krumplicukor

2012. 07. 07. 17:46

Vízesés a tűz felett

Miután a Sólyomszem úgy látta, hogy Andy Murray tenyeres fogadása elcsípte a vonalat, a brit könnyek között nézett fel az égre, a sajtó pedig minden visszafogottság nélkül robbant fel az izgalomtól és rég látott sebességgel kezdte ontani a szlogeneket, szuperlatívuszokat, előrejelzéseket.

semis2 -

De nem ők voltak az egyetlenek, mindenki, akinek a teniszhez bármilyen köze is van, érezte, hogy 2012. július 8. napján olyan döntő következik, amelynél jelentősebbet Wimbledonban nehezen lehetett volna megalkotni.

Roger Rasheed egyszerűen a valaha volt legfontosabb férfi wimbledoni döntőnek nevezte, de volt olyan újságíró, aki nem volt ennyire szerény, megadta neki a valaha volt legnagyobb GS döntő címet. Úgy, hogy még egy labdamenetet sem játszottak le...

Nehéz két napnak nézünk elébe, az biztos.

Andy Murray 1938 óta az első brit férfi teniszező, akinek sikerült bejutnia a wimbledoni döntőbe,  az akkori döntős, Bunny Austin aligha gondolta volna, hogy az élete során nem lesz olyan brit, akinek szurkolhatna a trófeáért vívott küzdelemben (2000-ben halt meg). A Szigetország sporthagyományait és a tenisz történetében betöltött szerepét tekintve, szinte hihetetlen ez a hetvennégy évnyi szünet. 

Még ennél is több idő telt el azóta, hogy brit férfi Grand Slamet nyerjen, de ne szaladjunk ennyire előre, maradjunk egyelőre annál, Andy miként írt már pusztán a döntőbe kerülésével is történelmet, és miként sikerült megtörnie az átkot, ami sújtotta a brit teniszezőket Wimbledon elődöntőiben.

murray w tsonga -

A legutóbbi brit reménység, akinek lehetett volna esélye továbbjutni ezen a szakaszon, Tim Henman újra és újra elbukott, és úgy tűnt, Andy követi ezt a sormintát, hiába volt Wimbledon a legkiegyensúlyozottabb Grand Slam-e, és hiába látszott, hogy ezen a borításon nagyon jónak kellene lennie. 2009-ben Andy Roddick, 2010-ben és 2011-ben Rafa Nadal vetett véget Andy Wimbledonjának, és különösen a tavalyi vereség hagyhatott nyomot Andy lelkében, hiszen egyetlen elrontott tenyeres után omlott össze, mindenféle előzetes jel, vagy ok nélkül.

Idén ezt a hibát nem akarta elkövetni, szépen építette fel a tornáját, és végre kihasználta a teljes tudását. Nikolaj Davigyenko volt az első teniszező, akin túl kellett jutnia, az évek óta lejtmenetben lévő orosz laza átmozgatásra volt csak elegendő,  Ivo Karlovics sosem öröm, egy szett, rövidítésben a horváté is lett, de ez nem számít különleges eseménynek a Dr. Ivo elleni mérkőzéseken, egyébként Andy végig kontroll alatt tartotta a meccset, a saját szervagémeiben nem engedett ki, az adódó lehetőségeket rögtön kihasználta, és ekkor már látszódott, hogy jó formában van. A mindig veszélyes és kiszámíthatatlan Marcos Baghdatis lehetőséget kínált arra, hogy Andy felvegye a ritmust és beüsse magát, Marin Cilicet pedig már mindenféle kihagyás és zökkenő nélkül, nagyon higgadtan ütötte el a további versenytől, pedig az eső miatt két napra szakadt a meccs.

A vízválasztó a David Ferrer elleni mérkőzés volt, amelyen úgy tűnt, hogy salakpályás teniszt fogunk látni zöld körülmények között, és ebben a teniszben David jobb, mint Andy, lehetősége is volt a spanyolnak arra, hogy két szett előnybe kerüljön. De Andy rájött, ő ezzel a tenisszel nem nyerhet, azzal viszont igen, amelyben erős első szervákat, a korábbiakhoz képest feljavult második szervákat, nyerőket üt és hálózik. Azzal, ahol ő irányít.

murray w tsonga5 -

Jo-Wilfried Tsonga sem számított valószínűleg arra, hogy két szetten keresztül nem sok köze lesz a meccshez, és csak megpróbál valahogy életben maradni. Andy szerváján folyamatosan dolgoznak, az elsőt jóval megbízhatóbbá és erőteljesebbé tették, a második szerva, játékának egyik nagy gyengesége, még mindig nincs ugyan Roger Federer-i magasságokban, de már nem akkora hibalehetőség, mint eddig volt. Andy játékának másik olyan tényezője, ami miatt eddig nem nyert GS-t, a tenyeres, a torna második felére megfelelő befejező ütéssé vált, ritkán hibázik vele és kellő sebességgel érkezik. Minden egyéb, a lábmunka, a világklasszis fonák, az erőnlét eddig is megvolt ahhoz, hogy messzire juthasson.

tsonga w murray -

Van azonban még valami, ami nehézzé tette Andy útját a GS-ek világában, mégpedig a koncentrációja. Az elődöntőben két megnyert szett után kiengedett, megadva Jo-nak a lehetőséget, amire addig várt, meg is köszönte, és el is vitte a harmadik szettet. Andy a negyedikre észbe kapott, Jo pedig megpróbált versenyben maradni, annak ellenére, hogy nem a legjobb tenisznapját fogta ki tegnap, sok hiba, az előző meccshez képest jóval gyengébb szerva jellemezték a játékát. Mégis úgy tűnt, hogy sikerül rövidítését kiharcolnia, azonban 6-5-nél Murray rohamai sikeresnek bizonyultak, Tsonga pedig, várható módon, hibázásra kényszerült, így Andy brékkel nyerte meg a mérkőzést.

"Az év ezen időszakában nagy a nyomás és a stressz. Nem érzem annyira, ha mondjuk, a gyakorlópályákon edzek, vagy ha csak sétálgatok. Megpróbálok nem gondolni rá.  De, nyilvánvalóan, tudat alatt ott van bennem."

"Őszintén szólva, nem gondolok olyan  sokat rá, de igen, a meccs végén nagyon sok érzelem volt bennem. Korábban nem nagyon volt ilyen érzésem az elődöntős meccseimen, sokat jelentett ez nekem, nagyon, nagyon fontos volt."

murray w tsonga3 -

A tény, hogy brit teniszező fog vasárnap harcba szállni a wimbledoni trófeáért, önmagában is hatalmas médiaérdeklődéssel járna és kiemelt jelentőségűvé tenné az eseményt. A mostani mérkőzés azonban nemcsak az egyik résztvevő személye miatt fontos. A másik döntősnek legalább annyi történelmi lehetőséget kínál a trófea elhódítása, mint Andynek.

Roger Federer egy év, folyamatosan magas színtű, megfeszített munkán van túl. A tavalyi US Openen, a Novak Djokovics ellen, meccslabdáról elveszített elődöntő fordulópont volt a svájci kései karrierjében, és ezt nem is titkolja.

"Nagyon keményen dolgoztam azóta, hogy elveszítettem azt a meccslabdát Novak ellen a tavalyi US Openen. Azóta nagyon jól játszottam. Most pedig lehetőségem van arra, hogy világelső legyek és hogy megnyerjem a trófeát. Nagyon fontos meccs lesz, remélem, hogy nem leszek ideges."

fed w djoko -

Igen, Fed a vasárnapi döntőben egy-két dolgot elérhet, ha sikerül győznie, a tizenhetedik GS cím mellett, a hetedik wimbledoni cím és a világelsőség a tét Fed számára, ez utóbbi kettő Pete Sampras-t is érintené, hiszen Pete hét wimbledoni címmel a rekordtartó, míg a világelsőség visszaszerzése esetén Fed megelőzné Pete-et a legtöbb világelsőként töltött hét számában.

Fed idei tornája Murray-hez képest jóval kalandosabban alakult, míg eljutott a döntő által kínált lehetőségig, hiába indult könnyedén ez a két hét a svájci számára. Albert Ramos és Fabio Fognini semmit sem tudtak kezdeni a jól játszó Feddel, azonban a behúzott tető, az esti körülmények, valamint a nagyon jól szerváló és magabiztos ellenfele megzavarták Fedet annyira, hogy gyorsan két szett hátrányban találja magát Julien Benneteau-val szemben. Fed szerencséjére, mint ahogy mondta, annyiszor volt már ilyen helyzetben, hogy tudta mit kell tennie, nem pánikolt, és fokozatosan javuló játékkal megfordította a meccset. Hogy aztán Xavier Malisse ellen úgy tűnjön, véget érnek Fed idei wimbledoni álmai, a meccs alatt fellépő, váratlan derékizomgörcs miatt a mérkőzés nagy részében rendesen sem lehajolni, sem fordulni nem tudott, az esőszünet és az annak során kapott kezelés, az erő helyett a technika, valamint Malisse szintén nem százszázalékos formája azonban lehetővé tették, hogy a modern orvostudomány bevesse magát és Fedet harcképessé tegye a következő meccseire. 

Mikhail Juzsnyíj ellen a sérülésnek már nem volt jelentősége, Fed szinte tökéletes játékkal mosta le az oroszt a pályáról, majd következett a jelenlegi világelső, Novak Djokovics. Hiába játszottak egymás ellen már huszonhatszor, füvön még sosem találkoztak. Ez a körülmény fontos alkalommá tette ezt a mérkőzést, és az egyébként is kiszámíthatatlan, egy-két ponton múló Novak-Fed meccsek tematikájába további bizonytalansági tényezőt csempészett. Mert nem egyszerű feladat először szembesülni azzal, hogy Fed mit is tud ezen a borításon.

fed w djoko2 -

Ennek megfelelően szokatlanul alakult az első két szett, mindössze ötvennyolc perc alatt átrobogtak rajta, alig alakultak ki hosszabb labdamenetek, a szerván és a szervából felépített két-három ütéses taktikákon volt a hangsúly, jelezve, hogy lehet ezen a borításon füvespályás teniszt játszani, csak legtöbbször a résztvevők nem ezt választják, hiszen a szerva-röpte kihalóban lévő állatfaj a mostani teniszben.

Az első szettben Fed szinte tökéletes szervajátékával Novak nem igazán tudott mit kezdeni, és ez nem változott a meccs későbbi szakaszában sem, Novak fogadásai nem voltak olyan hatékonyak, mint amilyenek szoktak lenni. Ami jelentős különbség az elmúlt egy évben látott Fed és a korábbi évek Fed-játéka között azt igazán nem is az első, hanem a második szerva környékén kell keresni, amelyre a Fed csapat nagyon ráfeküdt az elmúlt hónapokban, felhozták az első szerva szintjére, sok terhet levéve ezzel az első szerváról. Az erőfeszítések sikeresnek bizonyultak, komoly gondot okozott Novaknak a meccs második felében a testre megküldött második szervák tömege.

djoko w fed -

Az első szettben a későn behúzott tető miatt még csúszós volt a pálya, Novak ehhez nehezen alkalmazkodott, a brék is olyan szituációból született, amikor a szerb megcsúszott a pályán és nem tudta jól visszaadni a labdát. A második szettben ennek ellenére úgy nézett ki, hogy a csúcskorában lévő világelső meg tudja fogni a hatszoros wimbledoni bajnokot, hiszen Novak szervái is jól működtek, eddigre a csúszkálást is befejezte, a kialakuló labdamenetekben pedig rendre felülmúlta Fedet, aki a meccsnek ebben a szakaszában még nem vette fel az utazósebességet, lemaradt a labdákról. 1-1 volt az eredmény a szetteket tekintve, és nyilvánvaló volt, ha Fed nem javul fel az alapvonaljátékában, a stabilabb szerb fogja megnyerni ezt a meccset.

Fed azonban feljavult és a harmadik szett a torna talán legjobb játékát hozta, két, egyaránt magas színvonalon teniszező ellenfél között. Mindketten érezték, ez a szett kulcsfontosságú a meccs további sorsa szempontjából, éppen ezért Fed folyamatosan nyomás alá helyezte Novak szerváit (Fed jobban fogadott ezen a meccsen, mint Novak, de a statisztikákból kiderül, hogy nemcsak most, hanem a torna során végig), rendre bréklabdákig jutott, amiket azonban nem tudott kihasználni, általában azért, mert Novak vagy jó szervával, vagy extra pontokkal hárította őket (a bréklabdahárítási statisztikái Novaknak voltak jobbak az egész tornán). 

djoko w fed2 -

Mint ilyenkor szokott lenni, ha a támadó túléli a saját szervagémét, előbb-utóbb brékelni fog, hiszen megvan az a gém-mennyiség, amennyit megengednek a teniszistenek, hogy megmenekülj. Bár Fednek is hárítani kellett bréklabdát a szett végén, a brék megérkezett, Novak szervái nem jöttek, Fed viszont annál inkább és vitte a harmadik szettet. A mérkőzés szepmontjából ez döntőnek bizonyult, a meccsen valójában végig jobban játszó Fed (midössze tíz ki nem kényszerített hibát ütött) rögtön brékkel nyitott a negyedik szett elején, majd további komoly lehetőségei is voltak a duplabrékre, ezeket Novak még hárította, azt azonban nem tudta megakadályozni, hogy Fed kiszerválja a meccset.

"Tisztában vagyok azzal, hogy a tornának még nincsen vége. Nem kezdtem el sírni, nem estem térdre, nem gondoltam azt, hogy vége a tornának és elértem mindent, amit akartam. "  

"Tudom, hogy ez egy sikeres torna volt a számora, de igazából ezt csak akkor fogom tudni megítélni, ha véget ért. Most az a célom, hogy megpróbáljam a lehető legjobb döntőt lejátszani."

fed w djoko3 -

Óriási tét mindkét résztvevőnek, hatalmas médiaérdeklődés, egy ország nézi majd Murray első wimbledoni döntőjét (jegyet a meccsre 3.500 font és 14.000 font között lehet kapni...), történelem minden fűszálon.

Az fog nyerni, aki a leginkább észben fogja tudni tartani, hogy ez is csak egy mérkőzés, amit két teniszező, ütővel, teniszlabdákkal és a háló segítségével játszik.

Szeretném látni az összes kommentet (730) utolsó 100 hozzászólás

546.
 • brewer
 • 2012.07.08. 21:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 540.
 • Viktor
 • 2012.07.08. 20:50

Meg, mint ahogy írtam twitteren is, nagyon halkan, de Malisse-t is ;)

547.
 • erisen
 • 2012.07.08. 21:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 545.
 • Turin
 • 2012.07.08. 21:11

542-ben pont a 2.szerváit írtam. Volt honnan fejlődni,és még mindig van hova bőven. Szerintem olyan sokat az nem fejlődött. Ellenben a tenyerese az láthatólag sokat fejlődött vagy csak nagyon működött Wimbiben. Meglátjuk USO-ra melyik tenyeresét viszi.

548.
 • Markus
 • 2012.07.08. 21:30
 
 
   

Szerintem Murray csak akkor fog GS-t nyerni, ha nem a top3 várja a döntőben. Ők egyszerűen sokkal jobb teniszezők, mint Andy. Persze simán kijöhet egyszer a lépés, mint 2009 RG Rogernek, de biztosan nem lesz sokszoros GS győztes.

549.
 • Bikkin
 • 2012.07.08. 21:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 548.
 • Markus
 • 2012.07.08. 21:30

Ez súlyos tévedés, Andy rendelkezik olyan képességekkel, mint a TOP3, játékereje is hasonló, ezt számtalan 1000-es tornán bizonyította már. Balszerencsés is Grand Slam tornákon annyiban, hogy mindig Nagyok ellen kellett döntőt játszania.
Én úgy gondolom, ezt a Federert a tető bezárása után - 1:1 szettállásról - senki a világon meg nem állította volna. Ma Murray nem omlott össze, egyszerűen nagyobb erővel találkozott. Túljátszották.
Btw. egyetlen olyan teniszező van a világon, aki élete első 4 Grand Slam tornáját bukta, és abban is hasonlít Andyre, hogy neki is Nagyokkal kellett megkínlódnia, viszont az ötödik döntőjét már megnyerte. Ivan Lendl-nek hívják. Ha valaki lelket tud önteni a skótba, akkor az ő.

550.
 • Bikkin
 • 2012.07.08. 21:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 549.
 • Bikkin
 • 2012.07.08. 21:38

EDIT:
Btw. egyetlen olyan teniszező van a világon, aki élete első 4 Grand Slam döntőjét bukta, és abban is hasonlít Andyre, hogy neki is Nagyokkal kellett megkínlódnia, viszont az ötödik döntőjét már megnyerte. Ivan Lendl-nek hívják. Ha valaki lelket tud önteni a skótba, akkor az ő.

556.
 • Markus
 • 2012.07.08. 22:43
 
 
   

Nézted élőben? Kiváncsi lennék a véleményedre, ha nem esik egybe teljesen a már elhangzottakkal.

567.
 • jjc
 • 2012.07.08. 23:03
 
 
   

csak panaszkodni jöttem fel: az első szett után után megjöttek a vendégek a kerti paertiba. tudjátok milyen nehéz félrészegen hunyorogva 550 kommentet elolvasni? holnap az első dolgom lesz, h a torrentboltban megvásároljam hd-ban a meccset.

578.
 • jowaldner
 • 2012.07.08. 23:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 549.
 • Bikkin
 • 2012.07.08. 21:38

Lendl első nyertes GS döntőjét volt szerencsém élőben (TV-n) látni, annak ellenére, hogy gyermekkorom kedvenc teniszezője volt, fogalmam sem volt róla, hogy előtte már 4 döntőt (pont mint most Andy) elbukott, így még nagyobb grat. neki, hiszen az 5. GS döntőjén, cirka 1 óra játék után már 2 szett hátrányba került, majd onnan sikerült megvernie úgy McEnroe-t, hogy neki ezen múlott a karierr Slam, meg a 40 valahány meccses veretlenségi széria folytatása, stb.

588.
 • Turin
 • 2012.07.08. 23:21
 
 
   

Jahm, valahogy így lehetett Rafa is a gyerekorral. :nosmile:

591.
 • jowaldner
 • 2012.07.08. 23:22
 
 
   

Szerintem a mai döntő elsősorba a 2. szett utolsó két (relatíve szép:-)) pontján múlott, a tető az már csak a hab volt a tortán.

604.
 • jowaldner
 • 2012.07.08. 23:31
 
 
   

Az első, amivel szettlabdához jutott nekem spec. még jobban tetszett, bár úgy tűnt, mintha out-ot fogott volna vele.

607.
 • Turin
 • 2012.07.08. 23:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 604.
 • jowaldner
 • 2012.07.08. 23:31

Azon én is filóztam egy sort, nagyon oldalra tartott a labda, de gyönyörűen oldotta meg végül, így a mozdulatért már megérte. :)

614.
 • Levente
 • 2012.07.08. 23:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 591.
 • jowaldner
 • 2012.07.08. 23:22

+1
Én is így látom, FED mert vállalni jópár zseniális megoldást!

619.
 • jowaldner
 • 2012.07.09. 00:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 607.
 • Turin
 • 2012.07.08. 23:32

Azután a két pont (röpte) után én úgy voltam vele, hogy ha kikap sem verem szét szüleim nyaralóját (ott néztük), meg így már lehetett volna felőlem brit, meg Andy siker, persze azért jobb ez így:-)

628.
 • brewer
 • 2012.07.09. 00:17
 
 
   

Rafain, iCreator, ne fárasszatok már, hagyjátok abba, az eddigi hülyeségeiteket már töröltem.

632.
 • brewer
 • 2012.07.09. 00:21
 
 
   

Moderációs kérdéseket nem itt vitatunk meg, mondtam már ezerszer, innen csak törölni fogom. Egyébként is, épp itt az ideje ezen a "beszélgetésen" túllépni, lényegtelen, és unalmas.

636.
 • Rafain
 • 2012.07.09. 00:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 632.
 • brewer
 • 2012.07.09. 00:21

Akkor leírom a moderációsba.

637.
 • baga
 • 2012.07.09. 08:26
 
 
   

Beszélhetünk itt tetőről, meg Rosolrol, meg Andy fejéről, meg Djoko kevésbé turbó formájáról, nem ez a lényeg. Persze ez mind számít , de a legfontosabbak szerintem az az elmúlt egy év eredményei ,meg az a munka amit megcsinált amióta Tsongitól itt kikapott Roger.

Ha megnézzük hány tornát és milyeneket nyert , ahol nem nyert meddig jutott, Roger , Djoko és pláne Nadal, akkor szinte törvényszerűnek tűnik ( persze így utólag ) hogy összejött neki.

Ami nekem külön öröm, hogy Annaconeval végre elért egy GS-t. Nyerő páros, talán ha még előbb kezdenek együtt dolgozni, nem a futkosós, kiszorítósdis teniszt erőlteti Roger, hanem ezt, amit most csinál , kevesebb fájó veresége lett volna. Na, de amint tudjuk, az erősségünk egyben a gyöngeségünk is, Rogerrel is így van. Most azonban az ünneplés ideje van, meg a hálaadásé.

638.
 • baga
 • 2012.07.09. 09:23
 
 
   

Idezet az index forumarol:
Elmúlt 1 év:
Federer, 72-9, 8 tornagyőzelem mindhárom borításon nyert, 1 Slam, 1 WTF, 3 Masters
Djokovic, 63-12, 4 tornagyőzelem, mind kemény pályán, 2 Slam, 0 WTF, 2 Masters
Nadal, 58-13, 4 tornagyőzelem, mind salakon, 1 Slam, 0 WTF, 2 Masters.

639.
 • pushalias
 • 2012.07.09. 11:30
 
 
   
 • A komment válasz erre: 638.
 • baga
 • 2012.07.09. 09:23

Idén megint sok volt a blöffös. :)

640.
 • erisen
 • 2012.07.09. 12:24
 
 
   

Krumpli,Pici,Fuzzy...valaki.
Frissítsétek már légyszi itt jobb oldalon a ranglistát.
Csak hogy nézegethessük kicsit,amiben kevesen hittek.:-)

641.
 • Levente
 • 2012.07.09. 12:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 637.
 • baga
 • 2012.07.09. 08:26

Én mintha azt olvastam volna valahol egy FED interjuban, hogy nem a Tsonga mérkőzés volt itt a fordulópont, hanem az USO, ahol Djoker 2 MP-ről verte Őt. Ez "bőszíttette" fel és határozta el, hogy elege van a QF-ekből és a SF-ekből, Ő pedig nyerni akar mostmár, úgymond saját kezébe veszi a sorsát és nem arra vár, hogy az eredmények szerencsés alakulása folytán lépjen előrébb...

642.
 • Dobs
 • 2012.07.09. 13:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 640.
 • erisen
 • 2012.07.09. 12:24

Addig is nézegesd ezt:

http://www.atpworldtour.com/Rank...

:D

643.
 • Dobs
 • 2012.07.09. 13:02
 
 
   

Az Olimpia hogyan számít a ranglistába?

644.
 • Markus
 • 2012.07.09. 13:21
 
 
   
 • A komment válasz erre: 643.
 • Dobs
 • 2012.07.09. 13:02

750/450/340/270/135/70/35/5

645.
 • Dobs
 • 2012.07.09. 13:35
 
 
   
 • A komment válasz erre: 644.
 • Markus
 • 2012.07.09. 13:21

Akkor akár már az Olimpián elbukhatja az elsőségét, úgyhogy inkább meg kéne azt is nyerni a biztonság kedvéért. :D

646.
 • Markus
 • 2012.07.09. 13:47
 
 
   

Amúgy ami még durva, hogy Murray 6-2-re is vezetett H2H tekintetében, most pedig 8-8, tehát kb "öreg" korára fogja be Murrayt.

647.
 • baga
 • 2012.07.09. 14:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 641.
 • Levente
 • 2012.07.09. 12:48

Én arra gondoltam, hogy bizonyos értelemben az a tavalyi W. volt a "mélypont" , GS-ket tekintve.

648.
 • Levente
 • 2012.07.09. 15:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 647.
 • baga
 • 2012.07.09. 14:26

Ebben egyetértünk 2-0 ról bukni, az volt az igazán kellemetlen....

Azóta viszonot 0-2-ről is megy a fordítás, ez az igazán durva:)

Szóval le a kalappal FED előtt, micsoda eltökéltség van benne!

649.
 • neooen
 • 2012.07.09. 17:47
 
 
   

Remélem nem lesz vitaindító, hogy Biros is csak egy nagy blöffös :D... http://www.origo.hu/sport/tenisz...

650.
 • Viktor
 • 2012.07.09. 20:27
 
 
   
651.
 • Viktor
 • 2012.07.09. 20:36
 
 
   

Londonban már hárman ott vannak:http://live-tennis.eu/race

652.
 • Perla
 • 2012.07.09. 20:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 651.
 • Viktor
 • 2012.07.09. 20:36

Londonban kb 10 millióan vannak :-O :D

653.
 • Viktor
 • 2012.07.09. 21:31
 
 
   
 • A komment válasz erre: 652.
 • Perla
 • 2012.07.09. 20:56

És mind teniszeznek :D

655.
 • Elessar
 • 2012.07.09. 22:25
 
 
   

Megpróbálom visszacsalni

658.
 • babydriver
 • 2012.07.09. 23:34
 
 
   
 • A komment válasz erre: 652.
 • Perla
 • 2012.07.09. 20:56

az hagyján, de London a hatodik legnagyobb francia város is egyben, több franszia él ott mint Nantes-ban, vagy Strasbourgban :-)

659.
 • babydriver
 • 2012.07.09. 23:40
 
 
   

tervezek írni erről egy posztot, hogy miért van ez az iszonyú hirig a szurkerek között, nem mintha olyan okos lennék, hogy megfejthetném, de nekem is van barátom, akivel minden oké addig, míg Rafa ki nem kap, akkor hetekig nem veszi fel a hívásomat, pedig sohasem csesztettem ezzel :-)

660.
 • Rafain
 • 2012.07.09. 23:55
 
 
   

Olvastad Mourinho újabb alakítását? Le hülye kurvázott egy Barcelona nőt a reptéren.

661.
 • Elessar
 • 2012.07.09. 23:57
 
 
   
 • A komment válasz erre: 659.
 • babydriver
 • 2012.07.09. 23:40

Vannak mindenhol, Rafain mondjuk külön kategória, mert ő már Rafa előtt is rühellte a svájcit mert az rendszeresen verte az akkori kedvencét. Nagyon sok drukker úgy születik, hogy alapvetően valaki ellen kezd el drukkolni és új kedvencét is ezek mentén találja meg. Forma-1ben is rengeteg Alonso edrukker született meg a Schumacher utálatból, és még tuti lehetne sorolni más sportágakat is

662.
 • Turin
 • 2012.07.09. 23:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 660.
 • Rafain
 • 2012.07.09. 23:55

És tényleg hülye kurva volt? :D

663.
 • Rafain
 • 2012.07.09. 23:58
 
 
   

Amúgy nem tudom mire volt jó neked, hogy lelepleztél. Elrontod a játékomat. SzG amúgy tönrecseszte a teniszmeccs nézéseimet jó sokáig a már-már betegesen és aljasan elfogult közvetítéseivel. Azért szomorú a helyzet, mert én szeretem hallgatni a közvetítéseit, de Federer meccs közelébe nem engedném. Meg Djoko meccshez sem, ott túlságosan is az ellenfél felé húz.

664.
 • Rafain
 • 2012.07.09. 23:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 662.
 • Turin
 • 2012.07.09. 23:58
665.
 • Rafain
 • 2012.07.10. 00:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 661.
 • Elessar
 • 2012.07.09. 23:57

Én Federer első GS döntőjén még neki szurkoltam a blöffös Filipuszi ellen. Aztán többet nem. Egy darabig csak teniszezőként idegesített, mostanra már emberileg.

667.
 • brewer
 • 2012.07.10. 00:08
 
 
   

Ezt a beszélgetést vigyétek máshová, mert pontosan tudom, hova fog fejlődni, én pedig ma túl fáradt vagyok ahhoz, h töröljek. A másik nick értékelését folytathatjátok a moderációs topikban. Hozzá kell tennem,h azért ott sem szabad mindent, ott is volt egy-két bejegyzés tegnap, ami átlépte a határt.

Azt meg már elmondtam egy párszor, h teljesen irreleváns itt, h ki mit csinál más fórumokon, és ne is legyen róla szó.

669.
 • Elessar
 • 2012.07.10. 00:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 667.
 • brewer
 • 2012.07.10. 00:08

Jólvanna, be is fejeztük!

671.
 • Rafain
 • 2012.07.10. 00:21
 
 
   

Moderációsba is leírtam, mert innen törlik.

672.
 • Elessar
 • 2012.07.10. 00:26
 
 
   

Tényleg hova tűnt tzs?? Gondolom ő mérges Pete rekordjának megdöntése miatt, de érdekelne a véleménye Wimbiről.

673.
 • Elessar
 • 2012.07.10. 00:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 671.
 • Rafain
 • 2012.07.10. 00:21

Ok-ok

674.
 • Rafain
 • 2012.07.10. 00:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 672.
 • Elessar
 • 2012.07.10. 00:26

A Nadal-Rosol meccs után láttad utoljára, már a Kedvencekből is kirakta a heyhót. De szerintem valamikor úgyis benéz még ide.

675.
 • Elessar
 • 2012.07.10. 00:31
 
 
   
 • A komment válasz erre: 674.
 • Rafain
 • 2012.07.10. 00:28

Én bírtam azért, visszajöhetne igazán! Remélem jön új poszt és akkor ez a ma esti termésünk se fog szem előtt lenni

676.
 • pushalias
 • 2012.07.10. 01:57
 
 
   
 • A komment válasz erre: 649.
 • neooen
 • 2012.07.09. 17:47
677.
 • pushalias
 • 2012.07.10. 02:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 676.
 • pushalias
 • 2012.07.10. 01:57

Elnézést, későn vettem észre, hogy már betették, kérem, szedjétek ki. :)

678.
 • brewer
 • 2012.07.10. 11:54
 
 
   

Lesz poszt ide is, Serena-Aga-Fed-Murray egyben. Magamhoz írtam már a döntőről, ez a Fedeseknek szól, és a Fed-központú megközelítése a dolgoknak ;) :) Azoknak akiket érdekel: http://krumplicukor.wordpress.co...

679.
 • Rafain
 • 2012.07.10. 12:41
 
 
   

Annacone:

Mit mond azoknak, akik már leírták Federert?
"Nem sok mindent, mert nem figyelek rájuk. Újra és újra hallom ezt, a probléma az, h ezek az emberek csak 2005-2007-es időszakra gondolnak. Ma nagyobb a konkurencia, de nem azért, mert Federer rosszabb lett. Ellenkezőleg. Roger az elmúlt hónapokban bebizonyította, h még mindig azon a színvonalon játszik, ezért ez a győzelem nem szenzáció számomra."


Egy újabb vélemény amellett, hogy Federer nem lett roszabb mint fénykorában. Mégis 2 és fél évig nem nyert GS-t. Ebből lehet kalkulálni körülbelül hol tartana ha Rafa és Novák pályatársa lenne.

680.
 • neooen
 • 2012.07.10. 12:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 679.
 • Rafain
 • 2012.07.10. 12:41

Persze, ez teljesen egyértelmű volt eddig is. Hiszen látjuk, hogy a teniszben valaki 18-tól 32-33 éves koráig van a csúcson, és ez az időszak ugye csak nőhet. Jajj, de savanyú az a szőlő Rafain...
Zsinórban 33 GS nyolc közé jutás alatt semmit sem öregedett, vagy kopott...?!?! Jól írja amott SzG...

681.
 • Turin
 • 2012.07.10. 13:52
 
 
   
 • A komment válasz erre: 680.
 • neooen
 • 2012.07.10. 12:59

Egy ugyanilyen Rafa siker utáni reakcióra mekkroa hisztit vágna már le. :)

682.
 • Rafain
 • 2012.07.10. 14:09
 
 
   

A Federer surokolók 90 %-ban ritka elfogult állatfajták. Értelmetlen velük beszélgetni.

683.
 • brewer
 • 2012.07.10. 14:21
 
 
   
 • A komment válasz erre: 680.
 • neooen
 • 2012.07.10. 12:59

Igazából én nagyon élvezem :) Annyira mókás volt ezt végigkövetni az évek során, hogy hogyan lesznek az eleinte még vitaalapnak jó érvekből az eredmények révén egyre abszurdabb indokok, amik mostanra már tényleg semmire sem jók, maximum arra, hogy mosolygj rajtuk. Vannak azért olyan számsorok, amikel lehet ugyan vitatkozni, mert hát miért ne, de nem érdemes, mert csak hülyének és végtelenül elfogultnak fognak nézni (természetesen nemcsak Fednek vannak ilyenek, Rafa 7 RG-je és legjobb salakos mivolta is idetartozik).

689.
 • brewer
 • 2012.07.10. 15:17
 
 
   

Rafain, hagytam neked üzenetet a moderációs topikban.

690.
 • neooen
 • 2012.07.10. 15:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 683.
 • brewer
 • 2012.07.10. 14:21

"Vannak azért olyan számsorok, amikkel lehet ugyan vitatkozni, mert hát miért ne, de nem érdemes, mert csak hülyének és végtelenül elfogultnak fognak nézni (természetesen nemcsak Fednek vannak ilyenek, Rafa 7 RG-je és legjobb salakos mivolta is idetartozik)."

Itt mikre is gondolsz, mert nem teljesen egyértelmű nekem :)?!

691.
 • idoaranyos
 • 2012.07.10. 15:30
 
 
   

Balatoni nyaralás, elég húzos éjszakák. Röviden: Grat Fednek, teljesen megérdemelte.

Bővebben máskor. (Akkor jön az igen-nem, mázli-kidolgozott, stb stb stb.) Hogy Goat vagy mi a csöcs, azt döntsétek el ti, nem vagyok illetékes, nekem nincs Goatom a teniszben, csak olyan klasszisok, akiket valamiért kiszúrtam, ozt csípem a pályafutásukat úgy, ahogy van pl. Björn Borg.

692.
 • brewer
 • 2012.07.10. 15:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 690.
 • neooen
 • 2012.07.10. 15:17

Eredmények, amiket nem kell magyarázni, és nem lehet őket vitatni, kifogásokat és kiskapukat keresni.

693.
 • jowaldner
 • 2012.07.10. 15:41
 
 
   

Először is grat. Rafainnak, jól megmondta SZG-nek, és ez még akkor is nagy teljesítmény, ha esetleg nem neki van igaza.:-) Bár pont az a legnagyobb gond ezzel, és úgy gondolom éppen ezért nem fog tudni Ő sehol sem igazságot kapni, mert (az Ő szempontjából sajnos) a tényekkel nem lehet vitatkozni. Az igazságot sem úgy szolgáltatják, hogy ha én 5 évvel hamarabb születtem volna, akkor nem járhattam volna egy osztályba K.Istvánnal, akinek így később nem lett volna módja a Nemzeti Múzeum biztonsági Őreként rávenni a "Mona Lisa" elrablására. Nyilván mi Fedesek is kíváncsian lestük volna Rafa faütős pörgetéseit, hogy mennyire lettek volna hatékonyak Borggal szemben 1976-ban a Garroson.:-)

694.
 • jowaldner
 • 2012.07.10. 15:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 691.
 • idoaranyos
 • 2012.07.10. 15:30

Szegény:-) De azért tarts ki, már csak nincs olyan sok hátra azokból a húzos éjszakákból.:-)

695.
 • Markus
 • 2012.07.10. 15:45
 
 
   

Pár ember itt nem tudja a "listen to reply" és a "listen to understand" közötti különbséget. Vagy csak nem akarják.

696.
 • neooen
 • 2012.07.10. 15:46
 
 
   
 • A komment válasz erre: 693.
 • jowaldner
 • 2012.07.10. 15:41

"Nyilván mi Fedesek is kíváncsian lestük volna Rafa faütős pörgetéseit, hogy mennyire lettek volna hatékonyak Borggal szemben 1976-ban a Garroson.:-)"

:D :D :D Ezen behu, besza...

697.
 • jowaldner
 • 2012.07.10. 16:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 696.
 • neooen
 • 2012.07.10. 15:46

Köszi, érdekes a másik fórumon, ahol Godmode-ként írtam ugyanezt, nem aratott ekkora sikert:-)

698.
 • Rafain
 • 2012.07.10. 18:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 697.
 • jowaldner
 • 2012.07.10. 16:54

Ezzel ne viccelődj. Aljas dolog.

699.
 • jowaldner
 • 2012.07.10. 18:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 698.
 • Rafain
 • 2012.07.10. 18:18

Sorry, én Mathieu vagyok (salakblog).

700.
 • Rafain
 • 2012.07.10. 18:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 699.
 • jowaldner
 • 2012.07.10. 18:39

Vágom.

701.
 • brewer
 • 2012.07.10. 20:21
 
 
   

Basszus, fizikai fájdalmaim vannak, h nekem most Radwanskáról kell írnom...

702.
 • Viktor
 • 2012.07.10. 22:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 701.
 • brewer
 • 2012.07.10. 20:21

Ne írj.....légyszi!

703.
 • Bikkin
 • 2012.07.10. 22:11
 
 
   

Rafain, tényleg te volnál Rafamania a Salakblogon??
Ne okozz csalódást, itt egészen értelmes embernek ismertelek meg. :(

704.
 • Viktor
 • 2012.07.10. 22:11
 
 
   

Radwanskáról.

705.
 • Viktor
 • 2012.07.10. 22:25
 
 
   

Szinte minden országban teniszező viszi a zászlót....már ahol top játékos van.
Svájcban nem:)

706.
 • Markus
 • 2012.07.11. 09:41
 
 
   
 • A komment válasz erre: 705.
 • Viktor
 • 2012.07.10. 22:25

Nem azt mondta, hogy 10 napon belül dönt, hogy vállalja-e? Vagy babonás és inkább nem viszi most? :)

707.
 • Dobs
 • 2012.07.11. 09:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 701.
 • brewer
 • 2012.07.10. 20:21

De írj, légyszi!

Csak nekem, az egyetlen Radwanska drukkernek!

708.
 • brewer
 • 2012.07.11. 19:27
 
 
   

Jelentem, Fuzzy azt mondta, h ír posztot :) Bár nem lesz olyan mint az RG-s, mert ez már nagyon nem arról szól, mint ami akkor volt.

709.
 • Rafain
 • 2012.07.12. 01:09
 
 
   

Mit találtam? Nadal és Djoko első döntője egészben: http://www.youtube.com/watch?v=h..., http://www.youtube.com/watch?v=i...

710.
 • Dobs
 • 2012.07.12. 10:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 709.
 • Rafain
 • 2012.07.12. 01:09

De jó is egy kis nosztalgia...

711.
 • neooen
 • 2012.07.12. 12:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 708.
 • brewer
 • 2012.07.11. 19:27

És itt akkor "csak" az Ő cikke lesz? Szívesen olvasnék Pici szemszögéből is erről, vagy a tiédről is, amit kimersz ide is tenni :). A Wordpress-es cikked nagyon jó lett, köszönjük.

off: Írtam neked e-mailt "teniszletöltéssel" kapcsolatban a moderációs címre, ha van időd válaszolj kérlek.

712.
 • neooen
 • 2012.07.12. 12:07
 
 
   

Vagy mennyire tiltott, hogy itt ilyenről beszéljünk, mert ha nem az, akkor itt is feltenném a kérdést?!

Szörnyű ez a csend mellesleg, napi 4-5x feljövök frissíteni az oldalt :D.

713.
 • brewer
 • 2012.07.12. 15:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 712.
 • neooen
 • 2012.07.12. 12:07

Ez van mindenhol, Fed kinyírta a megszokott topikok jó részét. Nem mintha ez akkora baj lenne :) Meg majd úgyis találnak mást, jöhetnek a Rafa-Djokó flamewar-ok ;) :)

714.
 • Pici
 • 2012.07.12. 17:50
 
 
   

Hát, sziasztok, éppen nyaralok, csak jövő hét vasárnap jövök haza, addig biztos nem poszt tőlem.

Egyébként nagyon másképp látom a meccset, mint itt bárki a kommentelők közül, na nem baj...

Húú de jó döntő volt azta... Serenáé is

715.
 • pushalias
 • 2012.07.12. 18:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 708.
 • brewer
 • 2012.07.11. 19:27

Már csak az én kedvemért is írja meg. :) A tied sem rossz odaát. :)

716.
 • pushalias
 • 2012.07.12. 18:20
 
 
   

Érdekes különben, nem tudom, hogy ki hogyan látta, ahogy Fed játéka kezdett lassan elmenni az amazing felé, a bírói hibák is elfogytak. Legalábbis Mur utolsó két szetben kért challange-ei mind elbuktak, és volt közte pár határeset, ami elfogult bíráskodásnál eleve az övéi lettek volna.

És a közönség, ami azért főleg Mur mellett volt, a győzelem után olyan sportszerű volt, hogy csak lestem. Murnek megadták a szép vereséget, és Fednek a szép győzelmet, annyira szép volt.

717.
 • Bikkin
 • 2012.07.12. 18:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 716.
 • pushalias
 • 2012.07.12. 18:20

Én ha közönséget választhatnék, csakis a wimbledonit kérném. Az ausztrál sem rossz mondjuk, de az amerikai és a francia már más kategória. De Wimbledon a legjobb: itt a jobbiknak mindig taps jár, és nem gyűlölnek egy játékost sem csak azért, mert idegen létére hazai ellen merészel játszani, ne adj isten nyerni.

718.
 • neooen
 • 2012.07.12. 20:00
 
 
   

Ha valakit érdekel HD-ben a döntő: http://www.youtube.com/watch?v=_...

Nem írtál semmit rá Krumpli, hogy torrentről lehet-e itt beszélni (ha nem bocs érte)? Szóval tudna valaki meghívót küldeni olyan oldalra, ahonnan HD-ben lehet teniszt lezúzni :) ?!

719.
 • brewer
 • 2012.07.12. 20:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 718.
 • neooen
 • 2012.07.12. 20:00

Ha lehetséges, inkább ne itt beszéljétek meg, jó? :) De email-re biztos válaszolnak neked, én is küldtem, bár olyan nagy segítség nem voltam :)

720.
 • neooen
 • 2012.07.12. 20:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 719.
 • brewer
 • 2012.07.12. 20:43

Rendben. Itt van az e-mail címem, ha valakinek van valamije :). Az itteni nick nevem @freemail.hu

721.
 • neooen
 • 2012.07.12. 21:03
 
 
   

A legnagyobb privát magyaron 7 éve vagyok bent, egyes arány fölött...

722.
 • Djokey
 • 2012.07.13. 18:21
 
 
   

Tudja valaki, h Monfilsszal mi van, nagyon rég nem halottam felöle?

723.
 • Djokey
 • 2012.07.13. 22:29
 
 
   

http://sport365.hu/tenisz,hirek,...

lol nesze semmi, fogd meg jól

724.
 • Levente
 • 2012.07.14. 07:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 723.
 • Djokey
 • 2012.07.13. 22:29

Pici, Krumpli, Fuzzy nem merne előállni egy ilyen cikkel az biztos:)

725.
 • katma
 • 2012.07.14. 09:00
 
 
   

Toronymagas esélyes? Ez butaság. A mai teniszben nincs toronymagas esélyes. Rafa kipihente magát, Novák is tud jobban játszani /főleg ha szerb zászlóba öltözik:-)) / mint azt tette az utolsó meccsükön, Andy kérdéses, hogy búslakodik e egy fél évet szokása szerint vagy Lendl helyretette a fejét mert akkor ő is lehet esélyes. Mentálisan van előnye most Fednek de vért kell izzadnia és ugyanúgy kiemelkedő teljesítményt kell nyújtania mint most, hogy nyerni tudjon.

726.
 • katma
 • 2012.07.14. 09:10
 
 
   

Ráadásul ha a sorsolásra gondolok ami az elmúlt időszakot illeti, 1-3, 2-4 helyezett akkor egy Rafa Novák duón kell átballagnia ami mint tudjuk nem egy leányálom Fednek:-))

727.
 • pushalias
 • 2012.07.14. 10:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 723.
 • Djokey
 • 2012.07.13. 22:29

"A svájcit még megszorítani sem tudták vetélytársai" Ez az ember mit nézett? :( :)

728.
 • pushalias
 • 2012.07.14. 10:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 718.
 • neooen
 • 2012.07.12. 20:00

Ha valami fent van YouTube-on, az leszedhető. Köszönöm a linket, és éppen most szedem le. 4,2 GB, hihetetlen, aki ezt feltette az tud valamit. :) Még emlékszem, amikor egy átlagos youtube-os Fed videón a labda nem is látszott. :)

729.
 • neooen
 • 2012.07.14. 11:06
 
 
   

Igen, tudom, de torrenten elég jó szokott lenni a választék, jó pár éve fent voltam egy ilyenen, de inaktivitás miatt kitettek :(( (szar netem volt). Nem csak a döntők, elődöntők szoktak érdekelni... Szóval továbbra is várok egy ilyenfajta meghívót :). Ja, és valóban, ez a wimbledoni döntő egészen egyedülálló, maximum respect a feltöltőnek ("All Credits goes to the BBC.").

730.
 • brewer
 • 2012.07.14. 11:51
 
 
   
Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések