Fuzzy Dunlop

2010. 02. 01. 16:25

Sweet 16

Szubjektív összegzés, kapaszkodjatok.

16 Horsepower - Black Soul Choir

Most először volt részem végigizgulni egy Slamet és szabad bejárásom volt gyakorlatilag mindenhova. Mit mondjak: felejthetetlen élmény volt. Együtt ebédeltem Guy Forget-val és Brad Gilberttel, együtt pisiltem Juan Martin Del Potro zseniális edzőjével, Franco Davinnal, mielőtt az argentin elveszítette az ötödik játszmát Marin Cilic (a torna egyetlen pozitív meglepetése - már akinek meglepetés nagyszerű játéka) ellen. Federer csapatától három méterre ültem, amikor Davigyenkóval játszott, de még előtte Irina mosolygott ránk, amikor egyedül bíztattuk oroszul Kolját Verdasco ellen. Beszéltem néhány szót Mary Joe-val és Henry Laconte-al, mellettem állt a büfében Federer édesapja és Henin edzője. A feleségem pedig együtt ebédelt Nadal PR menedzserével, aki fantasztikus storykat mesélt, de csak miután huszonháromszor megeskette, hogy nem a "médiától" van. Szóval ezekről kussolok. Egy kivételével: tavaly, azt követően, hogy Rafa behúzta a döntőt a fél csapat (apu, Nike-is ember és Carlos Costa) megfürdött a pályától száz méterre lévő Melbourne folyóba, ami konkrétan a legkoszosabb víz, amit valaha láttam.

Otthon mínuszok, itt gyönyörű tavasz, néha kánikula, azaz végre rövidnadrág.

Rod Laver -

Ki az a barom, aki nem a fellegekben jár ilyenkor? Ott jártam én is, de az még 600 méter magasból is tisztán átszott, hogy nagy teniszt a végéről lemaradt: Sarapova - Kirilenko, Del Potrp - Blake, Juzsnyij - Gasqiuet, Henin - Gyementyjeva, Nadal - Murray (amíg tartott), Roddick - Gonzalez (első négy szett), Federer - Murray 3. szett, Del Potro - Cilic, Tsonga - Djokovic (amíg tartott), Federer varázslata Tsonga ellen.

A női torna Sarapova (lehet nem szeretni, de akkor is a legnagyobb küzdő Serena mellett) és Kim Clijters korai búcsúja, majd Wozniacki kiesése miatt egy-két jó meccset hozott csupán, ami jelentős csalódás volt számomra, mert azt gondoltam: hosszú idő után végre lesz miről beszélni a csajok sikítozása mellett. Serena minden szempontból óriási, de ezt tudtuk eddig is. Henin visszatérése persze nagyszerű, de önmagában nem mentette meg a versenyt.

Serena Williams -

És a férfiak is csak az elején mutattak többet. A végjáték kicsit egysíkura sikerült. Federer úgy húzta be az édes tizenhatodikat, ahogy utoljára talán 2007-ben győzött ugyanitt. Összesen két játszmát veszítve tarolt és minden tekintetben a mezőny fölé nőtt. Tekintettel arra, hogy neki szurkolok és végre megint agresszíven, gyönyörűen és sokat hálózva teniszezett, rá igazán nem lehet panasz.

Roger Federer -

A többi azonban néma csend. Voltak izgalmak persze, de sokan lyukra futottak. Andy Roddickból megint előjött a (kipontozva) és hiába voltak hónapjai a felkészülésre, hiába fogadkozott, semmi újat nem mutatott. Djokovic vállalhatatlan cirkusz közepette nyert és veszített, Del Potro, - valószínűleg sérülése miatt - hisztisebb volt a sokéves átlagnál, Davigyenko szórakoztató volt ugyan, de nem a pályán. Minden esetre viccesebb volt, mint Federer 150.000 éves poénja. És még csak most jön a feketeleves: Nadal sérülés és Andy Murray "kudarca". Rafa nélkül a férfi tenisz nem lesz az igazi. Itt van minden idők legnagyobb játékosa és szeletelnek szépen a fiatal kosaras gyerekek, de ha egymás ellen teszik az sokszor robot tenisz. Amikor Nadal, vagy Federer ellen játszanak az meg őrület. Vissza kell, hogy jöjjön a gömbvillám, mert szükség van rá. A Federer szurkolók majd utálhatják megint, ha újra top formában van, de addig Vamos!

Rafael Nadal -

Andy Murray pedig külön történet. Először is: a Brit sajtó bekaphatja. Elképzelésem sincs arról, milyen alapon terrorizálják ezt a srácot, de nem hagyják élni. Pedig minden idióta újságírónak látnia kell milyen emberfeletti munkát végez Andy, hogy "beváltsa a hozzá fűzött reményeket". 2007-ben egy hisztis girnyó volt, zseniális kézzel. Most egy fantasztikus atléta, aki fejben is nagyon rendben van. Nem tudta megverni Federert (hát Istenem), többek között azért nem, mert az első szettet az idegességtől hófehér arccal játszotta végig. Olyannyira próbált nyugodt maradni, hogy nagyon sokáig képtelen volt felpörögni. Azonnal érkeztek a nagy megfejtők, akik egy nyomorult egyetemi vizsgán leblokkolnak, a Rod Laverből pedig sírva menekülnének, amint pályára kellene lépniük 14.000 ember előtt és arról klimpíroznak, hogy Andy "vesztes" és soha nem fog GS-t nyerni. Hagyjuk már lógva szegény srácot. A tenisz nem "nemzeti" sport, sikerült sírásra görbíteni a száját, legyen ennyi elég…

Andy Murray -

De mi sem vagyunk különbek. Ami a heyho oldalain folyt az elmúlt napokban az igazán elszomorító. Játékosok és egymás gyalázása. Nagyszerű teniszezők leírása és végtelen mennyiségű okoskodás.

Most két hét szünet, aztán folytatjuk.

Mert bár sokan leírták: a tenisz unalomba fullad, ez világbajnok hülyeség. Ez a torna így sikerült, hosszú-hosszú idő után először igazán nagy meccsek nélkül, de pillanatokon belül folytatódik a fantasztikus show, a világ legjobb sportja, amely minden értelemben aranykorát éli.

Kérem, hogy a következő két hétben mindenki méltósággal dolgozza fel a történteket. Ahogy azt a játékosok is teszik..

címkék: ausztrál open

Szeretném látni az összes kommentet (123) utolsó 100 hozzászólás

24.
 • iCreator
 • 2010.02.01. 21:42
 
 
   

Azért a Delpo-Blake meccset se feledjétek! Én komolyan tervezem, hogy jövőre kijutok vhogy AO-ra, ha összejön a zsé. Tényleg valaki elmondaná aki ért hozzá, hogy kb mennyibe kerül a jegy a tornára, illetve hogyan miként lehet a legolcsóbban hozzájutni? Gondolom ha minél előbb lefoglalom/megveszem annál olcsóbb. Illetve mi van akkor, ha engem csak a negyeddöntőktől érdekel a torna? Valaki körülírná hogy működik? Esetleg Fuzzy ha rendkívül szépen megkérlek?

25.
 • stela
 • 2010.02.01. 22:01
 
 
   

Szia Fuzzy, tetszettek a cikkeid, s egész jól kezelted az itt kialakult helyzetet. Azt hiszem, ugyanezeket tetted fel fb-ra. Azért ott is körbenézek, meg bejelölöm ismerősként.
Ha korábban nem, RG-g elnézek erre!

26.
 • zajic
 • 2010.02.01. 22:05
 
 
   

Fuzzy! Nekem is nagyon tetszett a cikk, de az elozoek is. Minden elismerésem a tiéd (és nem kevés irigységem). Sziente mindennel egyetértek, de azért meg kell néha érteni a srácokat, ha elfutnak veluk a lovak. Névtelenul ám az konnyen megy! Itt talán még konnyebben mint a B kozépen.
Mivel Fed fan vagyok, nekem nincs nagy hiányérzetem ezzel az AO-val. De azzal egyetértek, hogy nadal hiányzik. Mint már tegnap írtam, nem éppen szeretem, de tisztelem és becsulom, és kívánom, hogy az RG-én már Feddel vívja a dontot.És ha o nyer, akkor sem leszek duhos. Sok jó meccseket láttam már a hosszú évek alatt, de az igaziak azok az o meccseik voltak.
Osszel két barátom kintvolt az USO-on, rengeteg képet hoztak, levéve Feddel, Rafával, meg a tobbiekkel, már csak a képeket nézni is nagy élmény volt. Minden vágyam, hogy egyszer én is eljussak egy GS-re. Leht, hogy majd osszejon.
Még egyszer kossz!

27.
 • agimano
 • 2010.02.01. 22:11
 
 
   

Thanks Fuzzy, en teljesen egyetertek veled, jol eltitkoltad, hogy a felseged is ott volt veled, vagy o csak most erkezett?:) En most mar szazezerszer jobban drukkolok Rafanak, hogy sikeruljon a visszeteres, mert nagyon felidegesitettem magam az elmult par napban a kommenteken. Lesz miert visszaternie, remelem sikerul neki!

28.
 • Elessar
 • 2010.02.01. 22:12
 
 
   

Fuzzy! Nagyon jó a cikk, de kihagytad a nagy meccsek közül a torna tán két legjobb meccsét, a Del Potro-Blake-t és a Gasquet-Juzsnyij-t. Mindkét meccs bődületesen jó teniszt hozott, tán jobbat is, mint az utolsók

29.
 • comeonroger
 • 2010.02.01. 23:01
 
 
   

Szia Fuzzy! Bár nem szóltam hozzá, mert jónéhány hozzászólást igen méltatlannak találtam az oldal színvonalához, és nem akartam adok-kapok-ba belemenni, most én is szeretném megköszönni egész kéthetes munkádat, igazi élmény volt, ahogy "elhoztad hozzánk" az AO-t. Én valahogy megéreztem, hogy Fed-nek kijön ezen a GS-en a lépés és ismét szárnyal és SAJNOS Nadal-nál épp az ellenkezőjét éreztem. Jó lenne, ha ő is egészséges lenne ismét. És van még egy megérzésem: Cilic. Szerintem 2010-ben fog még meglepetést okozni, én nagyon sokat látok a srácban.
Végül:jó utat haza és még egyszer köszi mindent!

30.
 • JMDP
 • 2010.02.01. 23:09
 
 
   

Kicsit szomorkásan írhattad ezt a cikket(lehet azért, mert vége van) nem baj ez így sikerült és most várhatjuk a következőt aztán az utána következőt és így tovább...
Nagy köszönet a munkáért amit végeztél és érezd jól magad a további két hétben!

31.
 • Viktor61
 • 2010.02.01. 23:24
 
 
   

Gratula....nekünk azért elég nyugis volt:)

32.
 • Viktor61
 • 2010.02.01. 23:38
 
 
   

Az egymás gyalázásáról annyit,hogy soha nem fog megszünni....
Mégcsak nem is a nagy többség miatt..lehet,hogy ez korfüggő:)
Úgy se lehet meggyőzni senkit annak ellenkezőjéről amit gondol ,hisz.
Ha nem is utálja az adott játékost,azt utálja ha nyer...
Mert nem az ő kedvence nyert.Ez mindig így lesz,amig nem tudod elfogadni,hogy
az ellen kedvence is lehet jó.

33.
 • fuzzydunlop
 • 2010.02.02. 02:24
 
 
   

jó sok hülyeséget írtam, ezeket részben javítottam. óriási torna volt, attól függyetlenül, hogy az izgalmak nem a végére összpontosultak. csak kicsit kiégtem a végére és kiakadtam a hülye hozzászólásokon. üdv, Fuzzy

34.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 07:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 27.
 • agimano
 • 2010.02.01. 22:11

az elején említette, ha feleségével van kint, illetve menetközben is hivatkozott rá néha-néha :-)

35.
 • baga
 • 2010.02.02. 08:01
 
 
   

Fuzzy, Fuzzy, megint írtál egy kellőképpen provokatívat, hogy jól ellegyünk az okoskodásainkal, meg "veszekedseinkkel " következő két hétben nélküled. De hát egy újságíró nem tagadhatja meg önmagát :)

A helyedben azért nagyon vigyáznék az asszonyra, nem lehet hogy az a szépszemű spanyol heves udvarlásba kezdett ? Egy profi pr-es ( gondolom Rafának az van ) mi másért árulna el benfentes információkat egy idegen nőnek, mégha 100x is megesküszik, hogy nem sajtós. Ahogy én tudom, a latin férfiakat megigézik a szőkék ! :)

36.
 • Peruzzi
 • 2010.02.02. 08:14
 
 
   

Jó reggelt!

16...
Hihetetlen, még most is, de nagyon örülök neki.

Fuzzy még Ausztráliában vagy?

37.
 • Prest
 • 2010.02.02. 09:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 36.
 • Peruzzi
 • 2010.02.02. 08:14

Teljesen még én sem dolgoztam fel:) Szerintetek Fed indul Dubaiban? Eddig mindig szerepelt a versenynaptárában, de már többször kihagyta. :/

38.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 10:35
 
 
   
39.
 • Prest
 • 2010.02.02. 10:51
 
 
   
 • A komment válasz erre: 38.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 10:35

:D:D:D

40.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 11:01
 
 
   
 • A komment válasz erre: 38.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 10:35

nem csak a cím a jó, hanem az is, h összességében senki nem találja meg rá a megoldást, pedig sokan keresik :-)

41.
 • rebootov
 • 2010.02.02. 12:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 33.
 • fuzzydunlop
 • 2010.02.02. 02:24

Jó az írás. A torna- már ami a ffi részét illeti- elég unalmaska volt. Erről persze nem Te tehetsz, és gondolom nagy élmény lehetett a kedvencedet látni, illetve belecsöppenni az éltenisz milliőbe. Ja meg a nyárról nem is beszélve, ami már itthonról is nagyon hiányzik. Reméljük az RG azért ennél izgalmasabb, színvonalasabb lesz, mert erről a tornáról nekem csak a Cilic-Delpo, és a Roddick-Gonzo meccs marad meg. A többi nagyon felejthető kategória ( a Blake-Delpo-t nem láttam ) .

42.
 • erisen
 • 2010.02.02. 12:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 40.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 11:01

Azért nem találják mert "simply the best"! :)
A legjobbnál nincs jobb.:)
Ezen a tornán legalábbis max. Davynak volt egy cseppnyi esélye.
De fejben nem bírta.
A többieket meg elég simán verte...

43.
 • rebootov
 • 2010.02.02. 12:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 2.
 • erisen
 • 2010.02.01. 17:03

Egy kis szubjektív vélemény az általatok jónak tartott meccsekről:-))

Delpo-Cilic ( na ez valóban jó volt )
Gonzo- Roddick ( szintén )
Ruzsé- Dávigyenko ( nem értem miért, a ruszki a 2. szett közepétől agyhalott volt , az nem élvezet ha valaki ilyen állapotban szarrá veri )
Nadal- Murray ( jól indult, de Rafa sérülése miatt nem tenném ide )
Tsonga- Federer ( az általam eddig látott teniszmeccsek közül messze a leggyengébb, még edzőpartnernek is kevés volt a francia, ennél még az is izgalmasabb ha Fedex falaz a sydnei operaház falánál az visszaadja a labdákat:-)
Murray- Ruzsé ( szintén gyenge meccs , egy betoji ellenféllel aki az utolsó szett kivételével az égegy világon nem csinált semmit klasszikus alibi tenisz )

44.
 • rebootov
 • 2010.02.02. 12:22
 
 
   
 • A komment válasz erre: 42.
 • erisen
 • 2010.02.02. 12:18

Félek már megjegyezni, de nem jó az oldal címe sem. Valahogy fel kellene tüntetni, hogy ez egy Fédererért rajongó oldal, mert így megtévesztő lehet a szimpla teniszbarát olvasók számára..-) Kérjétek föl miniszterelnöknek, vagy királynak, szegény kis hazánk nagy bajban van úgy is.-((((

45.
 • Elessar
 • 2010.02.02. 12:37
 
 
   
 • A komment válasz erre: 41.
 • rebootov
 • 2010.02.02. 12:12

A Blake-Del Potro-t sajnálhatod, Blake fénykorában játszott tán ilyen jól utoljára(3 éve kb.) és óriási csatára késztette az argentint. Sztem sokkal jobb meccs volt a DelPo-Cilic-nél.
A Juzsnyij-Gasquet pedig a torna leglátványosabb meccse volt magasan!

46.
 • Perla
 • 2010.02.02. 12:47
 
 
   

jó reggelt! :-)

itt mki mennyire el van kényeztetve... :D van az úgy néha, h nem jönnek össze a meccsek 1-1 GS-re, de attól még volt mit nézni, és fogadok, h hétfőn mki úgy kelt, h szívesen nézett volna rossz meccset is inkább, minthogy vége legyen a tornának :D

47.
 • Prest
 • 2010.02.02. 13:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 44.
 • rebootov
 • 2010.02.02. 12:22

Úgy gondolom, minden tenisz oldalon lehet szurkolni valakinek.

48.
 • Prest
 • 2010.02.02. 13:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 46.
 • Perla
 • 2010.02.02. 12:47

Bizony, ez így igaz:)

49.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 13:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 44.
 • rebootov
 • 2010.02.02. 12:22

akkor az egész ATP Federerért van, ugyanis hosszú-hosszú évek óta minden évben ő a legnépszerűbb játékos, a legnagyobb szurkolótáborral. talán ezért van az, h itt is több a Fed rajongó, és valjuk be, aki a teniszt szereti, annak szerethetőbb is az ő játéka.

szóval nem téveszt meg senki-semmit. de ha Te ezt akarod bemagyarázni magadnak, lelked rajta... :-)

50.
 • erisen
 • 2010.02.02. 13:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 44.
 • rebootov
 • 2010.02.02. 12:22

Én (+elég sokan a világban) neki szurkolok. Te másnak. Mindketten szurkolunk valakiért. Ennyi.
Különbség köztünk csak annyi hogy én nem járok Nadalos fóumokra fikázódni meg "csokizabálózni".

Bocsánat hogy a szép teniszt szeretem,és ebben a műfajban már 6-7 éve nincs jobb nála.Majd ha jön egy gyerek aki szebben játszik,és Fedo már visszavoult,akkor neki fogok szurkolni. Amúgy meg szívesen láttam volna Del Potrot is győzni. Mert imádom az ő játékát is. És nagyon megszerettem 2009 RG óta. 2009 USO óta meg egyértelműen neki szurkolok Fedo után. Azok a hatalmas megsemmisítő tenyeresek. Félelmetes milyen lehetőségek vannak a srácban.
Nagyon szeretem Söderling játékát is. Nagyon tud küzdeni,vagány módon játszik,bevállalja a támadást.Jól szervál. Van még mit fejlődnie,de GS győzelemre is jó lehet.
Djokovic játéka is szép. Sajnos magát a személyiséget egyáltalán nem bírom,de el kell ismerni hogy nagyon ügyes.
Szeretem Davydenko játékát,gyors,még szemmel is nehéz követni,pontos,életveszély bármelyik játékosnak.
Imádom Gulbis játékát,aki minimum egy Del Potro 2. Csak ne lenne ilyen idióta.:(
Nadalt és Murrayt nem igazán kedvelem. Nekem nem élvezetes a játékuk.
De óriási nagy teniszező mindkettő. Nadal már bizonyított,Murray még nem igazán.
De mindkettő nagyon jó,nagy küzdő.

Minden egyes játékos teniszében van valami szépség.Ezt csak az látja aki nem szemellenzővel nézi a meccseket.

Szóval ez nem Fedo fan club.Hanem a tenisz szeretetéért vagyunk itt.
Szállj le rólam. Kösz.

51.
 • erisen
 • 2010.02.02. 13:16
 
 
   
 • A komment válasz erre: 46.
 • Perla
 • 2010.02.02. 12:47

Ott a pont.:)
Mióta vége van az AUSO-nak azóta a munka is halad...:)

52.
 • Perla
 • 2010.02.02. 13:20
 
 
   
 • A komment válasz erre: 51.
 • erisen
 • 2010.02.02. 13:16

az jóóóóóóó...nem is tudom, mi lenne velem, ha nem haladna az infojmatika :-O :-))))

53.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 13:23
 
 
   
54.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 13:28
 
 
   

és végül, ami az eredményesség szempontjából még biztos motiválja, mint rekord (a mastersekre többször is mondta, h számára nem fontos, mivel az "csak" alig 20 évre datálódik, így a régi nagyok eredményei nem is lehettek benne)

http://www.rogerfederer.com/en/r...

ami motiváció még, h meddig bírja felvenni a ritmust a fiatalokkal, az új emberek által okozott kihívásoknak mennyire tud megfelelni. egyenlőre a legjobb választ adta rá :-)

55.
 • rebootov
 • 2010.02.02. 13:30
 
 
   
 • A komment válasz erre: 50.
 • erisen
 • 2010.02.02. 13:13

Nem szálltam Rád. Csak azt kifogásolom, hogy sehol sem látom leírva, hogy ez egy Ruzsé-fan fórum. Akkor tényleg hívatlan vendégnek érezném magam, én csak egy teniszoldalt látok, tehát maradok. Federerről nem mondtam soha hogy rosszul játszik, a játéka könnyed, és nagyon eredményes, és szép! Nekem maga az ember extra módon unszimpatikus aki ezen játék mögött van. Akkor már sokkal inkább Nadal.

56.
 • Peruzzi
 • 2010.02.02. 13:41
 
 
   

Rebootov olyan jó hogy "béke" van, nem kéne a hangulatot csinálni.
Ez nem Roger fan oldal, írhatod akiről amit akarsz.
Jó lenne ha mindenki 1 kicsit viselkedne, mind a 2 oldalon.
UFF SZÓLTAM!!!

57.
 • erisen
 • 2010.02.02. 13:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 55.
 • rebootov
 • 2010.02.02. 13:30

Neked Ő. Szíved joga annak szurkolni akinek akarsz. Nincs ezzel semmi baj.
Az jó ha itt is sokféle szurkoló van.
Csak nem kell már 20-adjára is hangoztatni hogy unszimpatikus neked Rozsé.
Az,aztán kész. Elfogadtuk,tudjuk. Dehát ha már tenisz oldal akkor ne az legyen a téma hogy "maga az ember extra módon unszimpatikus".

58.
 • Prest
 • 2010.02.02. 13:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 55.
 • rebootov
 • 2010.02.02. 13:30

AZ ATP oldalra is írj, hogy nevezzék át Federer fan-clubank, mert ott is mindig Fed rajongói vannak a legtöbben, meg úgy általában mindenhol.

59.
 • erisen
 • 2010.02.02. 13:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 52.
 • Perla
 • 2010.02.02. 13:20

Nem lenne net...pl.:)

60.
 • Prest
 • 2010.02.02. 13:57
 
 
   
 • A komment válasz erre: 53.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 13:23

Köszi! Le is adtam a szavazatom^^:) Nem mondom meg kire :))

61.
 • seatly
 • 2010.02.02. 14:00
 
 
   

Tegnap olvasgattam a Federer interjúkat és számomra ez a két részlet volt a legfontosabb:
“Azt hiszem, az elmúlt két hétben talán az egyik legjobb teniszemet játszottam, különösen a tegnapi Murray elleni döntőben. (…)
Úgy érzem, hogy a lábmunkám visszajött. Úgy gondolom, hogy korábban már jó volt, de 2008-2009-ben visszaesett. Most úgy érzem, hogy újra jó. A fonákom olyan, mint amilyennek szeretném, a tenyeresem is újra a régi, amikor nem volt annyira jó a lábmunkám, akkor ez sem működött olyan jól. Folyamatosan támadnom kellett, mert tudtam, hogy nem elég jó a védekező játékom, és emiatt a tenyerest is állandóan erőltetnem kellett. Most már nem kell ezt csinálnom, mert újra van önbizalmam. ”

A betegség lelassított, talán nem olyan nagyon, de arra elég volt, hogy kétségeim legyenek, hogy fogom-e bírni, az egész helyzettől kétségeim voltak, úgy éreztem, hogy lehet, hogy többet már nem leszek olyan sikeres.
De nem volt baj, hogy ezen keresztülmentem, mert senkinek sem lehet könnyű a karrierje. Mindig keresztül mész nehezebb és jobb időszakokon, de azt hiszem, hogy erre fel voltam készülve. Ezért volt az, hogy amikor nehéz volt, akkor is tudtam élvezni, és nyugodt tudtam maradni, mert amikor jól mennek a dolgok, akkor is állandóan azt kérdezem magamtól, hogy jól csinálom-e. Akár az erőnlétemről, akár az edzésekről van szó, mindig azt kérdezgettem Mirkától, és az edzőmtől, hogy hogyan tudnék még fejlődni? Így amikor nehéz időszakok voltak, akkor is csak ugyanezt folytattam.”

62.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 54.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 13:28

Pár napja szóba hoztad a baseli tornát és vki kérdezte, h köbö mennyiből jön ki meg h működik, stb. Már nem emlékszem rá, h melyik topicban volt, úh nem tudom visszakeresni a válaszodat, idebiggyesztenéd amit írtál?!

63.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 61.
 • seatly
 • 2010.02.02. 14:00

honnan van ez az idézet?
Mindent elmond a mentalitásáról, nagyon rendben van ez a pár gondolat sztem!

64.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:04
 
 
   
 • A komment válasz erre: 59.
 • erisen
 • 2010.02.02. 13:56

óóóóóó, h már megint visszanyal a fagyi ezekkel a sorozatos magas labdákkal :-))))) jóvanna..igazság szerint sosem tudtam elképzelni h milyen egy informatikus..meg h mit csinál..meg ilyenek..de hát nekem híresen korlátolt a kapcsolatom a 21. századdal..és már a 20. sem volt annyira a pajtim :D

65.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 62.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:00

Dpete! Engem is érdekelne a bázeli torna.
Mint és hogy szervezted meg? És kb. mennyiből jön ki? 1-1 meccsre kell beugró,vagy napi szinten? Vagy az egész hogy megy?
Légy szíves írd le. THX előre is.

66.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:11
 
 
   
 • A komment válasz erre: 62.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:00

röviden összefoglalva:
- negyeddöntőn voltam
- csütörtöki indulás Bp-ről, szombati érkezés Bp-re(2 éjszaka Baselben)
- közvetlen charter járat a swissel

mindennel együtt olyan max 100.000/fő-re jön, jött ki.

67.
 • seatly
 • 2010.02.02. 14:13
 
 
   
 • A komment válasz erre: 63.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:02
68.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:14
 
 
   
 • A komment válasz erre: 66.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:11

hűűűűűű...akkor asszem előbb keresek egy címeres ökröt, aki eltart :-O :-)))

69.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 65.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:11

jegyet rendelni lehet a torna honlapján keresztül, az atp oldalán keresztül is, én tavaly egy ismerős segítségével a tenisz szövetségen keresztül kaptam (illetve ugyanúgy meg kellett vennem). Idén biztos, h a torna honlapjáról fogok majd rendelni, ott kint vannak az árak is, kategóriák is. Vmikor április-májustól lehet elővételben venni, majd jelzem időben nektek!

Szállást, repjegyet nyáron intéztem, azzal sokat lehet spórolni, ha az ember nem vár októberig, és már nyár végén, szeptember elején megveszi.

felejthetetlen élmény, de talán még emlékeztek a beszámolómra, amit ide írtam anno. :-)

70.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:24
 
 
   
 • A komment válasz erre: 69.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:17

THX! Jó lenne elmenni és megnézni Rozsét élőben amíg toppon van. Akkor később elmondhatnám hogy én ott voltam,én láttam...:) Asszem 100 rugót megérne hogy lássam az élő történelmet.
Emlékszek a beszámolódra. Jó volt. Csak lusta voltam visszakeresni.:)

71.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:25
 
 
   
 • A komment válasz erre: 68.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:14

:-DDDDDDDDD

72.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 71.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:25

ez cseppet sem vicces! :-)

73.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:27
 
 
   
 • A komment válasz erre: 64.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:04

Humanoid féle egy monitor előtt.
20.század sem....?
Csak nem a Monarchiában születtél?! :-O

74.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 69.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:17

Én már akkor szavaztam ,mikor még nem is olvastad:)
Tudjukkire:)

75.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:28
 
 
   
 • A komment válasz erre: 68.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:14

Javaslom menj ki. 100 rugó. Hajts rá Fedóra. Nem lesz több gond.
Voilá!

76.
 • Peruzzi
 • 2010.02.02. 14:29
 
 
   

Kár hogy nekünk Budapesten nincs ATP torna, ez sincs...
Pedig milyen jó lenne a sztárokat itthon látni, persze erre szerintem semmi esély.

77.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:30
 
 
   
 • A komment válasz erre: 70.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:24

Nem kell visszakeresni...írdd be a kersőbe fennt:Basel:)

78.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:33
 
 
   
 • A komment válasz erre: 77.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:30

fogalmam sincs kiről beszélsz..... :-)

amúgy én se maszavaztam ám! csak ha már rebootov reklamálta Fed népszerűségét, akkor tegyen ellene emígyen.. :-)

79.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:35
 
 
   
 • A komment válasz erre: 77.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:30

Végül is mondasz valamit....:)

80.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:41
 
 
   

Remélem ezt még megdönti:)

1. Pete Sampras (USA) : 286
2. Ivan Lendl (CZE/USA) : 270
3. Jimmy Connors (USA) and Roger Federer (SUI) : 268
5. John McEnroe (USA) : 170
6. Björn Borg (SWE) : 109
7. Andre Agassi (USA) : 101
8. Lleyton Hewitt (AUS) : 80
9. Stefan Edberg (SWE) : 72
10. Jim Courier (USA) : 58 hét.

81.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:41
 
 
   
 • A komment válasz erre: 73.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:27

amikor tükörbe nézek..hááááááááááát..talán a Monarchia kicsit közeli tipp :-O
ha már kimegyek, nem kell strapálni magamat, gyanítom, h a labdaszedő is bőven elég fizuban :D
humanoid, egészen bizti?! nekem az a legnagyobb mázlim, h csak egy kulcs kell a lakásom ajtajához pl..különben gondban lennék..ez a rengeteg izé, amin egynél több gomb van :-O

82.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:43
 
 
   

Micsoda nevek...és ott van Hevitt is,akit valamelyik nap nagyon cikiztek...

83.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 80.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:41

azt hiszem, Doctorpete vagy erisen vagy mindketten már kiszámolták, h ez meglesz, ha semmi sérülés nem jön közbe. Június 7-ig kell "kibírnia".

84.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:45
 
 
   
 • A komment válasz erre: 82.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:43

az a vicces, h a 285 hét szinte biztos, mert ugye az a garros befejezése előtti hét, addig nem hiszem, h Fed ne maradna élen. a Garros után, az már más tészta. de majd kiderül, haladjon csak szépen előre, nyújtsa a legjobbját, és meglátjuk mi lesz :-)

85.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:48
 
 
   
 • A komment válasz erre: 80.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:41

Sima ügy. Meg lesz szerintem.
Még 18 hét. Június 7.-ét kellene No.1 pozícióban kezdeni. Az gondolom RG vége.
Tavaly IWb-ben és Miamiban volt 1-1 elődöntő. Azt tartani lehet. De akár az sem fontos csak a QF.
Monte Carloban a 16ban Wawrinkától kapott ki. Most el sem nagyon kell indulnia.Én inkább itt indulnék helyében.Könnyebb pontot fogni.
Róma elődöntő. Nem tudom...kérdéses.
Madrid,itt kéne villantani.
RG meg úgyis meg lesz a QF minimum. Szóval nem gáz.

86.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:49
 
 
   
 • A komment válasz erre: 83.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:43

4170 pontot kell addig megvédenie,ebben benne van a Garros 2000 pontja is.
Most 3040 ponttal vezet...szerintem meglesz:)

87.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:52
 
 
   
 • A komment válasz erre: 86.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:49

meg hát :-)

88.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 86.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:49

Ja,a legjobb az egészben hogyha okosan csinálja(miért ne csinálná okosan) akkor 2011-ben megint nem kell sokat bajlódnia 1000es+500as tornákkal. Nem kell majd sok pontot védeni és maradhat No.1 ha csak a GS-ekre koncentrál. Persze RG-n jól kell nyomni és Wimbin is. De valamit valamiért...

89.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:54
 
 
   
 • A komment válasz erre: 87.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:52

szokásomhoz híven, nem merem elkiabálni. majd május elején már szeretnék már tisztábban látni. amúgy ha legalább annyi pontot gyűjt garrosig, mint tavaly, ami igazából elvárt lenne a világelsőtől, akkor nem lesz semmi gond! persze ezzel nem mondtam újat :-D

90.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:55
 
 
   
 • A komment válasz erre: 85.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:48

06.07. -én veszik le a Garros pontot..ja,az a Garros vége.Andynak 3670 kell addig védenie,Djokonak 3540-t tehát nekik is van bőven bajuk.

91.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:56
 
 
   
 • A komment válasz erre: 81.
 • Perla
 • 2010.02.02. 14:41

Ha Monarchia akkor a labdaszedő kicsi liliomtiprás lesz,nem?
Legyen csak Fedó. Eztán a TMC-n már nem Mirka ülne ott hanem te.:)
Az ikrekre aztán vigyázni rendesen.

92.
 • dina49
 • 2010.02.02. 14:58
 
 
   
 • A komment válasz erre: 85.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:48

Fed egyáltalán nem indul Monte-Carlóban, a versenynaptárában nincs benne!

93.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:59
 
 
   
 • A komment válasz erre: 88.
 • erisen
 • 2010.02.02. 14:54

A Rg-ig csak öt tornája van,abból csak egy győzelem 3 semi, a többi rosszabb.
Ezeket tuti hozza.

94.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 15:00
 
 
   
 • A komment válasz erre: 92.
 • dina49
 • 2010.02.02. 14:58

Nem is kell..90 pontja van onnan,de a Rolex majd szól,hogy menjen:)

95.
 • erisen
 • 2010.02.02. 15:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 90.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 14:55

Túlképp az elmenőknek sok bajuk lesz az év elejével. Kivéve Fedót. Szegény Nadalról már ne is beszéljünk. Neki nagyon bele kéne húzni.
Delpot nem tudom. Neki talán év elején nem sokat kell védeni. De ő most lőtávolon kívüli.

96.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 15:02
 
 
   
 • A komment válasz erre: 92.
 • dina49
 • 2010.02.02. 14:58

azert az 2. fordulós pontokért nem nagy kár :-))

97.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 15:03
 
 
   

amúgy meg Estorilban azokat a pontokat visszaveszi, mert ott meg tavaly nem indult, idén fog.

98.
 • dina49
 • 2010.02.02. 15:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 96.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 15:02

Ja, meg Dubaiért se, pláne ha ott sem indul, de ha mégis, akkor csak nyerhet vele!

99.
 • erisen
 • 2010.02.02. 15:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 92.
 • dina49
 • 2010.02.02. 14:58

Pedig több értelme lenne mint Rómának....szerintem. De ő tudja.
Kisebb torna,könnyebb döntőzni,lehet utána pihenni,és hát igen...Rolex ahogy Viktor is írta.:)
Az elég húzós hogy Róma,aztán egyből Madrid,aztán egyből RG.

100.
 • dina49
 • 2010.02.02. 15:05
 
 
   
 • A komment válasz erre: 97.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 15:03

Vagy ki tudja? :-)

101.
 • erisen
 • 2010.02.02. 15:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 97.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 15:03

Halléval mi újság? Indul? Szerintem ha gáz lesz,akkor elindul,mivel tavaly nem volt.
Queensben meg amúgy sem indul soha.

102.
 • dina49
 • 2010.02.02. 15:06
 
 
   
 • A komment válasz erre: 99.
 • erisen
 • 2010.02.02. 15:05

Azért van köztük 1-1 hét szünet!

103.
 • dina49
 • 2010.02.02. 15:07
 
 
   
 • A komment válasz erre: 101.
 • erisen
 • 2010.02.02. 15:06
104.
 • erisen
 • 2010.02.02. 15:08
 
 
   
 • A komment válasz erre: 102.
 • dina49
 • 2010.02.02. 15:06

Ok-ok,de akkor is zúzni kell rendesen. Neki nem hiányzik már ez még 1 hetes szünetekkel sem szerintem. De majd +látjuk.

105.
 • erisen
 • 2010.02.02. 15:10
 
 
   
 • A komment válasz erre: 103.
 • dina49
 • 2010.02.02. 15:07

Ebből jó pár ki lesz még húzva...:)

106.
 • dina49
 • 2010.02.02. 15:12
 
 
   
 • A komment válasz erre: 104.
 • erisen
 • 2010.02.02. 15:08

Na és akkor Rafa: Monte-Carlo - Barcelona - Róma (egy huzamba 3 héten keresztül) - egy hét szünet - Madrid - egy hét szünet - Roland - Garros! Szerinted mit hagy ki? Már bocs, hogy vele jövök!

107.
 • agimano
 • 2010.02.02. 15:17
 
 
   
 • A komment válasz erre: 34.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 07:49

hat, azt mondta, hogy a felesege orosz, ezert tudja, hogy hogy kell szurkolni, legalabbis en igy ertettem, nem ugy, hogy itt van a felesegem es orosz:)) na mindegy, lenyegtelen, orulok, hogy nem egyedul van es meg van lehetoseguk szetnezni kicsit.

108.
 • agimano
 • 2010.02.02. 15:32
 
 
   

basszus, matol lehet venni jegyeket a RG-ra, en meg ataludtam a vasarlas kezdetet, gondolom nagyon sok jegy maradt meg, francba. nem is tudok belepni:)

109.
 • erisen
 • 2010.02.02. 15:43
 
 
   
 • A komment válasz erre: 106.
 • dina49
 • 2010.02.02. 15:12

Ő nem nagyon választhat.Neki a kényszer mondja meg melyiken indulhat. Kénytelen lesz kihagyni valamit. De hogy mit...hát azt csak ő meg az orvosok tudják.

110.
 • fuzzydunlop
 • 2010.02.02. 15:47
 
 
   
 • A komment válasz erre: 107.
 • agimano
 • 2010.02.02. 15:17

igen orosz, igen 2 hétig még kint vagyunk ezért rövid leszek mindig:)

111.
 • Peruzzi
 • 2010.02.02. 15:51
 
 
   
 • A komment válasz erre: 110.
 • fuzzydunlop
 • 2010.02.02. 15:47

Nekem ukrán barátnőm volt!
Még 2 hétig ausziban?

112.
 • arcsike
 • 2010.02.02. 16:25
 
 
   

És, ha már nagy meccsek, Almagrót se hagyjuk ki! Hihetetlen, mennyire underrated a srác. Aki nem követi figyelmesen, az is elkaphatta a Tsonga elleni meccsét, vétek kihagyni a nagy mérkőzések felsorolásából.

VAMOS NICO!!!

113.
 • fuzzydunlop
 • 2010.02.02. 17:35
 
 
   
 • A komment válasz erre: 44.
 • rebootov
 • 2010.02.02. 12:22

Nem most láttam Fedet először játszani. Ez a harmadik közös GS győzelmünk, remélem ez megnyugtat:) Ha neked ebből a cikkből az elvakult Fed mánia jön le, akkor vegyél fel egy mésik szinű napszemüveget.

114.
 • Turin
 • 2010.02.02. 17:47
 
 
   
 • A komment válasz erre: 78.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 14:33

Doki: engem 1000 %, hogy érdekel a bázeli torna! :D

115.
 • Prest
 • 2010.02.02. 18:07
 
 
   

Áh Fed hót ziher h nem indul a Róma-Estoril-Madrid hármas vmelyikén. Gyanítom, hogy Estoril lesz az. Plusz sztem Dubai is kilőve alapból. Halle az RG-től fog függeni, ha megint húzos lesz neki Párizs, akkor inkább pihen sztem.^^
RG-ig 100% a világelsőség sztem, RG-n meg megint odateszi magát, és megvan a 287! ^^:P
Mindenesetre Go Rog!

116.
 • qazsew
 • 2010.02.02. 20:10
 
 
   

Nehogy már az legyen a cél. Remlem 300 hét alatt el se kezd gondolni rá.

117.
 • Doctorpete
 • 2010.02.02. 21:44
 
 
   
 • A komment válasz erre: 114.
 • Turin
 • 2010.02.02. 17:47

rendben, ahogy élesedik a dolog, jelzek mindenkinek, akit érdekel!

118.
 • Viktor61
 • 2010.02.02. 23:09
 
 
   

Murray többet tud ,mint mi!!!:):)

“Wimbledonban ő [Fed] lesz a favorit a következő néhány évben, salakon pedig, ha egészséges, még mindig Rafa Nadal a legjobb teniszező. A keménypályákon Roger jól játszik, bár ott vannak olyan játékosok, akik ha a legjobbjukat játsszák, akkor nyerhetnek ellene. De ha egészséges, és motivált marad, akkor újra dominálhat.”

“Tudjuk, hogy például Lleyton Hewittnak épp most volt csípőműtére. Rogernek soha nem volt semmilyen műtéte, mindig jó fizikai állapotban tartotta magát, és ha fizikailag bírni fogja, és ha akkor nincs semmi oka annak, hogy ne játszhatna még négy-öt évig.”

“Természetesen vannak még dolgok, amiken dolgoznom kell, és javulnom kell, de a valaha volt legjobb játékos ellen veszítettem, szóval nincs túl sok minden, amit még csiszolhatnék a játékomon. “

4-5 év????

119.
 • Prest
 • 2010.02.02. 23:22
 
 
   
 • A komment válasz erre: 116.
 • qazsew
 • 2010.02.02. 20:10

Hát azért az májustól augusztusig védendő majd 7500 pont nagyon rázós lesz...ha azt megoldja akkor lehet a 300 ban gondolkodni :))

120.
 • qazsew
 • 2010.02.03. 01:39
 
 
   
 • A komment válasz erre: 119.
 • Prest
 • 2010.02.02. 23:22

Mondom, hogy ne gondolkodjon:)

121.
 • dina49
 • 2010.02.03. 07:18
 
 
   
 • A komment válasz erre: 120.
 • qazsew
 • 2010.02.03. 01:39

Ja, szerintem se gondolkodjon! Csak menjen előre, és csinálja amit kell, agyalás nélkül!

122.
 • Prest
 • 2010.02.03. 12:35
 
 
   
 • A komment válasz erre: 121.
 • dina49
 • 2010.02.03. 07:18

szerintem se gondolkodjon:) Mi úgyis gondolkozunk eleget :)))

123.
 • iCreator
 • 2010.02.03. 18:20
 
 
   

Szerintem jó esély van rá, hogy megy, mert imádja Dubai-t, na meg tavaly kihagyta. Persze ez nem így működik tudom :)

Szólj hozzá Te is! » de először jelentkezz be!

Legutóbbi postok

2017. 01. 26. 13:49

14 évvel ezelőtt

olvass tovább
2016. 06. 27. 11:46

Ki mer ma női győztest...

Körülbelül tavaly Wimbledonig a képlet rettenetese...

olvass tovább
2015. 01. 29. 05:24

Ausztrál Open elődöntő...

olvass tovább
2014. 11. 14. 13:59

Nyerni csak pontosan, ...

olvass tovább
2014. 11. 11. 19:18

Puska kellett volna...

olvass tovább

And the winner is...

+
Nadal
+
Federer
+
Djokovic
+
Söderling
+
Roddick
+
Berdych
+
Murray
+
Ferrer

Tenisz ranglista

Tenisz dühöngő

Dühöngő

olvass tovább

Go Roger!

olvass tovább

Vamos Rafa!

olvass tovább

Ici Novak!

olvass tovább

Come on Andy!

olvass tovább

Google hirdetések