krumplicukor

2010. 09. 07. 18:44

Keddi történetek

Ma a férfiaknál a felső ág is túlesik a negyedik körön, így a nap végére kialakul az utolsó nyolc teljes mezőnye, míg a lányoknál már az elődöntőbe kerülés a tét.

A napot Tommy Robredo és Mihail Juzsnyíj meccse nyitja. Robredo jelenléte talán nagyobb meglepetés, mint Misáé, aki egész jó szezont tudhat maga mögött, járt már ennél előrébb is idén GS-en (Roland Garros, nyolc között), és 2006-ban pedig elődöntőt játszott itt, így nyugodtan mondhatjuk, hogy szeret és tud is a US Openen játszani. Robredo viszont nagyon küszködött az utóbbi időben, de úgy tűnik, hogy lassan kezd kijönni a gödörből, még akkor is, ha a tizenhat közé jutását az is segítette, hogy az előző meccsen Llodra sérülés miatt visszalépett ellene.

A Robredo - Juzsnyíj meccs győztese az elődöntőbe kerülésért a Sam Querrey -Stanislas Wawrinka meccs győztesével játszik majd (ki fogadott volna erre a sorsolás ismeretében?), ők este hét óra körül várhatóak majd, természetesen az Arthur Ashe-en. Wawrinka karrierje eddigi legnagyobb győzelmén van túl, Andy Murray-t búcsúztatta az előző körben, míg Querrey szépen, csendben fejlődik, és lassan senki sem fog örülni annak, ha szembetalálja magát vele a háló túloldalán. Kérdés persze, hogy Stanből mennyit vett ki az előző meccs, illetve, hogy a combsérülése mennyire jött rendbe, Samnél pedig hogy mennyire fogja tudni kezelni a közönséget, az elvárásokat, és a tényt, hogy akár az elődöntő sem elképzelhetetlen a számára.

Az első női meccs a Wawrinkáék után kezdődő Francesca Schiavone - Venus Williams találkozó. Az idei RG győztese az azóta eltelt időszakban nem igazán tudott a tornáira koncentrálni, és nem túl acélos eredményeket könyvelhetett el a nyáron, azonban úgy tűnik, hogy a US Openre újra összeszedte magát, és nagyon szép teniszt játszik. Venus pedig Venus, még mindig, így 30 évesen is.

Este tíz órától Fernando Verdasco és David Ferrer ütik majd a labdát a nyolcba kerülésért. Mindketten jó keménypályás játékosok, és úgy tűnik, hogy a US Openen mindketten kifejezetten jól játszanak, így meglepne, ha sima három szettes mérkőzést nézhetnénk meg. Az viszont nem lepne meg egyáltalán, ha öt szettes, kicsin múló meccset láthatnánk.

Az esti programot Samantha Stosur és Kim Clijsters kezdi meg. Stosur idén már járt GS döntőben (Roland Garros), és még előzetesen úgy vélték a szakemberek, hogy a US Open gyors borításán nem fog sok babér teremni a számára, egy nagyon izgalmas és színvonalas meccsen jutott túl Jelena Gyementjeván, és már a nyolc között van. Kim pedig a címvédő, és címvédőnek megfelelően haladt eddig magabiztosan előre.

A napot Rafael Nadal és Feliciano Lopez meccse zárja majd. A legutóbbi találkozót Feli nyerte (idén Queensben), ugyanakkor az eddigi két keménypályás meccsüket Rafa nyerte, és általában nem szokott túl nagy nehézséget okozni számára Lopez játéka. Nem számítok most se kiélezett küzdelemre, de a világelsőt így is, úgy is érdemes megnézni, mivel nagyon jól játszik eddig a tornán.

A teljes menetrend.

Mindenkinek jó szórakozást! :)

Szeretném látni az összes kommentet (244) utolsó 100 hozzászólás

109.
 • iCreator
 • 2010.09.08. 12:53
 
 
   
 • A komment válasz erre: 104.
 • Prest
 • 2010.09.08. 12:42

Igaz, szarul jött ki. Úgy alakult, hogy se Murray, se Potro, akik megszorongathatnák Rafát, míg Fed-nek jó pár szettet le kell játszania egy esetleges "álomdöntő" előtt, de ettől én még nagyon akarom, mert az akkor is Esemény. Én el tudom viselni, ha kikap Fed. Főleg, mert még 29 évesen is akar és ha úgy jut döntőbe, hogy átvergődik egy Söd-ön és Djoko-n, az igenis már igen nagy teljesítmény lesz tőle. És ha csak nem játszik majd kétszer 5 órát, úgy gondolom, hogy Rafának igen csak ki kell tennie magáért majd. Nem fogja olcsón adni Fed. Ez már szerintem tényleg a legutolsó alkalom, hogy vmi értelme legyen a döntőnek. Jöjjön csak.

110.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 12:55
 
 
   

"Federernél sokszor látni, hogy röpte közben elbizonytalanodik, rosszul készít elő. Ő is jól röptézik, ha bátran megy be és jól készít elő." Nézd meg a meccsek statisztikáit kérlek. minden meccsen többet volt hálónál Federer és hatékonyabb is volt. azért vannak statisztikák, hogy ne a megérzéseid domináljanak, hanem a valóság.

111.
 • erisen
 • 2010.09.08. 12:56
 
 
   

Nadal csak a 100%-os ziccerre megy fel a hálóhoz,a tutit befejezni,vagy akkor ha rákényszerül (pl.becsalják egy rövidítéssel).
Így nyilván a röptéi magas %-ban jönnek. Nem ügyetlen egyébként a hálónál,de azért ő nem olyan otthonos ott mint Fedó. Nadalnak a röpte nem fegyvere,hanem egy lehetséges mód pont befejezni a pontot ha épp úgy muszáj.
Fednél a hálózás,a röpte egy fegyver. Igen,néha kamura rohangál fel,nyilván a terhet átrakva az ellenfélre hogy "Úristen most el kell ütnöm Federer mellett",és sokszor be is jön. Nyilván ha 30-35ször szalad fel valaki egy meccsen,akkor több a hibázási lehetőség is. Szóval mondjuk ha nem menne neki az alapvonal játék,akkor megpróbálna taktikát váltani a röptékkel. Sőt,Fedónál már a pont lerövidítésében is közre játszik. Nem akar ő már feleslegesen 3 percet rohangálni egy 15-0-ért. Inkább felrohan fél perc után,ha ott a lehetőség.
Attól hogy Mekenró mondja,attól még nem kell nekünk egyetérteni vele.Ő ugyanolyan ember,ő is tévedhet,és beszélhet sületlenségeket.
Spec én nem is értek egyet vele ebben.

113.
 • seatly
 • 2010.09.08. 12:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 104.
 • Prest
 • 2010.09.08. 12:42

Az is lehet,hogy ma este Federer sima háromban nyer,vagy így veszít vagy egy nagyon durva 5 szettes meccset kell lejátszania.Az is lehet,hogy nem is Djoko kerül be az elődöntőbe,hanem Monfils.
Szóval nem értem miért kell előre temetni az egészet.Én 2 okból is nagyon szeretném,ha ő lenne a döntőbe:Az önbizalmán nagyot dobna,ha ismét ott lehetne,a másik,hogy Federeren kívül Nadalnak ellenfele a döntőbe más nem lesz...

115.
 • Prest
 • 2010.09.08. 12:59
 
 
   

Úgy játszik mint régen????????????????????? Én ilyet nem mondtam mert ez akkor hülyeség mint az állat....fényévekre van a régi önmagától, főleg amiatt mert sokkal hamarabb elfárad. 29 évesen egyáltalán nem ez a minimum már ne haragudj. Régen megcsinálta volna de ma már nem. Rafának a minimum amit Wimbyben csinált. Murray kritikán aluli volt ott is. Berdych? mint első GS döntős Fed kiverése után? Óriási ellenfél volt hallod... xD

116.
 • petamas
 • 2010.09.08. 13:00
 
 
   

Még ha Edberg mondta volna. Azért, mert néha felmegy a hálóra a tuti helyzetekben és beüti, még nem egy hálójátékos, soha nem is lesz az. Tudom, itt arról volt szó, hogy ebben jobb, mint Fed. De ebben a vonatkozásban értelmetlen. Egyébként nem jobb, de ez magánvélemény.

119.
 • petamas
 • 2010.09.08. 13:02
 
 
   

Egy kis hálójáték ízelítőül:
http://www.youtube.com/watch?v=B...

121.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:04
 
 
   

DE ÉN NEM MONDTAM B+!!!!!!!!!!!!! Nekem a saját mondataimmal gyere ne mások hülyeségeivel. Aki azt mondja, hogy 29 évesen ugyanúgy le lehet játszani egy tornát mint 24-25 évesen az nemes egyszerűséggel hülye.
Lehet, hogy 1-3 meccsig a régi önmagát idézi, de egész tornán már soha. A döntőben hulla lesz ha bejut, de sztem nem is fog.

122.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 121.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:04

1-2 meccsig akart lenni.

123.
 • iCreator
 • 2010.09.08. 13:06
 
 
   

Ki mondta, hogy úgy játszik mint régen ember? Már hogy mondhat bárki ilyet? Dobjak videot, hogy anno hogy mozgott meg játszott Fed? Nem mondom, hogy ég és föld, mert nem az, de a különbésg bőven elég ahhoz, hogy ne nyerjen itt, akár már Söd vagy Djoko ellen. Fogadd el, hogy Rafa már nem a top Fed-del fog játszani, de ezzel semmi gond nincs, egyszerűen így alakult.

Majd akkor fogod megérteni, amikor a Rafád már nem ugyanúgy fog mozogni meg játszni 29 évesen, mint most. Akkor majd mondogatni fogod, hogy bezzeg a régi Rafa. Ez a természet rendje.

És senkitől ne halljam, hogy ez Rafa esetleges győzelmének degradálása, mert nem az. Én csak azt kérem, hogy senki ne magyarázza be nekem, hogy ez régi Fed. Az igaz, hogy Fed a 29 évéhez és az utóbbi időkbeli önmagához képest meglehetősen jó, de a régihez ne hasonlítsuk. Hadd ne dobáljak most ide régi videokat.

Berdych, Söd, meg Murray mind szégyenletesen játszottak Wimbiben, ne hozd már fel. Hát nem röhej, hogy két noname (Haase, Pecsner) szorongatta ott meg Rafát? Hát hol volt ott mezőny? Berdych leadta élete játékát Fed ellen, azt ennyi.

124.
 • erisen
 • 2010.09.08. 13:07
 
 
   

Én nem mondhatok ellen McEnroe-nak?
Már hogyne mondhatnék? :-)
Bárki ellentmondhat neki.
Lehet más véleményem. Ennek semmi köze a tisztelethez.
Nézd meg,Wilander is mekkora teniszező volt,aztán néha olyat hülyeséget mond hogy majd' lefordulok a székről...
Ez nem azt jelenti hogy jobban értek hozzá,hanem azt hogy én nem úgy látom.
Semmi több.

126.
 • brewer
 • 2010.09.08. 13:10
 
 
   

Ó, ennél még jobb volt a történet, McEnroe Rafa valamelyik meccse közben kijelentette, hogy Rafa az egyik valaha volt legjobb röptés. Nem tudtam, hogy most sírva fakadjak, vagy inkább röhögjek egy jóízűt. Ez utóbbi választottam, de azért szegény Edberg és Sampi forogtak a sírjukban, azt hiszem ;) :D

Rafa a biztosakra megy fel, Fed meg nem csak azokra. Néha olyanokra is, amikre őrültség, de hát ő tudja. McEnroe meg öregszik, és sokszor hülyeségeket beszél ;) :D Minden tiszteletem mellett :)

127.
 • iCreator
 • 2010.09.08. 13:11
 
 
   

Minden meccsét láttam Rafának, kivülről fújom őket. Még mindig agyon pörgeti a labdát, csak a szokásosnál kevésbé. De garantálom neked, hogy Fed fonákjára már a szokásos magas pörgetés fog menni.

129.
 • petamas
 • 2010.09.08. 13:11
 
 
   

Fedeer játszotta a szerva-röptét és egye inkább játsza megint. Tiszta szerva-röptés játékos már nem él meg. Maradjunk annyiban, hogy Fed sokkal inkább röptéző játékos, mint Nadal, ezen vitatkozni értelmetlen. Abban igazad van, hogy Nadal nagy teniszező, hogy a játékának ezt az elemét (is) képes javítani.

131.
 • iCreator
 • 2010.09.08. 13:13
 
 
   

Akik olyat mondtak, hogy ez a régi Federer, azok vagy a sima első körös edzőmeccsbeli látványos de kötelező sikere miatti hévben mondták, vagy mert nem értenek hozzá, vagy mert csak szeretnék látni a régi Fed-et.

132.
 • erisen
 • 2010.09.08. 13:13
 
 
   

Na várjál. Engem ebbe ne keverj bele!
Én meg sem említettem semmi 29-et meg életkort.
2 dologról beszéltem:
- Fed-Nadal röpte
- McEnroe vélemény

Semmi egyébről.

134.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:14
 
 
   

Sztem ők úgy gondolták, hogy az adott meccsen a régi Fedet idézte. Egy egész GS-en már soha nem fogja. Természetesen csak te vagy ilyen hülye hogy félreértelmezed, szóval Téged hülyézlek le. :):)

137.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:16
 
 
   

Ha te attól jobban érzed magad. De attól még nem lesz igaz. Ez a téma a dühöngő 2000 hozzászólása, olvasgasd nyugodtan.

140.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:18
 
 
   

:):) Neked a nyálverésed tölti ki az oldalt, hogy Rafa így meg úgy, meg mekkora dolog lesz megverni Fedet. xD De semmi baj.

141.
 • erisen
 • 2010.09.08. 13:18
 
 
   

De ember. világelső mert több pontja van.
De attól még nem jobb röptés. És végképp nem a GOAT röptés(ahogy John "igazmondó" McEnroe mondta) mert azt Sampras,Edberg környékén kellene keresgélni.
Nem az a vitás hogy ki a jobb most,hanem a röpte...
Vagy azon már átugrottunk?

142.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:19
 
 
   

Csak ha hülyeségeket beszél.^^

143.
 • petamas
 • 2010.09.08. 13:19
 
 
   

Ez egy értelmetlen mondat. A legtobb pontja van jelenleg, tehát világelső. Hogy ettől ő a tenisz minden játékelemének legkiválóbb képviselője jelenleg, az nem igaz.

144.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 141.
 • erisen
 • 2010.09.08. 13:18

Mindig összevissza beszél és ködösít. Hagyjad.

145.
 • brewer
 • 2010.09.08. 13:20
 
 
   

Nem erről van szó. Hanem arról, hogy ez egész egyszerűen komolyan vehetetlen hülyeség volt. És nem számít, hogy ki mondta. Aki nézi őket játszani évek óta, az pontosan tudja, hogy miért. Van csomó minden, amiben Rafa jobb Fednél, de a röpte, na az pont nem tartozik közéjük. Nem is értem mit vitatkozunk ezen, de ha te lelkednek jól esik, akkor nyugodtan higgyed, hogy Rafa jobb röptés mint Fed. Ettől még nem lesz igaz.

Arról meg nem is beszélve, hogy egyikőjük sem ér még csak fel sem az igazi nagy röptésekhez, akiket írtam. De megkockáztatom, hogy Llodra is jobb röptés, mint akár Rafa, akár Fed.

147.
 • tzs
 • 2010.09.08. 13:22
 
 
   

Nyugi Repli, én nem vagyok Fedes mégis kiröhögöm MC-t és Wilandert mikor ilyen hülyeségeket beszélnek, mostanában egyre többször. Valóban élete legjobb keménypályás teniszét nyomja, de Fed röptéjétől nagyon messze van. Teljesen másra (máskor) alkalmazzák, már leírták előttem többen... A szervája ellenben hatalmasat fejlődött, hihetetlen munka van a gyerekben. Álomdöntőt akarok!

149.
 • erisen
 • 2010.09.08. 13:22
 
 
   
 • A komment válasz erre: 141.
 • erisen
 • 2010.09.08. 13:18

Ja, + Rafter...

150.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:23
 
 
   

Megint nem erről volt szó, hanem a röptéről. Felfogásban is már-már hajazod Replicát.^^ xD

153.
 • brewer
 • 2010.09.08. 13:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 144.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:20

Igazad van, hagyjuk. És egyetértek veled, remélem nem lesz "álomdöntő", ilyen körülmények között, köszönöm szépen, én sem kérek belőle. De nincs is sok esély rá, úgy érzem Fedet vagy Robin, vagy Djokó meg fogja állítani, különösen ha a mai meccs hosszú lesz.

Aki meg úgy gondolja, hogy annak a majdnem 900 meccsnek és 29 évnek nincsen jelentősége, azzal nem tudok sajnos mit kezdeni.

154.
 • erisen
 • 2010.09.08. 13:26
 
 
   

Ebből következik hogy ő a legjobb röptés? :-)
Direkt csinálod?
Nem értek egyet McEnroe-val,ÉS NEM AZÉRT MERT JOBBAN ÉRTEK HOZZÁ,HANEM AZÉRT MERT MÁSHOGY LÁTOM.
A lényeg nagybetűvel...

155.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:27
 
 
   

:D:D:D És most okosnak érzed magad? :D :) Csak rámutattam, hogy extra hülyeségeket beszélsz és még tapsolsz is hozzá. ^^

156.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 153.
 • brewer
 • 2010.09.08. 13:25

Jahm én is meguntam. Megyek van jobb dolgom is.

Üdv mindenkinek!^^ További szép napot!

159.
 • tzs
 • 2010.09.08. 13:31
 
 
   
 • A komment válasz erre: 153.
 • brewer
 • 2010.09.08. 13:25

A Fedesek azért szurkolnak, hogy ne legyen Nadal-Fed döntő? Biztos fáradt lesz, biztos kikap... Jézus! -de jó, hogy nem tartozom egyik táborhoz se...

160.
 • iCreator
 • 2010.09.08. 13:32
 
 
   

Mert egy zseni. Mára elég volt tényleg.

161.
 • iCreator
 • 2010.09.08. 13:34
 
 
   
 • A komment válasz erre: 159.
 • tzs
 • 2010.09.08. 13:31

Én annak drukkolok, hogy legyen Fed Nadal és nem érdekel, hogy milyen állapotban lesz Fed, csak lássam őket játszani. Én el tudom viselni, ha kikap, főleg most. 05-07 uso-n kapott volna ki ha összejött volna, na azt nehezen viseltem volna el. Legyen csak meg a DÖNTŐ.

162.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 13:34
 
 
   

figyu, te tényleg ennyire ügyi-fogyi vagy? nem érted, hogy minden meccsen többször volt Fed hálónál és nagyobb hatékonysággal nyerte meg a pontokat? fent vannak a statok. szted tegnap is brillírozott a hálónál. valójában három szett alatt 10 alkalommal volt hálónál, amiből hatot nyert meg, ebből 3 lecsapás volt. értsd már meg végre, hogy ez nem hálójáték.

164.
 • erisen
 • 2010.09.08. 13:36
 
 
   

Nekem nem kell hinni. Én nem is mondtam hogy nekem higgy(így kell ezt írni?).
Én elmondtam hogy én mit látok a meccseken,és hogy miért látom így.
Ellenben te leírtad hogy Mekenró ezt mondta,és akkor úgy is van,punktum,vitának nincs helye.
Te is elmondhatnád a saját véleményed,nem Mekenró bácsi véleménye (amit nem indokolt,csak kijelentett) mögül puffogtatni.

165.
 • pontpont
 • 2010.09.08. 13:37
 
 
   

Akárki akármit mond, én akkor is szurkolok annak, hogy Fed ott legyen a döntőben, függetlenül attól, hogy ki lesz az ellenfele. És amíg el nem hangzik a: "Game, set, and match...", addig nincs lefutott döntő. Szerintem Federer elég sokszor bizonyított már ahhoz, hogy lehessen neki szurkolni és hinni benne!

167.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 13:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 159.
 • tzs
 • 2010.09.08. 13:31

senki nem írt ilyet. nyilván Federeren fog múlni, hiszen Nadal valszeg megbírkózik a felső ággal.. sztem Fed is a magáéval.

169.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 13:43
 
 
   

siránkozni, te siránkoztál múlt héten, amikor Murray még játékban volt, hogy a lebonyolítás miatt milyen nehéz dolga lesz Nadalnak, hiszen fáradt lesz a döntőre. 24 évesen... Most, hogy top tízes játékos a közelben sincs, miközben Federer Söderlinnegel és Noleval játszik hirtelen nagyon higgadt lettél.

170.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:47
 
 
   
 • A komment válasz erre: 159.
 • tzs
 • 2010.09.08. 13:31

Nem azért mert kikap. Az engem se érdekelne. Kedvenc meccsem az AO 09 döntő. Hanem mert sztem élvezhetetlen uncsi sima 3 lesz Nadalnak. (Fed fáradtsága+fóbia+ Nadal eddigi nyaralása) Ezt pedig nem akarom.
Másrészt meg azt nem, hogy mind a 4 GS-en megverje Nadal. Főleg mert erre csurgatják a nyálukat egyes Nadalosok, mert hogy mekkora dolog holott ilyen körülmények között ez nem lenne igazságos egyszerűen. Ennyi. pont.

171.
 • petamas
 • 2010.09.08. 13:48
 
 
   

Tényleg érthetetlen. Nemrég még Nadalt kellet sajnálni a szar sorsolása miatt.

172.
 • brewer
 • 2010.09.08. 13:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 161.
 • iCreator
 • 2010.09.08. 13:34

Azt hogy kikap, azt én is. Viszont nincs sok kedvem ahhoz, hogy véres kardként körbehordozzák, mert azt hiszem, azt mindenki pontosan tudja, hogy nemcsak Rafa teljes jogos dicsőítéséről szólna a történet, mint ahogy azt Crash nem is annyira burkoltan, jó előre már közölte is. És még az különösebben nem izgat, hogy a különböző drukkerek miket írkásznak a fórumokon, sajnos a sajtóban is egyértelmű, hogy milyen irányt vett a történet az elmúlt egy-két évben.

Ami a korábbi nagyságokat és szakértőket illeti: arra sem árt néha emlékezni, hogy ők sem mindentől elzárva, burokban élnek. Személyes kapcsolataik, kisebb-nagyobb sérelmeik, egyéb szimpátiáik, vagy egész egyszerűen különböző megélhetési érdekeltségeik vannak. Így amiket mondanak nem biztos, hogy mindig az objektív és mindentől megkérdőjelezhetetlen tények. Csak úgy zárójelben jegyzem meg.

173.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:49
 
 
   

Gusztustalan ez a képmutatás.

176.
 • Elessar
 • 2010.09.08. 13:59
 
 
   

Nadal jobban röptézik mint Federer :D
Gyerekek, Rafa Nadal nyilatkozta azt, hogy Federer játékában leginkább a röptéjét irigyli tőle.
Akkor Nadal se ért hozzá :D

177.
 • Prest
 • 2010.09.08. 13:59
 
 
   

Viccelsz? A Juzsnyíj elleni 6-2 6-4 6-3 ki edzés után? Mint a pinty. Ráadásul mibe, hogy a másik meccs lesz este, szóval extra módon.

179.
 • Prest
 • 2010.09.08. 14:00
 
 
   

Ja most látom, hogy milyen hülyeségeket írsz megint... Rafa pénteken fog elődöntőzni okoska. Ez nem az AO.

182.
 • Prest
 • 2010.09.08. 14:03
 
 
   

Ezzel áltatod magad? :D:D Nagyon gyengus. Kipihentebb lesz??? Te teljesen hülye vagy... :D:D Egy napon van a 2 elődöntő, és Rafának habkönnyű lesz, és valszeg az érdektelenség miatt nappalra teszik, és Fedék (ha eljut odáig) lesznek este... szóval minden szempontból kipihentebb lesz Rafa, de semmi baj.

183.
 • Elessar
 • 2010.09.08. 14:05
 
 
   

PErsze, Federer az esélyes Nadal ellen, mi?? :DDD
Ezt csak azért mondod, hogy utána éltethessed még inkább Rafa-t. Djokovic-nak jóval több esélyt adok Rafa ellen, mint Fednek.

184.
 • Prest
 • 2010.09.08. 14:05
 
 
   

Te az elmúlt USO-kat nem nézted? Szánalmas, hogy azt se tudod hogy van a lebonyolítás és itt pampogsz. Szombaton a női döntő van már időtlen idők óta. A 2 férfi döntő péntek.

http://www.usopen.org/en_US/scor...

A másik: Kurvára nem én jöttem a déli döntővel, szóval megint benézted. Szánalmas vagy.

185.
 • petamas
 • 2010.09.08. 14:05
 
 
   

Úgyis mindenki alig várja a Fed-Nadalt. A Replicák, meg hasonszőrű társaik csak azért, mert úgyis Rafa nyer és az bazi nagy elégtétel a "fedesekkel" szemben.

186.
 • Elessar
 • 2010.09.08. 14:05
 
 
   

De nem ebben
De tudod mit les.arom hogy mit gondolsz, Rafa a világelső, akkor meg?

187.
 • Prest
 • 2010.09.08. 14:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 184.
 • Prest
 • 2010.09.08. 14:05

Oppsz ezt elnéztem, télleg szombaton lesz az elődöntő. :) Bocsi!!! Elnéztem a sorokat.^^ A női döntő azután van. AO-val kavarom v mi?

188.
 • brewer
 • 2010.09.08. 14:07
 
 
   

Tényleg hagyjátok szerintem. Mostanra egyértelmű, hogy csak azért írja ezeket, mert élvezi hogy ugrunk rá, valójában ő se gondolja komolyan. Szóval mély levegő, kifúj, nem ír ;) :D

189.
 • brewer
 • 2010.09.08. 14:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 187.
 • Prest
 • 2010.09.08. 14:07

Szuper Szombat van az USO-n, mindkét férfi elődöntő és a női döntő. A férfi döntő pedig vasárnap van.

Az összes többi GS-nél van minimum egy nap szünet, az RG-én mindkét ágnak egyformán, mert ott hamarabb iktatják be a plusz egy napot, a másik kettőnél az egyik ágnak két nap, a másiknak egy nap szünet van.

190.
 • petamas
 • 2010.09.08. 14:11
 
 
   

Amúgy Federernek lenne elégtétel legyőzni Rafát végre egy GS döntőben. Vagy ki tudja. De motivációnak nem rossz.

191.
 • Prest
 • 2010.09.08. 14:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 189.
 • brewer
 • 2010.09.08. 14:09

OKs kavartam de mind1, mert nem kérdés ki lesz a kipihentebb.^^

194.
 • Prest
 • 2010.09.08. 14:17
 
 
   

Az elődöntőket random teszik estire vagy nappalira. Ott már Nadal is játszhat korábban. Másrészt Nadal kis edzőmeccsen fog részt venni. Fed(ha eljut odáig) meg 2 kőkemény meccsen lesz túl.^^ Akárhogy nézem nem jön ki a jóslatod.^^

195.
 • petamas
 • 2010.09.08. 14:20
 
 
   

Természetesen nem a szurkolás probléma. Mindenki a saját kedvencének és kész.
Bocs, de az illető, akiről azt gondolják, hogy Te vagy, sokszor annak örült, meglehetősen visszataszító módon, ha az utált játékos veszít, szinte jobban, mint a kedvence sikerének.
Gondolok itt replica ámokfutására, amikor Fed végül nem döntötte meg Sampras rekordját.

196.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 14:22
 
 
   

SZÁMOK. mit csinál jobban? úgy röptézik a mai napig ahogy minden alapvonaljátékos. muszájból. alig van hálón és nem is hatékony. ennyi.

197.
 • iCreator
 • 2010.09.08. 14:22
 
 
   

Ember, hol van még Rafa rekordok tekintetében Fed-től?! Sehol. Szerintem a rekordozást még hagyd egyelőre. Majd 5 év múlva vegyük elő. Na meg még nem nyerte meg uso-t Rafa, azért várjuk ki a végét.

198.
 • Rafain
 • 2010.09.08. 14:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 161.
 • iCreator
 • 2010.09.08. 13:34

Neked teljesen a mániád ez a 2005-2007-ben Rafa nem volt hajlandó bejutni az USO döntőkbe. Figyu: ugye tudod, hogy Fed egyszer megverte Wimbyben a "vén" Samprast? Képzeld Pete sem mondogatja azt, hogy "bezzeg ez a Federer baszott bejutni 17 évesen a Wimby döntőkbe, akkor jól lezúztam volna". Főleg azért mert akkor még a fénykorában volt. Így 1-0 Federer mérlege Sampras ellen, ráadásul füvön. Milyen alapon várod el egy 19-20 éves teniszezőtől, akinek a legidegenebb terep a keménypálya, hogy ilyen fiatalon jusson be az USO döntőkbe? Federer fiatalon miért nem jutott be a Wimby döntőkbe Sampras ellen? Egy párszor már próbáltam levezetni neked miért baromság mindig ezzel jönnöd, de úgy látszik nem érted meg, csak pörögsz tovább, hogy Rafa direkt nem jutott be, mert jól leverte volna Fed. Hát gondoljad csak, elég frusztráló ez neked, teljesen látszik. Mindig ezzel jössz.

199.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 14:24
 
 
   

szerintem zárjuk ezt a topicot, mert értelmetlen. Fed ötszörös US Open bajnok és nagyfiú. lesz ami lesz.

200.
 • iCreator
 • 2010.09.08. 14:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 196.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 14:22

Hagyd, egyértelmű, hogy nem ért hozzá.

201.
 • erisen
 • 2010.09.08. 14:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 194.
 • Prest
 • 2010.09.08. 14:17

Várjátok meg az esti mecset azért még előtte...:-)
Lehet hogy Söderling jut döntőbe...vagy Djoker.
Mondjuk a felső ág valóban nem kérdés.
Szerintem Nadal ellen Djokernek van itt a legjobb esélye.
7-3 a HC mérlegük Djoker javára. Söd 1-0-ra vezet HC-n de az a tavalyi TMC volt.
Feddel 3-3,de ugye ez döntő,és ott mentális fölényben van Nadal.

202.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 14:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 198.
 • Rafain
 • 2010.09.08. 14:24

nyilván nem direkt nem jutott be, hanem mert mindig volt nála jobb. most ezen az ágon nincs.

203.
 • Rafain
 • 2010.09.08. 14:26
 
 
   

Repli ez tényleg gáz, Rafa sehol nincs Fedtől röpte tekintetében, eleve szerintem az ütőfogása nem alkalmas rá, életemben nem láttam például tenyeresről átütni egy röptét, max fonákról.

204.
 • petamas
 • 2010.09.08. 14:30
 
 
   

Aztán a végén a Sóder jut a döntőbe és szétüti a vonalakat Rafa ellen.

205.
 • katma
 • 2010.09.08. 14:32
 
 
   

Megint minden nap eljut a fórum ebbe az értelmetlen őrületbe:-(((

206.
 • Rafain
 • 2010.09.08. 14:34
 
 
   

Egyébként mégegyszer leírom, hogy mindenki megértse: Crash=Replica. Bizonyítani tudom, ti azért lehettek naívak. Nekem semmi bajom vele, csak nem értem miért nem az eredeti nevén ír.

207.
 • katma
 • 2010.09.08. 14:39
 
 
   

Ezt csak az nem látja aki nem akarja. Szarok bele ki ő de képes a baromságaival egész nap szórakoztatni az oldalt. Megint előkerül a ki a jobb téma, stb

208.
 • Rafain
 • 2010.09.08. 14:39
 
 
   

Most olvastam más fórumon, hogy Patrick MCceenroe látott arra utaló jeleket Fednél, hogy esetleg kiújulhat a hátproblémája már itt. Azért ez még nem biztos, ne essetek kétségbe szerintem. Keressetek erről valami hiteles forrást.

209.
 • brewer
 • 2010.09.08. 14:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 204.
 • petamas
 • 2010.09.08. 14:30

A mai meccs simán kétesélyes, Söd is nyugodtan továbbjuthat. De Söd ellen inkább Djokóra tennék. Jelen pillanatban a legreálisabbnak a Rafa-Djokó döntőt tartom.

210.
 • brewer
 • 2010.09.08. 14:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 206.
 • Rafain
 • 2010.09.08. 14:34

Szerintem ez már senkinek sem kérdés ;) :)

211.
 • brewer
 • 2010.09.08. 14:42
 
 
   
 • A komment válasz erre: 208.
 • Rafain
 • 2010.09.08. 14:39

Nekem is eszembe jutott a Melzer meccset nézve. De lehet hogy ez már csak a paranoia, az elmúlt négy GS-ből kettőn a második hétre már hátproblémái voltak...

213.
 • Prest
 • 2010.09.08. 14:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 211.
 • brewer
 • 2010.09.08. 14:42

Én is olvastam és simán lehet... Nemrég volt Wimby és megerőltető volt neki eddig a USO series... és akkor meg pláne tárgytalan a Fed-Nadal.

214.
 • petamas
 • 2010.09.08. 14:51
 
 
   

Gondolom ez hajtja Rafát, hogy bekerüljön abba szuper könyvbe.

215.
 • Wheeler
 • 2010.09.08. 14:54
 
 
   

"ő a világelső, tehát a legjobb."

Ó, igen?
És amíg ez fordítva volt, mi a francot ugattál, hogy Nadal jobb, nem feltélenül a ranglista számít?
napraforgó, napraforgó?:)

216.
 • brewer
 • 2010.09.08. 14:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 213.
 • Prest
 • 2010.09.08. 14:48

Patrick McEnroe-tól nem találtam semmit, Patrick Moratoglou (Rezai edzője) írt erről, de nekem nem úgy tűnt, hogy lenne valami infója, csak a mozgása alapján következtetett erre. Majd látjuk.

217.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 15:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 216.
 • brewer
 • 2010.09.08. 14:56

nem is olyan sokára kiderül.

218.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 15:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 214.
 • petamas
 • 2010.09.08. 14:51

de ha egyszer náluk csak ez a könyv van otthon...

220.
 • Prest
 • 2010.09.08. 15:09
 
 
   

Rafának meg riválisa sincs. Akkor ő még top10es se? :)

221.
 • Wheeler
 • 2010.09.08. 15:12
 
 
   

Te farok.
Te már 2008 előtt is erről pampogtál;
Másrészt, Nadal választotta azt a hatásos, ám de sérüléssel járó játék stílust, aminek ez lett a következménye.

Te logikáddal én meg azt mondom, hogy Fed és Nadal tehet egy szívességet, és Del Potro idén a legjobb.

222.
 • Prest
 • 2010.09.08. 15:14
 
 
   

Ill ha Fedre gondolsz, Nadal se győzte le 09 AO óta GS-en.^^ szóval hogy van ez kokszos agyú?

223.
 • petamas
 • 2010.09.08. 15:20
 
 
   

Tényleg értelmetlen ez a nick név. Térj vissza a régire. Komolyan, mint a dedóban.

224.
 • Rafain
 • 2010.09.08. 15:21
 
 
   

Egész nap ezt fogjátok nyomni? Azt hittem van más értelme is az életnek...

225.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 15:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 224.
 • Rafain
 • 2010.09.08. 15:21

a trollnak nincs. de most kicsit pihenőbe teszem.

226.
 • nadalfan19
 • 2010.09.08. 15:29
 
 
   

én nadal szurkolo vagyok de mindenki szemében szerintem az a legjobb akinek szurkol szerintem ezért nem kell szapulni a rafa szurkolokat jo én is elismerem hogy kemény pályán és föleg a us openen federer jobb nadalnál de ezen a tornán eddig szerintem jobban játszik nadal mint fed, és szerintem most mégjobb lesz hogy igy adogat nadal szerintem a döntöben ha nad-fed lesz akkor nadal esélyesebb:)vamos rafa

227.
 • nadalfan19
 • 2010.09.08. 15:31
 
 
   

nekem egyébként már elegem van mert ezen a us openen csak azt hallotam hogy csak federer vagy murray nyerhet és az a vicc hogy már a 32között kiesett murray és épp ezért ha mondjuk nadal megnyerné a us opent akkor mit mondanak majd a szakértök ???

228.
 • Elessar
 • 2010.09.08. 15:34
 
 
   
 • A komment válasz erre: 225.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 15:28

Tök mind1, akkor meg jön az Ászkirály nicken

229.
 • erisen
 • 2010.09.08. 15:38
 
 
   

Ahelyett hogy a hülyeségekkel foglalkoztok,inkább írjátok le nekem nagy vonalakban hogy milyen volt a Verdasco-Ferrer meccs. Azt sajnos nem láttam,és érdekelnének a vélemények róla.
THX

230.
 • fuzzydunlop
 • 2010.09.08. 15:42
 
 
   
 • A komment válasz erre: 228.
 • Elessar
 • 2010.09.08. 15:34

az nem ő.

233.
 • Slice
 • 2010.09.08. 16:10
 
 
   

Elolvastam a mai kommenteket, hát valami eszméletlen, hogy mik vannak itt.

1. Crash baszki, Nadal jobban röptézik, mint Fed???
Nadal szinte mindig, csak a tutira megy fel a hálóhoz és azt viszonylag nagy arányban beüti, ezért is a jó mutató. Federer sokkal több mindenre felmegy, és sokkal többször is, ezért lehet neki rosszabb a mutatója százalékban( bár nem láttam statisztikát, lehet még így is jobb Federernek). Van az a dolog, hogy valaki vagy nyitott szemmel nézi a meccseket és van saját véleménye a látottak alapján, vagy csukott szemmel nézi, és akkor az a mérvadó, hogy mit mondanak a nagy sztárok. Konkrétan leszarom, ahogy kb mindenki, hogy most épp Mekenró, mint magyaráz, mert ő is ember ő is tévedhet, és most durván mellényúlt, mert ez hülyeség. Federernek egyértelműen jobb a szervája, mint Rafának. Ettől még Rafa is üt szép röptéket, de Federer ebben jobb.

2. Vannak itt nagyon vicces dolgok. Rafain le lett baszva még pár napja(jogosan), hogy mit rinyál itt Murray miatt, holott még nem került az elődöntőbe. Erre most a Fedesek többsége, kijelenti, hogy Rafa döntős, Fed Noléval játszik, ha tovább jut. Hát ugyanilyen alapon, titeket is le lehet baszni, mert Nole is simán kikaphat Monfilstól, egyrészt. Másrészt, Nadal az esélyes a döntőre igen, méghozzá toronymagasan, de van az a szó, hogy meglepetés. A meglepetés azért meglepetés, bármilyen meglepő is, mert ha megtörténik akkor az emberek többsége meglepetten konstatálja. Szóval Nadal sincs a döntőben, bármennyire is kicsi a sansz a meglepetésre, előfordulhat, nem 100%. Nem kell olyanért előre bosszankodni, ami meg sem történt!

3. Jaj ha Rafa játssza az utolsó elődöntőt fáradtabb lesz, mint Fed. Húha, beszarok. Ha Rafa meg nappal játssza akkor az lesz a gondja mindenkinek, hogy napra rakják. Semmi se jó..

234.
 • matroid
 • 2010.09.08. 16:33
 
 
   

hu gyerekek ugy latom elgurultak a gyogyszerek!
fed rajongokent nehez megelni, hogy nadal jobb, de konyorgom, ha valaki atveszi federertol a stafetabotot, akkor nem nadal erdemli meg leginkabb? mind emberileg mind tenisztudasban melto kovetoje a svajcinak!
es akkor jon ez az ki a jobb a makosteszta evesben. ha meg nem tunt volna fel valakinek, a teniszezok nem lego figurak, akiket ossze lehet rakni: szervaljon/fogadjon jol, roptezzen is jol + alapvonalril is nyomja rendesen, stb.
van federer es van nadal.alig hasonlitanak bmiben egymasra, kiveve egyvalamiben: mindaketten tokelyre fejlesztettek a teniszt - igaz teljesen eltero modon jutottak el a csucsra. innentol kezdve teljesen ertelmetlen elemeire bontani a ket jatekost, mert a sok resz nem adja ki az egeszet.

236.
 • raffaforever
 • 2010.09.08. 17:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 234.
 • matroid
 • 2010.09.08. 16:33

ezt is megértük hoyy valaki federer drukker és tisztán lát:))köszönjük!igazán csak egyet tudok érteni veled.az viszont furcsa hogy egyesek azzal jönnek hogy federer már 29 éves -már nem birja.és akkor mi van ?én sok federer meccset láttam de még igazán elfáradni azt nem -még rafa elleni mecseken sem-fizikai nem szellemi elfáradásra gondolok.vazze agassi 35 évesen milyen meccsett játszott itt a 24 éves federer ellen.aki szereti a jó teniszt az bizony várja hogy ők játszák a döntőt!bombaformába lendült rafa és ujra egy beélesített federer -nem szokásom federernek szorítani de most kivánom mund a kettő jusson el a döntőid:))

237.
 • Viktor61
 • 2010.09.08. 17:17
 
 
   

Én hiszek Fedben...abban is ,hogy meg tud verni bárkit a döntőben.
Nem azért ,mert kurva jó röptejátékos..(Nadal főleg nem az).
Röptében egy Llodra simán veri őket:)
Szóval hiszek benne,,,de ha nem nyer,nem jut be az se gáz:D
Nyert már eleget annyit,hogy benne van már a rekordok könyvében:D
Lehet utána csinálni.
Abban egyetértek,hogy az adott évben az a legjobb akinek a legtöbb pontja van.
De ez legyen mindig így!!!!
A múltban is.

238.
 • normaluser
 • 2010.09.08. 18:07
 
 
   

Nézd Crash :D Nem tagadom, hogy jelen pillanatban Nadal überalles jobban teniszezik Federernél. Nem viccből ő a világelső. Nem tudom, hogy Federer bekerül -e a döntőbe. Rafán úgy látom, hogy biztosan bent lesz. Ráadásul arra is van esély, hogy meg sem izzad. Az oddsok is sokat elárulnak erről az USO-ról.
Azt azért elhiheted, ha Federer úgy teniszezne, mint fénykorában, akkor nem félteném sem Söderlingtől, sem Djokótól és a mostani Nadaltól sem :) Egyáltalán :) Adjuk meg a volt királynak, amit megérdemel :p

http://www.youtube.com/watch?v=T...

239.
 • raffaforever
 • 2010.09.08. 18:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 238.
 • normaluser
 • 2010.09.08. 18:07

nekem az nonszensz hogy egy 29 éves fiatal emmberről írják anno fénykorában!birom hogy a sajátjai temetik a királyt:)) én pont ellenkezőként látom -igen motivált és éhes a sikerre.jelzésértékü hogy sampras edzőjével dolgozik -biztos nem levezetni akar:)) söderlingnek max 25% -esélyt adok ellene!és 8 között még meg - megverik de elődöntőben nem nagyon:))

242.
 • Slice
 • 2010.09.08. 19:19
 
 
   

A Federeresek nagyon azzal számolnak, ha összejön a Federer-Nadal döntő, akkor tuti Nadal nyer. Csak egy valamit nagyon elfelejtenek. Mégpedig az, hogy Nadalnak az alapjátéka fekszik Federer ellen, viszont Nadal az USO-n nem azt játssza, hanem egy olyan játékot ami jobban fekszik Fed-nek, mint az alap. Márpedig így sokkal több sansza lehet Rogernek. És nekem senki ne mondja, hogy de majd a döntőre megint órási pörgetésekkel meg stb-vel fog játszani Nadal. Ez nem úgy megy, hogy egyik nap ezt tolom, másik nap amazt. Nadal ezzel a játékkal fogja végig tolni a tornát, és bizony ez jobban fekszik a svájcinak.

243.
 • raffaforever
 • 2010.09.08. 19:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 242.
 • Slice
 • 2010.09.08. 19:19

ezt jól látod-de egyesek szerint rafa ugyanazt játsza mint tavaly-csak azt nem tudom melyik rafa meccsét látta? mert nekem meg pont az tünt fel hova lettek a pörgetések:))

244.
 • normaluser
 • 2010.09.08. 19:30
 
 
   
 • A komment válasz erre: 243.
 • raffaforever
 • 2010.09.08. 19:26

Ez egy ilyen sport, ha cyclingról lenne szó, akkor még csak most jönne a fénykora :D Most lenne patent hozzá az anyagcseréje et cetera, de hát ez tenisz Rafa mindörökké :D

Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések