2014. 01. 22. 16:09

Kabaré és szárnyalás a Rod Laver Arénában

1. felvonás: Kabaré.

Főszereplők: Rafael Nadal és Grigor Dimitrov

Én a végén már csak röhögtem, máshogy ezt a meccset nem lehetett kibírni, mindegy, kinek szurkol az ember.

Rafa AO 2014 -

A tenyerén csúnya sebbel teniszező Nadal élete legrosszabb teniszével állt ki. Nem vicc, soha nem láttam Nadalt ilyen rosszul játszani. Amit ki tudnék emelni a játékában, mint pozitívum: a röpte, az jól ment végig. A röpte, Nadalnál, mint egyetlen értékelhető elem! Ebből érezhető, hogy a játéka többi része milyen katasztrofális állapotban volt. A tenyereseket a hálóba vagy szélesre ütötte, a fonákokat világgá. Mindemellett botrányosan adogatott. Bárhogy igyekezett azonban Nadal, nem tudta alulmúlni Dimitrovot, de ne szaladjunk ennyire előre.

A meccs elején Rafa ki nem kényszerített hibával, kettős hibával bukta az adogatójátékát, és Dimitrov végigvitte a bréket. Nagyon jól szervált, ászokat ütött, az első szerva után 100%-ban megnyerte a pontokat. Amikor a szettért szervált, 0-30-ról jött vissza, meg is jegyeztem magamnak, milyen higgadt tudott maradni, erős ma fejben Gyima. Nem is tévedhettem volna nagyobbat.

Rafa brékkel kezdte a 2. szettet, de nem a szokásos mederben folyt tovább a meccs. Az egyébként sem túl jól játszó Rafa egyik pillanatról a másikra teljesen összeomlott egy UF-fel és három(!) kettős hibával eldobta az adogatását, és a továbbiakban is úgy játszott, hogy rossz volt nézni. És mit csinált eközben Dimitrov? Az ég világon semmit. Ha a meccs előtt felhívta volna Fedet, hogy adjon valami tanácsot Rafa ellen, akkor Fed két dolgot mondott volna neki:

1. Ne nyesegess, mert megszívod!
2. Ne védekezz két méterrel az alapvonal mögött mindent csak visszapötyögtetve, mert Rafa szétcincál, hanem lépj be a pályára, és támadj!

Pardon! A másodikat Fed nem mondta volna, mert fel sem merül benne, hogy van olyan ostoba a mezőnyben, aki ezt csinálná Nadal ellen. Dimitrov pedig pontosan ezt csinálta. Az első szervái után nagyon szépen támadott, és gyorsan kijátszotta pontot, de amint labdamenetre került a sor, berendezkedett az alapvonal mögött két méterre, onnan kanalazta vissza a labdákat, folyamatosan nyesett, ami minden más szituációban biztos halált jelent (ebből is látszik, hogy Nadal mennyire rossz volt, még azokba a pontokba is néha belehibázott, amikbe Gyima többször is belenyesett).

Persze van az úgy, hogy Nadal letolja a pályáról az ellenfelet, és az nem tehet mást, mint védekezik, de itt most szó sem volt erről. Nadal a sok hibát megelőzendő halálpasszívan pörgette a labdákat folyamatosan a pálya közepére, de mivel Dimitrov nem támadott, ezért Rafa szépen lassan kiszorította pályáról, és aztán bevágta a labdát. Legtöbbször valahova a pályán kívülre, de azért elégszer nem.

Dimitrov fogadóként kritikán alul teljesített. Először is ott vannak azok a szörnyű leszúrt fonák nyesés fogadások, amik második szerva után is rendre a hálóban kötöttek ki. De mindenekelőtt a passzivitás vágta haza Dimitrov fogadójátékát. Nem is értem mit gondolt? Hogy a sült galamb majd a szájába repül? Azonban mindenki meglepetésére a sült galamb valóban megérkezett, Dimitrov pedig ahelyett, hogy hagyta volna a szájába repülni, becsukta a száját, és elfordította a fejét.

Dimitrov AO 2014 -

A második szett rövidítést Dimitrov egy háló közepébe nyesett második szerva fogadással nyitotta, majd ütött egy kettős hibát. Nadal pedig köszönte szépen a szettet.

A harmadik elején Nadal ismét brékelőnybe került, megint úgy nézett ki, hogy minden visszaáll a régi kerékvágásba, de nem. Nagyon nem. Rafának egészen hihetetlen módon a második szettbeli játékát is sikerült alulmúlnia, csak a harmadik szettben 22 hibát ütött, ami nála szerintem egyéni rekord. Már szokásosnak mondható módon kettős és egyéb hibákkal szinte Dimitrovhoz vágta az adogatását, amihez Grigornak a kisujját sem kellett megmozdítania, majd a szett további részében is bréklabdák és lehetőségek özönével árasztotta el Dimitrovot, aki semmilyen lehetőséggel nem tudott élni. 6:5-nél Rafa a szettben maradásért adogatott, 30-0 után aztán szélesre ütött egy tenyerest, hálóba egy fonákot (vagy a fene emlékszik már, mit), majd 30-30-nál egy ajtó-ablak tenyeres lendített röpte ziccert ütött ki a stadionból, szerintem ez még a baseballban is out lett volna.

De nem, Dimitrov nem hagyta, hogy Nadal odaajándékozza neki a szettet. A fogadást a háló közepébe küldte, majd fokozhatatlanul passzív játékkal bukta a gémet.

A rövidítésben először úgy tűnt, lemásolják a második szettet, Rafa korán minibrékelőnybe került, de aztán ismét - a meccsen úgy tizedjére - megmerényelte magát, megint ütött néhány homályt, és Dimitrov további két szettlabdához jutott, egyikhez saját adogatásánál, mindezt teljesen ingyen. Beütötte a tökéletes első szervát, a középre, röviden visszacsorgó labdát csak pályára kellett volna tennie. Hogy hova ütötte pontosan a ziccert, azt nem tudom, mert én kis naiv a pályát figyeltem, annak viszont a közelében sem járt a labda (mint utóbb kiderült nem sokkal ment mellé, csak én vagyok vaksi). Aztán persze bukta a szettet, nem hagyta, hogy Nadal odaadja neki.

A negyedik szett elejére Dimitrov rájött, hogy ez így nem lesz jó, és elkezdett támadni fogadóként.

Már réges rég késő volt...

Rafael Nadal [1] – Grigor Dimitrov [20] 3:6 7:6 7:6 6:2

Annyi pozitívum van Nadal játékában, hogy ennél már csak jobban játszhat az elődöntőben. Jobban is kell neki, mert ezzel a játékkal Fed még rommáveri.

Következett az összehasonlíthatatlanul magasabb színvonalú Federer – Murray meccs.

Lehetne ezt szépítgetve, körülírva megfogalmazni, de minek. Federer előhúzott valamit a régiből, és leoktatta a pályáról Murrayt. Federer szárnyalt. A fonákja betonbiztos volt, tenyeresből szórta a nyerőket, végig hihetetlenül jól adogatott, és folyamatosan variálta a játékot. Ez az, amivel már Tsongát is az őrületbe kergette. Nagyon gyors tempót diktált, és az ellenfélnek halvány lila gőze sem volt, mi következik. Bombatenyeres, melyik oldalra? Ejtés? Chip and charge? Hol a labda? És mikor jött fel Fed a hálóhoz?

Fed2 AO 2014 -

Nem tudok elmenni a tény mellett, hogy Fed felfogadta edzőnek Stefan Edberget, gyermekkori példaképét. Edberg a 80-as évek végén, 90-es évek elején volt világelső teniszező, hat Grand Slam tornát nyert, és ő a valaha élt egyik, ha nem a legjobb szerva-röptéző a tenisztörténelemben. Mire taníthatta Federert? Naná, hogy hálójátékra.

Fed összesen hatvanhatszor járt fenn a hálónál a meccsen, és ebből negyvenkilenc pontot meg is nyert (74%). Elképesztő mutatók az egyik legjobb kontrajátékos ellen. Az sem zavarta, ha Murray elütött mellette, vagy átemelte (mindkettő többször előfordult), kiváló ritmusban jött fel a hálóra, és tökéletes röptéket mutatott be.

Mindezt olyan könnyedséggel, és természetességgel, amit csak az ismer, aki látta már Fedet játszani.

Így érkeztünk el a harmadik szett 5:4-ig, amikor Fed úgy adogatott a meccsért, hogy előtte Murraynek még brékpontja sem volt! Murray pedig elkezdett oroszlánként harcolni. Teljesen reménytelen helyzetben felvette a kesztyűt, valahogyan visszabrékelt, és meccslabdákat hárítva hozta a rövidítést. Federer kicsit passzívabbá vált, elbizonytalanodott, és ennyi elég volt Murraynek a szetthez.

Fed és Murray AO 2014 -

A negyedik játszmában azonban alig változott a játék képe. Fed ugyan nem szárnyalt már úgy, mint az első két és fél szettben, de saját adogatásait nagyon könnyen hozta, míg Murray folyamatosan szenvedett a sajátjainál. Hiába hárított millióegy bréklabdát, a harmadik rázós szervagémjét már nem tudta megmenteni, Fed pedig ezúttal kiszerválta a meccset. Azért így is jár az elismerés Murray-nek, hogy a hátműtétje után hátfájósan is negyeddöntőig jutott az AO-n, és a legutolsó pillanatban sem adta fel a küzdelmet, bravó!

Roger Federer [6] – Andy Murray [4] 6:3 6:4 6:7 6:3

A lányokról is lesz majd valami, mert ott is van miről beszélni, de majd máskor.

Pénteken FEDAL!!!!!!

Fed vagy Rafa (AO 2014 SF)?

+
Fed
+
Rafa

Szeretném látni az összes kommentet (697) utolsó 100 hozzászólás

598.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:00
 
 
   

Visszaadja egyből? :)

599.
 • Rafain
 • 2014.01.26. 12:02
 
 
   

Rafa borzasztóan gyenge adogatóként, egyértelműen baja van. Még mindig. Egy ökölrázás sem volt az ápolás óta. Csak Wawrinkán múlik mikor breakel.

600.
 • jowaldner
 • 2014.01.26. 12:03
 
 
   
 • A komment válasz erre: 598.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:00

Nem egyből szánalomból!

601.
 • jowaldner
 • 2014.01.26. 12:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 599.
 • Rafain
 • 2014.01.26. 12:02

Mindenesetre amíg topon volt úgy agyon verték, mint a szart, amióta sírdogál, és nem rázza az öklét, azóta van némi esélye.

602.
 • donnie
 • 2014.01.26. 12:07
 
 
   

GYERÜNK WAW!

603.
 • jowaldner
 • 2014.01.26. 12:07
 
 
   

Én Waw helyében biztos nem fognék kezet a végén.

604.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 12:09
 
 
   

nem tudom, percek óta gondolkozok vmin, ki fogja most átadni a kupát?, Ivanisevic?, Petr Korda?, v. vki más, mint egyszeres győztes...?

605.
 • donnie
 • 2014.01.26. 12:10
 
 
   

Nem gondoltam volna, hogy semmire ki tudja szerválni. Még ha én álltom volna ott ellene, akkor se hittem volna :).

606.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:10
 
 
   

Az örök lúzerből így lesz káprázatos győztes, és istentelenül megérdemelte!! Djokovic és Nadalon keresztül, sick!!
Stan the MAN!!!

607.
 • donnie
 • 2014.01.26. 12:11
 
 
   

Aminek a legjobbak örülök: 2014-ben még mindig lehet egykezes fonákkal GS-t nyerni!

608.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 12:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 604.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 12:09

ja, meg még vmi : 5 év múlva hátha megint nem sikerül vkinek a 14. Gs-t megnyerni, ha folytatjuk az analógiát?, '09 Féd, '14 Nad, '19 ki lesz az...?

609.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 12:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 607.
 • donnie
 • 2014.01.26. 12:11

látod, akkor még van remény egy másik svájcinak is...

610.
 • donnie
 • 2014.01.26. 12:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 608.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 12:13

Djoko bőven lehet. :)

611.
 • Opisthocoelicaudia
 • 2014.01.26. 12:14
 
 
   

Wawrinka 3. a világranglistán!

612.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 12:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 607.
 • donnie
 • 2014.01.26. 12:11

ja, most jut eszembe, tegnap 3-1-re, meg 3-2-re fogadtam a ladbrokes-nál, és nem Nadalra, - úgy tűnik a 3-2 elszállt... na sebaj

613.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 12:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 610.
 • donnie
 • 2014.01.26. 12:14

na!, igazán sok sikert kívánunk neki, de azért nem annyit...!

614.
 • jowaldner
 • 2014.01.26. 12:18
 
 
   

Waw-nak grat., Rafá-nak is, élete egyik legnagyobb verését úszta meg.

615.
 • becefix
 • 2014.01.26. 12:20
 
 
   

Éljen Stan the Man! Nem sokat adtam a sikeréért 2-1-es szettaránynál, de behúzta!
Hódolat és tisztelet annak a játékosnak, akit csak akkor győznek le, ha megsérül:)
Fair play díjat Rafa Nadalnak! G.O.A.T.:)

616.
 • donnie
 • 2014.01.26. 12:20
 
 
   

Samprass még mindig azzal az előrejövő fejtartással :D.

617.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 12:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 616.
 • donnie
 • 2014.01.26. 12:20

na, a korához képest igen jól tartja magát...

618.
 • Rafain
 • 2014.01.26. 12:24
 
 
   

Ja, Rafa tényleg rohadt sportszerűtlen, hogy nem ment oda kezet fogni. Akkor jobban örült volna Wawrinka élete első GS-ének ha nem megy végig a találkozó. Azért nem ártana időnként gondolkodni kicsit mielőtt leírtok valamit.

619.
 • Pici
 • 2014.01.26. 12:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 586.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 11:39

Én mindig az vagyok, aki elnézi mások hibáit, sőt megpróbálom kimagyarázni az embereket, hogy hát azt nem is úgy gondolta meg ilyesmi, most viszont nem tudom türtőztetni magam. Direkt nem szóltam meccs közben, és így elég világosan kiderült, kik azok, akik olyan vallásszerűen gyűlölik Rafát, hogy simán ráfogják, hogy sportszerűtlen, csaló, színészkedik, miközben a napnál is világosabban látszik, hogy sérült, majdnem sírva fakad a pályán, a 2. szettben gyakorlatilag a pályán sincs, de ahelyett, hogy feladná, küzd az utolsó pontig, sérülten is nyer egy szettet, és ez teszi igazán nagy bajnokká.

KaiserSoze86, Viktor, Marcus, becefix. Álljon csak itt a nevük a szégyenfalon legalább addig, amíg nem kérnek bocsánatot Nadaltól és a szurkolóiktól a minősíthetetlen hozzászólásaikért.
(Opisthocoelicaudianál enyhítő körülmény, hogy ő csak az ápolás közben volt rosszhiszemű, utána már nem, azért tőle is elfogadnánk egy bocsánatot.)

620.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 614.
 • jowaldner
 • 2014.01.26. 12:18

Van benne valami, bár nem hiszem, hogy WAw 3 szetten át azt az atomjátékot tudta volna hozni végig. Egészen káprázatosan játszott 1,5 szetten át. Halkan jegyezzük meg, hogy Roger se tudott volna vele ma mit kezdeni

621.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 12:34
 
 
   
 • A komment válasz erre: 620.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:32

hát ja, ilyen játékkal szinte minden lehet... idei naptári grand slam?

622.
 • brewer
 • 2014.01.26. 12:35
 
 
   

Stan, atyaég!!!! :D :D

Annyira jó érzés látni, h sikerült valakinek, akiről tudtuk, h a tudása megvan hozzá, h meg is dolgozik érte, és mégsem hittük igazán, h össze fog jönni valaha is.

Berdyh, Tsonga, Söd, Nalby, Gasquet, ez a GS nektek is szól.

Vannak ebben a sportban azért néha csodák, ezért érdemes nézni.

623.
 • becefix
 • 2014.01.26. 12:36
 
 
   
 • A komment válasz erre: 619.
 • Pici
 • 2014.01.26. 12:28

Na nehogy már az ilyen Pici szintű emberkék bírálják el bármelyikünk véleményét is erkölcsi szempontból! Ez csak a TE szégyenfalad, az, hogy TE melyik falakon virítasz . az persze nem érdekel. Ha Rafa összeszorított fogakkal veszít, mindenki elismeri, de a látott színjáték -sokadszor- ismét felháborító!
Addig örülj, amíg nem válik a hispán bajnok a tenisz Armstrongjává! Mert utólag kismillióan leszünk rá még dühösebbek!
A fináléra visszatérve a végén mondott elnézés kérése ismét szimpatikus gesztus volt, de ha Stan fejben széthullik és Nadal nyer - az a tenisz teljes halálka lett vona-szerintem.

624.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:36
 
 
   
 • A komment válasz erre: 621.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 12:34

Azt azért nem hinném, viszont salakon ilyen erős alapvonalütésekkel és szervával simán veszélyes lehet bárkire. Mivel 3. a világranglistán, nem szívesen kerülnék most az ő ágára :)

625.
 • Rafain
 • 2014.01.26. 12:36
 
 
   
 • A komment válasz erre: 619.
 • Pici
 • 2014.01.26. 12:28

Köszi, ez most jól esett! Mostanában már nem megyek bele olyan szinten az adok-kapokba mint régebben, semmi értelme. Ezek az emberk végtelenül buták és azok is maradnak, mi értelme volna velük foglalkoznom?

626.
 • jowaldner
 • 2014.01.26. 12:36
 
 
   
 • A komment válasz erre: 620.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:32

De ellene nem tudott volna így játszani (kezdeni) a tisztelet, mintahogy Rafa ellen sem ment végig, igaz az a szánalom okán.

627.
 • katma
 • 2014.01.26. 12:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 622.
 • brewer
 • 2014.01.26. 12:35

És persze Federernek:-)

628.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 12:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 619.
 • Pici
 • 2014.01.26. 12:28

Én már régóta mondom ,nyíltan bevállalva ,hogy utálom Nadalt,nem szeretem az mto-it. Ahogyan kikéri, ahogyan meccs közben viselkedik.
Uh. álljon a nevem ott ahol eddig,mert én azért nem kérek bocsánatot amit eddig és ezután is gondolok Nadalról.
Ma viszont győzött a jobbik,az első szettben ez tisztán látszott, utána Stant megzavarta az mto....végül sikerült helyretennie magát és a meccset.

629.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 622.
 • brewer
 • 2014.01.26. 12:35

Iszonyat örülök neki én is, és Rafa is szívből örült neki, rengetegen bírják Stant! Norman tud valamit na!

630.
 • Rafain
 • 2014.01.26. 12:39
 
 
   

A legnagyobb színjáték az volt, hogy minden szervagémben szándékosan elengedte bréklabdákig Stan-t, hogy aztán még jobban összeroppanthassa. Csak aztán ráfaragott mert Wawrinka néha véletlenül pályára ütötte a labdákat. Rafa-Rafa, olvass heyhót, rögtön rájönnél, hogy ezt a meccset eltaktikáztad :)

631.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 626.
 • jowaldner
 • 2014.01.26. 12:36

^_^ Van benne valami, de utólag mi se bánjuk már.

632.
 • katma
 • 2014.01.26. 12:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 626.
 • jowaldner
 • 2014.01.26. 12:36

Te is szégyenpad közelében vagy az tudod?

633.
 • pushalias
 • 2014.01.26. 12:41
 
 
   
 • A komment válasz erre: 622.
 • brewer
 • 2014.01.26. 12:35

És így még jobb is, hogy Nadalt verte a döntőben. Ha Fed ellen nyer, maradt volna egy kis keserű szájíz, így meg nem. Ráadásul megverte a világranglista 1. és 2. helyezettjét, nehéz lenne azt mondani, hogy nem érdemelte meg.

634.
 • katma
 • 2014.01.26. 12:45
 
 
   

Nem tudom ki ez az időarányos, de , hogy tuti a sport közelében dolgozik vagy benne az hot ziher. Tökéletesen egyetértek vele Rafával kapcsolatban, szinte a szívemből írta le a meccs közbeni sérüléseivel kapcsolatos dolgokat.

635.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 12:46
 
 
   
 • A komment válasz erre: 632.
 • katma
 • 2014.01.26. 12:40

Az az oviban van. Itt szégyenfal van. :)

636.
 • katma
 • 2014.01.26. 12:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 635.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 12:46

Bocsi még szoknom kell:-) Csak tudjam ha odakerülök:-)

637.
 • Pici
 • 2014.01.26. 12:51
 
 
   
 • A komment válasz erre: 628.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 12:37

Te legalább nyíltan vállalod, nincs is veled semmi gond tulajdonképpen :D

638.
 • Pici
 • 2014.01.26. 12:52
 
 
   
 • A komment válasz erre: 632.
 • katma
 • 2014.01.26. 12:40

Nehogy már komolyan vedd JoWaldnert, full hírcsárda a pali, mondjuk azt is komolyan vette a Hoffmann Rózsi egyszer.

639.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 12:53
 
 
   
 • A komment válasz erre: 637.
 • Pici
 • 2014.01.26. 12:51

Samuel Beckett-idézet Wawrinka alkarján: „Mindig a próba. Mindig a bukás. Sebaj. Kezdd újra. Bukj újra. Bukj jobban.”

640.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 12:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 637.
 • Pici
 • 2014.01.26. 12:51

Ez a Norman tud valamit.

641.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 639.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 12:53

Igen, óriási :)

642.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 640.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 12:54

A 12-0ás állások a specialitásai

643.
 • jowaldner
 • 2014.01.26. 12:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 638.
 • Pici
 • 2014.01.26. 12:52

Ne haragudj Pici, de a Hírcsárdára inkább az jellemző, hogy egy peches vereség után (Robredo) leírja Federer-t, olvass vissza tegnap miket írtam léci, és tanulj még kölyök.

644.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:57
 
 
   
 • A komment válasz erre: 639.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 12:53
645.
 • becefix
 • 2014.01.26. 12:57
 
 
   

Hatalmas öröm, hogy ilyen egykezes fonákkal, pazar támadótenisszel rendelkező srác a köv. nagy bajnok! Talán látunk megint más stílusú meccseket, mint álladó Djoko-Nadal-Murray döntőket. Ránk férne szerintem:) Meg az Öreg Roger is belekontárkodhatna megint az ifjú Titánok GS harcaiba:)

646.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 12:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 619.
 • Pici
 • 2014.01.26. 12:28

ne röhögtess..., de ha nem esett volna le az évek során, főleg nem Nadallal lenne/van a baj, az ilyen esetek kapcsán, hanem a stáb, (legyen az apuka, Toni, v. bárki más), aki -szerintem még néha Rafa akarata ellenére is-, beszéli rá az olyan viselkedésre, amit tényleg inkább ne minősítsünk, (bár a magyar nyelv elég szép, és választékos, szóval lennének jelzők...), na ezeknek csak a 'csúcspontja' volt a bizonyos hamburgi döntő

647.
 • jowaldner
 • 2014.01.26. 12:58
 
 
   

Rafától ma sok mindent láttunk küzdést is, 3-6, 0-2-ig, onnantól csak a sírást meg a sajnáltatást, nem mondom, hogy ok nélkül, de aki ezt küzdésnek nevezi, az kezet foghat az SZG-Köves szégyenfalas párossal.

648.
 • katma
 • 2014.01.26. 13:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 638.
 • Pici
 • 2014.01.26. 12:52

Jowander agyafúrtabb:-)

649.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 13:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 619.
 • Pici
 • 2014.01.26. 12:28

ja, és még egy : Nadal szurkolóktól bocsánat, (amiért leírjuk az igazságot...)? - főleg azoktól, akik itt is, évek óta elvakultan, mkinősíthetetlenül gyűlölködnek, fröcsögnek, ócsárolnak másokat, akár játékost, akár 1 játékos szurkolóit...? - igaz, még csak január van, de az év poénja díjat ezennel toronymagasan megnyerted

650.
 • Pici
 • 2014.01.26. 13:02
 
 
   

Megint az volt az érzésem, mint már annyiszor Waw esetében Djoko ellen, hogy súlya van az ütéseinek, nem lehet egyszerűen legyorsítani őket, mint Fed halovány fonákjait a semiben. És ha pályára üti Waw a labdáit, akkor bizony vért kell izzadni minden nyerőért.

651.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 647.
 • jowaldner
 • 2014.01.26. 12:58

Azt hiszem abban mindenki megegyezhet itt a blogon, hogy ilyen szégyenteljesen szar kommentálást GS döntőben még nem hallhattunk soha. Egyszerűen én már levettem a hangot róla, mert megőrjítettek

652.
 • neooen
 • 2014.01.26. 13:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 622.
 • brewer
 • 2014.01.26. 12:35

Nem csak neked.

Szívem szerint leírnék egy két csúnya szót, azoknak a hatalmas egójú emberkéknek, akik mindent, de mindent tudnak és mindent megmondanak évekkel előre, mert ők annyira de annyira zseniálisak, hányinger.


A 2. játszma elején komolyan meghatódtam. Fantasztikus volt látni, hogy ennyire zseniálisan játszik Stan. Gyakorlatilag lemosta Nadalt. Tökéletesen meg tudta valósítani, hogy felszabadultan, teher nélkül játsszon. Örülök, hogy hatott valamennyire Rafánál a csodaszer és hogy ezáltal Wawrinkának össze kellett szednie magát mégegyszer, mert így sokkal jobb ízű lett ez a győzelem.

SANISLAS WAWRINKA GS (AUSTRALIAN OPEN) GYŐZTES :D :D :D :D. Komolyan, jobban örülök, mint egy Fed győzelemnek. Ahonnan és ahogyan ezt megcsinálta, a legpéldamutatóbb amit csak el tudok képzelni a sportban. Te lúzer Wawrinka, te :D :D :D.

653.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 13:03
 
 
   
 • A komment válasz erre: 644.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 12:57

Na igen, ez az. :)
.

654.
 • maratsafin
 • 2014.01.26. 13:04
 
 
   

most látom váletlen kétszer tettem meg a bwinen Wavot, na ennél nagyobb baj ne legyen ;-)

655.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 13:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 647.
 • jowaldner
 • 2014.01.26. 12:58

Te is haladsz a szégyenfal felé :)

656.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 653.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 13:03
657.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 13:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 654.
 • maratsafin
 • 2014.01.26. 13:04

Oh, you are very stupid......hogy tehettél ilyet :D

658.
 • maratsafin
 • 2014.01.26. 13:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 657.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 13:05

ráfrissítettem v életlen, csak a játék kedvéért 200

659.
 • Pici
 • 2014.01.26. 13:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 649.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 13:01

Ez az argumentum tu quoque, vagyis a "Te is!" érv ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Arg... ). Óvodában a leggyakoribb érvelési hiba. Az, hogy bárkik "évek óta elvakultan, mkinősíthetetlenül gyűlölködnek, fröcsögnek, ócsárolnak másokat,", nem jogosít fel arra, hogy te is ezt tedd.

661.
 • maratsafin
 • 2014.01.26. 13:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 658.
 • maratsafin
 • 2014.01.26. 13:06

Ftokkal fogadok, de jó érzés :-)

660.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 13:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 656.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:05

Így jobb mint tatoozva :D

663.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 13:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 652.
 • neooen
 • 2014.01.26. 13:02

Szép :D

662.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 652.
 • neooen
 • 2014.01.26. 13:02

Sztem mindenkire pozitívan sokkolóan hatott az, ahogyan kezdte a meccset Waw. ÉS ahogy a 2. elején folytatta, Rafa ápolása utáni fütty is ennek szólt kicsit, hogy a nézők megőrültek milyen szépen tolta Waw, és ez tört meg akkor.

664.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 13:08
 
 
   

ja, egy magas labda, (v. naiv kérdés...) : ezek után benne lesz a cikk címében Wawrinka is?, mert o.k., hogy Djoko ellen nagy játékost, sokszoros győztest vert, ill. az elődöntők óta cikk se jött még, v. az akkori győzelme szinte már természetes volt, ez is o.k., de most tán már tényleg megérdemli

665.
 • donnie
 • 2014.01.26. 13:09
 
 
   

Tök jó lett volna, ha kint van Federer.

666.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 13:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 659.
 • Pici
 • 2014.01.26. 13:06

soha nem is tettem, mert nem alacsonyodok az ő szintjükre...

667.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 664.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 13:08

Pici megígérte nekem, hogy a következő cikk Wawrinka-val fog kezdődni, így meg már kötelező :D
És Pici, lécci a Beckett-es idézettel kezdd!!
http://www.nemzetisport.hu/data/...

http://www.dailymotion.com/video...

668.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 13:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 665.
 • donnie
 • 2014.01.26. 13:09

Azt mondta,hogy csak a meccs után repül el.

669.
 • becefix
 • 2014.01.26. 13:16
 
 
   

Óriási teniszbolond haverommal pár éve megalakítottuk a "Több agyat Wawrinkának" motivációs csoportot:) Óriási örömünkre mai nappal ünnepélyesen feloszlattuk:)

670.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 13:18
 
 
   

Fed csirip:

So deserving for Stan the man #nevergiveup #whatamatch #sohappy

671.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 13:19
 
 
   
672.
 • katma
 • 2014.01.26. 13:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 622.
 • brewer
 • 2014.01.26. 12:35

Te valamikor egy kis bulvárt is ígértél:-) Waw meccsén Bördi ellen egy szőke hölgyet mutogattak aki a meccs végén nagyon örült, közben kapott a szájacskájára egy csókot, mire SZG azt mondta, hogy a volt feleség és a barátja. Most nem volt ott de Waw mint feleségét emlegette, szóval most hármasban vagy valaki nem mond igazat?

673.
 • idoaranyos
 • 2014.01.26. 13:21
 
 
   
 • A komment válasz erre: 667.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:12

Eszemfaszom megáll - kikapott a Nadal
Ez lesz a cikkcím.

Ferru kiesett a top4-ből, hát ezt is megértük. A nagy tornákon brutál QF-ek várhatóak: Murray-Ferru-Bördi-Fedo jöhet. Ebből sajnálatodra az is következik, hogy Fed nehezen képes Rafa előtt kikapni.

Végre, ha már verték Đ-t, verik Rafát is. Végre kijátszotta magából a kontenderek közül azt, ami benne van.

674.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 673.
 • idoaranyos
 • 2014.01.26. 13:21

Csak Roger nem mindig fog Rafa ágára kerülni, lesz még gondja Nole-nak idén a svájciakkal, ebben biztos lehetsz :D
Murray-t Rafa ágára várom pl Wimbledonban, salakon Waw és DelPo mehet neki, Nole és Ferru jöhet Rogernek :)

675.
 • neooen
 • 2014.01.26. 13:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 662.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:07

Örülök, hogy nem fórumoztam, mert sajnos írtam volna egy két meggondolatlan, elhamarkodott véleményt. A Söderling elleni RG, a Del Potro elleni Wimbledon és most ez, kicsit kiverte nálam is a biztosítékot hirtelen. Szerencsére nem tettem, de nincs még egy ember, akinek ennyire szerencsétlenül tudnak ezek a sérülések előjönni, 2. játszma, óriási lélektani előny a másiknál... Persze aztán már én is sajnáltam Nadalt, durva volt így látni, de meg tudom érteni azokat is, akik valótlan dolgokkal vádolták Nadalt. Ehhez képest szerintem elég lájtos :) reakciók születtek.
Ha a végére 190-es szervákat beverve nyert volna Nadal, akkor Rafa meccset soha többet nem tudtam volna megnézni :).

676.
 • brewer
 • 2014.01.26. 13:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 672.
 • katma
 • 2014.01.26. 13:20

Stan családi élete teljes homály a számomra :) A feleségének elvileg új barátja van, meg Stannek is volt új barátnője, de papíron elvileg nem váltak el. Talán. A jóég tudja, én ezt már nem tudtam követni :)

677.
 • katma
 • 2014.01.26. 13:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 674.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:24

Na ezt kopogd le:-)

678.
 • katma
 • 2014.01.26. 13:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 676.
 • brewer
 • 2014.01.26. 13:25

Ezek szerint más sem:-)

679.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 677.
 • katma
 • 2014.01.26. 13:26

Megvuduzom én ezt RG-re no problem :)

680.
 • brewer
 • 2014.01.26. 13:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 676.
 • brewer
 • 2014.01.26. 13:25

Mindenesetre jóban vannak.

681.
 • neooen
 • 2014.01.26. 13:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 675.
 • neooen
 • 2014.01.26. 13:25

Nagyonfura, hogy ez a sérülés mizéria minden nem szenvedő játékost kizökkent. Jól mondta SzG, addig üsd amíg a földön van, aztán majd ráérsz sajnálni a meccs végén, vagy valami ilyesmit. Mindenkiből előjön ilyenkor a jó lélek vagy mi. Holott a másik oldal meg az, hogy ha nem tudsz megverni egy sérült játékost, akkor te vagy a világegyetem legnagyobb lúzere.

682.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 13:30
 
 
   
 • A komment válasz erre: 673.
 • idoaranyos
 • 2014.01.26. 13:21

hát ja, nem csak a sorsolás, ill. a ranglista lesz érdekes, hanem már a kiemelés is... talán - mert bár legutóbb is ez izginek tűnt, mikor mindenki izgult pár napig, tavaly Wimb előtt, hogy most Ferrer a 4., v. 5. lesz-e?, hát 4. lett, na akkor a következő nagy kérdés, hova kerül Roger?, hát persze hogy Nadal-hoz került, na aztán pár nap alatt kiderült, hogy ez a Wimb nem a potenciális Féd-Nad 4-d döntő miatt lesz érdekes?, ill. megveri-e végre Féd Nadalt?

683.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 681.
 • neooen
 • 2014.01.26. 13:29

Egyébként én úgy láttam, hogy zavarták Stant a lassú labdák, akkortól kezdte hosszúra ütni őket, aztán visszább vett ő is a sebességből, na onnantól Rafa nyeregben volt a 3.ban. A 4. szettben egyre jobban mozgott Rafa, és Stannek is ez jobban ízlett, fura volt. Azért azt nem gondolhatta senki, hogy Rafa 160as első szervákkal 0-2ről megfordítja. Ennyi élete még neki sincs

684.
 • becefix
 • 2014.01.26. 13:33
 
 
   

Azért Wawrinka kölcsönadhatná pár hónapra Normant Fedónak, hátha az Ő agya is rendbejön Nadal ellen:))

685.
 • katma
 • 2014.01.26. 13:36
 
 
   
 • A komment válasz erre: 683.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:32

Az is amit a szakértő srác mondott, hogy Rafa egyszer elindult a labdára egyszer nem. Nagyon ki tudja venni a játék ritmusából és nagyon nehéz oda visszatérni.

686.
 • Elessar
 • 2014.01.26. 13:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 685.
 • katma
 • 2014.01.26. 13:36

Kicsit felrémlett a Söd elleni döntőjének rémképe, mikor Rafa az égig pörgetett tollaslabdákkal nyerte a meccset úgy, hogy Robin világgá ütötte mindegyiket, de azért Wawrinka túl jó volt itt ahhoz, hogy 3 szettet Rafa behúzzon ilyen gyenge szervákkal ellene. Az tény, hogy egyre javult a háta, mert a 4.ben már 180 körülieket ütött, de azért nem volt kerek, fogadni nem tudott odaállni

687.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 13:53
 
 
   

Nos a rosszindulat megint előjött belőlem.
Azt mondják ,írják,hogy már a meccs előtt lesérült :) bigjoke.

Egy a lényeg : Stan nyert.

688.
 • erisen
 • 2014.01.26. 14:07
 
 
   

Wawrinka mindenkinek példa lehet. Hogyan kell a mocsárból kirángatni magad, a saját hajadnál fogva. Meg egy Magnus Normannal.:-)
Csodás mese ez a Waw-story.Egy olyan játékos árnyékából kilépni mint Fed nagyon nehéz.Már tavaly ősszel írtam hogy Svájc első számú teniszezője,és akkor még lehurrogtatok.
Az a tetoválás pedig nagyon ott van. Az tényleg Wawról szól.Csak egy ilyenre emlékszem ami így megfogott,amiben annyira benne volt a sport,győzelem iránti szeretet és a karakter,az pedig Jens Voigt bicaja.
http://cycling-passion.com/wp-co...
Volt egy olyan is amire az eredményei voltak felírva,meg az hogy 11 broken bones.:-)

689.
 • Rafain
 • 2014.01.26. 14:18
 
 
   

Rafa kiszólt Toninak, hogy feladja a meccset, a bátyó viszont mondta neki, hogy GS döntőt nem adunk fel. Csak a miheztartás végett.

690.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 14:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 687.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 13:53

na ne!, mármint létezik az, hogy még jobban...?

691.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 14:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 689.
 • Rafain
 • 2014.01.26. 14:18

Csak hogy ne legyen vita : Nadal felnőtt,ha akarja adja fel. Ez a fő baja neki....és ezt Toninak hívják.
Ami emberi van benne,azt Toni lerombolja.
És nincs coaching....soha.

692.
 • babydriver
 • 2014.01.26. 14:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 689.
 • Rafain
 • 2014.01.26. 14:18

Az interjúban mást mond: "Last thing that I wanted to do was retirement." Már kint van az egész. A bemelegítéstől fájt a háta, de egy szervamozdulattól a második szett elejétől már nagyon.

693.
 • Viktor
 • 2014.01.26. 14:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 690.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 14:26

Nem jobban. Nadal azt nyilatkozta,hogy warm up közben érezte a hátát.

A szurkolói : már sérült volt előtte,azért játszott rosszul már az elején :)

694.
 • Pici
 • 2014.01.26. 14:34
 
 
   

És lőn új poszt!

695.
 • Pici
 • 2014.01.26. 14:35
 
 
   
696.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 15:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 676.
 • brewer
 • 2014.01.26. 13:25

összeházasodtak, jött a baba, aztán Stan (nem tudom pontosan, lehet hogy nem is vált el), de különköltözött, mert csak a teniszre akart koncentrálni, mivel azt mondta, hogy már csak kb. 5 éve van profiként hátra, de aztán kibékültek, (v. lehet, hogy nem is volt harag), a lényeg, hogy 'hazament', - elvileg ez a legfrissebb állapot, akit érdekelnek a részletek, dátumok, stb., wikipedia, kb. a 14-17-es cikkek mindegyik erről szól

697.
 • brewer
 • 2014.01.26. 16:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 696.
 • KaiserSoze86
 • 2014.01.26. 15:44

Eddig nekem is megvolt,az utóbbi néhány hónap eseménye nincs meg ;)

Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések