krumplicukor

2012. 07. 14. 11:50

Mindenkinek fel kell állnia egyszer

Serena Williams friss wimbledoni bajnoknőként egy müncheni étteremből távozott éppen, amikor a helyiség előtti járdán szanaszét hullott üvegdarabokra lépett. Sem Serena, sem a társaságában lévők nem vették észre a szilánkokat, és Serena is csak annyit érezett, hogy mintha beverte volna a lábujját, haladt tovább. A fájdalom azonban nem sokkal később élesen jelentkezett, és a vértócsát sem lehetett figyelmen kívül hagyni.

serena win wimbledon1 -

Még aznap kiszedték a szilánkokat mindkét lábfejéből egy helyi klinikán és összevarrták a sebeket is. Mégsem gondolta senki sem, hogy egy-két hét kellemetlenség helyett egy évnyi kihagyás lesz az eredménye ennek a müncheni éjszakának.

Egy hét múlva azonban már világossá vált, hogy a műtét nem kerülhető el, az egyik szilánk megsértette Serena jobb lábfejében található egyik ínt. Majdnem hat hónap gipszben töltött időszak következett, aminek nem kellett volna ennyire hosszúnak lennie, ha Serena nem erőlteti túl korán a visszatérést, nem sérül rá, és nem lesz így szükség egy újabb műtétre.

Úgy tűnt, hogy 2011. tavaszára Serena újra csatlakozni tud a női mezőnyhöz, azonban februárban egy újabb, az előzőnél sokkal félelmetesebb hír látott napvilágot, Serenát tüdőembóliával szállították kórházba. Az összefüggéseket sosem árulták el, de azt azért lehet tudni, hogy az embólia lehet operáció mellékhatása, főként, ha nem sokkal utána kerül sor utazásra.

A kérdés pedig innentől kezdve nem arról szólt, hogy fog-e még valaha profiként teniszezni, hanem, hogy megéri-e a reggelt. Serena utólag elmondta, voltak olyan pillanatok, amikor ez utóbbi nem volt biztos.

A rehabilitáció hosszú volt, de végső soron eredményes, Serena Eastbourne-ben tért vissza a pályára, tehát majdnem egy teljes év telt el anélkül, hogy az amerikai lányt teniszezni lássuk, és hiába beszélünk sokszor arról, hogy a jelenlegi női mezőny nem túl erős, mégis csak kellett egy év ahhoz, hogy vissza tudjon térni a sérülése és betegsége előtti szintre.  Ma már Serena jól van, de a hosszabb repülő utakra injekcióval készül, az esetleges rögképződést megelőzendő.

"Nem adtam fel. Csak annyira belefáradtam az egészbe. Volt egy kanül a hasamban, folyamatosan távozott rajta keresztül a folyadék. Közvetlenül előtte volt a tüdőembóliám. Tüdőproblémáim voltak.  És két lábműtétem. Túl sok volt. Egyszerűen túl sok. Úgy éreztem, hogy nem tettem semmit sem, ami miatt ezt érdemelném. És úgy éreztem, hogy lezuhantam, a legnagyobb mélységbe."

serena win wimbledon4 -

Idén a salakszezon álomszerűen alakult Serena számára, úgy tűnt, hogy maga mögött tudja hagyni az előző két év nehézségeit.  Megnyerte Charlstont és Madridot, Rómában is jól játszott, mielőtt visszalépett volna a további tornától. De aztán érkezett Virginie Razzano és az első kör és egy nehezen magyarázható vereség.

Néhány párizsi hotelben az ágyban töltött nap után Serena összekapta magáz, újra, sokadjára, elment Patrick Mouratoglou teniszakadémiájára készülni, valamint Patrikot fel is vette tanácsadóként a csapatba.

"Roger tegnap arról beszélt, hogy amikor Novak ellen játszott, akkor újra és újra felrémlett benne a Novak ellen a US Openen elveszített meccs. Amikor ma te játszottál, felötlött benned az, hogy mi történt Párizsban?

Nem. Az ilyeneket el kell engedni. Nyilvánvaló, hogy ő is túllépett ezen már. Soha nem arra gondolok, hogy legutóbb veszítettem. Azon gondolkozok, hogy most viszont nyerhetek. De sosem játszottam Novak ellen, szóval, azt hiszem, ha vele játszanék, én is hasonló dolgokra gondolnék, mint Roger, ebben biztos vagyok."

serena win wimbledon3 -

Aztán az idei wimbledoni versenyen Serena olyan szervateljesítménnyel állt elő, amire a férfi kollégái is irigykedtek, 102 ásszal zárta a tornát (a férfi győztesnek Roger Federernek ebből az ütésfajtából összesen 71 jutott, pedig ő három nyert szettre játszott), és a szerváinak ereje is elérte a férfiak második szervájának sebességét. Nem csoda, hogy az egyébként hagyományosan nagyon jól fogadó teniszezőnők nem tudtak mit kezdeni Serena csodafegyverével.

"Volt már ilyen Madridban is. És ezen a tornán, korábban. Ez a legújabb és legnagyobb specialitásom, négy szervát ütni egy gémben. Fantasztikus érzés."

Nem mintha könnyű út vezetett volna a  győzelemig, a harmadik körben rögtön érkezett Zheng Jie, akivel egy nagyon hosszú, ki-ki meccset játszott, és a szerváinak köszönhette csak a továbbjutást, a korábbi meccsén aranyszettet összehozó Jaroslava Svedova is három szetten keresztül fárasztotta Serenát, majd az utolsó négy meccsére megkapta az új generáció összes fontosabb teniszezőnőjét, közte két GS győztessel.

A fiatalok védelmében le kell szögezni, hogy ugyan mindhárman meghajoltak Serena előtt, de egyikőjük sem szégyenkezhetett a teljesítményével és igazolták azt, hogy ebben a generációban van fantázia. A negyeddöntőben a tavalyi győztes Petra Kvitova próbálta életben tartani címvédési esélyeit, azonban nem tudott egész meccsen konzisztens lenni, amikor éppen összeállt a játéka, akkor Serena sem tudott mit kezdeni Petra elsöprő támadó teniszével, de a cseh lány túl sokszor hibázott és két szettben elvérzett végül.

Nem nyert szettet a torna után újra világelső Viktoria Azarenka sem, mégis ő volt az, aki a legközelebb járt a győzelemhez, a játéka alapján. Egy szett kellett neki arra, hogy alkalmazkodjon Serena szerváihoz, a második szettben pedig már okos, all-court játékkal rövidítésre hozta a szettet. Amiben hibázott egyszer és ezzel vége is volt.

serena win wimbledon2 -

A döntő előtt a nézőközönség közönség némi empátiával megáldott tagjai őszintén féltették Agnieszka Radwanskát. A lengyel lány kicsi ütőerővel, de annál több fifikás ütéssel és kitűnő lábmunkával rendelkezik, mégis vérengzésre készül mindenki. Becsületére mondva, Aga nem volt megilletődve, a 6-1 valójában nem adta vissza az első szettet, ami élvezetes, szórakoztató és jóval szorosabb volt, mint amennyit az eredmény mutat. De egy ilyen szervával mégis mit lehet kezdeni? Serenán azonban lassan mutatkozni kezdtek a fáradtság jelei, egyes mellett párosban is játszott Venusszal, így nem volt meglepő, hogy a második szettben már az eredmény is tükrözte Aga erőfeszítéseit, aki talán még sose játszott ennyire jól. 

"Kitűnő füves pályás teniszt kezdett el játszani, sok labdát visszaadott, elkezdtem egy kicsit pánikolni és ezt nem kellett volna. Általában nem szoktam."

A lengyel lány jutalma egy szett lett, utána viszont kipukkadt a roham, Serena pedig csak küldte és küldte az ászokat és foghatatlanokat, viszonylag kevés hiba, és helyenként áll-leesősen technikás ütések mellett. Igen, Serena játékának ezen része ritkán kerül említésre, általában nyers erővel operáló alapvonal amazonként emlegetik, pedig a jelenlegi top tíz talán legjobb röptéjével rendelkezik (harmadik szettben az ejtés, amivel megszerezte a duplabréket szintén megőrzésre érdemes) és a játékintelligenciája is kifejezetten magas.

Persze mindez kell ahhoz, hogy valaki tizennégy GS-t nyerjen, köztük öt Wimbledont, és Serena természetesen a páros versenyt is győztesként fejezte be Venusszal.

"Még mindig nem hiszem el, hogy sikerült. Talán más most ez egy kicsit. Még nem fogtam fel. Általában pedig gyorsan fel szoktam dolgozni."

Talán még egyik másik győzelem sem jelentett neki ennyire sokat, ritkán láthatjuk Serenát sírni egy díjátadón: http://www.youtube.com/watch?v=IDoNkEp8IPo

serena win wimbledon5 -

"Mi az, ami felülmúlhatja ezt? Mit szeretnél még elérni?"

"Viccelsz? A US Opent, az Ausztrál Opent, a Roland Garrost, a 2013-as Wimbledont."

85 hozzászólás

1.
 • Turin
 • 2012.07.14. 16:35
 
 
   

Serena rules! She rules all! :)

2.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 17:57
 
 
   

Az olimpián Federernek kell szurkolni. Én is neki fogok.

3.
 • katma
 • 2012.07.14. 18:29
 
 
   
4.
 • katma
 • 2012.07.14. 18:32
 
 
   

Köszönjük a cikket krumpli, nagyon jó:-)) GO Serena ( és Mása, és Kim ):-))

5.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 19:13
 
 
   

"évtizedekkel ezelőtt a játékosok még nem hajszolták a rekordokat"

Imádom Federert mindig a szaván fogni.

6.
 • neooen
 • 2012.07.14. 20:45
 
 
   
 • A komment válasz erre: 5.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 19:13

Mert ettől rosszabb ember lesz valaki, hogy meg akar dönteni egy rekordot?

7.
 • jowaldner
 • 2012.07.14. 21:22
 
 
   

Na itt a magyarázat a wimbledoni Rafa fiaskóra:

http://sport365.hu/olimpia,nadal...

8.
 • Prest
 • 2012.07.14. 21:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 6.
 • neooen
 • 2012.07.14. 20:45

Sztem csak arról van szó, hogy a rekordok nem voltak olyan jelentőségűek mint most...ez tényleg így van.

9.
 • katma
 • 2012.07.14. 21:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 6.
 • neooen
 • 2012.07.14. 20:45

Rafa végigcsókolta a lelátót majd elpityeregte magát a hetedik RG győzelme után. Ettől nem lesz rosszabb ember. Ez természetes, hogy állandóan győzni akarnak ezért dolgoznak közben rekordokat is érnek el. Nem azért küszködnek,hogy rekordokat érjenek el hanem a győzelmek a fontosak. Aki sportolt az tudja, ha a győzelmek révén jönnek a rekordok nyilván nem fakad sírva tőle legfeljebb örömében:-))

10.
 • donnie
 • 2012.07.14. 21:45
 
 
   
 • A komment válasz erre: 7.
 • jowaldner
 • 2012.07.14. 21:22

A cikk írója eléggé torzít. Abban még igaza van Nadalnak, hogy ezt nehéz elnyerni, mert nincs sok lehetősége a teniszezőnek, de a cikk írója már úgy írja, hogy "Éppen ezért az ötkarikás győzelmet mindenek felettinek tartja"...ez azért elég ferdítés. Nadal sem hinném ,hogy mindenek felettinek tartja az olimpiát.

11.
 • jowaldner
 • 2012.07.14. 22:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 10.
 • donnie
 • 2012.07.14. 21:45

Igen valószínűleg így van, persze erre mondaná Roger, hogy a régieknek (cirka McEnroe-ig bezárólag) még egy esélyük sem volt olimpiát nyerni, egyébként meg Svájcnak már úgy is van egyéni aranya 92-ből Rosset révén, ugye Pekingben meg a FedRinka, szóval szerintem nincs különösebb jelentősége, persze ettől még legyen egy Fed-Rafa elődöntő.:-)

12.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 22:08
 
 
   

Baromság ez a cikk. Bár abban nem vagyok biztos, hogy Nadal egy USO győzelmet választana egy újabb olimpiai arany ellenében. Mindenesetre nem lennék bánatos ha gyorsan kizúgna. Van még esélye a világelsőségre, nem a szaros olimpiáért kéne hajtania, nyert már belőle. Hagyja csak meg Federernek, hadd brusztoljon érte ő.

13.
 • jowaldner
 • 2012.07.14. 22:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 11.
 • jowaldner
 • 2012.07.14. 22:07

És ha ott, majd a döntőben is Fed nyer, akkor azzal szerintem kitépte az utolsó lapot is a tenisz-történelemkönyvből, és a munka el van végezve.:-)

14.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 22:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 6.
 • neooen
 • 2012.07.14. 20:45

Nem attól lesz roszabb ember valaki, hogy meg akar dönteni "EGY" rekordot.

15.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 22:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 13.
 • jowaldner
 • 2012.07.14. 22:09

"és a munka el van végezve"

Remélem ő is így gondolja majd, mert nem akarom még 8 év múlva is az olimpián látni. Lelátón az ikrekkel akik már rég bepasiztak, Federer meg maximum fotórol ismeri a jövendőbeli vőt.

16.
 • neooen
 • 2012.07.14. 22:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 14.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 22:10

Akkor mitől, fejtsd már ki kérlek, ne csak célozgass?!

17.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 22:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 16.
 • neooen
 • 2012.07.14. 22:14

Most fáradt vagyok hozzá. Csak rövid hozzászólásokra futja tőlem, ahhoz meg nagyon hosszú kéne.

18.
 • Turin
 • 2012.07.14. 22:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 16.
 • neooen
 • 2012.07.14. 22:14

Óh, engem már rég nem érdekel az agyszüleménye. Sztem ne bíztasd. :)

19.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 22:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 18.
 • Turin
 • 2012.07.14. 22:29

Hát boncidoki, téged azért nem érdekel mert rózsaszín szemüveges vagy.

20.
 • Turin
 • 2012.07.14. 22:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 19.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 22:33

Dehogyis. Azért nem érdekel, mert rohadt unalmas, és érdektelen.
Boncidoki meg max. Replikának vagyok, bár mostanában alulról súrolod a szintjét.

21.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 22:57
 
 
   
 • A komment válasz erre: 20.
 • Turin
 • 2012.07.14. 22:39

Nekem is unalmas, de amíg Federer teniszezik addig helytálló. Nadal a helyében 2009 Wimbledon után visszavonult volna családi életet élni. Federer tudja mit jelent ez a szó? Vagy ő csak a "rekord" szót ismeri?

22.
 • Turin
 • 2012.07.14. 23:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 21.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 22:57

Sztem a következő néhány évet töltsd el Nadal rectumában. Talán ott kihúzod valahogy. :)

23.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 23:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 22.
 • Turin
 • 2012.07.14. 23:15

Figyelj Turin, szerinted van még rá esély, hogy mi jó barátok legyünk? Felőlem semmi akadálya, amint Federer visszavonul megtehetjük a kezdő lépéseket. Ami rossz hír viszont, hogy addig még egy 10-15 évet ki kell húznunk valahogy. Szerintem ennyi idő bőven elég Federernek, hogy megtanulja értékelni az életet. Most lesz 31 éves, ha 45 éves koráig ezt nem tanulja meg akkor tényleg javíthatatlan.

24.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 23:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 23.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 23:24

Egyedül egyvalamit nem értek: egy ilyen embernek hogyan lehetnek ilyen aranyos ikrei? És ha már ilyen ikrei vannak akkor mi a faxért csak a teniszkönyveket, meg a rekordok könyvét lapozgatja mielőtt elvégzi a vélhetően Nadalénál (mert ahhoz nem sok kétség fér, hogy ilyen fitt állapothoz rá van szorulva) is keményebb tréningjeit.

25.
 • donnie
 • 2012.07.14. 23:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 24.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 23:26

Nekem tényleg csak egy hozzászólásom lesz mert baromira hülye téma, de még ha hajszolja is a rekordokat (amiben egyébként mi a szent szar baj van, most komolyan? ha az motiválja,hogy sikeres legyen, akkor nem értem mi a problémád azon kívűl, hogy Nadal is most teniszezik), fel sem merül, hogy esetleg szeret teniszezni? Hogy imád tornát nyerni, vagy látni a kemény munka gyümölcsét? Jesus miken tudnak emberek szenvedni....

26.
 • katma
 • 2012.07.14. 23:45
 
 
   
 • A komment válasz erre: 24.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 23:26

Unalmas már egy teniszfórumon, hogy Rafa veresége óta Fed családi élete a téma. Szánalom amit csinálsz. Írogass a nők lapjába ott foglalkoznak családi problémákkal. Olyan vagy mint aki maradandó sérüléseket szerzett Federer világelsőségével. Mióta Rafa kikapott csak Fed jut eszedbe mindenről mint Replikának. Most először jártam a salakblogon de látom ott is sikerült kiakasztani még a Rafa szimpatizánsokat is a viselkedésetekkel. Nem tudom mért jó ez neked de próbálj megnyugodni mert előbb utóbb mindenki csak röhögni fog rajtad.

27.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 23:46
 
 
   
 • A komment válasz erre: 25.
 • donnie
 • 2012.07.14. 23:37

"fel sem merül, hogy esetleg szeret teniszezni?"

Már régen nem szeret teniszezni. Szeret nagyon gyorsan végezni (ebből is az látszik, hogy még 10 év múlva is itt akar lenni), és nyerni. Nyerni, nyerni, nyerni. Ilyen beteg embert még nem láttam. Közben meg lemarad magáról az életről. Minden épelméjű ember viszavonult volna 2009 Wimbledon után. Ő el sem gondolkodott rajta, már a döntő után kijelentette, hogy nem áll le.

28.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 23:52
 
 
   
 • A komment válasz erre: 26.
 • katma
 • 2012.07.14. 23:45

Figyelj, nem egyezik a véleményünk, ennyi. Nem azért írogatom ezeket, hogy jól felhúzzalak titeket. Csak nem szeretem amikor egyesek félreismerik Federert, ő lesz a legnagyobb példakép, meg "cuki ember", miközben Nadal és Djoko az "arrogáns", meg "agresszív" jelzőket öröklik. Vitray azt mondta Wimbledon elején amikor Borg 6 RG-jéről és 5 Wimbledonjáról kérdezték, hogy ezeket Nadal is el fogja érni mert "megszállott". Látja rajta, hogy "megszállott", ezt a szót használta. Lehet, hogy tényleg az, de Federernél megszállottabb teniszező nincsen. Nadalnak ha nincsen kedve teniszezni, akkor nem teszi úgy oda magát, vagy elmegy fürödni a tengerben. Federer helyében meg már rég viszavonult volna. Neki eszébe nem jut, hogy nyerjen 17 GS-t, nem foglalkozik vele. Ő "élni" szeretné az életét ahogy jólesik neki. Ha elmenne 16 GS-ig, de családja lenne meg gyerekei, akkor nem azzal foglalkozna, hogy már csak 1-2 GS-t kell behúzni. Őt ez nem foglalkoztatja ilyen szinten, van benne valami normális emberi féleség is.

29.
 • katma
 • 2012.07.15. 00:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 28.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 23:52

Federer példakép ezt nem te döntöd el. Ne Federert okold, hogy nem Rafa most a világelső amit te szerettél volna. Van felesége szülei akik nem néznek ki boldogtalanul segítik Fed pályafutását. Ez az ő dolguk. Az, hogy te számon kéred miért nem hagyta abba 28 évesen. Rád tartozik? Szerintem nem. Az meg, hogy Rafa mit gondol mi a céljai fogalmad sincs. Az biztos, hogy egy olyan ember aki teljes mértékben tiszteli az ellenfeleit Fedet és Novákot is és aki elsők között hívta fel, hogy gratuláljon Fednek a 17 GS győzelméhez. Ő lehet, hogy egy kicsit jobban ismeri Federert mint te. Ő is és Novák is példakép nagyon sok gyereknek.

30.
 • Rafain
 • 2012.07.15. 00:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 29.
 • katma
 • 2012.07.15. 00:32

Igen, Federer példakép, de ezt a fogalmat csak ráruházzuk sportolókra. Ettől még sok ember nem fog hasonlítani rá (nem az eredményekre gondolok), különben megnézhetné magát a világ. Egy másokon sosem segítő, az öltözőben csak a saját rekordjairól beszélő egoista, aki nem foglalkozik semmi/senki mással a saját teniszkarrierjén kívül. Örülök, hogy az én környezetemben nincsenek ilyen "példaképek". Nincs ám valami boldog élete, ebben szinte biztos vagyok. Attól még, hogy nem teregeti ki a nyilvánosság elé a szennyest mint Rafa szokta, nem tudom elhinni, hogy teljes élete van. Csak a tenisz és a rekordok.

31.
 • katma
 • 2012.07.15. 00:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 30.
 • Rafain
 • 2012.07.15. 00:37

Jaj Rafain most abbahagyom. Annyi gyűlölet van a szívedben én ezt a problémát nem tudom megoldani. Sajnálom, hogy nem tudlak egy kicsit is meggyőzni, hogy nem csak fekete meg fehér, jó és gonosz van.

32.
 • Prest
 • 2012.07.15. 01:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 28.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 23:52

Mekkora baromságokat írsz ember...RAFA??? Pont ő, akinek azt mondta elvileg az orvos h játszania sem nagyon kéne ilyen térddel, ő meg itt brusztol...na ez nem megszállottság?

33.
 • Prest
 • 2012.07.15. 01:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 28.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 23:52

"Figyelj, nem egyezik a véleményünk, ennyi." Figyelj, különbözőek az emberek, ennyi. Még ha úgy is lenne ahogy írod...akkor is evidens h nem leht mindenki olyan tökéletes mint a nagy Rafa. Valakinek olyannak is kell lennie, mint Fednek. És? Azt meg am nem tudhatod h Rafa mit csinálna...ezeken sírva röhögök. Olyan indokokat használsz, amiket a fejedben gyártasz és meg sem történtek. Wow.

34.
 • Prest
 • 2012.07.15. 01:09
 
 
   

Az, h Te mit hiszel az szerencsére semmit nem jelent... :) Ha nem lenne boldog élete, nem tartana ott ahol most tart.^^

35.
 • Prest
 • 2012.07.15. 01:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 30.
 • Rafain
 • 2012.07.15. 00:37

Am télleg hihetetlen vagy ebben a témában...ha látnád magad kívülről...pff...nem hinnéd el.

36.
 • neooen
 • 2012.07.15. 01:13
 
 
   

Tényleg én is úgy gondolkodtam, ahogy itt sokan, ...hogy ezek mellett a tulajdonságaid mellett, azért vannak jó meglátásaid. De amit most csinálsz, az már nem is tudom mi. Szánalmas, megsavanyodott ember benyomását kelted. Minden sorod depressziós, komor lelkivilágról árulkodik. Egy teniszező miatt... Nem azt mondom, hogy ilyen vagy az életben, de az, hogy ilyeneket tudsz írni, azért mégis csak árulkodó.

Nem semmi, amit Serena művelt. Jó cikk lett, megható :). A
z a baj, hogy Ő is csak egy rekordokat hajszoló nőszemély, aki ahelyett, hogy a halál közeli élménye után családot alapított volna és élvezte volna az életet, mint minden normális ember, itt GS-eket vesz el a fiataloktól. Hová jut ez a világ?! Korhatárossá kellene tenni az profi sportot. 28 év felett, x győzelem után, x gyerek mellett, automatikus diszkvalifikáció az élsporttól :D :D. Ja, és példaképnek kiválasztott személyek korlátozása, aki pedig ezen korlátozás alá esik, azok üldözése, rituális keretek között közröhellyé tétele. Durvább szabályszegés esetén máglyára való felterjesztése...

Miss you Repli :D.

37.
 • Prest
 • 2012.07.15. 01:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 27.
 • Rafain
 • 2012.07.14. 23:46

"Már régen nem szeret teniszezni." ... erre mit lehet mondani? Te beteg vagy sajnos... A gyorsaság a játékstílusa. Ha csak nyerni szeretne már rég visszavonult volna a sorozatos zakók után...ő mégis itt maradt, mert szereti a játékot. Ennyire egyértelmű dolgot nem látni...ilyet is csak Te tudsz. Döbbenet.

38.
 • Rafain
 • 2012.07.15. 01:19
 
 
   
 • A komment válasz erre: 37.
 • Prest
 • 2012.07.15. 01:17

Ember, te beteg vagy? Szerinted azért játszik mert szereti a játékot? Bárkivel elteniszezgethet bárhol, Samprassal is játszott már Pete kertjében. Ő betegesen nyerni szeret. Pont.

39.
 • Rafain
 • 2012.07.15. 01:21
 
 
   
 • A komment válasz erre: 32.
 • Prest
 • 2012.07.15. 01:05

Rafának tudtommal nincsen két 3 éves lánya. Akikre továbbra is baszik magasról. Fingod nincs mennyit kell Federernek melóznia, hogy még mindig itt legyen. 2009-ben még elegánsan leléphetett volna. Mikor akarja ezt megtenni? Majd ha egy GS döntőről a lányai bankettjére megy, esetleg esküvőjére?

40.
 • Rafain
 • 2012.07.15. 01:26
 
 
   

És akkor tisztázzunk valamit:

2009 Wimbledon. Az hagyján amilyen szánalmat lenyomott Roddicknak a díjátadón, ez úgy is létezik a saját világában, hogy pont ugyanakkora csapás nem megnyerni zsinórban a 6. Wimbledont, mint soha nem nyerni. De minen épelméjű sportoló elgondolkodik: megdöntöttem a legfontosabbnak tartott rekordot, most születtek a lányaim, hova tovább? Teniszben már elértem egy mérföldkövet, mik a legfontosabbak mostantól kezdve az életben? Federer döntött. A tenisz. Illetve az újabb rekordok amikről beszélhet az öltözőben. Más nem létezik a fejében.

41.
 • Rafain
 • 2012.07.15. 01:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 40.
 • Rafain
 • 2012.07.15. 01:26

Csak akkor ne Nadal legyen a megszállott, meg az aki mindig a legjobban akar. Mert Federer akar a legjobban. Már 5 éve levágtuk ezt tzs-vel, nála jobban senki nem szeret nyerni. És mindig röhögünk azokon akik egy-egy veresége után azt mondják nem volt motívált. Faszt nem volt. Mindig ő a legmotíváltabb.

42.
 • tomma
 • 2012.07.15. 02:10
 
 
   

Én ezt a beszélgetést eccerűen nem is értem. Mér pejoratív is az ha vki mindig nyerni akar ? Bazz. Te soha nem sportoltál az kenyér. Én mindig, mindenhol, minden sportban az ellenfél minél hamarabbi totális megsemmisítésében munkálkodtam, könyörület nélkül. Persze, ezt a mentalitást is vártam el, még a kártyapartnerektől is, hiszen egyébként nem élveztem volna a győzelmem.
Asszem te egy kisiklott életű, sikertelem ember lehetsz Rafain. A kommentjeid ezt mutatják.

43.
 • iCreator
 • 2012.07.15. 07:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 41.
 • Rafain
 • 2012.07.15. 01:28

Úristen mit tett veled Federer?? :)) Össze vissza szakadok rajtad. Egyszerűen elérted a legalját. Nem is tudom mi rosszabb: ha tényleg elhiszed, amiket írsz, vagy ha szándékosan ilyen hülyeségekkel akarod provokálni a Fedeseket. Talán az előbbi rosszabb.

A salakblogon is kiderült, hogy egy szánalmas, beteg ember vagy. Csak mostanában esett mit is művelsz: szabályos hadjáratot folytatsz Fed ellen. Eme kicsi ország pöttöm fórumain, azt a kevés emberkét próbálod győzködni a betegségeiddel, amiket már te sem hiszel el. Hát le se szarnak ember, csak röhögnek rajtad.

SzG is leosztott, mint a szart. Fogalmad nincs a sportról, meg a teniszről.

A mai termésedet remélem nem törlik, mert a jövőben egyszer látnod kell mikre vetemedtél ma.

Szerintem nem Fed mellett, hanem melletted megy el az élet, mert egy olyan teniszezőre pazarlod minden (negatív) energiád, akit totál nem ismersz, de gyűlölöd. Mert gyűlölni akarod.

Beteg vagy.

44.
 • pushalias
 • 2012.07.15. 08:13
 
 
   

"Ő betegesen nyerni szeret."

Ellentétben az összes többi profi teniszezővel, akik veszíteni szeretnek. :-DDD

45.
 • Turin
 • 2012.07.15. 08:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 42.
 • tomma
 • 2012.07.15. 02:10

Magáról Rafáról meséltek olyat a szülei, hogy gyerekkorábansem bírta elviselni, ha a legutolsó társasjátékban is nem győzött. :))

46.
 • Turin
 • 2012.07.15. 08:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 43.
 • iCreator
 • 2012.07.15. 07:39

Sztem ekkora marhaságokat még Replica sem gondol Fedről. Áh, belegondoltam, dehogy gondol. :)

47.
 • brewer
 • 2012.07.15. 09:50
 
 
   

Rafainnak:

“Hogy érdekel-e? Igen, gondolom, nem mondanék igazat, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nem érdekel. De ez számomra ugyanaz, mint a Novak elleni vereség és az, hogy megpróbáljam legyőzni. Rafának csodálatos karrierje van, különböző az életünk, különböző világban élünk, más, amiket csinálunk és más, ahogyan csináljuk. Mindenképpen egy nagy bajnok és teniszlegenda lesz, így igazából nem nagyon számít nekem, hogy több GS-t nyer-e, mint én. Mert vannak olyan eredményeim, amiket ő sose fog elérni. És vannak olyan eredményei, amiket én sose érek el. A pillanatok, az emlékek azok, amik az enyémek és ezek azok, amik a legfontosabbak. “

Fed W döntő után. Csak sajnálni tudom, aki ezt nem érti.

Meg azt is, aki még egy héttel is azután, h a "nagy rivális" nyert, nem tudja megemészteni, h ez csak tenisz. Mindig azt mondom, ha még egy nap elteltével is negatív hatással van rád egy meccs, akkor ott el kell gondolkozni. Mivel Rafain hetek óta értelmes hsz-ed nincs itt, ezért úgy gondolom, szükséged van egy kis szünetre. Olimpiára szedd össze magad. Szívből remélem, h Rafa nyeri, mert akkor talán végre némi normalitás visszaköltözik beléd. Addig hanyagold a teniszfórumokat, ha tanácsolhatom. Nálunk addig kényszerszüneten leszel, mert nincs kedvem a hsz-edit törölgetni.

48.
 • brewer
 • 2012.07.15. 09:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 36.
 • neooen
 • 2012.07.15. 01:13

Szerintem inkább olyan kéne, h mittom én, 15 GS felett automatikus diszkvalifikáció, a mezőnnyel szembeni trollkodás miatt ;) :)

49.
 • brewer
 • 2012.07.15. 10:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 43.
 • iCreator
 • 2012.07.15. 07:39

Nem, nem fogom törölni, próbáltam szólni Rafainnak, h hova halad ez, de ha valaki ennyire kitartóan el akarja hitelteleníteni magát, azelőtt előbb vagy utóbb fejet kell hajtani és engedni kell, h megtegye.

50.
 • brewer
 • 2012.07.15. 10:18
 
 
   

Viszont ha már teniszezők magánéletéről van szó, Rafával minden rendben van? Úgy értem, annyira fura dolga vannak mostanában, és ezt most minden él nélkül, egyszerűen nem tudom őket hova tenni, de rákérdezek már, ha éppen ilyen témánál tartunk. Előbb ott volt azzal a fogadóirodával a szerződés, h reklámozza őket, utána nemsokára egy póker oldallal, most azt nézem, h egy milliárdos klubhelyiséget reklámoz. Ezek annyira nem illenek bele az eddig kiépített szponzori portfóliájába, valamint az imidzsébe, h nem igazán értem. Teljesen olyan, mintha hirtelen minél több pénzre lenne szüksége, mindegy, hogyan. Toniéknak nincsenek a gyárral gondjaik?

Tényleg érdekelne, mert erről ugyan nem esik sok szó, hanem meghúzódnak szépen, csendben a háttérben, de úgy érzem, h valami nagyon off Rafáék háza táján.

51.
 • Elessar
 • 2012.07.15. 10:23
 
 
   

Ez már orvosi eset, amit visszaolvastam...KOMOLYAN!

52.
 • brewer
 • 2012.07.15. 11:20
 
 
   

Andy az eheti Mock The Week-ben személyesen, miközben a wimbledoni döntő a téma:

http://www.youtube.com/watch?v=q...

Szerintem jó :)

53.
 • jowaldner
 • 2012.07.15. 11:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 50.
 • brewer
 • 2012.07.15. 10:18

Igen ez tényleg több, mint fura. Ráadásul én úgy tudom, hogy Federertől is egy halom pénzt kért kölcsön, amit természetesen első szóra megkapott, és a tetejébe még, amikor egy kis időt akart kérni a rendezésre, akkor Fed azt mondta neki, hogy ne foglalkozzon vele, nyugodtan hagyja az egészet a fenébe, és nem kell visszaadnia.:-)

54.
 • brewer
 • 2012.07.15. 12:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 53.
 • jowaldner
 • 2012.07.15. 11:38

Ó, így akkor már értem, h miért nyaraltak mindketten Szardínián, biztos Fednek ezzel a szállodával volt szerződése, és oda tudta Rafát befizetni ;) :)

55.
 • katma
 • 2012.07.15. 12:36
 
 
   
 • A komment válasz erre: 54.
 • brewer
 • 2012.07.15. 12:01

Egyébként Spanyolban is nagy gebasz van. Ott is elkezdődtek a tüntetések. Lehet, hogy beletaláltál, de legújabban megint azt szellőztetik, hogy a térde is rakoncátlankodik, lehet, hogy addig üti a vasat amíg forró mert fél hogyha közbejön egy komolyabb sérülés akkor vége a játéknak. Mindenesetre a Rosol meccsen nagyon feszült volt, jobban mint kellett volna vagy ahogy megszoktuk tőle.

56.
 • Turin
 • 2012.07.15. 13:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 52.
 • brewer
 • 2012.07.15. 11:20

Bírom az angolokat, jó humorral kezelik. :D

57.
 • seatly
 • 2012.07.15. 13:43
 
 
   

Én azt is észre vettem,hogy az ikrek abszolút fel sem ismerték az apjukat.Nem tudom a sok edzés miatt eddig láthatták-e őt.Lehet Fed felálitott egy olyan szabályt,hogy csak akkor mehetnek az apjuk közelébe,ha az egy rekordot dönt meg :)

58.
 • Turin
 • 2012.07.15. 13:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 57.
 • seatly
 • 2012.07.15. 13:43

Jaja, gondold el, másnapra az egyikük el is felejtette, minek örültek tegnap. Szted mit kapott ezért? Apjuk hajtja a nyűves rekordokat, a hálátlan kölykei meg nem értékelik. :)

59.
 • katma
 • 2012.07.15. 13:52
 
 
   

Jaj de csíptem Guga fejét:-))
http://sport.hir24.hu/tenisz/201...

60.
 • iCreator
 • 2012.07.15. 16:36
 
 
   
61.
 • brewer
 • 2012.07.15. 17:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 60.
 • iCreator
 • 2012.07.15. 16:36

Hehe, ez aranyos volt nagyon :)

62.
 • erisen
 • 2012.07.15. 17:13
 
 
   

Nem szorosan kapcsolódik,Nadal tenyerese:
http://www.youtube.com/watch?v=d...

63.
 • Levente
 • 2012.07.15. 19:01
 
 
   

Nagyon jó a cikkk, Kösz Krumpli
Nekem egyébként nagyon nagy kedvencem Serena és az egyik legjobb női játékosnak tartom, a jelenlegi mezőnyben mindenképp Ő a legjobb szerintem.

64.
 • Levente
 • 2012.07.15. 19:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 60.
 • iCreator
 • 2012.07.15. 16:36

Király!!!!!!!!!!!

65.
 • erisen
 • 2012.07.15. 22:07
 
 
   

OFF:
Most láttam a digin a Kibicek nevű műsort. Topor (is) volt benne. Azt mondja,hogy a mai mezőnyben 50db teniszező 30 felett van a top100-ban,ami azt jelent(het)i hogy a mostani mezőny gyenge. Utánanéztem,nem 50 teniszező,hanem 23.
Megnéztem a blöffkorszak legsötétebb óráiban ez mennyi volt.(2007.01.01)
Ez a szám 12db 30 feletti játékos. Majdnem a fele.
Megnéztem még azokat,akik a top 20-ban voltak akkor,hol vannak most.
Név/Blöff helyezés/Mai bombamezőny helyezés:
Federer 1 1
Nadal 2 3
Davydenko 3 44
Blake 4 107
Ljubo 5 Visszavonult
Roddick 6 27
Robredo 7 199
Nalbi 8 41
Ancic 9 Visszavonult
F.Gonzalez 10 Visszavonult
Haas 11 52
Baghda 12 40
Berdics 13 7
Ferrer 14 5
Nieminen 15 39
Djoko 16 2
Möri 17 4
Gászké 18 20
Styepi 19 26
Hewitt 20 233

Aki nem vonult vissza,az igen komolyan tartja magát a top100-ban (3 kivétel Hewitt,Blake és Robredo). Pedig 5 és fél év telt el azóta. Az teniszben nagyon komoly korkülönbség. Csak a kíváncsiság miatt a 2007.01.01-et összehasonlítottam az 5 évvel korábbival. 2002.01.14.
A 30 felettiek szám a top 100-ban 11 volt.
Név/blöff előtti helyezés/blöff helyezés
Hewitt 1 20
Kuerten 2 -
Agassi 3 -
Kafelnikov 4 -
Ferrero 5 23
Rafter 6 -
Grosjean 7 28
Henman 8 39
Haas 9 11
Sampras 10 -
Safin 11 26
Federer 12 1
Ivanisevic 13 -
Canas 14 142
Roddick 15 6
Corretja 16 -
Clement 17 42
Johansson 18 71
Moya 19 43
Portas 20 -
Elég sokan visszavonultak,nem bírták az új blöffös generáció nyomását(Wehehe:-))
Aki maradt,annak a nagy része visszaesett a blöffkorszakban helyezésében. Aki előrelépett,az 2db ember,Roddick és Federer.

Ami még érdekes,hogy ebben a 3 korban hány db 20 év alatti tehetség volt a top 100-ban,és ezek helyezése később hogy alakult.
2012.07.09: 2db (Harrison,Tomic)
2007.01.01: 2db (Möri,Djoker,Del Potro)
2002.01.14: 6db (Roddick,Robredo,Nalbi,Coria,Juzsnij,Acasuso)

Név/blöff helyezés/mai helyezés
Möri 17 4
Djoker 16 2
Delpo 92 9

Név/blöff helyezés/blöff előtti helyezés
Roddick 6 15
Robredo 7 36
Nalbi 8 46
Coria - 51
Juzsnij 24 58
Acasuso 27 85

Egy tény. A mai bombamezőnyben kiemelkedően magas a 30 év felettiek aránya a top100-ban. (Sőt,egy 30 év feletti vezeti a ranglistát) Illetve nagyon kevés a tehetséges 20 év alattiak száma. Ha ebből valaki elmagyarázza nekem,hogy a 2007-es miért blöffkorszak,akkor azt megköszönném.

66.
 • jowaldner
 • 2012.07.15. 22:13
 
 
   

Egy londoni fogadóirodában feltettem rá 50 fontot, hogy Fed valamelyik lányával nyerni fog Wimbledonban, meglepően sokat fizetnének érte. Ha esetleg nem élném meg a szelvényt Rafain örökli majd.

67.
 • brewer
 • 2012.07.15. 22:19
 
 
   

Fed-Del Potro bemutató meccs decemberben Buenos Airesben:

http://www.infobae.com/notas/659...

A jegyek 700-3500 dollár között voltak rá, percek alatt elfogyott. Megpróbálok nem belegondolni, h mi kerülhetett ennyibe egy jegyen, jézusom.

68.
 • brewer
 • 2012.07.15. 22:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 65.
 • erisen
 • 2012.07.15. 22:07

Nagyon aranyos vagy, h ezt így összeszedted, de egyrészt értelmes tenisznéző már eddig is csak röhögött ezen a blöffkorszakozáson, másrészt pedig ebből valóban az a két dolog látszik, amit te is írsz (több 30 feletti, kevés új, fiatal játékos), ami sok mindenek köszönhető szerintem, de pl. amellett is kitűnő érv, h ez egy nagy generció volt, vagy pontosabban két nagy generáció volt, amelyek elveszik a levegőt a fiatalok előtt. Emellett pedig annyi látszik, h nagyjából csak a szokásos törvényszerűségek voltak, nincs igazán különbség a 2002-es, a 2007-es, a 2012-es mezőny között, csak úgy, mint ahogy az előttiekhez képest sem lenne. A teniszmezőny erőssége ugyanis egy konstans dolog, maximum arról lehet beszélni, h nagyobb távokon (ezalatt évtizedeket értek) hogyan és miként fejlődött a tenisz.

69.
 • idoaranyos
 • 2012.07.15. 22:35
 
 
   

Tök jó, hog Serenáról ennyi szó esett. Egyrészt messzebbről jött vissza, másrészt, talán ő vágott le komolyabb menetet. Kár lett volna elsikofálni, és egyben nem lett volna érthetetlen, tekintve hány csúcsot is döntött állított be Rozsé.
A Petra-Azarenka-Radwanska hármas erejű sor nehezen teljesíthető a férfi mezőnyben, miután ott nagyjából mindenki a helyén van a listán.

70.
 • Levente
 • 2012.07.16. 07:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 65.
 • erisen
 • 2012.07.15. 22:07

Szép munka.

71.
 • Levente
 • 2012.07.16. 07:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 67.
 • brewer
 • 2012.07.15. 22:19

Nekem meglepő hír, bár tudom hogy Potternek példaképe volt(talán most is) FED.

Gondolom az a legfőbb mozgatóerő (ami a jegy árát is magyarázza) hogy FED a dél-amerikai kontinensen nem igazán szokott tornákon részt venni és a versenynaptár jelen állása szerint erre a jövőben sem igazán fog sor kerülni...

72.
 • brewer
 • 2012.07.16. 07:16
 
 
   

Az ATP videója Roger 287-jére:

http://www.youtube.com/watch?v=Y...

73.
 • erisen
 • 2012.07.16. 10:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 68.
 • brewer
 • 2012.07.15. 22:24

Én is így gondolom. De a fejlődés csak úgy tartható,ha a fiatal túlnő a "nagy generáció" tagján. Ahogy Fed túlnőtt Samprason,Agassin. Mondhatnám hogy Möri,Djoker,Delpo,Nadal meg Federeren,de Delpot konstansan veri,Mörivel 8-8 a H2H,és most verte meg Wimbi döntőben(+korábban 2GS döntőben),és hát ha Djoker meg Nadal erőben túl is nőtte,de a No.1 még mindig(újra) Fed.
Amúgy meg Djoker,Möri,Delpo,Nadal is mind a blöffkorszak "termékei". Az a kor termelte ki őket.Ha az olyan gyenge mezőny lett volna,akkor nem értem a problémát,mert akkor nekik sokkal könnyebb dolguk volt érvényesülni fiatalon mint a többi generáció fiataljainak. Mondjuk a folyamatos fejlődés nem fenntartható. A változás igen,a fejlődés nem. Szóval folyamatosan nem onthatja a tenisz sem a megatehetségeket,vissza kell esni kicsit,hogy aztán jöhessen a sok friss,új fiatal teniszező,hogy aztán azokból nagy generáció legyen,aztán ismét megtisztuljon minden a "nagy bajnokoktól"...és így tovább. Ez a hullámzása úgy nézhet ki,hogy a 90-es évek a nagy generáció időszaka,Sampras,Agassi,Becker,Courier,stb,stb...aztán jött az "megtisztulás",és velük egy fiatal generáció,Hewitt,Ferrero,Safin,Federer,Nalbandian,Roddick,F.Gonzalez,stb...(röviden a blöffösök)akik nagyon hamar lettek nagy generáció,így sokkal tovább tudták "elnyomni" a fiatal generációt. Csak Nadal tudott kibújni ezalól,de csak salakspecialistaként,aztán később máshol is,de ő egy szabályok feletti korszakos játékos. De pl. Djoker,Möri,Delpo el voltak nyomva piszkosul Fedék "hatalomátvételétől" úgy 4-5 évig. Most megint a nagy generáció hullám tetején vagyunk,ahol 4 teniszező leoszt mindent,másnak (pláne a fiataloknak) szinte semmi nem jut. Ezek alapján lassan megint jönnie kellene a "megtisztulásnak",csak az nem lesz olyan látványos és izgalmas mint 2001-2003 körül,hogy egyből robban a bomba,hanem szép lassan komótosan kikopik Fed,aztán Nadal,aztán Djok,Möri,Delpo...ennek a vége csak az ifjú titánokon múlik. De ahogy elnézem őket (főleg a hiányukat),ez lehet akár 5 még év is simán.

74.
 • erisen
 • 2012.07.16. 10:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 70.
 • Levente
 • 2012.07.16. 07:05

Kösz.

75.
 • erisen
 • 2012.07.16. 10:17
 
 
   

Láttam Serena döntőjét Vandeweghe vagy ki ellen.
Minek indult el? Nem fáradt? Annyira kedvetlen volt egész meccsen. Mondjuk nyert,ez tény. Ebben mi a logika,hogy nyeri Wimbit,rögtön rá 1 héttel HC-n elindul,aztán Olimpián vissza fűre. Nem lesz fáradt? Nem lesz nagy váltás?

Egyébként valaki mondja már meg hogy ezen a videón Serena mit csinál???
http://www.youtube.com/watch?v=L...

76.
 • Wheeler
 • 2012.07.16. 10:19
 
 
   

Miért beszéltek négyesről?
Murray és a top3 más kategória.

77.
 • erisen
 • 2012.07.16. 10:41
 
 
   
 • A komment válasz erre: 76.
 • Wheeler
 • 2012.07.16. 10:19

Nekem a Wimbi döntő első 2 settében ez nem úgy tűnt. De Wimbi előtt nálam is kicsapta a biztit Möri. Közel van,de van egy vonal mait nem tud átlépni. Ez lehet a hiányzó GS is. Mert Delponak van GS-e,mégsem sorolod a nagy 3-ashoz (4-eshez).

78.
 • Wheeler
 • 2012.07.16. 12:10
 
 
   

Szerintem amíg valaki nem nyer pár gs-t, fontos meccseken kikap a top3-tól, valamint képes kiesni 1. fordulókból, nem említhető egy lapon 17-szeres, 11-szeres, meg 5-szörös Gs bajnok világelsőkkel.

Igen, Delpot sem, és Murray még annyit sem ért el.
Murray-nek annyi köze van a top3-hoz, hogy a 4. a ranglistán.

79.
 • Dobs
 • 2012.07.16. 12:56
 
 
   

Federer jelenleg 8 tornán címvédő.

Ez pontosan annyi, ahányon Rafa és Đ ÖSSZESEN.

80.
 • Levente
 • 2012.07.16. 18:22
 
 
   
 • A komment válasz erre: 75.
 • erisen
 • 2012.07.16. 10:17

Engem Tarzan-ra emlékeztet, Ő csinált hasonlót győzelmei után:)
http://www.youtube.com/watch?v=M...

81.
 • Viktor
 • 2012.07.16. 19:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 65.
 • erisen
 • 2012.07.15. 22:07

Azért,mert a 287 sok,a 17 is sok. Ezt nem illik tartani,nyerni.
Ez egy indok....a blöffkorszak....szerintem tudjuk jól,hogy miért van kitalálva.

82.
 • brewer
 • 2012.07.16. 20:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 73.
 • erisen
 • 2012.07.16. 10:10

Nagyjából biztos vagyok benne, h a Fed+kortársai generációt egy kiemelkedő generációként fogják majd számon tartani, már mostanra sokat változott a megítélése, és ez még inkább így lesz a későbbiekben. Ez is olyan dolog, h kell hozzá távolság, tíz-tizenöt év minimum, h meg lehessen ítélni.

83.
 • idoaranyos
 • 2012.07.16. 20:31
 
 
   
 • A komment válasz erre: 68.
 • brewer
 • 2012.07.15. 22:24

Ezek a beszélgetések általában blöffkorszakozásra szoktak kimenni, és kimondottan, vagy kimondatlanul Fed eredményeinek a lehúzása a cél, épp ezért nem szoktam benne nagyon részt venni, mert annak semmi értelme - ui mindig azokat kell megverni, akik szembejönnek, és nem egy elméleti tökéletes mezőnyt - de bizonyos szempontból teljesen más a véleményem.

Addig egyetértek, hogy a mezőnyt, nagy egészében konstansnak lehet tekinteni, a 100. mindig kb ua, de az elejében nagy különbségek vannak, és erős az ingadozás. Időszakról időszakra változik, hogy hány nagy bajnok játszik egyszerre, mennyire változatos a mezőny eleje, mekkora a verseny ott. Lehet, hogy a tenisz úgymond ugyanott tartana, ha Fed tavaly októberben szögbe lép, és visszavonul, de a többi csúcsragadozónak sokkal könnyebb lett volna az idénye. Nem lenne ennyire sűrű az eleje. És vicaversa.

Nem beszélve arról, hogy sokaknak sírna a szája, mennyit veszített a tenisz :) (és igazuk is lenne)

Az én saját teniszhistóriámban a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulója volt a legsűrűbb időszak, amikor a kicsit csúcson túl lévő Lendl mellett, épp a csúcson volt Boris és Edberg, és nagy sebességgel tört be az amerikai tenisz egyik legjobb nemzedéke, jelesül Sampras-Agassi,Courier és Chang, hogy olyan finomságokról ne beszéljek, mint az öreg Jimmy és Johnny vagy Goran. (Vagy Stich, akinek mellettük szép csendesen olyan pályafutása volt, hogy egy meccs híján mind a négy GS-ben döntőzött, ugyebár nyert Wimbit, és párosban olimpiát.).


Egy JMDP, vagy Nadal komolyabb sérülése, egy Đ 2.0-ás berobbanás, vagy akár - általam Andy Roddicknál nagyobb képességűnek láott Hewitt, vagy Safin kikopása - egészében meg tudja változtatni a dolgok állását az aktuális Olimpuszon.

Vannak olyan időszakok, amikor egy Johansson Auszit tud nyerni (Az első 20-ból csak a döntőben volt ellenfele, a kor AndreA mellett legjobb lassú keménypályás játékosa, akinek a pályafutását beárnyékolták a sérülései, a kvázi lustasága, s egyébként is egy idegbeteg orosz muszlimról beszélek) egy olyan tornán, ahol az első négy kiemelt legkésőbb a második körre kiesett, és vannak olyan időszakok, amikor a Đ-Fed-Nadal-Murray sorból kettőt kell verni egy GS győzelemért.
És ha nem vagy bent a brancsban, akkor hármat kéne. mondjuk: QF Fed, SF Rafa, F Đ....

84.
 • brewer
 • 2012.07.16. 21:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 83.
 • idoaranyos
 • 2012.07.16. 20:31

Persze, ez nyilván így van, egy percig sem vitatkozok ezzel. De ha megnézed, az átmeneti időszakok elég rövidek szoktak lenni, nem szokott túl hosszú lenni a vákum. És most egyébként is egyes generációkról és azok erősségéről beszéltünk ;) :)

Aki még nem látta volna: ATP oldal tribute a 287-nek: http://www.atpworldtour.com/Roge...

85.
 • brewer
 • 2012.07.16. 22:57
 
 
   
Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések