2012. 07. 06. 01:21

Tornádó

Amerikában a tornádóknak minden évben van egy néhány hónapos szezonja. Teniszben kétévente jön a Serena Williams tornádó, és megjósolhatatlan ideig marad. Serena tavaly a US Openen nem tudott újabb GS-t nyerni döntője ellenére, mert még másfél év sem telt el legutóbbi dominanciája óta, nem jött még el a szezonja. Most eljött, pont két éve, 2010 Wimbledonjában nyert utoljára. A világelsőségre még mindig jó eséllyel pályázó Victoria Azarenka nem tudott ellenállni a tornádónak, habár erősen próbálkozott.

Serena Williams – Victoria Azarenka 6:3 7:6

Serena3 Wimbledon 2012 -

Serena szervateljesítménye pedig magához képest is durva volt. A legjobb szervateljesítmény a mezőnyben. Nem csak a nőiben. Rekordnak számító 24 ászt ütött, ebből 2-t második adogatásból. Rekordja eddig 23 ász volt, amit a 3. fordulóban Zheng ellen ütött, de az a meccs döntő szett 9:7-re végződött, míg ma csak két szettet játszottak. A mai mérkőzésen az adogatópontjai 34%-a ász volt, ennek más még a közelébe sem jutott. Több ászt ütött, mint Karlovic Murray ellen (négy szettes meccs), több ászt ütött eddig a tornán (85), mint bárki a mezőnyben, csak Kohlschreiber előzi meg, hiába játszanak a férfiak három nyert szettre.

A meccs előtt azt írtam, hogy ha Serena jól szervál, akkor Azarenkának legjobbját kell hoznia, alapvonalcsatákban az amerikai fölé kell kerekednie, és főleg minden adódó lehetőséget ki kell használnia, ha győzni akar. Ezt a második szettben sikerült többé-kevésbé megcsinálnia, de a győzelemhez végül, még ha csak egy hajszállal is, ez sem volt elég.

Az első szettben igazából nem is volt semmi lehetősége Azarenkának, amit ki kellett volna használnia, Serena ontotta az ászokat, volt egy négyes sorozata is, adogatóként megingathatatlan volt, és bár fogadóként továbbra is messze nem volt olyan lehengerlő, mint a salakszezonban, de a szett közepe táján, 3:2- környékén olyan erejű alapütésekkel kezdte el bombázni Vika térfelét, hogy azokról nem lehetett nem lemaradni, Azarenka nagyot küzdött, és még utoljára sikerült életben maradnia, de Serena 4:3-nál brékelt, majd simán kiszerválta a szettet.

Vika nem adta fel. Mindenért elrohant, ütött-vágott, védekezésből is kimozgatta az amerikait, a második szett elején kiharcolt egy 40-40-t.

Azarenka2 Wimbledon 2012 -

Mindhiába. Jött az ász. Aztán egy ászértékű, és Serena már be is állt fogadni. Ha már ott volt, brékelte is az ellenfelet. Vika megint ezerrel kapart, mindenhonnan a lehető legerősebben ütött, újra elszenvedte magát egyenlőig. Erre Serena ütött egy ászt. Aztán még egyet.

3:2-nél az amerikai elég sokat hibázott, és Azarenka hozzájutott első bréklabdájához. Serena azonnal bevágott egy ászt, de utána fonák ziccert rontott, Azarenka az első igazi lehetőségét kihasználta (Serena most nem ütött ászt), és végül elvette ellenfele adogatását. Több brék nem volt a meccsen, Azarenka legjobbját nyújtva hozta az adogatásait.

A mindent eldöntő rövidítésben 6-6-ig tartották a szervájukat, de ott Azarenka saját adogatásánál fonákból ki nem kényszerített hibát ütött, és Serena immáron adogatóként jutott meccslabdához. Mindenki tudta, hogy mi következik, Serenából áradt a magabiztosság, sütött róla a koncentráció, huszonnegyedik ászával jutott be hetedik wimbledoni döntőjébe.

S4 Wimbledon 2012 -

A meccs utáni interjúnál rendesen meglepődött a kérdéseken, nem is csoda, hiszen ő úgy érezte, hogy pocsékul szervált aznap, kb. 10 ászra emlékezett. Még szerencse, hogy profi teniszező, és nem memóriabajnok.

Győzelme több mint megérdemelt, a nyerők arányából (45/14) látszik, hogy az ászok nélkül is bőven több nyerőt ütött az amerikai (21/13), miközben nem hibázott sokkal többet (14/9). Hálójátéka és ejtései mennyiségben és minőségben is meghaladták a fehéroroszét, mentális ereje pedig az egész mezőnyt kenterbe veri. Lábmunkája is több mint kielégítő volt, hiába messze ő a legidősebb az élmezőnyben (Serena 30, Sharapova 25, Radwanska 23, Azarenka 22, Kerber 24, Wozniacki 21 éves), hiába játszott tegnap két páros meccset is. Nem kicsi az esélye egyébként, hogy Venussal elviszik a páros trófeát is.

A másik ágon Agnieszka Radwanska jutott döntőbe Angelique Kerberen keresztül.

Agnieszka Radwanska – Angelique Kerber 6:3 6:4

Amikor elkezdtem nézni a mérkőzést, arra gondoltam, hogy mi ez? Lassított felvétel? Kiderült, hogy igen. Egy csipetnyi logisztikai malőr miatt némi technikai hiányosság lépett fel nálam, és csak egy ősrégi monitoron tudtam követni a meccset, ami rejtélyes módon lelassította a játékot, majd ugrásokkal zárkózott fel a meccshez. Ezt persze néhány gémnél tovább nem bírtam, Radwanska meccsei persze eleve nem a hihetetlen sebességről szólnak, így végül csak az utolsó néhány gémet láttam normális tempóban. Az azonban így is lejött, hogy Kerber nem tudott olyan stabil lenni, mint előző meccsein, hiába ütött több nyerőt, mint a lengyel, rendre a legrosszabb pillanatokban hibázott, míg Radwanska a lassú, de jól helyezett szervája segítségével nem ritkán gyorsan be tudta fejezni a pontokat, egyébként meg csak simán stabil volt, és pötyögött ezerrel.

R2 Wimbledon 2012 -

Több okból is óriási meglepetés lenne, ha a döntőben a lengyel lány kerekedne felül, hiába van magasabban rangsorolva. A Kvitova, Azarenka ág összehasonlíthatatlanul erősebb a Kirilenko, Kerber sornál, Serena még sosem szenvedett vereséget Radwanskától, legutóbb Wimbledonban egy bagelt is kiosztott neki. Egyébként is Serena játéka üti Agnieszkáét, nagyon le kéne romlania ahhoz, hogy veszítsen.

Szeretném látni az összes kommentet (461) utolsó 100 hozzászólás

359.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 353.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 22:34

Jelenleg mindkettőtől hasonló arányban kap már ki, de egy ilyen jelentőségű meccsen Rafa mégis más egy kicsit. Federer ellen valahopgy minden plusszt meg tud ragadni. És például a 3.szettben miután 2 adogatójátékot is megfordítpttés breaklabdához kerül 4-4-nél, ő visszablokkolja azt a labdát a pályára. Meg nem adja fel a 3.szettes öldöklés után hanem ugyanolyan stabilitással folytatja, esetleg még beljebb is lép a pályán, és Federer a 4.szettben garantáltan elfogy abban az intenzitásban. Hasonló eset volt az idei AO elődöntő is. Első szettet vite Federer 7-6-ra több mint egy óra után. Nole ilyenkor lehajtja a fejét és flegmán elütögeti a labdákat, aztán 2 szett hátránynál észbe kap és elkezd megint kaparni. Rafa meg az első szett bukó után behúzta 4-ben. Ő mindig ugyanot folytatja, vagy még tátesz egy lapáttal.

360.
 • iCreator
 • 2012.07.06. 22:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 355.
 • erisen
 • 2012.07.06. 22:40

"Betippelsz 10 dolgot,abból bejön 1,az nem azt jelenti hogy megjósoltad.:-)"

Megelőztél, ezt akartam írni, csak bővebben. Szakadok az emberen. Mekkora meglátásai vannak.

Én meg két éve írogatom, hogy Fed újra világelső lesz meg 17-18 GS-e. Ha Fed nyer akk vasárnap este jövök és eldicsekedek a nagy meglátásaimmal.

361.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 22:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 356.
 • Viktor
 • 2012.07.06. 22:41

maga a pálya nem lett gyorsabb, de sztem Fednek nem is ez számít, hanem hogy laposra pattanjanak és ne legyen szél, sok keretes, kajla pörgetés ami szétszedi a játékát. de mondom ez faszmindegy csak annyira világít rá, hogy ha a tenisz van fókuszban Fed Isten tud lenni:)

362.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:47
 
 
   
 • A komment válasz erre: 357.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 22:42

Inkább szeretem több aspektusból elemezni az esélyeket. Ezért tippelek több dolgot. Ezt a Madrid közbeni dolgot persze félig frusztrációbol is írtam, de nem lehetett nem észrevenni azt a folyamatot ami lezajlik. Speciál én azt éreztem, hogy Djoko és nadal csak egymásra figyel, egymás ellen készülnek, miközben Federer szemmel láthatóan mát azért kapar amit most vasárnap elérhet. Üvöltöttem a monitor előtt, hogy "Hahó, Djoko és Rafa, ébresztő van, mert nem csak magatokra kéne figyelni!" Hát most már valószínűleg Djoko is tudja. Mert ha nem bízott volna ennyire magában akkor elindul egy szaros felvezető tornán ahol csak megszerez 90 ranglistapontot.

363.
 • iCreator
 • 2012.07.06. 22:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 359.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:43

Számomra az egyik kedvenc meglátásod az volt, amikor tavaly márciusban IW után "megláttad", hogy Djoko pár hét múlva kipukkan és csak fellángolás volt. Azóta hétszer csapta zsinórban döntőkben, meg nyert laza 4 GS-t. Meg majdnem calendar-t csinált.

De a legkomolyabb meglátásod az volt, hogy Fed már nem lesz világelső meg GS győztes. MOst meg az a meglátásod, hogy simán veri Murrt. Szakadok.

Inkább azon meglátásaid keresd elő, amik nem jöttek be. Abbból sokkal több van.

Mindenesetre remélem a vasárnapi bejön.

364.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 360.
 • iCreator
 • 2012.07.06. 22:44

Na jó, úgy látom lassan elő kell vennem azt a bizonyos kommentemet.

Viszont te még mindig nem veszel vissza az arcodból. Hidd el, én sem kedvellek, de nem lehetne, hogy most egy kicsit kiszállsz a vonalból, és visszavonulót fújsz? Hm? Csak azért kérdem mert jól láthatóan vadászod a pillanatot, hogy belém köthess. Hidd el, lesz még elég alkalmad rá, most hanyagolj egy kicsit.

365.
 • iCreator
 • 2012.07.06. 22:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 362.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:47

Ja láttuk Djoko hogy feladta meg lehajtotta fejét a legutóbbi két uson.

366.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 22:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 359.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:43

ugye most nem azt akarod bebizonyítani, hogy Nole kisebb küzdő mint Rafa? vagy hamarabb feladja. az elmúlt 2 év után amikor 0:2-ről meg mindenhonnan megverte Fedet. azért hajtotta le a fejét és éppen ezt próbáltam írni fent, mert rájött, hogy Fed nem fog kihagyni, beremegni mert abszolút magabiztos és 100 százalékban tiszta a feje. nem akarok veled feltétlen vitatkozni de fedett pályán Rafa is adta meg magát nem egyszer Fednek akár 1 break hátrányban (ATP Final) mert hiába állt oda fogadni max egy ütésre volt jó (return). ahogy Fed is lehajtja a fejét Rafa ellen salakon meg lassabb kemény pályákon.

367.
 • erisen
 • 2012.07.06. 22:51
 
 
   
 • A komment válasz erre: 361.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 22:44

Én nem igazán tudom eldönteni hogy lassított-e vagy gyorsított-e a tampón a befedett center. Halottam már mindkettőt szakértőktől. Szerintem gyorsított,de nem jelentősen. De hogy befolyásolta a labda pattanását? Mármint hogy alacsonyabbra pattantak?

368.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:51
 
 
   
 • A komment válasz erre: 363.
 • iCreator
 • 2012.07.06. 22:48

Több jó meglátásom volt mint neked:D

De ha már ennyire lovagolsz dolgokon akkor nem lehetne, hogy kicsit pontosabban vázolod a tényeket? Mert szerintem tavaly IW óta Djoko nem nyert 4 GS-t, és nem verte 7-szer Rafát. Azt meg még mindig nem vágom hol írtam, hogy Federer nem nyer több GS-t, meg nem lesz világelső. Nem lehet, hogy Replivel keversz?

369.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:52
 
 
   
 • A komment válasz erre: 365.
 • iCreator
 • 2012.07.06. 22:50

Ez volt. Belecsapott mindenbe lehajtott fejjel.

370.
 • Viktor
 • 2012.07.06. 22:52
 
 
   
 • A komment válasz erre: 361.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 22:44

Igen...meg ne legyen hosszú a meccs.a játék. Ő irányítson. Ma ezért nyert.....én rohangáltam a házamban,azt mondtam ,hogy ez nem igaz...(ever moment volt nekem)...felemelő,meg minden.Jó lenne a Wimby...de így se semmi amit Fed művel ama döntő óta. 6 x kapott ki azt hiszem 10 hónap alatt.
Az ikreket külön engedéllyel bevitte a cc-re fényképezkedni:)) itt döntözött apa 8x :D
Murray,várj még egy kicsit ,légyszi!

371.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 22:53
 
 
   
 • A komment válasz erre: 362.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:47

én csak ma éreztem kicsit, hogy Nole meg van lepve Fed játékától. de mondom még nem játszottak füvön ezt nem lehet alábecsülni. talán a szerb úgy volt vele, hogy fű, salak faszmindegy meg tudom csinálni, de lehet hogy ez csak kitaláció.

372.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 366.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 22:50

De ez egy GS elődöntő volt, ahol Rafánál még nem éreztem ezt az állapotot. Főleg nem egy 4.szett legelején. De tavaly RG elődöntő 2.szettjében ugyanez volt Djokónál. Odaáll a csávó fogadni, és flegmán belecsap minden labdába, közben meg bólogat duzzogó fejjel. Ma nem volt bólogatás.

373.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 371.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 22:53

Azt olvastam Djoko nem volt megelégedve a saját játékával és egész héten volt valami baja. Jó lenne ezt előkeresni.

374.
 • Viktor
 • 2012.07.06. 22:57
 
 
   
 • A komment válasz erre: 371.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 22:53

Nézd meg a Fed-Murray h2h-t. Csak hard,semmi más.

375.
 • erisen
 • 2012.07.06. 22:57
 
 
   
 • A komment válasz erre: 372.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:54

Nem véletlen az. Érzi azt mindkettő hogy kiben mi van aznap. És csak ők ketten érzik,senki más aki ott van. Ok,max az edzők. A testbeszéd nem véletlen.

376.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 22:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 367.
 • erisen
 • 2012.07.06. 22:51

mondom sztem Fed nem azért játszik jól fedett pályán mert gyors. hanem mert tisztán tud ütni és a szőnyegen nem pattan magasra a labda. sztem itt a behúzás nem igazán változtat a labda sebességén (nézd meg az elsők átlagát) viszont azt mondják, hogy itt a center pályán olyan magas lesz tőle a páratartalom, hogy rendesen megszívja magát a labda és csúszik mint állat. szóval nem a levegőben gyorsul, hanem lepattanás után, ami mindig Fednek kedvez mert nála laposabban csak én játszom a világon. (ami azt jelenti, hogy rengeteg hálót ütök:)

377.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 23:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 370.
 • Viktor
 • 2012.07.06. 22:52

nekem is az volt. a végét magzat pózban néztem mert úgy voltam vele hogy ennél jobban nem lehet teniszezi ha bárhogy elmegy a meccs akkor vége kb be kell fejezni, nincs mit tenni... és csak néztem kb öntudatlanul, ahogy Fed végigcsinálja. döbbenet volt. most kezdek magamhoz térni.

378.
 • erisen
 • 2012.07.06. 23:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 376.
 • fuzzydunlop
 • 2012.07.06. 22:58

Ja,a páratartalom...aha,végülis tök logikusan hangzik.
Hehe,háló közepét én is perfektül tudom ütni.:-) Ezért nem támadok csak rohangálok mint Nadal fénykorában.:-)

379.
 • iCreator
 • 2012.07.06. 23:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 364.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:49

Lehet illene már abbahagynom a "vadászásodat", de akkor neked is abba kéne már hagynod a sok hülyeséget, amit most leírsz. Természetesen nem mind hülyeség, de annyi hülyeség bőven van benne, ami arra kéne késztessen, hogy abbahagyd.

Djoko nem azért vesztett, mert Federerre baszott figyelni és csak Rafára koncentrált. Djoko azért vesztett, mert a fű királya elcsapta. Ha Fed jól játszik füvön, akkor 36 évesen is ő lesz az esélyes NOle ellen, meg bárki más ellen.

Soha a kibaszott életben nem találkoztál Djoko-val, nem beszéltél vele, s ezért kurvára nem tudhatod, hogy kire-mire készült, hogy csak Rafára készült e vagy mi a faszt csinált.

Azon meglátásod, hogy Djokovic csak Rafából készült stb, csak a te kibaszott fejedben fogant meg, de attól még nem biztos, hogy ez a valóság.

Federer nem azért nyert, mert bemasirozott kettejük között a döntőbe, vagy mert Djoko nem rá koncentrált, hanem Rafára. Ugyanis nem meglepetés az, ha Federer füvön elveri Djokot, hanem ez a rend.

Csak te abban a hitben éltél, hogy Fed tenisze lejárt stb, ezért születnek magad által is elhitt és torzult meglátásaid.

És leginkább ez a felhúzós benned.

380.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 23:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 379.
 • iCreator
 • 2012.07.06. 23:02

Na jó, nagyon fárasztasz. Mivel te nem vagy hajlandó kiszállni a vonalból amikor másokkal próbálnánk megosztani a meglátásainkat, így most egy kicsit letiltalak. De amúgy megyek vihart nézni.

381.
 • iCreator
 • 2012.07.06. 23:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 373.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 22:56

Én meg azt olvastam, hogy Fed nem volt elégedett a 08-as RG-vel és wimbivel, valamint a 09-es AO-val, valamint a legutóbbi két uso-val, sőt az idei RG-vel sem.

Sőt, én sem voltam elégedett.

382.
 • iCreator
 • 2012.07.06. 23:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 380.
 • Rafain
 • 2012.07.06. 23:06

Ok, tiltsál le egy kicsit. Én meg megyek buliba.

383.
 • matroid
 • 2012.07.06. 23:39
 
 
   

Ket dolog miatt orulok hogy nyert fed:

1. egyreszt mert fed rajongo vagyok - igy nem kell magyarazni
2. masreszt mert ujra aktiv volt fuzzy, aki tan legjobban latja ezt a sportot, akiket en olvasok.

egyebkent a meccs utolso 10 percet kovettem atp-n, hat majd besz@rtam. megerzes: jo lesz ovatosnak lenni, legutobb potro gyozott nadal-djoko-fed torjkan kivul - EPPEN fed ellen. amitol leginkabb tartok, az a surrano palya effektus. murray nagyon lentrol indult, es szepen egyenletesen jon fel. ebben benen van az is, hogy a donotoben lesz a legjobb! fed-el kapcsolatban mar jo regota nem merek josolni - tudjuk jol hogy barmire kepes 0-2-rol gyozni es kikapni is.

384.
 • matroid
 • 2012.07.06. 23:51
 
 
   

ja es meg egy gondolta. talan hulye gondolat - de szerintem malisse elleni serules jot tett fed teniszenek. ott a serules miatt nem erobol, hanem esszel kezdett el jatszani. amit en nagyon regota varok. talan az elmult evek egyik legnagyobb hibaja az votl fed reszerol, hogy erobol akarata lenyomni fedeket. malisse ota, a jatekanak ujra ritmusa van - mintegy karmester a palyan, es ha egy meccs ebbe ritmusban folyik, akkor senki sem tudja megverni. persze az osszefoglalok csalhatnak - de most eleg sokat megneztem!

385.
 • Rafain
 • 2012.07.07. 01:09
 
 
   

Rod Laver: Federer & Nadal are very close. Are they great champions & do they have equal abilities? I'd say yes, they're pretty much equal.

388.
 • iCreator
 • 2012.07.07. 03:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 385.
 • Rafain
 • 2012.07.07. 01:09

Minden érv közül a tekintélyen alapuló a leggyengébb.

389.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 08:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 388.
 • iCreator
 • 2012.07.07. 03:28

Pláne, ha a tekintélyre hivatkozás közben elfelejti megemlíteni a tekintély egy másik mondatát, ami már nem illik olyan szépen a képbe. :)

390.
 • baga
 • 2012.07.07. 09:57
 
 
   

50 év múlva ugyan úgy nagyon-nagyon kevesen fognak emlékezni Roger Federer ellenfeleire, ahogy most Laverére is csak a "legőrültebb " teniszrajongók. A többedikeket nem őrzi a " hétköznapi " történelem . Lehet, hogy ez időnként méltatlan, de attól még igaz.

391.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 10:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 390.
 • baga
 • 2012.07.07. 09:57

Van például ez a Roy Emerson nevű elfeledett senki.

392.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 10:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 391.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 10:10

Emerson abból a szempontból is jó példa, hogy neki 24 (kétszer 12) GS győzelme van. Az Aussie-t összesen kilencszer húzta be. Ezt a kutya nem fogja lepipálni soha. A vegyes páros partnere pedig tényleg lúzer lehetett. :)

393.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 10:18
 
 
   

És persze, hogy nem 24 GS győzelme van, én néztem el. 28.

394.
 • babydriver
 • 2012.07.07. 10:41
 
 
   

még a tegnapi Fed-Djokovicsról: http://igazitenisz.blogspot.hu/

395.
 • jjc
 • 2012.07.07. 10:43
 
 
   

nagyon remélem, h fed járókeretén az új gumik kitartanak vasárnap estig. :-) fingers crossed.

396.
 • baga
 • 2012.07.07. 11:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 393.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 10:18

Igen, én is néztem 12 egyéni és 16 páros. Na de mint tudjuk, sokak számára a vegyespáros az nem is tenisz, hanem egy szitokszó , sajnos. Még a női tenisznél is sokkal kisebb a megbecsültsége, azt is trendi leszólni.

397.
 • Levente
 • 2012.07.07. 11:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 394.
 • babydriver
 • 2012.07.07. 10:41

Klassz, tetszik:)

398.
 • Levente
 • 2012.07.07. 11:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 396.
 • baga
 • 2012.07.07. 11:17

Nem tudom ki hogy van vele, én többször megpróbáltam páros mérkőzést nézni, de nagyon nem jött be:
- a labdament mindig rövid, a hálónál álló játékos gyorsan befejezi a pontot
- a rövid labdamentek mellett a folyamatos "pacsik", sugdolódzás /van hogy az első és a 2-ik szerve közt is/ még rontják a meccsidő / játékidő arányt
- sokkal kevesebb a látványos pont, mint egyesbe /szvsz/
Szóval én ezért nem igazán nézem a mérkőzéseket. Az eredményekre rá-rá nézek, de e miatt nem ülök le a TV-hez...

399.
 • Rafain
 • 2012.07.07. 12:13
 
 
   

A Rod Laver interjú:

A három ember Murray fölött a rangsorban - Novak Djokovic, Rafael Nadal és Roger Federer - 28-at megnyert az utolsó 29 Grand Slam-tornából.

Ha ez nem volna elég nehéz a Skótnak, Laver szerint Federer a legnagyobb játékos a tenisz történetében, és Nadal szorosan a második.

"Roger Federer minden bizonnyal én szerintem minden idők legjobb, ha van ilyen," mondta a 73 éves ausztrál.

"Rogernek megvan az összes ütése, a beleérzése/anticipációja hihetetlen, a ő időzítése az alapvonal ütéseknél, az egykezes fonákja az egyik legjobb, ami létezik.

"De ugyanakkor, nézem Rafa Nadalt és amit letett, hogy megnyerje a hét French Open címet és Wimbledont. Ahogy képes játszani a némiképp bizonytalan térddel, ahogy körbeszáguldja a pályát és a követő ütései, az egészen kísérteties .

"Ők nagyon közel vannak. Ők nagy bajnokok és egyenlő képességekkel? Azt mondanám, hogy igen, ők nagyjából egyenlőek."

400.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 12:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 396.
 • baga
 • 2012.07.07. 11:17

A női teniszt időnként megértem, mert ahol egy Marion Bartoli top tízes sztár tud lenni, azt jobb helyeken nem tenisznek, hanem súlylökésnek hívják. Remélem, nem esnek nekem Bartoli fanjai. Azt például csodálom, amikor az a nő neki áll szerválni, az ellenfelei nem mondják azt, hogy nekik fontosabb dolguk is van az életben ennél. Amikor egy elrontott ütés után színpadiasan ötször-hatszor ütést szimulál, az már csak a kegyelemdöfés az ellenfélnek.

402.
 • Zsóka
 • 2012.07.07. 13:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 400.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 12:14

Ezt nem kellett volna leírnod, mert itt mindenki imádja Bartolit. Pórul fogsz járni, meglásd :D

403.
 • Zsóka
 • 2012.07.07. 13:05
 
 
   

Javaslatom az újabb poszt címére a Digis közvetítés nyomán: Federer most rálépett a gázra. :) De jó meccs volt!

404.
 • brewer
 • 2012.07.07. 13:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 403.
 • Zsóka
 • 2012.07.07. 13:05

Az újabb poszt már kész van és nem ez lett a címe :) Még képeket kell beraknom, meg szerkesztenem kell, de most el kell menjek egy kicsit, szóval szerintem majd a női döntő után teszem be. Úgyse hiszem, h túl sok hsz fog érkezni arra, az eddigi tapasztalatokból kiindulva.

405.
 • Zsóka
 • 2012.07.07. 13:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 404.
 • brewer
 • 2012.07.07. 13:09

Igen, én is ezt vettem észre, mivel itt főleg férfiak vannak, egy női meccsen max a "lábmunkát" figyelik. Most meg ráadásul Radwanska...

406.
 • Perla
 • 2012.07.07. 13:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 405.
 • Zsóka
 • 2012.07.07. 13:14

ne legyél igazságtalan, néha azért eljutnak a felsőtestig is :D

407.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 13:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 402.
 • Zsóka
 • 2012.07.07. 13:01

Reszketek. :)

OFF

Minden benyalás nélkül mondom, a társaság itt frenetikus, időnként nagyon rondán röhögök a beszólásokon. Jó, egy kvázi Federer fan klubban nem nehét jól éreznem magamat. :) És érdekes, itt van rafain, akinek tök jó meglátásai vannak, aztán elrontja az egészet a kicsinyes dolgaival. Holott például az ikrek emlegetése lehetett volna akár vicces is. Ha hülye lenne, nem sajnálnám, de nem hülye, sőt.

408.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 13:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 406.
 • Perla
 • 2012.07.07. 13:20

Mert a csajok nem ám pólótlan Federer képekkel jutalmazzák magukat az origós fórumban. :P :)

409.
 • Zsóka
 • 2012.07.07. 14:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 408.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 13:27

De mi lányok, nem azért nézzük Roger/Nole/Rafa meccseit, mert jó a lábuk :)

410.
 • Perla
 • 2012.07.07. 14:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 408.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 13:27

szar lehet Nekik :-O ennyire sosem tudtam lesüllyedni alfába, szerencsére. mondanám, h meggátol az agyam, de az nem lenne igaz :D:D és amúgy pl. ruhákról meg sminkekről meg még egy csomó tök fontos dologról tudok nagyon tehetségesen tartalmatlanul fecsegni, úh azért nincs minden veszve. tiszta csajos vagyok nyálcsorgatás meg szekszésnyújork nélkül is :-O

411.
 • Elessar
 • 2012.07.07. 14:49
 
 
   

Hát gyerekek, ez a tegnapi meccs valami szenzációs volt. Amit a 3. szettben láttunk, az a legjobb Federer, aki csak létezett. Döbbenetes honnan van még ennyi benne az öregben! :)
Tegnap este meg is ünnepeltem többedmagammal Rog győzelmét, kicsit túlságosan is...

Én RG-n éreztem meg, hogy Fed ezt megnyerheti, mert nagyon, már-már iszonytatóan akarja. Az a bizonyos Del Potro elleni mérkőzés volt számomra a jel.

412.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 15:08
 
 
   

Serena még nem nyerte meg?

413.
 • Perla
 • 2012.07.07. 15:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 412.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 15:08

még csak most kezdődött :-)

414.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 15:17
 
 
   

Már most izgulok Agnieskáért. Nyerjen......... gémet.

415.
 • Perla
 • 2012.07.07. 15:19
 
 
   
 • A komment válasz erre: 414.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 15:17

kanalasgémet max

416.
 • Turin
 • 2012.07.07. 15:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 414.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 15:17

Serena kb. 20%-on üt.

417.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 15:21
 
 
   

Radwanska nem játszik rosszul. Csak totál esélytelen.

418.
 • Markus
 • 2012.07.07. 15:25
 
 
   

Ebből simán lehet egy 2009 AO.

419.
 • Turin
 • 2012.07.07. 15:29
 
 
   

Serena hullafáradtnak tűnik.

420.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 15:29
 
 
   

Nem szeretnék még egy Graf-Zverevát.

421.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 15:31
 
 
   

Radwanska sohasem kér challanget?

422.
 • jaritzis
 • 2012.07.07. 15:32
 
 
   

Szegény Ágneska nem sok vizet zavar!

423.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 15:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 418.
 • Markus
 • 2012.07.07. 15:25

Majd, ha aktuális lesz. Első lépés, nyerjen gémet Agnieszka. Amíg osáig se jut, addog lehet bármilyen fáradt stb Williams.

424.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 15:44
 
 
   

Éljen!

425.
 • Turin
 • 2012.07.07. 15:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 423.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 15:33

Arról beszélek, h még így is ez az eredmény. Ha Radwanska sora lett volna Serenáé, akkor nem tudom, hány pontot kapar össze ma a lengyel.

426.
 • Levente
 • 2012.07.07. 15:52
 
 
   

Esik az eső, így legalább nem 1 órás lesz a találkozó:)

427.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 16:23
 
 
   

Radwanska mellesleg jól játszik. De Serena annyi ingyen/könnyű ponthoz jut, hogy azt nem tudja kompenzálni.

428.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 16:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 427.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 16:23

Nem csak a szervái ülnek, hanem a lengyel másodikjai is csemegék Serenának.

429.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 16:32
 
 
   

Ennél nagyobb esélye nem lesz a lengyelnek. Sorban négy második szerva Williamstől, de egy brékpontot se tudott belőle összehozni.

430.
 • jaritzis
 • 2012.07.07. 16:45
 
 
   

Végre valami!

431.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 16:45
 
 
   

Azta, lebrékelte.

432.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 16:46
 
 
   

Serena emelt a szinten.

433.
 • Levente
 • 2012.07.07. 16:46
 
 
   

Szerintem a vonalbírók utaznak Serenára.
ilyen kritikus helyzetben (bréklabda)bemondani az out-t, mikor a labda 10 cm-belül volt mindkét vonalnál....

434.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 16:47
 
 
   
 • A komment válasz erre: 432.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 16:46

Ha túlélné, még tie is lehet belőle.

435.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 16:50
 
 
   

Nem értem Agnieszkánál azokat a pontokat, amikor a t-vonalnál szarul rövidít, ahelyett, hogy egy normális befejezőütéssel bevágná valamelyik sarokba.

436.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 16:59
 
 
   

Döntő pontok. Serena szervája szétesett. Anélkül már kétesélyes meccs.

437.
 • brewer
 • 2012.07.07. 17:00
 
 
   

Izé.

Aga vitte a második szettet?

Huh?

438.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 17:01
 
 
   

Radwanska női szinten durván fogad.

439.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 17:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 437.
 • brewer
 • 2012.07.07. 17:00

1-6, 3-4-ről jött vissza.

És jól is szervál.

440.
 • Levente
 • 2012.07.07. 17:03
 
 
   

Szerintem annyi az egész, hogy a bíró döntést még nem emésztette meg Serena és ezen megint elmehet mégegy meccse.
Nagyon sajnálnám..

441.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 17:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 440.
 • Levente
 • 2012.07.07. 17:03

K fáradt. Visszaesett az első szerva, több a hiba. És Radwanska úgy játszik, mint egy vadászkopó, nem lehet lerázni.

442.
 • Levente
 • 2012.07.07. 17:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 441.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 17:06

1 órát se játszottak, gáz ha ennyi idő alatt kifárad, nem?
Az első szerva szerintem inkább mentális okok miatt gyenge.

443.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 17:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 440.
 • Levente
 • 2012.07.07. 17:03

Az előző gémben például összesen egy elsőt tudott beütni. Le kell játszani a pontokat. Az fárasztó.

444.
 • Turin
 • 2012.07.07. 17:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 442.
 • Levente
 • 2012.07.07. 17:08

Már tegnap is iszonyú fáradt volt a párosban.

Szörnyű ez a döntő, ennek reálisan egy 6-0, 6-1-nek kellett volna lennie, ha Serenának nem a tavalyi bajnokon meg a világelsőn kellett volna átgázolnia, Radwanskának meg Kirilenkon, Kerberen. :(

445.
 • Levente
 • 2012.07.07. 17:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 443.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 17:11

Azt értem, de meglepne, ha 1 órás távlatban "állóképességről" kéne beszélne.
Ha már a harmadik órában gyötrik egymást OK.

446.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 17:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 442.
 • Levente
 • 2012.07.07. 17:08

folyamatosan esett vissza, egy gémmel a brék előtt 4 másodikkal indított.

447.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 17:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 445.
 • Levente
 • 2012.07.07. 17:13

Turin 15:29. (15 perce játszanak) : Serena hullafáradtnak tűnik.

448.
 • Turin
 • 2012.07.07. 17:15
 
 
   

Serena már futni nem bír.

449.
 • maratsafin
 • 2012.07.07. 17:17
 
 
   

nem mernék fogadni...

450.
 • Turin
 • 2012.07.07. 17:19
 
 
   

Ez az Serena, négy ász! Alázd!

451.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 17:19
 
 
   

Ha így tud szerválni végig, akkor megnyeri, ha sokáig kell játszaniuk a pontokat, akkor kérdéses.

452.
 • Turin
 • 2012.07.07. 17:20
 
 
   

Amúgy a lengyel tuti nem influenzás. Ez max. nátha volt.

453.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 17:21
 
 
   

Adjuk meg a lengyelnek, ami jár. Elképesztőeket védekezik.

454.
 • Turin
 • 2012.07.07. 17:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 453.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 17:21

Persze, azért mondom, hogy sztem kamu volt ez az influenza. Úgy min. 1-2 lépéssel lekésné ezeket.

455.
 • maratsafin
 • 2012.07.07. 17:28
 
 
   

most már igen, de szar az odds :-)

456.
 • idoaranyos
 • 2012.07.07. 17:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 454.
 • Turin
 • 2012.07.07. 17:24

Különben az tetszik Radwanskában, hogy nem érezni rajta, hogy bármikor feladja. Az első szettben esélye nem volt, de akkor is ezerrel nyomult. Most is.

457.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 17:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 454.
 • Turin
 • 2012.07.07. 17:24

Szerintem meg ha tényleg influenza, akkor Radwanska az ágyból nézi, ahogy Serena játék nélkül veszi át a díjat. Valamiért ez a bajokkal dobálózás, időnként szerintem kamuzás nagyjából divatos lett. Elismerem, hogy nagyon megnőtt azóta a terhelés, de azért akkoriban nem az volt a téma, hogy Beckernek bubópestise van-e a döntő előtti napon.

458.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 17:35
 
 
   

El kell olvasni, Samprasnak hány baja volt az utolsó Wimby döntőjén. És nem az volt az előtte való napon, hanem az, hogy nagyon fogja lezúzni Raftert, vagy nem olyan nagyon. :) A legendás 2002-es USO-n pedig két sérülésgyűjtemény játszott, és mégis, ott is a játék érdekelt mindenkit.

459.
 • Turin
 • 2012.07.07. 17:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 457.
 • pushalias
 • 2012.07.07. 17:29

Igazad van, csak nem akartam ennyire keményen fogalmazni. :)

460.
 • brewer
 • 2012.07.07. 17:44
 
 
   

Nagyon nagy gratuláció Serenának, volt honnan visszajönni, főleg a betegségek miatt.

Radwanskára se lehet szerintem egy rossz szót se szólni, jól viselte az első GS döntő terhét, nem adta fel, és jól játszott, a 2. szettben pedig kifejezetten jól, csak hát neki nincsen olyan ütőereje, mint Serenának.

Hétfőtől pedig Vika újra világelső, az is nagyon rendben van.

461.
 • brewer
 • 2012.07.07. 17:47
 
 
   
Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések