolút megerősített abban, h ezt a témát akkor most lezárjuk, nincs értelme tovább folytatni, most már csak egymás cseszegetéséről szól a dolog.

Nincsenek meccsek? Már megy Barcelona, inkább arról beszélgessünk. :)

466.
 • Dobs
 • 2011.04.22. 02:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 462.
 • Turin
 • 2011.04.21. 19:05

Erre írtam:
"Na akkor most hozzon nekem valaki egy statisztikát arról, hány éve teniszezik Davy, és hányszor kapott ki Fedtől hard GS-en összesen."

A te véleményedet pont hogy alátámasztja (legalábbis a Davigyenkóról alkotott véleményedet)

467.
 • Dobs
 • 2011.04.22. 02:46
 
 
   

Az még hozzátartozik a dologhoz (csak a gyengébbek kedvéért), hogy Rafával SOHA nem találkozott GS-en.

468.
 • Turin
 • 2011.04.22. 10:36
 
 
   
 • A komment válasz erre: 466.
 • Dobs
 • 2011.04.22. 02:44

Értem, bocs, az előzményét nem figyeltem.

469.
 • Rafain
 • 2011.04.22. 13:19
 
 
   

De jól játszik Rafa eddig.

470.
 • Rafain
 • 2011.04.22. 14:14
 
 
   

Nadal elképesztően jó játékkal verte Monfils-t 6-2,6-2-re. Tökéletes salaktenisz volt.

471.
 • raffaforever
 • 2011.04.22. 16:22
 
 
   
 • A komment válasz erre: 470.
 • Rafain
 • 2011.04.22. 14:14

most értem haza hát ezek meg első meccset játszatták rafával-érdekes .
vagy tudták hogy jön az eső.
a bohócból bohócot csinált-az eredményből annak tünik.
azért az nem semmi lenne ha barcelónát is behuzná 6 -szor !
áááá és a dodig -lopez győztesével játszik -a döntő tuti.
így végül is nem baj hogy elindult mert ilyen síma meccseken még kevésbé fárad el mintha edzene,na meg az az 500 pont is jól jön.

472.
 • Replica
 • 2011.04.22. 19:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 471.
 • raffaforever
 • 2011.04.22. 16:22

Rafa mondta meg, hogy mikor akar játszani.

473.
 • jowaldner
 • 2011.04.23. 08:20
 
 
   

Úgy tűnik, hogy Rafát nagyon feldobta C. Ronaldoék fantasztikus kupadiadala. Ha a Madrid a BL-ben is átlép a gránátvörös-kékeken, akkor sajna Nadal Rómában, Madridban és az RG-n is szárnyalni fog. Hala Barca&Fed&Dodig!

474.
 • raffaforever
 • 2011.04.23. 09:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 473.
 • jowaldner
 • 2011.04.23. 08:20

-:))))))

475.
 • raffaforever
 • 2011.04.23. 19:16
 
 
   

olyan szintü játékos mint dodig, akinek nem dadogott ma a játéka ,ritkán készteti rafát ilyen jó meccsre .mert színvonalában az volt mégha az eredmény tükör sima.
ma rafa elképesztően kemény volt és vesztett ugyan 2 adogatást de ,jól szervált.
salakon ez egy olyan szint amit nehéz még megközelíteni is bárkinek!
a holnapi meccsben csak egy veszély van ferrer sérülése de rafát nem szabad hogy elaltasssa.
közben a real a 2 . csapatával oktatja a valenciát -lol-

476.
 • Rafain
 • 2011.04.24. 18:18
 
 
   

Megvan Rafa 45. tornagyőzelme.

477.
 • Elessar
 • 2011.04.24. 18:37
 
 
   

Rafa egészen elképesztő, nagy grat neki!!
Mondjuk amíg Ferrer-ek, meg Monfils-ok a legnagyobb ellenfelei, addig oda lehet adni neki az elkövetkező 10 év salaktornáit is

478.
 • ihsv
 • 2011.05.22. 08:15
 
 
   

Ezt most találtam. Szomorú és mosolyogtató, de szívszorítóan benne van az elmúlás.

http://www.youtube.com/watch?v=_...

Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések