krumplicukor

2012. 07. 02. 23:04

Minek a tető, ha így is ázol?

Őrült Hétfő. Nyolc-nyolc meccs a nőknél és a férfiaknál, az ágak találkozása, az év legfontosabb tenisznapja.

masa w lisicki -

Elviekben. A gyakorlatban hol eleredő, hol szakadó eső, csiki-csuki játék, hogy behúzzák-e a tetőt, vagy sem, és rengeteg mérkőzés, ami holnapra maradt.

A lányok mérkőzéseit legalább sikerült befejezni, kialakult a legjobb nyolc mezőnye, és vannak jópáran, akikről azt hittük, ott lesznek, de tévedtünk.

A negyedik körben búcsúzott az RG-bajnok, Marija Sarapova, aki nem mondhatnánk, hogy jól járt a sorsolásával, a német Sabine Lisicki gyors, támadó szellemben játszó játékos, aki él a füvön. Nem is sikerült Marijának megoldania ezt a hirtelen rázúduló feladatot, két szettben esett ki.

 De még mindig nagyobb ellenállást fejtett ki, mint a búcsú tornáit játszó Kim Clijsters, akit a mostanában nagyon jó formában lévő, német teniszező, Angelique Kerber mosott le a pályáról, 6-1 6-1-re.

Viktoria Azarenka borzasztóan könnyedén nyert az indiszponált Ana Ivanovic ellen, mindössze egyetlen gémet engedélyezett neki, Agnieszka Radwanska pedig a meglepetésre a negyedik körig jutó Camilla Giorgi ellen győzött magabiztosan.

Mindez azt jelenti, hogy Wimbledon után új világelsőt fogunk avatni, vagy Viktoria Azarenka veszi vissza a két hétre elveszített első helyét, vagy Agnieszka személyében még sosem volt világelsőt köszönthetünk majd.

Serena Williams megküzdött az aranyszettes Jaroszlava Svedovával, döntő szettben ment csak tovább, az amerikai lány szervája nagyon jó ezen a tornán, minden egyéb viszont egyelőre elég bizonytalan.

serena w svedova -

A címvédő Petra Kvitovára is ráijesztett Francesca Schiavone,  Petra azonban a második szettre megtalálta a kiegyensúlyozottságát, a harmadik szettre pedig rettenetesen be is ütötte magát, innentől kezdve Francescának nem sok köze maradt a meccshez.

A lányok Sabine Lisicki - Angelique Kerber, Agnienszka Radwanska - Marija Kirilenko, Serena Williams - Petra Kvitova, Tamira Paszek - Viktoria Azarenka párosításban fognak holnap megküzdeni az elődöntős helyekért.

Az eső viszont alaposan bekavart a férfi mezőnynek, mindössze három meccset tudtak lejátszani teljes egészében.

Elsőként a már megszokott, két szett hátrányból jutok tovább trükkjét az előző körben bemutató Roger Federer lépett pályára, aki nem sokáig lehetett nyugodt a Xavier Malisse elleni mérkőzésén sem. Az első szett ötödik gémétől kezdődőden érezhető volt, hogy Fed szerváinak sebessége drasztikusan lecsökkent, a tenyeres pedig jobbára eltűnt. De még így is meglepetés volt, amikor 4-3-as vezetésnél orvost kért, majd nyolc perces ápolásra levonult a pályáról.

fed w mto -

Tekintettel arra, hogy legutóbb ápolást 2008-ban a shanghaji Mesterek Tornáján az Andy Murray elleni csoportmérkőzésen kért, így lehetett sejteni, hogy nem egy beszakadt körömről van szó.

Az ápolás, majd az első szettet követő negyven perces becsukjuk-e a tetőt vagy sem? szünidő segített Fednek, a második szettre kicsit szabadabb lett a mozgása, még ha annak határai elég jól érzékelhetőek voltak. Például szervafogadásnál nem is próbálkozott a lehajlással, a szerváinak átlagsebessége egy jó tizessel volt kevesebb ahhoz képest, mint amiket ütni szokott, és általánosságban úgy mozgott, mint aki igen óvatos minden olyan mozdulattal, amihez az ember derekát használni kell.

Mindezt jól helyezett szervákkal, valamint az eszköztár teljes bevetésével kompenzálta, amivel igyekezett a pontokat rövidíteni, nyesett, elütött, rövidített, bármit, csak futni ne kelljen, amely stratégia meghozta neki az első két szettet, és ugyan a harmadikat Malisse megnyerte, majd a negyedikben is brékelőnyben volt, négy szettben le tudta zárni a meccset a világranglista harmadik.

A sorozatban harmincharmadik GS negyeddöntő és a nyolcszázötvenedik karriergyőzelem nem jöhetett volna létre természetesen Xavier Malisse nélkül, akit szemmel láthatólag jobban megzavarta Fed sérülése, mint Fedet magát, majd az ő térde is rendetlenkedett, így végül egy mókásan lassú sebességen játszott meccsnek lehettünk tanúi. Amelynek a végén őszintén a győztes sem tudott örülni, hiszen "Tizenöt év, a Touron töltött idő után elkerülhetetlen, hogy néha fájjon a hátad, csak reménykedni lehet, hogy nem akkor jön elő, amikor fontos meccset játsszol, mint például olyat, amilyen a mai volt."

Novak Djokovicsnak jóval nyugodtabb meccs jutott, barátságos, házi talákozót játszott Viktor Troickivel, aki mindent megtett annak érdekében, hogy a rendezők esetleg be tudják tenni valamelyik félbeszakadt másik meccset az esti programba, de ők köszönték szépen és nem kérték ezt a segítséget.

djoko w troicki -

Az Istomin-Juzsnyíj mérkőzésen kívül, amit még az eső előtt sikerült befejezni, és amelyet az orosz nyert ötödik szettben 7-5-re, minden más mérkőzést keddre halasztottak.

85 hozzászólás

1.
 • idoaranyos
 • 2012.07.02. 23:11
 
 
   

Nem lehet ezeket a nyüves posztokat behajtani?

2.
 • Turin
 • 2012.07.02. 23:20
 
 
   

Akkor áthozom ide. nem szoktam hozzá, hogy ilyen mértékben "avulnak" el a posztok.


Sziasztok, Tátrában vagyok újfent, ma túráztam, de most nézem Fed meccsét, ismétlésből, meg olvasok vissza.

Egyfelől egészen fantasztikus abból a szempontból, hogy most látom megint, hogy ha Fed rá van kényszerülve, és testmozgásból nem tudja megoldani, csak a kezét használhatja szinte, akkor milyen fantasztikus ütéseket tud produkálni.
Másfelől meg ha nem jön rendbe péntekig, akkor tényleg kalács van sajnos.
Szerencsére tényleg el tudom képzelni ennél a fajta sérülésnél, hogy egyik napról a másikra úgy kel fel, hogy a fájdalom elillant, csak sajnos kevés esély van rá, hogy ez pont ebben a pár napban történik meg.

A másik, Rafa idei Wimbledonja. Sztem eleve minden korábbi évében is úgymond hajszálakkal csúszott át ezeken a meccseken, főleg az egészen kiváló versenyzői kvlaitásai miatt, de nem a játéka volt extra azokon a meccseken sem.
És én is úgy látom, hogy felemésztette a salak. Az az igazság, hogy telnek az évek, és ahogy figyelem, 2010 volt az utolsó éve, ahol kisebb szerencsével (USO sorsolás) de teríteni tudta a borításokat, mindenhol jó tudott lenni.
Azóta azt látom, ha odafigyel egyre, azon meglátszik a másikon, feljavul a játéka salakra, és kizúg füvön az elején. Lehet ezt balsorsra meg minden gyébre fogni, sztem nem az. Ahhoz túl sok ilyen necces meccset húzott már be régebben is.

3.
 • Turin
 • 2012.07.02. 23:30
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2.
 • Turin
 • 2012.07.02. 23:20

errata: azon meglátszik a másikon = azonnal meglátszik a másikon

4.
 • Rafain
 • 2012.07.03. 01:01
 
 
   

Egész érdekes kis nap lehet ez a holnapi, köszönhetően az áttolódott férfi meccseknek. Viszont lesznek érdekességek a női mezőnyben is. Tudom, hogy itt a 90 %-ot nem érdekel a női tenisz (engem sem igazán), de időnként egy-egy női meccset megnézek. Természetesen a Serena Williams - Petra Kvitova meccset ajánlom a kínálatból. Engem amúgy a Lisicki-Kerber meccs is foglalkoztat kicsit, nem lenne semmi ha Lisicki megismételné a tavalyi elődöntőjét, és ehhez már csak ezt az egy meccset kell hoznia.

Férfi fronton az az érdekes, hogy az esélyesebb Tsonga és Gasquet is összeszedett ma 1 szett hátrányt, és azért Fish és Mayer így szettelőnyben igencsak odafogják tenni magukat holnap. Nagyon nehéz lesz 3 sima szettet rájuk verni a folytatásban, és ha ők egyet is nyernek akkor már eleve 5 szettes a meccs. Úgyhogy ezek kemények lesznek. Murray szett és berakelőnyben Cilic ellen, ha csak nagyon nem bambul be akkor 3-ban hozza szerintem. Kohlschreiber és Baker meccséről fogalmam sincs. Én Kohlschit kicsit esélyesebbnek látom, ugyanakkor rá jellemző, hogy pont akkor szokott elbukni amikor valamit alkothat is (például 2009 RG-n 3 szettben veri Djokót, majd kinyal a következő fordulóban), és erről az ágról szerintem még akár elődöntőbe is juthat hiszen Tsonga könnyen kieshet, de amúgysincs olyan nagy passzban. Fish meg azért verhető egy jó Kohlschinak. Ugyanakkor Bakernek hihetetlen lélekjelenléte van, nem csodálkoznék ha elkapná Szénírót. Nagyjából ennyi.

5.
 • Pici
 • 2012.07.03. 04:26
 
 
   
 • A komment válasz erre: 1.
 • idoaranyos
 • 2012.07.02. 23:11

Hát de, eddig működött.

Krumpli, sztem szólj Fuzzynak, hogy szóljon annak, aki tudja, hogy mi a fészkes fene folyik itt! Eddig nekünk nem okozott gondot a :more szó leírása, és mintha most sem felejtettünk volna el egy 5 karakterből álló szót, vagyis az oldal megbolondult.

6.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 09:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 5.
 • Pici
 • 2012.07.03. 04:26

Az oldalnak hiányzik Replika. Ez a titok nyitja.
Tiltakozik, mint a kicsi kocsi. Ne lepődjetek meg, ha eztán törli a posztjaitokat.

7.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 09:12
 
 
   

Na foglalkozzunk kicsit Rafával.
Meglepetésszerű vereségek by Rafa 2011-12.

Davy SF Doha
Dodig 2kör (Rafának 1) Canada
Fish Q Cinci #
F Mayer 3kör Shanghai
Kohlsi Q (2kör) Halle
Rosol 2kör Wimbi

Ue Fed
2011 Melzer-Gászké két salak 1000-es
2012 Roddick-Haas kemény-fű.

Ue Đ
Max Nishi és Isner. De inkább Nishi, Isner nehéz falat, amikor olyan.

#(Fish-t szerintem nekik a renglistahelyezésétől függetlenül verni kell, nem nagy ütő, mint Tsonga, Berdie, Monfils ilyenek, akik bekattannak ozt annyi, azért tart ott, ahol, mert nagy jó a nála rosszabbak ellen, összeszedett, pontos, világos taktikával játszik, amelyik az erősségeit hangsúlyozza.)

8.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 09:30
 
 
   

HIPOTÉZIS:
Rafa salakon kívül, sokkal keservesebb játékos, mint a többi nagy, el tudja érni az ő szintjüket, de nála mindennek klappolnia kell, forma, kedv, fizikai állapot.

Fedet, és Đ-t emlékeim szerint jóval többször látjuk bajba kerülni, mint Rafát, de nekik nagyobb a salakon kívüli fegyvertáruk, mint neki. Ha bajba is kerülnek, ha a játékuk valamelyik szegmense dadog, akkor is felül tudnak kerülni, a hozzájuk képest két-dimenziós ellenfeleken. (Ami az ellenszurkolóik szemében pure mázli, vagy az ellenfél bénázása. blöff. :))

F Mayerre emlékszem, ott a fogadójátéka volt halott. Fednél 20 ilyen meccs van az évben. A végére általában gond nélkül.

Rafának, amikor egy meccsen problémája van, akkor nincs olyan sok útja felfelé, max a hihetetlen lelkiereje.

9.
 • Elessar
 • 2012.07.03. 09:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2.
 • Turin
 • 2012.07.02. 23:20

Igen, erről beszéltünk is tegnap, gyakorlatilag junior teniszt kezdett el tolni FEd, visszavett totál az erőből és próbált variálni okosan játszani. Tomic játszik így néha, krumpli meg is említette. Ettől függetlenül Malisse-nak meg kellett volna oldania, bár ő se tűnt nekem 100asnak fizikálisan.
Youzhny-t néztem tegnap, őrületesen nagyot küzdött a sztem jobban játszó Istomin ellen. Nagy kérdés Rogert össze tudják-e rakni a meccsre, SF mindenképpen kéne. Én egyre kevesebb esélyt látok világelsőségre, de USO-ra nagyon kéne a 2. kiemelés

10.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 09:47
 
 
   

Amit még szívesen megnéznék, de nincs időm összeszedni, hogy milyen veretlenségi sorozatai voltak, a vörös salakon túl.

KONKLUZIÓ: Rafa minden GS-en esélyes, mert formája csúcspontján közel verhetetlen - tudjuk Đ, régi Fed. A GS-ek közti időszakok viszont sok veszéllyel járnak, ugyanis nem lehet egy egész szezont csúcsformában végigtolni, rengeteg meccset mellékesen, fű alatt kellene megoldani, és Rafát csúcsformán kívül a 'resztli' is elkaphatja.

(Még egy adat. 2008-tól nem salak, nem GS torna eredmények. Most, kíváncsiságból nézem meg, istibizti)
Andy: 18 torna W, 5 torna F
Đ: 13 torna W, 8 torna F
Fed: 15 torna W, 6 torna F
(kb egy súlyban, Murray itt kompenzál)

Rafa 5 torna W, 10 torna F - cserébe minden szart megnyer salakon...

11.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 09:49
 
 
   

Persze ez nem egy kutatás, csak egy elméleti játék...

12.
 • Elessar
 • 2012.07.03. 09:53
 
 
   
 • A komment válasz erre: 10.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 09:47

Tökéletes meglátások!

13.
 • matroid
 • 2012.07.03. 10:44
 
 
   

szerintem a francia ellen se volt mar 100% fed! malisse ellen meg egeszen zsenialis volt! erdekes volt latni, hogy ahogy lassult a jatek, hogy lett nyero utese a fonak egykezes. ebbol is kitunik, hogy nem fed nem felejtette el a fonakot, csak olyan mertekben gyorsult fel a jatek, hogy ezek a finom mozdulatok ott mar nem mukodnek mindig.
egeszen erdekes volt a maliise meccs abbol a szemontbol is, hogy a lassabb temponal ujra a "regi" fedet lathattuk, marmint esztetikai ertelemben. gyonyoru volt a mazgasa - volt a fonak drop ropteje keresztbe, ilyet mastol nem latni!

14.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 10:49
 
 
   

Mellesleg 'szerencsés' esetben a női tenisz újabb szentségtörésének leszünk szemtanúi.

Radwanska döntőbe jut ÉS Azarenka most kiesik
vagy
Radwanska megnyeri ÉS Azarenka kiesik az SF-ben
akkor
a mindenki kedvence lesz a világelső...

15.
 • Rafain
 • 2012.07.03. 13:05
 
 
   

Amikről írtam éjjel, Tsonga és Gasquet összehoztak egy szetthátrányt tegnap, és ha ma nem nyerik meg az első szettet akkor már 2 szett hátrányba lerülnek. Gasquet például rögtön breakelődött, így Mayer közel került a 2:0-hoz. Gászkéra nem jellemző, hogy 0:2-ről fordítani szokott.

16.
 • erisen
 • 2012.07.03. 13:09
 
 
   

Kohlsi kapásból breakkel indított Baker ellen. Simán nyer 3-ban szerintem. Bár szeret lúzerkodni,de inkább csak a jobb játékosok ellen.
F.Mayer a 2.setten is végigviszi a breakelőnyét szerintem,úgyhogy Gászkénak kinéz a leves ma,főleg úgy hogy Mayer nagyon egyben van. Djoko meg dörzsöli a tenyerét.
A Tsonga-Fish még nagyon nem lefutott. Viszont dupla sethátrányból ezt a jó Fisht Tsonga nem fogja megverni. Neki kell a 2.set. És láss csodát,Tsonga breakelt is.:-)

17.
 • erisen
 • 2012.07.03. 13:10
 
 
   

Közben F.Mayer 6-3,6-1...hú de kicsapja Ricsi fiút.

18.
 • erisen
 • 2012.07.03. 13:11
 
 
   

Möriék is elkezdték,de ott tök lefutott a dolog,ma az a legsimább meccs.

19.
 • Pici
 • 2012.07.03. 13:16
 
 
   

Elkezdem nézni, és 1 percen belül eső.

20.
 • Pici
 • 2012.07.03. 13:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 14.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 10:49

Ezt a lelki traumát nem élném túl.

21.
 • DSZ
 • 2012.07.03. 13:52
 
 
   

Sziasztok ! lehet h valamit nagyon rosszul hallottam ,de mintha azt mondta volna a kommentátor az egyik délelőtti ismétlésben,hogy itt Wimbledonban a fűbe kevernek BABOT,ezáltal a strapabíróságát javítva....jah és h régen ZAb ot használtak....

22.
 • katma
 • 2012.07.03. 14:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 21.
 • DSZ
 • 2012.07.03. 13:52

Én úgy hallottam,hogy most játszanak zabon. A fű helyett azért használják mert strapabíróbb nehezebben kopik ki.

23.
 • erisen
 • 2012.07.03. 15:05
 
 
   

Ferrer de simán veri Delpot. Ki gondolta volna. Ok,Ferrer nyert idén egy füves tornát,de elég gyenge mezőny jött ott össze. Emberünk salakon,füvön,hardon is milyen stabil. Wow. Ráadásul blöffös.:-)
Minden elismerésem neki.

24.
 • Elessar
 • 2012.07.03. 15:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 23.
 • erisen
 • 2012.07.03. 15:05

Igen, csak elismerést érdemel. Ugyanakkor DelPo nagy csalódás nekem, ennél nagyobb ellenállást vártam volna tőle. Bár ő is bajlódik a térdével

25.
 • Elessar
 • 2012.07.03. 15:15
 
 
   

Risár is kiesett, Mayer beblöffölt egy negyeddöntőt, szép tőle is!

26.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 15:19
 
 
   

Egy GS győztes volt világelső után; jött a fiatal titán, Amerika új reménysége; majd a vén, de ravasz, s minden hájjal megkent cseh; aztán egy hazai, aki jól ismeri Nolét (az ilyesmi mindig életveszély!); majd a legjobb német, a Rafa verő gyorspályás, aztán a szívós Misa, az oroszok legjobbja; és befejezésképpen a GS-re éhes rakkológép, aki addigra már SOROZATBAN 11 füves pályás győzelmen lesz túl.

Merje valaki azt mondani, hogy könnyű ág...

27.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 15:21
 
 
   

Fish szegény, az előző szettben sokkal jobb volt. Aztán elvesztette, most már nincs sok esélye Tsonga ellen, akinek csak ki kell szerválni a harmadikat.

28.
 • Elessar
 • 2012.07.03. 15:22
 
 
   
 • A komment válasz erre: 26.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 15:19

BlöffGS, már most se fogjuk beszámítani Nole-nál, nemhogy évekkel később az akkori aranykorban :D

29.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 15:26
 
 
   

Fishnek van valami fizikális problémája?

30.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 15:27
 
 
   

Kiszerválta, pedig 15-40 is volt.

31.
 • erisen
 • 2012.07.03. 15:32
 
 
   
 • A komment válasz erre: 25.
 • Elessar
 • 2012.07.03. 15:15

Bírom a felugrásos fonákjait,a kétkezes ejtéseket és röptéket.:-)
Meg szimpatikus volt mikor megverte Nadalt azt is higgadtan vette tudomásul,és Fed elleni stockholmi döntőben kapott vereséget is nagyon sportszerűen fogadta.
Szimpatikus. Remélem Djoko ellen is fakít nekünk valamit.:-)

32.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 15:44
 
 
   

Ferrer-Murray. Egy csemege... helyett valami más.

Ferrer az utóbbi két meccsükön verte Murrayt. Mindkettő elég kínos volt. Kiejtette WTF csoportból, és RG QF-ben.

Ferrer-nek egy esetleges RG-Wimbi consecutive SF, akkora tett, mint Rafa salak-fű győzelmei.

33.
 • milka
 • 2012.07.03. 15:57
 
 
   
 • A komment válasz erre: 29.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 15:26

sztem konkrétan nincs, de kb. 1,5 hónapja volt szívműtétje.
Úgyhogy sztem ez is szép teljesítmény tőle.

34.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 16:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 33.
 • milka
 • 2012.07.03. 15:57

Akkor szimplán nincs az elvárható fizikai kondícióban, mert a viselkedése hasonlatos Đ-hoz, amikor a szerb olyan arckifejezéseket vág a pontok között, mintha azonnal szüksége lenne egy defibrillátorra, egyébként meg most rögtön a szurkolók előtt kiköpi a tüdejét.

35.
 • milka
 • 2012.07.03. 16:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 34.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 16:06

valószínűleg :)

36.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 16:47
 
 
   

Kicsit jobban választaná meg az ütéseit Petra, és végre beütné magát, akkor nagyon jó meccs lehet ebből. Serena istenien szervál.

37.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 17:04
 
 
   

Istenien szervál Serena, de Kvitova is hibás, amikor végre megjátszhatná a labdákat, tutira kiüti azokat a pályáról.

38.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 17:09
 
 
   

Olyan ma Kvitova, mint Tsonga szokott volt. Állandóan bajba kerül, de akkor előhúz egy olyan játékot, amivel nem lehet mit kezdeni.
Sorban 0-30, 15-30-ról hozza a szervagémeit. Most is a 0-30 utáni négy labdából egyhez lehetett volna valami köze Serenának.

Azonban mint tudjuk, nem lehet minden gémben megcsinálni a fordítást.

39.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 17:16
 
 
   

Serena szervajátékát nem nézve nem annyira magas színvonalú a meccs, viszont minden pillanatban átjön, hogy nehézsúlyú egyéniségek küzdenek egymással. Van feszültség. Igazi rangadó.

40.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 17:26
 
 
   

Hú jó lett a vége.

5-4-nél Kvitovának szettlabdája is volt. Még ki se szerválta Serena, de nem lett meg.

A következő adogatásnál, nagyon ül a Tsonga hasonlat, végre Petra sima 30-0-vel kezdett, hogy onnan ugyanolyan simán lebrékelje magát Serena hathatós közreműködésével.

Serena szervál a meccsért. Jobb oldalról egymás után üt három tök egyforma Ászt. Bal oldalról ütött szerváknál Petra egyenlít. A hatodik esetben (40-30) Serena a bal oldalról is bevág egyet. Vége.

41.
 • Turin
 • 2012.07.03. 18:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 16.
 • erisen
 • 2012.07.03. 13:09

Sztem Djokonak semmivel nem könnyebb Mayer, mint Gasquet lehetett volna. A francia nagyon hangulatember, Mayer viszont legalább konzisztens. Ha most megy neki, akkor valszeg Djoko ellen is menni fog.
Azt nem mondom, hogy Djokonak ettől még tartanivalója van, de ha van is, nem kevesebb.

42.
 • Elessar
 • 2012.07.03. 18:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 41.
 • Turin
 • 2012.07.03. 18:33

Nyilván nem, de azért egy top Gasquet csak nagyobb kihívás lehetett volna. De sportban nincs HA mint tudjuk. Egy szoros szettet azért várok Mayertől, ha jól szervál

43.
 • Turin
 • 2012.07.03. 19:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 42.
 • Elessar
 • 2012.07.03. 18:59

Milyen a top Gasquet? :) Mint Haas ellen az RG-n? Olyat 1-2-szer, ha láttam.

44.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 19:08
 
 
   

Kirilenko a saját fegyvereivel szopatja Radwanskát. Gyönyörű...

45.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 19:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 44.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 19:08

Aztán üt egy jókora outot...

46.
 • Wheeler
 • 2012.07.03. 19:12
 
 
   

szett és break előny Radwanskanak...mi lenne, ha még nem is lenne szopatva? :)

47.
 • Elessar
 • 2012.07.03. 19:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 43.
 • Turin
 • 2012.07.03. 19:02

Fed ellen láthattál többször is, főleg salakon, de 2006ban Halle-ban füvön is. Vagy 2007ben Wimbi elődöntőben is jó meccset tolt a top Federer-rel.
Mayertől egy Nadal verés és más semmi. Sztem Gasquet alapból félelmetesen tehetséges játékos, csak agyilag és akaratilag egy akkora bohóc, hogy az nem is igaz. Vannak olyanok, akik tehetségesek csak agyilag gyengék, de Gasquet-n az akarást se láttam soha.

48.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 19:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 46.
 • Wheeler
 • 2012.07.03. 19:12

Milyen brékelőny? :)

49.
 • Turin
 • 2012.07.03. 19:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 47.
 • Elessar
 • 2012.07.03. 19:12

Hát ez az. Djokora csak az lehet veszélyes, aki akar is valamit.

50.
 • Elessar
 • 2012.07.03. 19:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 49.
 • Turin
 • 2012.07.03. 19:23

:D Ez viszont igaz, megfogtál! Épp ezért Fed lesz az első ellenfele a szerbnek

51.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 19:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 48.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 19:15

Döntő szett, Hajrá Maria! (ez nem ellenszurkolás ám)

52.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 19:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 51.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 19:27

Ez az ág egy óriási vicc. Radwanska meccsből nem láttam semmit, eső miatt áll a játék, de el tudom képzelni, mennyire fű-kompetens tenisszel operálnak. A másikon két napbarnított germán valkűr abuzálja szegény labdát.

53.
 • Turin
 • 2012.07.03. 19:47
 
 
   
 • A komment válasz erre: 52.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 19:37

Azért azt a Lisicki valkűrt én is abuzálnám kicsit. :D

54.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 19:47
 
 
   
 • A komment válasz erre: 52.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 19:37

De a buzulás közben az egyik azért csak hárított 3 meccslabdát, abból a 2-at állítom Nadalon, meg persze saját magán kívül más nem tudta volna menteni.

55.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 20:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 54.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 19:47

Hogy aztán a döntőszettben 5-3-nál már a meccsért szerváljon, majd aztán mégis hagyja, hogy Kerber kisírja a meccset.

56.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 20:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 55.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 20:17

Kisírta? Mi volt?

57.
 • Rafain
 • 2012.07.03. 21:04
 
 
   

Szegény Lisicki, pedig óriásit küzdött. Legalább 4-szer annyi nyerője volt mint Kerbernek, de sajnos a női tenisz nem erről szól, aki stabilabb tud maradni az jó eséllyel nyer. Kerber összesen 4-et rontott az első két szettben (6-3,6-7) ami egészen elképesztő, már értem miért veszített mindössze 2 játékot Clijsters ellen. Amikor Lisickinek megy a játék akkor élmény nézni, és ami külön plussz pont nála, hogy élvezi is az ilyen meccseket, és nem egyszer elmosolyodik játék közben, még akkor is amikor a kiesés szélén volt. Kerber valami gusztustalanul stabil volt amúgy, azon kívül semmi különlegeset nem csinált. Vagy Lisicki nyerő, vagy Lisicki rontás, így nézett ki a meccs.

58.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 21:11
 
 
   

Közben Balázs Ati az Aradi Challenger 1. körében kikapott az osztrák Linzer M.(ézes)-től.

59.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 21:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 56.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 20:39

Na jó lehet, hogy picit eltúloztam, de annyi volt, hogy Lisicki előbb 3 meccslabdáról döntőszettre hozta a meccset, ahol 5-3-nál már szerválhatott is érte, ekkor azonban Kerber egy két flegma return-nel, (és arckifejezéssel) brékelt, és 5-4-nél mikor a meccsben maradásért adogatott, 0-15-nél, relatíve nagy labdamenet után Kerber "kvázi" nyerő ütésérée out-ot mondtak, aki persze rögön kérte a Challenge-t, ami alapján a labda jó(?) volt (a pályavonala volt a labda érintője), így 0-30, helyett lett 15 mind, és ekkor Angelique pont úgy ünnepeltette magát, mint Nole Fed ellen a US Openen, majd onnantól az addig utolsó véréig küzdő Lisicki talán már pontot sem nyert.

60.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 21:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 58.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 21:11

Sebaj, lényeg, hogy Bukarestben jól muzsikált:-) Bár verhette volna Fognini-t is.:-)

61.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 21:23
 
 
   
 • A komment válasz erre: 60.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 21:20

Nem tudtam, hogy zenél is :P

62.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 21:25
 
 
   

Nekm bejön Paszek (játéka):-) És Erisen Neked? Már ha épp nem vagy kitiltva, de kis Rosol fan!:-)

63.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 21:30
 
 
   
 • A komment válasz erre: 61.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 21:23

:-) Mindegy a lényeg, hogy ott (Bukaresben) azért nagyon sokat letett az asztalra (de nem mint pincér:-)), szerintem neki (most már) egy ilyen Aradi verseny, olyasmi lehet, mint a Top 4-nek egy 250-es torna.:-)

64.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 21:50
 
 
   
 • A komment válasz erre: 63.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 21:30

Szóval csak muszájból, de nem fontos? Szerintem amúgy sem olyan fontos.
Bár dícséretes, hogy megtehetné, hogy egész nap a tökeit vakargatja, és mégis belefeccöl ennyi energiát a teniszbe. Végül is vannak egész jó eredményei.

65.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 22:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 64.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 21:50

Mennyi közös van benne és Fed-ben. Hajrá Tamira!

66.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 22:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 65.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 22:02

Most nem az egész jó eredményekre gondolsz :D

67.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 22:19
 
 
   
 • A komment válasz erre: 57.
 • Rafain
 • 2012.07.03. 21:04

Lisicki az original női no-agy erőteniszt hozta, de Kerber se csinált semmi értelmeset a labdával, csak jó nagyokat beleütött. Ő biztonsági erőteniszt játszott. Ha van ilyen.

68.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 22:19
 
 
   

Tamiraaa... Pedig annyira szurkoltam neked...

69.
 • Pici
 • 2012.07.03. 22:21
 
 
   

Ma asszem én írom a cikket, jó kis meccsek voltak

70.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 22:29
 
 
   
 • A komment válasz erre: 66.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 22:08

Arra is, meg a vakargatásra:)

71.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 22:34
 
 
   

Azarenka milyen esetben lehet újra no.1? Nem vagyok tisztában a WTA pontszámítással. Bár az igazi teszt a következő meccs lesz szerintem.

72.
 • erisen
 • 2012.07.03. 22:34
 
 
   
 • A komment válasz erre: 62.
 • jowaldner
 • 2012.07.03. 21:25

Rosol imádlak! :-) Engem megvett a gyerek azzal a játékkal,imádtam nézni.
Paszek? Egyszer sem láttam játszani...maradok Görgesznél azt hiszem.:-)

73.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 22:36
 
 
   
 • A komment válasz erre: 72.
 • erisen
 • 2012.07.03. 22:34

Az életben többet nem fog úgy játszani... :)

74.
 • erisen
 • 2012.07.03. 22:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 73.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 22:36

De,csak kerüljön össze megint Nadallal. Neki már csak az a mérce.Holmi Kohlsikkal ő már nem foglalkozik.:-)

75.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 22:51
 
 
   
 • A komment válasz erre: 71.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 22:34
76.
 • brewer
 • 2012.07.03. 22:51
 
 
   

Radwanska-Kerber, Williams-Azarenka elődöntők lesznek.

Radwanskának meg kell nyernie a tornát ahhoz, h világelső legyen, minden egyéb esetben Vika veszi vissza az első helyet.

77.
 • erisen
 • 2012.07.03. 22:53
 
 
   

Öcsém,Radwanska miatt eddig is csapot-papot otthagyott az Eurosport,ha No.1 lesz akkor még egy Nadal-Fedről vagy egy Djoko-Fedről is átkapcsolnak Ágydeszkára. Frankó lesz.

78.
 • brewer
 • 2012.07.03. 22:57
 
 
   
 • A komment válasz erre: 77.
 • erisen
 • 2012.07.03. 22:53

Ez az első GS elődöntője Radwanskának, úgy látszik az a Key Bisceyne-i győzelem csak jelzett valamit.

79.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 22:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 75.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 22:51

Köszönöm.

80.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 23:00
 
 
   

Én el tudom képzelni, hogy az eszével felülkerekedik Kerber "biztonsági erőteniszén".

81.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 23:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 80.
 • Zsóka
 • 2012.07.03. 23:00

Bármennyire unalmas a tenisze, de én Csütörtökön Agnieszkának fogok drukkolni. Rajta legalább látom, hogy van célja annak, amit csinál. Persze Kerbernél is van célja az erőfitogtatásnak, de ez a másodvonalbeli erőtenisz (Értsd a régi Serena, Clisters az elsővonal) olyan nekem, mint kőbunkóval párbajozni. Túl kevés a tenisz az erőhöz viszonyítva. Anno nagyon megütött, amikor a sakkjátékos Hingist sorban leütötte az új generáció. Pedig ő talán a legokosabb teniszt játszotta, amit valaha láttam. (Mégse szerettem, felháborított, hogy merte Graftól átvenni a vezetést.)

82.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 23:24
 
 
   

Pedig egy időben szinte jobban szerettem női teniszt nézni, mint férfit. Sorban olyan szépen kijátszották a pontokat. A felépített támadások. Aztán jöttek az amazonok, s a tektikai csatákból szőnyegbombázás lett, ki üt több nyerőt, mint UF-et alapon.

http://www.youtube.com/watch?v=0...

83.
 • Turin
 • 2012.07.03. 23:31
 
 
   
 • A komment válasz erre: 81.
 • idoaranyos
 • 2012.07.03. 23:14

Jaja, nehéz választás. Radwanska gyógyággal döntőbe kerülhet, ami eleve felháborító, miközben Serena és Azarenka gyilkolják egymást a másikon, Kerbernél ellenszenvesebb női teniszezővel viszont kevéssel találkoztam, ma eléggé kiverte nálam a biztosítékot a pofavágásaival meg a nulla játékával is, ami annyira fémjelzi sajnso az elit, top 4 mögötti női teniszt.
Nehéz döntés.

84.
 • Pici
 • 2012.07.03. 23:59
 
 
   

Úgy látom egyedül én vagyok, aki szereti Kerbert, nem baj, ez a jó abban, ha vki posztot ír, kvázi rátelepíti véleményét a blogra:)

85.
 • Rafain
 • 2012.07.04. 01:15
 
 
   
 • A komment válasz erre: 84.
 • Pici
 • 2012.07.03. 23:59

Nekem nincs bajom vele azon kívül, hogy felhúzott a mai játékával. Lisicki egy szimpi csaj, és úgy látom, hogy a többiek is neki szurkoltak.

Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések