2012. 07. 04. 06:50

Régi és új szelek

Az elmúlt körülbelül másfél évben, például idén az AO-n, a nőknél (és igazából a férfiaknál is) általában az elődöntőkben jöttek össze a nagyon jól játszó, bombaformában lévő, a végső győzelemre igazán esélyes játékosok, azt megelőzően viszont Wimbledonban ez csak a döntőkben (Williams házidöntők), vagy ott sem (sima Serena győzelem 2010-ben) jött össze. Idén azonban már a negyeddöntők is óriási párharcokat hoztak.

Paszek Wimbledon 2012 -

A legjobban várt meccs a címvédő Petra Kvitova és a négyszeres győztes Serena Williams között zajlott. Petra jól szervált, a második adogatásokat is rendre a vonalra küldte, így Serena azokat sokszor nem tudta letámadni, de ez semmi volt ahhoz képest, amit Serena művelt. Ismét bebizonyította, hogy jelenleg ő szervál a legjobban a mezőnyben, tizenhárom ász mellett temérdek ászértékű adogatása volt, így hiába fogadott Kvitova a lehetőségekhez képest jól, nem tudott brékelni a meccsen. A két játékos között a különbség akkor látszott meg a legjobban, amikor egy-egy pengeélen táncoló adogatójátékra került a sor. Serena rendszeresen jött vissza 0-30-ról vagy 15-30-ról ászokkal, hiba nélkül, nyerőkkel, ahogy szokta, míg Petra inkább beremegett, hibázott, kétszer is elvesztette az adogatását, ami sima Williams győzelemhez vezetett.

Kvitova Wimbledon 2012 -

Serena először az első szett közepén brékelt, 5:3-nál Petrának nem volt veszteni valója, nagyon megnyomta a fogadójátékot, de 15-30 után nem sok esélye volt, Serena két ászt is ütött (6:3). Kvitova a második szettben jobban odafigyelt az adogatásaira, hátha lesz egy lehetősége. Lett is: 4:5-nél Petra kiharcolta első és egyetlen bréklabdáját, ami egyben szettlabdát jelentett, de a T-vonalra bombázott második adogatást nem tudta visszatenni, elúszott a gém, és ezzel a meccs is. Serena rögtön brékelt, és ugyanúgy, mint az első szettben, Kvitova erős fogadójátéka mellett, három ásszal szerválta ki a meccset (7:5).

Serena2 Wimbledon 2012 -

A centerpályán a következő meccsen két német lány csapott össze.

Sabine Lisicki néhány évvel ezelőtt egy nagyon tehetséges, üstökösként feltörő fiatal játékos volt, a 2009-es US Openen aztán megsérült a bal bokája. Ez a sérülés többször kiújult, a 2010-es évet többé-kevésbé ki kellett hagynia. Tavaly Wimbledonban egy elődöntővel tért vissza az élvonalba, a világranglista 14. fokáig is felkapaszkodott, azonban néhány hónapja Charlestownban ismét kifordult a bokája. Megint a bal. Sírva adta fel a mérkőzést, az ellenfele, a sérülésekben igencsak jártas Serena próbálta vigasztalni többek között azzal, hogy ne keseredjen el, még sok idő van a Roland Garrosig, addigra valószínűleg meggyógyul. Igaza lett. Bár Charleston után sorozatos első fordulós vereségek érték, de úgy tűnik, mostanra meggyógyult a bokája, visszatért a formája is: a végső győzelemre az egyik főesélyest, Sharapovát sima két szettben verte.

Agresszív játékstílusa alapvetően erős alapütéseire és szerváira épül, amikkel így sokszor a hibák is együtt járnak.

Kerber Lisicki Wimbledon 2012 -

Ellenfele az az Angelique Kerber volt, aki egy évvel ezelőtt még százon kívül tanyázott a világranglistán. Rendszeresen, így Wimbyben is az első fordulóban esett ki. Aztán nyáron három hétre bezárkózott egy táborba, és éjjel nappal edzett, szarrá dolgozta magát, láss csodát, meglett az eredménye. A US Openre úgy érkezett, hogy legalább egy meccset akart nyerni. Sikerült neki. Nyert egy meccset, aztán még négyet, majd az elődöntőben szettet lopott a későbbi győztes Stosurtól is. Azóta már olyan játékosokat vert meg, mint Sharapova, Kvitova vagy Radwanska, több tornát nyert, Róma után már a top 10-ben üdvözölhettük.

Alapvetően kontrajátékos. Láttam néhány meccsét, ahol agresszívan leütötte a pályáról az ellenfelét, de ez a ritkábbik verzió. Általában az egyértelmű, kézre jövő labdákat megtámadja, a bökkenő ott van, hogy a legnagyobb fegyverének, a kiváló lábmunkájának köszönhetően az agresszívan, szélre jövő labdákhoz is annyira jól odaér, hogy számára azok is gyakran egyértelmű, kézre jövő labdák, így aztán nagyon kevesen tudnak annyira jól átmenni védekezésből támadásba, mint ő. Nem játszik szép teniszt, erős alapütései (főleg a tenyerese) elég rondák, és ahogy a Heyho kommentelői remekül megfogalmazták, "gusztustalanul stabil volt" (by Rafain) miközben "biztonsági erőteniszt játszott" (by idoaranyos), ami nagyon idegesítő lehet, ha valaki az ellenfélnek szurkol ("Hibázzon már egyszer, vaze, vagy legalább küldjön egy rövid labdát!"). Kevesebb hibát ütött, mint Radwanska, ami megér három felkiáltójelet!!! Miközben fogadóként tud nagyot alakítani, gyengéje a női mezőnyben is kifejezetten lassúnak számító szervája. Mindezeket összevetve nagyobb esélyt adok neki egy GS győzelmre, mint mondjuk Radwanskának, még akkor is, ha utóbbitól kikap az elődöntőben. Radwanska sohasem tudná olyan simán (6:1 6:1) megverni Clijsterst Wimbledonban, mint Kerber, már ha egyáltalán meg tudná.

Kerber Wimbledon 2012 -

A két német lány meccsén gyakran nem tudtam, hogy ki mit csinál. A hagyományoknak és a szabályoknak megfelelően talpig fehérben és hasonló ruhában játszottak. Barnásszőke hajukat ugyanúgy copfba kötötték, és futtából ütött alapütéseik is nagyon hasonlóak voltak, így mivel a pontok között gyakran a tévét néztem, sokszor nem tudtam, hogy most akkor melyik melyik a pici :) laptopon. Azért az név nélkül is látszott, hogy nagyon jó meccset tolnak, végig erősen, agresszívan küldözgették egymást sarokból sarokba, és aki rövidet ütött, annak kampec volt. Lisicki háromszor annyi nyerőt, és több mint háromszor annyi hibát ütött, mint Kerber, így a játék állása leginkább Lisicki hullámzásaitól függött.

Kerber simán vitte az első szettet (6:3), sokkal jobb volt Lisickinél, aki a második szettre feljavult, és rengeteg nyerővel felhozta magát. Ha két teniszező jól játszik, akkor füves pályán kevés a brék, ez volt a helyzet a második szettben. Egy brékváltás mellett nagyon jók voltak mindketten, adogatójátékaikat remekül játszották meg. Kerbernek volt három meccslabdája is, de végül Lisicki egy szoros rövidítésben (ahol a gyakori szerva- és térfélcsere miatt végképp nem tudtam követni, hogy ki kicsoda) kiharcolta a döntő szettet (6:7).

Lisicki Wimbledon 2012 -

A harmadik szettben inkább egymás hibáiból éltek a fáradó játékosok, viszont a labdamenetek intenzitása nem csökkent. A szett közepén Kerbernél megjelentek a hibák (addig jóformán nem is ütött olyat), és 5:3-nál Lisicki adogatott a meccsért, de újból elkezdett hibázni az ismét atomstabil Kerber ellen, aki zsinórban négy játékot nyert, életében másodszor elődöntős GS viadalon (7:5).

Victoria Azarenka és Tamira Paszek meccséből csak a második szettből láttam néhány szemelvényt, ott viszont a füvön nagyon jó Paszek óriási csatára késztette a torna után jó eséllyel újra világelső Azarenkát, aki csak tie breakben tudta kiharcolni a továbbjutást, és annyira erősen kellett koncentrálnia végig, hogy a meccslabda után alig maradt ereje ünnepelni, inkább határtalanul megkönnyebbült, hogy végre vége, pihenhet egy csöppet (6:3 7:6).

Azarenka Wimbledon 2012 -

Női Grand Slam tornákon gyakori a potyaág (most az egyszer azért a férfiaknál is van egy), ezúttal Agnieszka Radwanska került a legkevesebb erőbedobással a legjobb négybe. A negyeddöntőig nem találkozott kiemelttel, ott viszont nagy csatában kerekedett felül Maria Kirilenkon (7:5 4:6 7:5), aki azért mégiscsak kisebb játékerőt képvisel füvön, mint Kvitova, Paszek vagy Lisicki. Ez azonban nem von le semmit a teljesítményéből, életében először elődöntős Grand Slam tornán. Kicsit ciki volt eddig, hogy világranglista harmadikként ő volt az egyetlen, aki elődöntőt sem játszott eddig GS-en a top 15-ből, az egyetlen (a kevesebb, mint egy éve élvonalbeli Kerberen kívül), aki nem jutott még döntőbe a top 12-ből, és az egyetlen, aki nem nyert még GS-t a top 6-ból.

Érdekesség, hogy a férfi mezőnnyel ellentétben a nőknél elég sok a "fűmenő", ráadásul sikeresek is. Kvitova, Lisicki, Paszek és Pironkova is füvön érték el messze legnagyobb eredményeiket, Wimbledonban mindig jól szerepeltek, utóbbi kettő más borításon viszont jóformán meccset is csak elvétve nyert.

Az elődöntőben Williams – Azarenka és Kerber – Radwanska párosítások lesznek. Kerbert én egy hangyányit esélyesebbnek látom Radwanskánál, ugyanolyan stabil, mint a lengyel lány, és agresszívabb játékra is képes, mint a mi drága Agnieszkánk.

Radwanska Wimbledon 2012 -

Serenának ez lehet a mai után a második képzeletbeli döntője. Nem kérdés, hogy bárki jut is innen tovább, ő lesz az esélyes mind Kerber, mind Radwanska ellen. A statisztikák Serena győzelmét vetítik előre. Azarenka ellen 5-0-ra vezet GS-en, elődöntőbeli statisztikája jobb, mint Federeré vagy Nadalé, húsz elődöntőjéből mindössze hármat veszített (Venus, Henin és Clijsters ellen). Azonban statisztikából jósolni egyértelműen nem lehet, ráadásul már sokszor bebizonyosodott, hogy a hosszabb labdamenetekben Azarenka (és sokan mások) Serena fölé tud kerekedni, agresszívabb tud lenni, mint a viszonylag gyenge lábmunkával rendelkező, és esetenként sokat hibázó amerikai. A bökkenő ott van, hogy Serena meccsein gyakran nincs hosszú labdamenet. Azarenka ellen ászok és fogadásnyerők sorozatával nyert legtöbbször, és ha az amerikai úgy szervál, mint eddig a tornán, akkor Azarenkának (és mindenki másnak is) a legjobbját kell nyújtania, és a kínálkozó lehetőségeket kíméletlenül kihasználnia ahhoz, hogy legyőzze a négyszeres bajnokot. Ha pedig Serena úgy fogad, ahogy idén Charlestownban és Madridban, meg ahogy Azarenka ellen szokott, akkor a fehérorosz lánynak (vagy bárki másnak) nem lesz esélye, és tizedszerre is egy Williams lány nevét vésik fel a győztesek falára. Tehát alapvetően Serenán fog múlni a játék képe, mert az nem kérdés, hogy Azarenka jól fog játszani.

A tegnapról megmaradt férfi nyolcaddöntőket is lejátszották ma, bár én sajnos egyet sem láttam, így csak annyit tudok mondani, hogy David Ferrer három szettben nyert Juan Martin Del Potro ellen, Jo-Wilfried Tsonga szetthátrányból fordított a Mardy Fish elleni meccsén, Andy Murray sima háromban verte ki Marin Cilicet, Florian Mayer négyben Richard Gasquet-t. Negyeddöntőkben szerdán Djokovic – Mayer, Youzhny –  Federer, Murray – Ferrer, Tsonga – Kohlschreiber párosítások lesznek.

Szeretném látni az összes kommentet (149) utolsó 100 hozzászólás

37.
 • Dobs
 • 2012.07.04. 15:53
 
 
   
 • A komment válasz erre: 33.
 • neooen
 • 2012.07.04. 15:46

Akkor jó. :D

38.
 • jaritzis
 • 2012.07.04. 15:57
 
 
   

MP!

39.
 • neooen
 • 2012.07.04. 15:59
 
 
   

A formáját viszont nem ez a meccs tesztelte, azt majd Djoko fogja... Az egyik pontnál Yo kiszólt Agassinak valamit az első sorba. Gondolom valami olyat, hogy játsszon helyette :D... Vicces, de nagyon gáz is egyben :).

40.
 • erisen
 • 2012.07.04. 16:01
 
 
   

5-2. Ki kell szerválni. Ez eddig semmi gondot nem okozott.

41.
 • jaritzis
 • 2012.07.04. 16:03
 
 
   

Bárcsak Jokert is ilyen könnyen hazazavarná!

42.
 • Prest
 • 2012.07.04. 16:05
 
 
   

Hát...Mása még a Hallei teljesítményét is alulmúlta...végre egy Wimby SF. :D
Kár hogy Djoko ellen benne van egy nagyon csúnya verés... :/

43.
 • erisen
 • 2012.07.04. 16:06
 
 
   

6-1,6-2,6-2. Zsííííííííír.:-)

44.
 • neooen
 • 2012.07.04. 16:29
 
 
   

A gyors interjúban mondta is Fed, hogy szeret a galambjai ellen játszani, de lehet csak annyi volt, hogy fekszik neki a játéka :). A hátáról hogy egy büdös szót nem kérdezett a riporter?...

A FerMur meccs meg mintha salakon lenne. Már a második játékban megdöntötték szerintem a Fed meccs leghosszabb labdamenetét.

45.
 • donnie
 • 2012.07.04. 16:51
 
 
   

szegény kirilenko párosban is kiesett...pedig úgy megvígasztalnám.

46.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 17:08
 
 
   

Rogerről lemaradtam, eredmény alapján nagyon jó lehetett. Tényleg így volt?? Na akkor jöhet az igazi döntő Novak ellen, óriási lesz!

47.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 17:13
 
 
   

Ferrer miért olyan balfék, hogy Murray fonákjára üt mindent?? Pont Andy kezére játszik így

48.
 • seatly
 • 2012.07.04. 17:34
 
 
   

Nem lenne rossz pénteken is egy ilyen eredményre hazatérni :D Nem láttam a meccset,de örülök,hogy nem lett egy szenvedös meccs és a háta is gyogyult :)
Huuh mit meg nem adnék egy döntőért.. :)

49.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 17:53
 
 
   

Igazából erre vártam, jó lenne kiélvezni minden percét a meccsnek. Egy jó meccset várok el Fedtől, semmi mást. Azt akarom, hogy szorongassa meg Nole tökeit, ahogy csak bírja, aztán lesz ami lesz. Ez az egész már így is ajándék nekünk szurkolóknak, hogy az öreg itt tart ahol ilyen idősen két akkora bajnok csúcskorszakában, mint Rafael Nadal és Novak Djokovic. Hát még mekkora durvaság lenne, ha itt esetleg nyerni tudna Nole ellen.
LEgyen egy jó meccs, és mi Fed drukkerek élvezzük ki minden percét majd, mert ilyen lehetőség és tét mellett lehet az utolsó ekkora derbit fogjuk végigszurkolni Roger győzelméért és játékáért!
GO ROGER!

50.
 • idoaranyos
 • 2012.07.04. 17:54
 
 
   

Fed nagyon jó volt.

Đ pedig a vége felé belealudt a meccsbe. Elment a koncentráció. A meccsnyerő szervagémben volt vagy három FM bréklabda. Úgy egyébként is, akkoriban már hibázgatott, főleg sima winnerek helyett persze.
Az első szett 2-3-nál állt 8 W 4 UF-en, onnan a harmadik szettig ütött 20 W hat hibával. Majd az utolsóban még 10 hibát.
Ha azt a másfél szettes formát stabilan pályára tudja küldeni Fed ellen, akkor jó esélyekkel indul.

51.
 • idoaranyos
 • 2012.07.04. 18:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 44.
 • neooen
 • 2012.07.04. 16:29

Digin néztem kocsmában, maradtam kicsit a főmeccs után, kapcsolgattam a Tsonga és a Murray meccs között, s mintha nem is ugyanaz a játék lenne.

Ferrer-Murray tiszta salakmeccset küldtek. (5-4-ig láttam). Állandó 40-40-ek mindegyikük szervagémjénél. Murray megint a szokásos abszurd teniszét hozta. Csak és kizárólag a vonalak mögött rohangászott, és ezerrel nyomta vissza a labdákat. Aztán, amikor Ferrer adogatott a szettért, elkezdett agresszívan játszani, fogadás után előkészítőütés, felrohant hálózni, hatalmas winner alapvonalról. Persze visszahozta. De addig, és (nem látom már) utána, miért nem azt játssza?

52.
 • idoaranyos
 • 2012.07.04. 18:03
 
 
   
 • A komment válasz erre: 39.
 • neooen
 • 2012.07.04. 15:59

Juznyij állandóan úgy örült a pontjainak, majd kirohant a pályáról. Egyszer átkapcsoltam, hatalmas öröm, igen yes, helyben ugrál, kámon, és még maradt vagy két bréklabdája Fednek...

53.
 • idoaranyos
 • 2012.07.04. 18:09
 
 
   

Murayék 15-20 perccel korábban kezdték. Tsongáék 5 gémmel már többet játszottak.

54.
 • idoaranyos
 • 2012.07.04. 18:13
 
 
   

Ezt még megvárom, másodjára ki tudja-e szerválni Murrayt? A két gém előnyért.

55.
 • idoaranyos
 • 2012.07.04. 18:18
 
 
   

Jaj ja de simán elvesztette a szervagémjét Ferrer, Andynek sokat nem kellett tennie érte.

56.
 • idoaranyos
 • 2012.07.04. 18:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 54.
 • idoaranyos
 • 2012.07.04. 18:13

Két szett előnyért. pontosabban

57.
 • jaritzis
 • 2012.07.04. 18:31
 
 
   

Hajrá Ferr!

58.
 • neooen
 • 2012.07.04. 18:32
 
 
   

Bekakálok, ha ezt is úgy hozza Ferr, hogy másodjára sem sikerült kiszerválnia a játszmát, de a TB-et behúzza.
5-3 Davidnak, készítem a budipapírt :).

59.
 • idoaranyos
 • 2012.07.04. 18:37
 
 
   

Lendl feje egy tanulmány. (Nem igaz, a farkaskutyáim értelmesebbek nála...)

Ha ezt behúzná Ferrer, és még döntőbe is kerülne, akkor nagyon, nagyon közel kerülne Andyhez. Persze messze van. De azért meglehetősen groteszk tréfája lenne a teniszisteneknek, ha Fed második kiemeltként a US-en megkapná a Murray-Rafa-Đ sort.

60.
 • neooen
 • 2012.07.04. 18:47
 
 
   

Ferrer a wimbledoni GS döntőjében, ennél nem lenne groteszkebb helyzet :D.
2 héttel ezelőtt vagyunk. Elmondom nektek, hogy visszajöttem a jövőből és elárulom nektek, hogy Fed-Ferrer döntő lesz majd, amit ti el is hisztek nekem :). Cserébe viszont kérem, hogy írjátok le nekem, hogy hogy történhetett ez?! Sérülés miatt senki fontos játékos nem lépett vissza. Na, mit mondanátok? Aki megfejti, annak elmondanám a hétvégi lottószámokat :D :D.
Ki mondaná azt, hogy Ferrer végig vert egy Roddick, Potro, Murray, Tsonga sort a döntőért, füvön?!?! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

61.
 • jowaldner
 • 2012.07.04. 19:13
 
 
   

Na sajna úgy fest, hogy Conga most már lerendezi gépírót.

62.
 • Turin
 • 2012.07.04. 19:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 61.
 • jowaldner
 • 2012.07.04. 19:13

Aki most már szellemíró. :)

63.
 • Pici
 • 2012.07.04. 19:30
 
 
   
 • A komment válasz erre: 60.
 • neooen
 • 2012.07.04. 18:47

És Rodnak, a fenébe is, több szettlabdája is volt a TB-ben a 2:0-ás vezetéshez, ááááááá

64.
 • jowaldner
 • 2012.07.04. 20:09
 
 
   

:-) pedig milyen remek döntőt vivhatott volna Rogerrel. Egyébként Fed előtt le a kalappal 5 évvel a blöffkorszak után túl a 30-on, sérülten, egy karnyújtásnyira a 7-ik Wimby cimtől.

65.
 • Levente
 • 2012.07.04. 20:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 64.
 • jowaldner
 • 2012.07.04. 20:09

Ha valami csoda folytán összejönne a Wimby, akkor Ő az No1 is....

66.
 • Pici
 • 2012.07.04. 20:37
 
 
   

Krumpli, ma tiéd a pálya, én egy meccset sem láttam, kivéve két labdamenetet Fedtől.

67.
 • Levente
 • 2012.07.04. 20:37
 
 
   

Azért elég durva, hogy a TOP4-ből 3 ott van az elődöntőkben...

68.
 • Pici
 • 2012.07.04. 20:38
 
 
   

Mi volt a möri meccsen:?

69.
 • Pici
 • 2012.07.04. 20:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 67.
 • Levente
 • 2012.07.04. 20:37

csak három??? Húú, de gyengülnek:) RGn még oké, mer Möri szar, na de Wimbyben? ejnye-bejnye

70.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 20:40
 
 
   
 • A komment válasz erre: 68.
 • Pici
 • 2012.07.04. 20:38

Murray egy szoros salakmeccsen győzött. Amúgy a meccs végére pár pazarul adogatott és agresszíven tolta Murr. Most azt mondom nagyon jó esélyei lesznek első GS-ére, bár én Tsonga-nak fogok drukkolni semiben, mert ő is igazán megérdemelne egy GS döntőt itt füvön

71.
 • Pici
 • 2012.07.04. 20:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 11.
 • jowaldner
 • 2012.07.04. 12:57

Ja tényleg, de fura...

Köszi javítva.

72.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 20:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 70.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 20:40

Szerintem Murray döntős lesz, és 4 szorosban fog kikapni valakitől.

74.
 • Pici
 • 2012.07.04. 20:51
 
 
   
 • A komment válasz erre: 70.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 20:40

Köszönöm, immár negyedszerre van Mörinek most vagy soha szituáció

75.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 20:53
 
 
   

Amúgy nekem tetszett a Murray meccs. Óriási talány, hogy Murray miért ne m kezd el végre egy teljes meccsen keresztül ütni, sokkal jobban játszik akkor. És látványosan is. Lennének sanszai Wimbledont nyerni bőven, ha végig elengedné a kezét. Mondjuk úgy, ahogyan Nadal ellen párszor.

76.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 20:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 63.
 • Pici
 • 2012.07.04. 19:30

Meggyőződésem, hogy ha Ferreren túl is jut, Delpo leveri max 4 játszmában. Óriási erőbeli különbség van közöttük és Roddick semmi olyat nem tud amivel ezt pótolhatná.

83.
 • Viktor
 • 2012.07.04. 21:12
 
 
   
84.
 • Gregosiva
 • 2012.07.04. 21:13
 
 
   

Sziasztok! Régóta olvasgatlak Titeket, és az utóbbi időben kifejezetten kedvem támadt egy kis eszmecserére. Nem vagyok sem Federer, sem Nadal drukker igazából Djokovicért szorítok, de igyekszem mindig reálisan látni a helyzetet. Federernek füvön iszonyat nagy esélye lehet Djokoviccal szemben, ha jól alkalmazza a T-vonalra ütött mesteri nyesett fonákjait, és abból megindítja a tökéletes támadást. Ezt azért rendre megcsinálja Djoko ellen. Azt gondolom Murray ma végre úgy játszott a fontos pontoknál, ahogy az egy nagy bajnokhoz illik, kifogástalan adogatások, nagyszerű nyerők a fontos pontoknál, pedig hát Ferrer sem volt gyenge ( vicc,hogy füvön ezt kell mondanom :D ) . Nem tudom , Ti hogy vélekedtek a két elődöntőről.

85.
 • Pici
 • 2012.07.04. 21:14
 
 
   

Goerges párost játszik most:)

87.
 • Viktor
 • 2012.07.04. 21:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 67.
 • Levente
 • 2012.07.04. 20:37

És a top 5 is.
Ez így van jól,mindenki a helyén.

88.
 • Viktor
 • 2012.07.04. 21:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 84.
 • Gregosiva
 • 2012.07.04. 21:13

Djokovics-Murray döntő lesz......sajnos.

89.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 84.
 • Gregosiva
 • 2012.07.04. 21:13

Nekem Murray játéka ma tetszett (bár nem tudom mi a francért kellett megint megvárnia, hogy a nyakán legyen a kés). Nadal kiesése óta azt gondlom, hogy Murray döntős lesz, ő mindig Rafa ellen szokott itt elvérezni. Tsongát valahogy le fogja gyűrni nagy küzdelemben. Djoko ha a tornán látott legjobbja közelében játszik, akkor nyer Federer ellen. Egyszerűen túl jó már neki, túl erősek az alapütései, túl stabil, túl jól mozog, és túl jól fogad. 4 szettben vernie kell Federert elvileg.

91.
 • Levente
 • 2012.07.04. 21:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 85.
 • Pici
 • 2012.07.04. 21:14

Cserélnék a mákos szerbbel...

93.
 • Pici
 • 2012.07.04. 21:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 76.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 20:54

Az első szett beli játékával Delpot is elverte volna. Mindegy, ezt már nem tudjuk meg.

95.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 93.
 • Pici
 • 2012.07.04. 21:20

Ha jól tudom 3 nyert szettre megy a küzdelem. És semmi esélye nem lenne Delpo ellen, ahhoz már nem adogat elég jól. Minden másban meg Potro sokkal erősebb már nála, Roddicknak nem maradt fegyvere az éljátékosok ellen, ezért fontolgatja a visszavonulását. A nyesegetés az nem elég. A mai teniszben ütni kell erőből, Roddick meg nem egy fifikás teniszező, hogy ezen hiányosságait mondjuk egy Hingises tenisszel pótolja.

96.
 • Pici
 • 2012.07.04. 21:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 84.
 • Gregosiva
 • 2012.07.04. 21:13

Szerintem is füvön van a legtöbb esélye Nole ellen, kérdés, milyen lesz a háta. Nálam 55:45 Nolenak

Murr meg már 2009-ben is megnyerhette volna a tornát, a játéka, nem kérdés, hogy megvan hozzá. Ha viszont nem hozza agresszív játékát akkor nem fog nyerni most sem.

97.
 • idoaranyos
 • 2012.07.04. 21:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 84.
 • Gregosiva
 • 2012.07.04. 21:13

Csókoltatlak Gregosiva. Üdv a fedélzeten. Drukkoljunk együtt vasárnap.

98.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 88.
 • Viktor
 • 2012.07.04. 21:16

Most hogy te is erre tippelsz, már nem is vagyok olyan biztos benne. Pedig én is erre tettem volna. A fenébe!

99.
 • Turin
 • 2012.07.04. 21:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 96.
 • Pici
 • 2012.07.04. 21:23

Sztem Tsonga leüti Murrt. Szanaszéjjel fogja szerválni, két tie-t behúz, meg egy breakes szettet. Közben talán egyet elvisz Murr.

100.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 21:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 97.
 • idoaranyos
 • 2012.07.04. 21:24

Nem leszel egyedül legalább :DD

101.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 96.
 • Pici
 • 2012.07.04. 21:23

Szerintem 2010-ben játszotta itt a legjobb teniszét Murray. Rafától 3 szettben kapott ki, de ha egy-két kulcspontot jobban játszik le akkor lehetett volna az egy 5 szettes thriller. Azzal a játékával meg tudná verni Djokovicsot.

103.
 • Pici
 • 2012.07.04. 21:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 95.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:23

Azért mondtam, hogy az első szettbeli játékával. Ott ütött erősen, nyesést keveset, csak akkor, ha tényleg azt kellett, fonákból is lejátszotta Ferrert, és a hálónál ötször jobb volt, mint Delpo valaha is volt. A gond ott van, hogy a kevés jó meccse miatt nem tudta a 3. 4. szettre egyáltalán tartani a színvonalat, ha hozza a 2. szett TB-t, akkor szinte biztos, hogy megveri Ferrert

104.
 • Gregosiva
 • 2012.07.04. 21:27
 
 
   

Nem értem, hihetetlen, hogy amikor agresszív mennyivel eredményesebb, de ritkán veszi elő ezt a fegyverét, ha Ferrer bever 3 ászt ( hozzáteszem ez nem éppen az ő szokása :D ) akkor ugye 2-0, onnan meg már rendkívül nehéz. Reménykedem, hogy Federer játéka kevés lesz Djoko ellen, illetve nem is a játékon fog múlni szerintem, hanem a fontos pontokon, és az utóbbi időben a szerb ebben a mutatóban erősebb. Meg ugye a stabilitás, de hát ez stílus kérdése, Djokovic nyilván nem fog annyi nyerőt ütni, viszont hibázni sem fog annyii.

105.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 99.
 • Turin
 • 2012.07.04. 21:24

Én nem így látom. Szerintem Murray túl jól fogad ahhoz, hogy Tsonga végiggyalogoljon a szetteken csak a szervájával. Néztem Tsonga meccseit itt a tornán, és engem nagyon nem győzött meg továbbra sem. Nem rossz tenisz, de nem látom jobbnak annál mint amivel tavaly és tavalyelőtt is kikapott Murraytől füvön. És Murray sem adogatott éppenséggel gyengén.

106.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 103.
 • Pici
 • 2012.07.04. 21:26

Szerinted.

107.
 • Levente
 • 2012.07.04. 21:30
 
 
   

3-ik szett, brékelőny a német lánynál és ő fog szerválni, gyerünk kislány:)

108.
 • Gregosiva
 • 2012.07.04. 21:30
 
 
   
 • A komment válasz erre: 105.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:28

Dettó, Tsongának emelnie kell a játékának színvonalán, ahhoz, hogy győzzön.

109.
 • Turin
 • 2012.07.04. 21:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 105.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:28

Tsongának az egész tornára is jó esélye van. De sztem ebből Murr lesz a könnyebb akadály. Egy döntő lehet, hogy még sok lesz neki, a skóton sztem átgyalogol.

110.
 • Viktor
 • 2012.07.04. 21:33
 
 
   
112.
 • brewer
 • 2012.07.04. 21:34
 
 
   
 • A komment válasz erre: 109.
 • Turin
 • 2012.07.04. 21:32

Ahhoz h legyőzze, úgy kell bekattannia, mint tavaly Fed ellen. De a játékát elnézve, nagyon közel jár ehhez, elég félelmetes volt, amit lenyomott itt a végén PEHK ellen.

113.
 • Turin
 • 2012.07.04. 21:34
 
 
   
 • A komment válasz erre: 104.
 • Gregosiva
 • 2012.07.04. 21:27

Nem természetes játékmód számára, tehát csak akkor veszi elő, amikor baj van. Valószínűleg azért, mert ha végig ezt kellene nyomnia, akkor a komfortzónáján kívül játszana, ami együtt járna azzal, hogy nem tdná huzamosab ideig tartani a szintet, és elkezdene hibázni, akár egy szett után is.

114.
 • erisen
 • 2012.07.04. 21:35
 
 
   
 • A komment válasz erre: 68.
 • Pici
 • 2012.07.04. 20:38

Teljesen salakos jellegű volt a meccs. Ütöttek alapról mint a bolond,és rohangáltak vagy 50m-t egy labdamenetben átlagban. Egyébként meg szerintem látványos meccs volt. Ferrer szokásos stabilitását hozta,Möri meg rossz döntéseket hozott,vagy extrát ütött. Ferrer ha a 2.setben 5-4-nél kiszerválja,akkor Möri nem jött volna vissza 2 set hátrányból. De olyan természetességgel bukta el Ferrer a szerváját,hogy öröm volt nézni. Amúgy Möri diktálta a játék képét,ő próbált szögeket nyitni,ejteni,gyorsítani,csak akadozott a gépezet. Ferrer meg befutott mindent. Aztán Möri egyértelmű fölénybe került a meccs utolsó harmadára. Összességében nem volt rossz meccs,simán elmenne ez RG-n. De Wimbis meccsnek,füves torna szemszögéből,gázos volt. Itt nem ilyen jellegű játéknak kellene mennie.

115.
 • Turin
 • 2012.07.04. 21:35
 
 
   
 • A komment válasz erre: 112.
 • brewer
 • 2012.07.04. 21:34

Én is az Ügynök elleni utolsó két szettje alapján mondom ezt. Szegény Kolbász jól játszott, látszott, hogy nagyon az ő borítása, és az is látszott, hogy a 3. szettben max. a tie-ig vergődhet el, de amúgy nem lesz ott sem semmi esélye.

116.
 • Turin
 • 2012.07.04. 21:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 114.
 • erisen
 • 2012.07.04. 21:35

Most azt nem tudom, hogy a fű engedte már ezt a játékot, és mindketten alapvonal-harcosok lévén szépen használták, vagy a fű, vagyis a zab, iyenkor már kifejezetten ezt a rohangászást támogatja?

117.
 • brewer
 • 2012.07.04. 21:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 116.
 • Turin
 • 2012.07.04. 21:37

Szerintem az előbbi. Lehet itt másként is játszani, csak nem tudnak.

118.
 • iCreator
 • 2012.07.04. 21:38
 
 
   

Szerintem Tsonga sokkal esélyesebb Murr-nál. Elfelejtitek, hogy Ferrer gyakorlatilag szerva nélkül játszotta végig a meccset. Ütött kb. 5 ászt négy hosszú szett alatt. Míg Murr háromszor annyit. Na meg ha Ferrer behúzza a második szett tie-t, amihez kurva közel volt, akkor most nincs miről beszélnünk. Amúgy nem tolja rosszul, de Tsonga enyhén jobban szervál Ferrer-nél és erősebbeket is üt. Ferrer viszont stabilabb, kevesebb hibával. Ha Tsonga nem bohóckodja el, meg kell verje Murrt 4-5 ben.

Másik oldalon nem kérdés, hogy Djoko jóval esélyesebb, még akkor is, ha Fed háta teljesen rendben lesz. Fed nagyon bíztatóan kezdte a tornát, de Bentó ellen vállalhatatlan volt, Malisse ellen is siralmas volt, de ott meg a háta szólt közbe. Juzsnyij meccs értékelhetetlen az orosz játéka miatt. Djoko szervája ráadásul annyira stabil és jó most, amilyen még soha nem volt GS-en azelőtt. Legtöbb meccsén 70-75%-ban ütötte az elsőkat stb.

Szal Fed-nek komoly szintet kell emelnie, amire én most nem látok esélyt, de ha összejön neki, mint tavaly RG-n, akkor Djokonak kalács. De nem kérdés, hogy ez lesz a döntő.

119.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 21:38
 
 
   
 • A komment válasz erre: 117.
 • brewer
 • 2012.07.04. 21:37

Sztem Murr tud mást is játszani, csak ez a kényelmesebb neki

120.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 109.
 • Turin
 • 2012.07.04. 21:32

2 meccs volt eddig Murray ellen füvön. Mindkettőben nyerte az első szettet. A tavalyelőtti negyeddöntőben 7-6,6-6-nál 6-5-je volt a tie-break-ben, de elbukta, onnantól meg 2 darab 6-2-es szettel verte Murray. Tavaly a Quenns Club-ban nagyon látványos kis döntőt játszottak, de azt is megfordítptta Murray. Szerintem Tsonga közel játszott a legjobbjához ezeken a meccseken. Most már persze tapasztaltabb 1-2 évvel, több nagy meccs van a lábában, ezt a javára lehet írni. De hasonló meccsre számítok mint az előző kettő volt, hasonló végeredménnyel. Murray sokka több mindent tud játszani mint Tsonga. És kevesebb hibaszázalékkal. Én azt mondom 4 vagy 5 szettben Murray. De annyira közel vannak egymáshoz játékerőben, hogy 1-1 ponton múlik, hogy ennek a fordítottja is történhet. De a helyszín miatt inkább Murray.

121.
 • Gregosiva
 • 2012.07.04. 21:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 118.
 • iCreator
 • 2012.07.04. 21:38

Szerinted a mentális adottságok kinek a javára döntenek majd ? Ha Murray így fog játszani a fontos pontoknál ahogy ma, szerinted nem bizonytalanodik el Tsonga ? ( Örülnék ha Tsonga nyerne, nem erről van szó :) )

122.
 • erisen
 • 2012.07.04. 21:45
 
 
   
 • A komment válasz erre: 116.
 • Turin
 • 2012.07.04. 21:37

A kikopott fű. Az a poros sz@r amiről torna előtt is beszéltem,hogy Nadalnak kedvez. Nem véletlenül jut el Ferrer sem majdnem SF-ig...lelassul a labda azon a poros földön,és így Wimbi sem lesz sokkal gyorsabb mint AUSO. Csak a szervák amik jobban ülnek,az alapvonalon csökken a sebesség. De közbejátszik az is hogy Ferrer és Möri is imádja az alapvonali pötyit. Bár ez ma nem pötyi volt,hanem csapkodták rendesen az alapról. Igazából ezt tudják. szerintem.

123.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 122.
 • erisen
 • 2012.07.04. 21:45

Nem csak a szervák. Egy-egy támadóütés is sokkal hatásosabb itt mint bárhol máshol.

124.
 • erisen
 • 2012.07.04. 21:51
 
 
   
 • A komment válasz erre: 123.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:49

A torna elején igen. De a 2 héten már nem sokkal hatásosabb mint AUSO-n szerintem.
Kicsit igen,de USO-tól elmarad.

125.
 • Pici
 • 2012.07.04. 21:52
 
 
   
 • A komment válasz erre: 122.
 • erisen
 • 2012.07.04. 21:45

Én inkább azt gondolom, hogy ha két salakjátékost fűre rakunk, ők akkor is ezt nyomják, mindegy, hogy milyen gyors a fű. Murrayt meg "rávette" Ferrer erre a játékra...

126.
 • iCreator
 • 2012.07.04. 21:52
 
 
   
 • A komment válasz erre: 121.
 • Gregosiva
 • 2012.07.04. 21:43

Murr meg a mentális erő...:)) Az igaz, hogy ma erősebbnek mutatkozott a szokottnál pár fontos pontnál, de mi garantálja, hogy a kövi meccsen is így lesz. Raádásul csak a negyedik szettben szervált ultra jól, az is nagyon hullámzó nála általában. Mindig eljön egy-két alkalom, amikor könnyen brékelhető. Ezt egy Tsonga lehet nem használja ki, de egy Fed, s különösen egy Djoko simán megteszi.

Szal nálam inkább Tsonga játékától függ a meccs. Állítom, hogy Tsonga füves legjobbja jobb, mint Murr füves legjobbja. Az viszont tény, hogy Tsonga ritkábban kapja elő a legjobbját, mint Murr. Egy szoros, pár ponton múló meccset várok, csakúgy mint ma. De Tsonga szervája kulcs lesz.

127.
 • erisen
 • 2012.07.04. 21:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 125.
 • Pici
 • 2012.07.04. 21:52

Möri nem salakjátékos. Az ő játéka a HC pályákra van kitalálva. Hogy belemegy ebbe a csapkodásba,az nem azt jelenti hogy pl. Ferrer ráerőszakolta ezt. Hiszen Möri irányított végig,semmi nem volt ráerőszakolva. Egyszerűen belement ebbe a stílusba. Szerintem. De ez már nézőpont kérdése.

128.
 • Turin
 • 2012.07.04. 21:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 122.
 • erisen
 • 2012.07.04. 21:45

Egyébként most szöget ütött valami a fejembe, hogy ezt írod. A torna elején szó volt róla, hogy lassabb borítás, mint az USO, de a szervák mégis hatékonyabbak.
Sztem ennek az az oka, hogy az adogatónégyzetben még messze nincs annyira kikopva, tehát a szervák majdnem a torna eleji sebességükkel tudnak menni. Aztán amikor játékba kerül a labda, akkor az alapvonal ütések azon a kijárt szaron tényleg lassabbak már, paradox módon akkor a leggyorsabb, legfelszedhetetlenebb egy ütés, ha jó egy méterrel az alapvonalon belül pattan, laposan, akkor tényleg hatékonyan gyorsul.
Csak hát ezek a játékosok leginkább az alapvonaltól 10 centin belül ütik a lsztit.

129.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 21:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 125.
 • Pici
 • 2012.07.04. 21:52

Murray ma 61 nyerőt ütött, Tsonga mindössze 43-t. Az nagyon kevés. És ennek több mint a harmada ász volt. Játékban nem olyan erős most Tsonga mint tavaly. Murray meg amikor vált, akkor úgy üti a nyerőket mint egy gép. Jó teniszre képes, határozottan jó nézni amikor üt. Mondjuk a meccsek elején sosem így kezd, akkor mindig csak nyeseget és teszteli mire képes az ellenfél. Erre fog előbb-utóbb ráfázni.

130.
 • iCreator
 • 2012.07.04. 22:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 127.
 • erisen
 • 2012.07.04. 21:59

Murr irányított végig??? Te mit néztél?

131.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 22:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 127.
 • erisen
 • 2012.07.04. 21:59

Murray játéka ugyanúgy jó a fűre. Nagyon természetesen mozog és játszik.

132.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 22:01
 
 
   

Egy biztos én Tsonga-nak fogok drukkolni, ez független attól, hogy ki nyer a másik elődöntőben. Rogernek adok 40%ot Nole ellen, de ki szeretném élvezni a mérkőzés minden percét!
Tsonga meg már nagyon megérdemelne egy Wimbi döntőt

133.
 • erisen
 • 2012.07.04. 22:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 128.
 • Turin
 • 2012.07.04. 21:59

Igen. Ezért írtam hogy a szerva hatékony. Meg ahogy valaki írta,a T-vonal környékére nyesett labdák is jól ülnek. Az alapvonaltól 1-1,5m-re meg lassan pattan,és magasabbra is mint a zsír új füvön. Egy öszvér GS lesz ebből így,se nem füves,se nem salakos,se nem HC.

134.
 • Turin
 • 2012.07.04. 22:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 132.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 22:01

Én Murrnek fogok. Tsongát veszélyesnek tartanám Fedre egy esetleges döntőben. :)

135.
 • erisen
 • 2012.07.04. 22:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 130.
 • iCreator
 • 2012.07.04. 22:00

Ferrer futott mint Forrest Gump. Nem minden labdamenetet,de a 70-80%-át Möri irányította. Elején belerontogatott,a végén már nem. De ha te máshogy láttad,nekem úgy is jó.

136.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 22:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 132.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 22:01

"Tsonga meg már nagyon megérdemelne egy Wimbi döntőt"

Murray kicsit többször bukott el a cél előtt mint Tsonga...

137.
 • erisen
 • 2012.07.04. 22:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 132.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 22:01

Mert Möri nem? :-) Möri-Tsonga tök mindegy...Ha Fed bejutna a döntőbe,akkor Tsonga lenne jó,ha Djoker jut be,akkor legyen inkább Möri a döntős.
Érdekszurkolás.:-)

138.
 • iCreator
 • 2012.07.04. 22:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 134.
 • Turin
 • 2012.07.04. 22:04

Murr szerintem is egy fokkal jobb ellenfélnek a döntőben, mint Tsonga. De azt csak azért mondjuk, mert tavaly Fed kifogta a god mode franciát. Amúgy Tsongát mondanánk szerintem.

Murr mindesetre még nem nyert ellen szettet GS-en.

139.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 22:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 134.
 • Turin
 • 2012.07.04. 22:04

Lol, Tsonga semmi veszélyt nem jelentene. Semmi extrát nem csinált eddig a tornán, mitől tartjátok őt ennyire jónak? 43 nyerő 4 kemény szett alatt, LOL! Murray 61-t ütött. Ki is a támadójátékos kettejük közül?

140.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 22:09
 
 
   
 • A komment válasz erre: 134.
 • Turin
 • 2012.07.04. 22:04

Nálam független ez attól, hogy Fed bekerül-e. Tsonga sztem is veszélyesebb lenne rá, de jobban szeretem az ő játékát, főleg füvön. PErsze ha Murray megnyeri innen, akkor ő is megérdemli majd, csak Jo-nak jobban örülnék.

141.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 22:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 136.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 22:06

S nem is tanult belőle, pedig volt rá sok lehetősége.

142.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 22:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 137.
 • erisen
 • 2012.07.04. 22:07

Sztem Nole-ra Tsonga jelentene nagyobb veszélyt, de igazából mind1

143.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 22:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 142.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 22:11

Szerintem meg Murray. Tavaly Nole egy jobb Tsongát is laza 4-ben vert. Egy jó Djokovicsra Tsonga nem sok veszélyt jelent.

144.
 • erisen
 • 2012.07.04. 22:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 143.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 22:14

Én is így gondolom. Itt Möri a neccesebb,főleg a hazai pálya miatt. Tsonga jó-jó,de nem az igazi. Nála a "bekattanás" faktor ami veszélyes. Mint a többi nagy ütőnél,Delpo,Berdics,Rao,Sóder régebben.

145.
 • iCreator
 • 2012.07.04. 22:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 139.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 22:09

Ki a támadó kettejük közül?? loller. Nem kérdés, hogy Tsonga mindig támadóbb volt. Most ne ebből az egy meccsből ítélj. Meg Tsonga mintha enyhén hajlamosabb lenne a hálójátékra.

146.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 22:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 143.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 22:14

Egy esetleges Nole-Murr döntőben lenne biztos olyan pillanat, mikor Murray-nek drukkolnék, de pötyivel, meg stabil alapvonaljátékkal esélytelen, hogy Nole-t legyőzze Murr. AO-n simán adnék esélyt neki, itt nem.

147.
 • iCreator
 • 2012.07.04. 22:22
 
 
   

Ha Nole van a döntőben az tuti, hogy az ellenfelének drukkolok, hogy bukjon szépen pontocskákat :)

148.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 22:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 146.
 • Elessar
 • 2012.07.04. 22:18

Nole-t itt csakis konzisztens támadójátékkal lehet majd megfingatni és végig atomszervával. Ezt Murray csak egy-egy szettig képes volt mindigis hozni, úgy meg kalács

149.
 • brewer
 • 2012.07.04. 22:33
 
 
   
Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések